خودرو

مهمترین نشانه های خرابی رادیاتور خودرو | عملکرد رادیاتور چگونه است؟

به چه علت آب رادیاتور خودرو کم می شود؟

حتماً شما هم بارها اسم رادیاتور خودرو به گوشتان خورده است و می دانید که بخش مهمی از خودرو محسوب می شود. در صورتی که این بخش از ماشین خراب شود، به طور کلی سیستم خودرو را درگیر می کند و باعث آسیب های جدی تر به آن می شود. بنابراین لازم است علائم خرابی رادیاتور خودرو را بدانیم تا قبل از این که خرابی رادیاتور به دیگر بخش ها سرایت کند، از آن جلوگیری نماییم.

رادیاتور خودرو چیست

 موتور خودروی شما برای اینکه کار کند، از خود گرمای زیادی تولید می کند. این افزایش دمای موتور باعث می شود که دیگر قطعات خودرو آسیب ببینند. چرا که دمای ناشی از سوخت بنزین بسیار بالاست و در مقابل گرمای موتور خودرو دمای داخلی کاپوت بسیار بالا می رود. بنابراین به یک سیستم خنک کننده نیاز است تا دمای موتور را تا حدی کاهش دهد.

این وظیفه در خودرو به عهده رادیاتور می باشد. در واقع رادیاتور می تواند گرمای موتور را کاهش دهد و باعث ایجاد عملکرد بهتر در خودرو شود. در صورتی که رادیاتور به درستی کار نکند، با افزایش دما باعث ذوب شدن سیلندر می شود و به اصطلاح می گویند خودرو واشر سرسیلندر سوزانده است.

عملکرد رادیاتور در خودرو چگونه است؟

همانطور که گفتیم فرایند خنک نگه داشتن موتور خودرو بر عهده رادیاتور است. اما این کار چگونه انجام می شود؟ کاملاً ساده است. رادیاتور با استفاده از جریان آبی که در لوله های آن قرار دارد و آن را به داخل موتور منتقل می کند، باعث خنک نگه داشتن موتور می شود. به این صورت که ابتدا آب خنکی که در قسمت محفظه پایین رادیاتور قرار دارد، با استفاده از لوله های انتقال آب به موتور می رسد و در موتور جریان پیدا می کند و باعث خنک نگه داشتن آن می شود.

علاوه بر این، این عملیات باعث خنک نگه داشتن سیلندر و سرسیلندر نیز می شود. حالا برایتان ممکن است این سوال مطرح شود که آب در برخورد با موتور خودرو گرم می ‌شود و در این صورت دیگر نمی تواند آن را خنک کند. پس چه باید کرد؟

درست است آبی که در موتور جریان پیدا می کند، بعد از مدتی گرم می شود. اما از طریق لوله برگشت آب از موتور به محفظه رادیاتور برمی گردد. دوباره رادیاتور اقدام به خنک کردن آب می کند و آن را به جریان در می آورد.

اجزای مختلف رادیاتور خودرو

رادیاتور از چه اجزایی تشکیل شده است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که برخلاف چیزی که تصور می شود، رادیاتور سیستم پیچیده ای ندارد و کاملاً ساده است. اما بهتر است اجزای مختلف رادیاتور را بشناسید تا در هنگام نیاز بتوانید با شناخت و آگاهی کافی عمل کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش عیب یابی استارت خودرو | نحوه رفع عیب استارت خودرو

 شبکه رادیاتور

بخش اصلی رادیاتور را شبکه آن تشکیل می دهد. در قسمت های عقب و جلوی شبکه رادیاتور دو عدد فن وجود دارد که باعث ایجاد گردش هوا در شبکه و در نتیجه خنک شدن آب رادیاتور می شود.

بنابراین آب گرمی که موتور به رادیاتور برگشت می دهد، به کمک این دو فن خنک می شود و به قسمت پایین محفظه رادیاتور  منتقل می گردد و در چرخه عملیات رادیاتور جهت خنک نگه داشتن موتور خودرو قرار می گیرد.

مخزن پایین خودرو

مخزن پایینی خودرو محل تجمع آب سرد است. آب سرد به جهت اینکه وزن بالاتری دارد، در قسمت پایین رادیاتور قرار می گیرد و از این طریق به لوله انتقال آب جریان پیدا می کند.

لوله انتقال آب از رادیاتور به موتور

در بخش پایینی رادیاتور لوله های انتقال آب از رادیاتور به موتور قرار دارد که آب سرد را از مخزن پایین رادیاتور گرفته و به موتور می رساند.

لوله انتقال آب از موتور به رادیاتور

آب گرمی که توسط موتور برگشت داده می شود، باید به رادیاتور برگردد. لوله انتقال آب از موتور به رادیاتور این کار را انجام می دهد.

دلیل خرابی رادیاتور خودرو

به چه علت آب رادیاتور خودرو کم می شود؟

در صورتی که آب رادیاتور خودرو کم شود، باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • ممکن است رادیاتور نشتی داشته باشد یا سوراخ شده باشد.
  • خراب شدن رادیاتور نیز علت دیگر کم شدن آب آن است.
  • فرسوده شدن شیلنگ رادیاتور و یا پارگی آن می‌ تواند باعث کم شدن آب رادیاتور شود.
  • از دیگر علل کم شدن آب رادیاتور نشتی بخاری یا هوا گرفتن رادیاتور می باشد.
  • هنگامی که رادیاتور جوش می آورد آب آن کم می شود.
  • وجود رسوب در رادیاتور نیز علت دیگر کم شدن آب رادیاتور است.
  • خراب شدن فن رادیاتور یا نشت آب از مخزن انبساط  از دلایل دیگر کم شدن آب رادیاتور می باشند.
  • سوختن واشر سرسیلندر را فراموش نکنید. این مسئله نیز می ‌تواند علت موثر در کاهش آب رادیاتور باشد.

بنابراین هر زمان که آب رادیاتور خودروی شما کم شده است، موارد بالا را مورد بررسی قرار دهید. چرا که کم شدن آب رادیاتور می تواند خسارات سنگینی از قبیل سوختن موتور خودرو را با خود همراه داشته باشد.

چگونگی شستشوی رادیاتور خودرو

آب لوله کشی شده شهری حاوی مقدار زیادی املاح است که در صورت بالا رفتن دمای آن به رسوب تبدیل می شوند. رسوبی که در داخل رادیاتور ایجاد شود به لوله ها و محفظه های رادیاتور آسیب می رساند. بنابراین در صورتی که لوله ها رسوب ببندند، روند انتقال آب به خوبی انجام نمی شود.

به همین جهت است که توصیه می ‌شود جهت جلوگیری از رسوب بستن لوله های رادیاتور آب جوشیده داخل آن بریزید. همچنین محلول‌ هایی محافظ رادیاتور در بازار وجود دارند که پیشنهاد می شود آنها را خریداری کنید و در داخل رادیاتور بریزید.

هر زمان که احساس کردید آب رادیاتور تغییر رنگ داده است، اقدام به تعویض آن نمایید. برای این کار لازم است شیر تخلیه ای که در قسمت زیرین رادیاتور قرار دارد را باز کنید منتظر بمانید تا آب داخل رادیاتور به طور کامل از آن تخلیه شود. سپس شیر تخلیه را ببندید و آب جوشیده که از قبل گذاشته خنک شده است را داخل آن بریزید. البته هنگام خالی شدن آب رادیاتور بهتر است موتور را چند دقیقه روشن بگذارید تا به طور کامل آب داخل شیلنگ ها و لوله ها نیز تخلیه شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایموبلایزر چیست و چگونه می توان آن را از کار انداخت؟

طریقه ریختن آب داخل رادیاتور

شاید تصور کنید که ریختن آب در رادیاتور کار ساده ای باشد. اما در واقع اینگونه نیست. باید دقت کافی برای این کار را داشته باشید تا بتوانید به درستی آب به رادیاتور اضافه کنید.

  • ابتدا خودرو را در یک مکان صاف و در یک وضعیت آب و هوایی مناسب قرار دهید.
  • ماشین باید خاموش باشد و مطمئن شوید که دمای موتور کاهش یافته است. برای این کار حداقل یک ساعت بعد از خاموش شدن ماشین صبر کنید.
  • درب رادیاتور را باز کنید و مقدار آب داخل آن را بررسی کنید.
  • همراه با آب ضد یخ نیز به رادیاتور اضافه کنید.
  • موتور را روشن کنید و اجازه دهید بدون حرکت کمی روشن بماند.
  • بعد از اینکه خودرو کمی گرم شد، لوله های داخل رادیاتور و تمامی اتصالات رادیاتور را بررسی کنید و مطمئن شوید که نشتی ندارد.

علائم خرابی رادیاتور خودرو

خرابی رادیاتور نشانه هایی دارد که به وسیله آن می توانید تشخیص دهید که رادیاتور چه مشکلی دارد و سریعاً نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. زیرا همانطور که گفتیم رادیاتور قطعه ای مهم در خودرو است که اگر عملکرد درستی نداشته باشد، به سایر قطعات خودرو از جمله موتور خودرو آسیب وارد می کند. از جمله علائم خرابی رادیاتور خودرو عبارتند از است:

  • کم شدن آب رادیاتور
  • خارج شدن بخار از رادیاتور
  • بالا رفتن درجه آب و درجه آمپر خودرو
  • روشن شدن چراغ هشدار خودرو

از جمله عواملی که باعث خرابی رادیاتور خودرو می شوند، عبارتند از:

  • پارگی یا ترک خوردن لوله های انتقال آب
  • عدم اتصال درست لوله ها به رادیاتور
  • عدم کارکرد درست فن ها
  • خرابی واتر پمپ و ترموستات
  • خط ایجاد سوراخ یا روزنه در وزن آب رادیاتور

نشانه های خرابی رادیاتور خودرو

 روش جلوگیری از خرابی رادیاتور خودرو

همواره گفته‌ اند پیشگیری بهتر از درمان است. در صورتی که بتوانید از خرابی رادیاتور خودرو جلوگیری کنید، طبیعتاً به نسبت تعمیر آن راحت تر است. بنابراین لازم است به صورت دوره ای وضعیت رادیاتور را چک کنید. البته پیشنهاد می کنیم در صورتی که خودتان دانش فنی در زمینه تعمیرات خودرو را ندارید، اقدام به این کار نکنید و از یک متخصص حرفه ‌ای کمک بگیرید.

برای این کار می توانید با شماره های مندرج در صفحه تماس بگیرید و از کارشناسان ایبک امداد بخواهید بدون اینکه خودروی خود را انتقال دهید، اقدام به تعمیر خودروی شما در محل نمایند. کلیه خدمات مربوط به خودرو از قبیل تعمیر سیلندر، تعویض روغن، تعویض شیلنگ بنزین، عیب یابی، مکانیکی، تعویض سنسور ها، شارژ گاز کولر و … توسط مجموعه تخصصی ایبک امداد در محل شما انجام می شود. همچنین اگر سوالی در خصوص علائم خرابی رادیاتور خودرو دارید، در پایین همین صفحه مطرح نمایید.

علائم خرابی رادیاتور خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

علائم و نشانه های خرابی رادیاتور خودرو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا