خدمات ساختمان

معرفی انواع سنگ‌های ساختمانی | کاربرد سنگ در ساختمان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سنگ‌های ساختمانی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی هستند که ویژگی‌هایی مثل انعطاف پذیری، زیبایی، مقاومت در مقابل آسیب‌های محیطی، ثابت ماندن رنگ، ساخت شکل‌های مختلف، طراحی و قابلیت تمیز شدن سنگ، می‌تواند آن را به یک گزینه عالی برای بازسازی ساختمان تبدیل کند.

گرانیت یک سنگ آذرین می‌باشد که به دلیل سختی و چگالی بالا جزو مصالح ساختمانی با دوام محسوب می‌شود. قیمت سنگ گرانیت بالا است زیرا صیقل دادن، برش و استخراج آن هزینه بر است. برای بازسازی کردن ساختمان، از گرانیت استفاده می‌کنند که برای تزیینات داخلی، نماکاری، کف سازی و زیربنای تأسیسات کاربرد دارد. گرانیت در مقابل نفوذ آب و ضربه مقاومت زیادی دارد. سطح این سنگ را می‌توان صیقل داده و برای زیبا شدن ساختمان از آن استفاده کرد.

یکی دیگر از سنگ‌هایی که برای ساختمان سازی از آن استفاده می‌شود و مقاومت زیادی در مقابل هوازدگی دارد، سنگ کوارتزیت می‌باشد. از این سنگ برای کف زمین، سطح پله‌ها، نماکاری ساختمان و پوشش دیوارها استفاده می‌کنند. سنگ کوارتزیت به سنگ گرانیت شباهت زیادی دارد ولی از آن کمی سخت‌تر است. رنگ این سنگ قهوه‌ای سوخته، خاکستری و قرمز است. قیمت این سنگ از سنگ‌های دیگر کمتر است و می‌توان برای بازسازی ساختمان از آن استفاده کرد زیرا بسیار مقرون به صرفه می باشد.

یکی دیگر از سنگ‌هایی که در صنعت ساختمان از آن استفاده می‌شود سنگ مرمر است. این سنگ از نوع سنگ آهکی بوده و نسبت به ‌سنگ های گرانیت کمی ضعیف‌تر هستند ولی از تراورتن محکم‌تر می‌باشد. سنگ مرمر دارای قابلیت صیقل پذیری زیادی است و سطحی مانند آینه دارد. این سنگ به دلیل رنگ های زیبای و جلای بالا، برای تزیینات داخل ساختمان، پله‌ها، ستون‌ها، کفپوش‌ها و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود.

سنگ مرمریت جزو سنگ‌های آهکی رسوبی بوده و به سه دسته سنگ ابری، کریستال و چینی تقسیم بندی می‌شود. سنگ چینی دارای بافت ریزدانه و بلورین می‌باشد که به سه نوع چینی خاکستری، چینی کریستال و چینی سفید تقسیم می‌شود.

یکی دیگر از سنگ‌هایی که در صنعت ساختمان از آن استفاده می‌شود سنگ آهک است که یک نوع سنگ رسوبی می‌باشد و از جهت اندازه، شکل، رنگ و طرح تنوع بالایی دارد. از سنگ آهک برای ساختن ستون، خارج و داخل ساختمان، تزیین کف و دیوار استفاده می‌شود.

سنگ‌های ساختمانی

کاربرد سنگ‌های ساختمانی

سنگ یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی می‌باشد که از قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. سنگ‌ها قابلیت‌های خاص و منحصر به فردی دارند که نمی‌توان آنها را با مصالح ساختمانی دیگر مقایسه کرد. از ویژگی‌های خاص سنگ‌ها می‌توان به مقاومت و دوام بالا، مقاومت ضربه‌ای و سایشی بالا، جلاپذیری مطلوب، قابلیت صیقل خوردن و برش، ثبات رنگ، قابلیت شستشو، مقاومت در مقابل رطوبت و حرارت، مقاومت کششی، قابل نفوذ نبودن، مقاوم در مقابل تغییرات آب و هوا، مقاوم در مقابل فشار، پایدار بودن در مقابل مواد قلیایی و اسیدی اشاره کرد. از سنگ‌ها برای نماکاری پوشش دیوار داخلی، دیوار و شالوده، زیرسازی جاده‌ها، پیاده رو، کف خیابان و همچنین تزیینات مختلف استفاده می‌کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اجرای تخصصی نمای بایرامیکس | مزایا و معایب آن

کاربردهای مهم سنگ‌ها در صنعت ساختمان عبارتند از:

  1. پلکان و کف ساختمان
  2. نماکاری ساختمان
  3. شالوده و دیوار
  4. پوشش دیوارهای داخل بنا
  5. پوشش پشت بام
  6. دکوراتیو کردن ساختمان

۱- پلکان و کف ساختمان

سنگی که جهت کف سازی و پلکان از آن استفاده می‌شود در معرض ضربه و سایش قرار دارد پس باید سخت و محکم باشد و از مقاومت زیادی در مقابل ضربه و سایش برخوردار باشد باید سنگی که برای کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد در یک جهت قابل برش باشد و این مزیت را فقط سنگ‌های دگرگون و رسوبی دارند. پس برای پلکان و کف به دلیل اینکه سنگ در معرض آلودگی قرار دارد باید تخلخل کمی داشته تا در اثر شستشو با مواد اسیدی و مواد شوینده آسیب نبیند. سنگ‌هایی که برای پلکان و کف مناسب هستند، سنگ‌های گرانیت و مرمریت می‌باشند.

۲- نماکاری ساختمان‌

یکی دیگر از استفاده‌های سنگ در صنعت ساختمان، نماکاری ساختمان است. برای نمای ساختمان باید از سنگ‌های مقاوم و با دوام استفاده کنید تا در مقابل عوامل محیطی آسیب نبینند. شرایط جوی، آلودگی هوا، باران‌های اسیدی، گرد و غبار، یخبندان و نور خورشید عواملی هستند که می‌توانند در مقاومت سنگ تأثیر بگذارند. برای نمای ساختمان سنگ‌های تراورتن گزینه بسیار مناسبی می‌باشند.

۳- شالوده و دیوار

سنگ‌هایی که از آنها برای شالوده و دیوارهای حائل استفاده می‌شود به شکل نامنظم و یا بدون شکل چیده می‌شوند. برای اینکه در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود در هنگام ساخت و ساز از این سنگ‌ها استفاده می‌کنند. جهت پر کردن فاصله‌ای که بین سنگ‌ها به وجود می‌آید هم از سنگ‌های ریزتر استفاده می‌کنند. سنگ‌هایی که لایه‌بندی داشته و یا متخلخل هستند، قابلیت انحلال بالایی دارند و برای شالوده و دیوار مناسب نمی‌باشند ولی سنگ‌های سختی که مقاومت فشار آنها بالا بوده برای این کار مناسبند.

پوشش دیوارهای داخل

برای دیوارهای داخل ساختمان استفاده از سنگ می‌تواند ظاهر زیبا و باشکوهی به ساختمان ببخشد. معمولاً از سنگ برای سالن غذاخوری، فروشگاه‌ها، ساختمان‌های اداری، سرویس‌های بهداشتی، دیوار، حمام و…. استفاده می‌شود. سنگ‌هایی که برای دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید جلا خورده باشند و ظاهر زیبایی داشته باشند و علاوه بر این باید تخلخل آنها هم کم باشد زیرا در اثر شستشو با مواد شیمیایی و یا مواد شوینده، آسیب نبینند و مقاومت خود را از دست ندهند.

پوشش پشت بام

امروزه معمولاً برای پشت بام از پوشش سنگ استفاده نمی‌کنند ولی بعضی از مناطق ممکن است پشت بامشان پوشش‌های سنگی داشته باشد. سنگ‌هایی که برای پشت بام استفاده می‌شود باید بدون تخلخل، سبک وزن و غیر قابل نفوذ باشد و همچنین مقاومت بالایی هم داشته باشد. علاوه بر آن این سنگ‌ها باید بتوانند که به لایه‌های نازک و مسطح تقسیم شود. سنگ‌هایی که برای پوشش پشت بام مناسبند عبارتند از: میکاشیست‌ و شیست‌های کلریتی.

دکوراتیو کردن ساختمان

سنگ‌هایی که ظاهر و رنگ مناسبی دارند و علاوه بر مقاومت بالا، دارای کشش خوبی هم هستند، برای تزیینات داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این سنگ‌ها برای قاب، درب و پنجره، ستون‌ها و تزیین دیوار و شومینه استفاده می‌شود. یکی از این سنگ‌ها، سنگ آنتیک است که برای دکوراتیو کردن ساختمان از آن استفاده می‌کنند.

معرفی انواع سنگ‌های ساختمانی

۱- سنگ گرانیت

سنگ آهک برای دیوار داخل ساختمان، تزیین کف، نمای مجسمه و ستون سازی استفاده می‌شود. گرانیت هم یک سنگ آذرین بوده که به علت داشتن سختی و چگالی بالا جزو مصالح مقاوم و با دوام محسوب می‌شود.

این سنگ دارای قیمت بالایی است زیرا  صیقل دادن، برش و مخصوصاً استخراج آن هزینه بردار است. از گرانیت برای تزیین داخل ساختمان، کف سازی و زیربنای تأسیسات استفاده می‌کنند. سنگ گرانیت نفوذ ناپذیر بوده و در برابر نفوذ آب و ضربه مقاومت زیادی دارد این سنگ را صیقل می‌دهند و از جذابیت این سنگ برای ساختمان هم استفاده می‌شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آرماتور بندی و نکات فنی اجرایی آن که باید حتما بدانید | مراحل تقویت در فونداسیون بتنی

۲- سنگ کوارتزیت

سنگ کوارتزیت برای کف زمین، سطح پله‌ها، نماکاری ساختمان و همچنین پوشش دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا این سنگ مقاومت زیادی در مقابل هوازدگی دارد. همانطور که در ابتدا هم برایتان توضیح دادیم سنگ کوارتزیت قیمت پایین‌تری نسبت به سنگ‌های دیگر دارد و استفاده از آن برای ساختمان کاملاً مقرون به صرفه است. سنگ کوارتزیت شباهت بسیاری به سنگ گرانیت داشته ولی از آن کمی سخت‌تر است. ظاهر این سنگ زبر و بلوری بوده و رنگ آن هم قهوه‌ای سوخته، خاکستری و قرمز می‌باشد.

۳- سنگ مرمر

سنگ دیگری که برای ساختمان سازی از آن استفاده می‌شود، سنگ مرمر است که صیقل پذیری بالایی دارد. سطح آن آینه‌ای می‌باشد. این سنگ رنگ‌های زیبا و جلای بالایی داشته و به همین دلیل برای تزیینات داخل ساختمان، پله‌ها، ستون‌ها، کفپوش و دکوراسیون داخلی از آن استفاده می‌کنند. مقاومت این سنگ در مقابل آلودگی و رطوبت کم بوده به همین علت برای نمای ساختمان از آن استفاده نمی‌کنند. رنگ این سنگ سبز، ارغوانی، خاکستری، سفید، زرد و قرمز است و باعث زیبایی فراوان ساختمان می‌شود. قیمت سنگ مرمر نسبت به سنگ‌های دیگر بالاتر است.

۴- سنگ مرمریت

‌سنگ های مرمریت شباهتی به سنگ‌های مرمر ندارند. سنگ مرمریت نمی‌تواند آب را جذب کند و مقاومت کمی در مقابل باران‌های اسیدی و هوازدگی دارد به همین دلیل از آن در داخل ساختمان استفاده می‌کنند. از انواع سنگ‌های مرمریت می‌توانیم به سنگ دهبید، کاوش کرمان، کویر کاشان، شیراز، هرسین، کوه سفید و مرمریت خوی اشاره کرد. سنگ مرمریت به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شود: سنگ ابری، سنگ کریستال و سنگ چینی.

۵- سنگ‌های تراورتن

از سنگ‌های تراورتن برای دکوراسیون داخلی و نماکاری ساختمان استفاده می‌شود. البته در مناطق گرمسیری، این سنگ برای تزیین خارجی هم به کار می‌رود. از انواع این سنگ می‌توانیم از استالگمیت و استالاکتیت نام ببریم.

معروف‌ترین سنگ تراورتن، سنگ تراورتن حاجی آباد می‌باشد که در تمام دنیا معروف است. این سنگ طرح موج دار و ابر و بادی دارد. قابلیت برشکاری سنگ تراورتن حاجی آباد فوق العاده است و برای لابی هتل‌ها و نماکاری ساختمان‌ها از سنگ آن استفاده می‌شود.

۶- ماسه سنگ

ماسه سنگ به دلیل تطبیق پذیری بالایی که دارد در خارج و داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ماسه سنگ برای پاسیوها، استخرها، دیوارپوش، بالکن، پوشش سقف و کفپوش استفاده می‌شود. ماسه سنگ جزو سنگ‌های رسوبی بوده که از اتصال دانه‌های سیلیسی به وجود می‌آید. رنگ‌های این سنگ قهوه‌ای، قرمز، زرد، قهوه‌ای مایل به قرمز، خاکستری و سفید می‌باشد.

۷- سنگ آنتیک

سنگ‌های آنتیک جزو سنگ‌های دکوراتیو می‌باشند که از قرار گرفتن خورده‌های سنگ تراورتن در کنار هم درست می‌شوند. از سنگ‌های آنتیک می‌توان جهت تزیینات در نمای بیرونی و داخلی ساختمان و همچنین محوطه باغ استفاده کرد.

۸- سنگ گابرو

یکی دیگر از سنگ‌هایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سنگ گابرو است که برای ساختن سنگ تزیینی ساختمان، سنگ نما، کاشی کف و کانتر کابینت استفاده می‌شود. این سنگ در مقابل هوا زدگی مقاومت بالایی دارد و به همین علت برای کفپوش و نماکاری ساختمان از آن استفاده می‌کنند. سنگ گابرو یک سنگ آذرین درونی بوده که رنگ تیره و همچنین بافت درشتی دارد. رنگ سنگ گابرو خاکستری مایل به سبز، سیاه و سبز می‌باشد که بعد از صیقل کاری جلوه زیبا و بی‌نظیری پیدا خواهد کرد.

سنگ‌های ساختمانی

۹- سنگ دیوریت

سنگ دیوریت برای پله‌ها، کف و نمای ساختمان استفاده می‌شود. رنگ‌های سنگ دیوریت خاکستری مایل به سبز، خاکستری تیره و همچنین خاکستری می‌باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

معرفی انواع سنگ‌های ساختمانی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کاربرد سنگ در ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا