خدمات ساختمان

راهنمای کامل نصب لولای درب | انواع لولای درب

یکی از مهمترین بخش‌ های تشکیل دهنده پنجره‌ ها و درب‌ ها لولا می‌ باشد و ممکن است که این لولاها به هر علتی دچار آسیب‌ هایی شوند. یکی از این علل ساده می‌ تواند استفاده زیاد از حد از درب و پنجره‌ ها باشد. نصب لولای درب اگر چه به نظر کار ساده‌ ای می‌ رسد اما انجام آن نیاز به اطلاعات کاربردی و مفیدی دارد. چنانچه در این مورد شناخت کافی داشته باشید می‌ توانید بدون نیاز به کارشناس و متخصص نصب لولای درب را انجام دهید.

اصول مربوط به نصب لولای درب

لولا طوری بر روی درب نصب می شود که معمولاً نیمی از آن بر روی چهارچوب و نیم دیگری کنار درب قرار می‌گیرد. انجام این کار جهت نصب لولای درب برای همه درب‌ ها ضروری می‌ باشد مگر آنکه از قبل درب بر روی چهارچوب قرار گرفته شده باشد. لولا باید طوری بر روی درب محکم گردد که سطح بالایی آن با درب، روی یک خط قرار بگیرد. هر چقدر لولا عمیق‌ تر و محکم‌ تر به درب بچسبد، ایمن‌ تر و قوی‌ تر بوده و دارای استحکام بیشتری نیز خواهد بود. چنانچه چهارچوب درب به اندازه لازم بزرگ باشد بدون آنکه به لولا عمق داده شود و یا محکم شود می‌ توان درب را باز و بسته نمود. ولی کارشناسان معمولاً توصیه می‌ کنند که لولا را حتماً محکم کنید. به یاد داشته باشید که لولاها باید در راستای سطح درب قرار گیرند و اگر ناهموار باشند و یا زیر سطح درب قرار بگیرند با مشکل بسته نشدن درب مواجه خواهید شد. نصب لولای درب با چکش یکی از روش‌ های سنتی می‌ باشد که امروزه هم گاهی استفاده می‌ شود ولی نیاز به حوصله و صبر زیادی دارد و همچنین باید دقت کنید از برش عمیق و یا خرد شدن جلوگیری نمایید.

انواع مختلف لولای درب

شناخت و آگاهی از انواع لولای درب می‌ تواند به شما کمک کند تا بر اساس مدل درب خود یک لولای مناسب نیز انتخاب کنید.راهنمای کامل نصب لولای درب | انواع لولای درب

  • لولای درب بلبرینگ

معمولاً لولای درب بلبرینگ دارای پین مهر و موم شده می‌ باشد که قابلیت جدا شدن ندارند. این لولاها خیلی راحت می‌ چرخند و سال‌ های زیادی نیز ماندگاری داشته و برای درب‌ هایی که خیلی سنگین هستند انتخاب مناسبی می‌ باشد.

  • لولاهای درب با پین جدا شدنی

معمولاً این لولا ها پین هایی دارند که می‌ توان با ضربه زدن توسط چکش به طرف بالا آنها را جدا نمود. لولاهایی که پین جدا شدنی دارند برای درب‌ های داخلی مناسب می‌ باشند و اگر در حال انجام دادن پروژه‌ ای می‌ باشید و نیاز دارید که درب را از جای خود در آورید، وجود این لولاها می‌ تواند کار شما را بسیار آسان‌ تر کند.

  • لولای درب فنری

همانطور که از نام این لولاها پیداست دارای فنر داخلی می‌ باشند و باعث می‌ شوند که درب به طور اتوماتیک بسته شود. این لولاها برای درب‌ های مخصوص گاراژ و یا درب‌ های پشتی ساختمان مناسب می‌ باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کفپوش PVC چیست و چه کاربردی دارد؟

محل قرار گرفتن لولای درب

توجه به اینکه لولا در کدام بخش محکم می‌ شود بر شیوه و جهت چرخش درب تأثیر گذار است. گاهی اوقات درب باید به طرف بیرون حرکت کند و گاهی اوقات هم بهتر است که حرکت آن به طرف داخل باشد. بر اساس نیاز و شرایط خود می‌ توانید لولا را در محلی نصب کنید که درب به طرف بیرون و یا به طرف داخل باز شود.

ملاحظات ایمنی

وقتی که با چکش، سوهان، اسکنه و … کار می‌ کنید حتماً لازم است که از محافظ چشم نیز استفاده نمایید. اسکنه معمولاً تیز است و هنگام کار کردن باید آن را از بدن خود تا حدی دور نگه دارید.

لوازم مورد نیاز جهت نصب لولای درب

پیش از آنکه اقدام به نصب کردن لولای درب کنید به ابزاری نیاز خواهید.

  • چکش
  • فایل فلزی
  • اسکنه چوبی
  • مته شارژی
  • متر نواری
  • مداد
  • حوله
  • پیچ
  • لولا
  • چاقو

مراحل انجام نصب لولای درب

جهت نصب لولای در باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • محل قرار گرفتن لولا را مشخص کنید

اگر می‌ خواهید درب به طرف داخل چرخانده شود، بخش پین لولا باید داخل درب قرار بگیرد. لولای بالا باید حدود ۱۲ سانتیمتر از طرف بالای درب و لولای پایین باید حدود ۲۵ سانتیمتر از طرف پایین درب فاصله داشته باشد. راهنمای کامل نصب لولای درب | انواع لولای دربچنانچه چهارچوب درب از پیش مشخص شده می‌ توانید از همان الگو هم پیروی کنید.

  • محل قرار گرفتن لولا را علامت بزنید

یک حوله را روی زمین پهن کرده و درب را به طرف خودتان قرار دهید طوری که دستگیره آن رو به طرف زمین باشد. از یک متر نواری کمک بگیرید و نقاط قرار گرفتن لولاها را روی درب علامت بزنید. پین لولا باید کنار تاب درب قرار بگیرد. لولا باید از لبه درب کمی عقب‌ تر باشد به این خاطر باید اجازه دهید که یک سمت لولا به طرف پایین به صورت آویزان در آمده و انتهای دیگر آن به طرف درب قرار گیرد. حالا باید دور لولا را علامت گذاری نمایید. چنانچه دنبال کردن نشانه مداد برای شما سخت است به جای آن می‌ توانید پیچی را داخل لولا قرار داده و آن را در محل خودش نگه دارید. سپس از یک چاقو کمک گرفته و خطی ایجاد کنید و پس از پایان کار باید پیچ و لولاها را بردارید. برای آنکه درب را به طرف پهلو نگه دارید حتماً از یک شخص دیگر هم کمک بگیرید. علاوه بر آن می‌ توانید از گیره چوبی جهت محکم‌ تر نگه داشتن درب استفاده کنید.

  • با چاقو طرح کلی را برش بزنید

علامتی که با مداد زده‌ اید را پیدا کنید و با چاقو اطراف آن را برش بزنید. برش باید به اندازه ضخامت لولا باشد. سپس با حفره ساز برش‌ هایی را در امتداد خطوط چاقو ایجاد کنید.

  • اسکنه را تیز کنید

چنانچه اسکنه جدیدی خریداری کرده‌ اید و به تازگی قصد استفاده از آن را دارید، نیازی نیست که آن را تیز کنید اما اگر قبلاً از آن استفاده کرده‌ اید حتماً باید آن را روی سطح صافی بگذارید و با سوهان کاملاً آن را تیز نمایید.

  • خراش ایجاد کنید

با چکش و اسکنه علامت‌ هایی که با مداد زده‌ اید و یا با چاقو خراش داده‌ اید را به طرف داخل جدا نمایید. دقت کنید که این کار باید با حوصله و صبر کافی انجام شود. توجه کنید عمق خراش داده شده نباید از ضخامت لولای درب بیشتر شود. ناحیه‌ ای که خراش داده‌ اید را با اسکنه یا دست کاملاً صاف کنید.

  • عمق لولا را بررسی کنید
پیشنهاد آی‌بک امداد :  چک لیست صفر تا صد بازسازی خانه و آپارتمان

لولای درب را در محل زبانه قرار دهید و پس از آن با کشیدن انگشت در انتهای لولای درب بررسی کنید که هر دو در یک سطح باشند. چنانچه لولای درب از حد معمول بلندتر باشد با اسکنه می‌ توانید روی زبانه را مجدداً خراش دهید تا قسمت‌ های اضافی آن کاملاً از بین برود. چنانچه به صورت تصادفی باعث شدید که عمق خراش از حد نرمال بیشتر شود می‌ توانید از یک مقوای نازک استفاده کنید تا قسمت بالایی لولا به سطح درب برسد.

  • لولای درب را نصب کنید

در این مرحله از مته شارژی کمک گرفته و پیچ‌ هایی را که از قبل تهیه کرده‌ اید به کار بگیرید و لولاها را نصب نمایید.

روش نصب کردن لولای درب چوبی

درب‌ های چوبی از انواع مختلف چوب ساخته شده‌ اند. گاهی اوقات درب‌ های چوبی با شیشه و یا مواد دیگری تزیین می‌ شوند و زیبایی آنها بیشتر خواهد شد. چوب ماهون، گیلاس، اکالیپتوس، بلوط و افرا از نمونه‌ های رایج درب‌ های چوبی می‌ باشند.راهنمای کامل نصب لولای درب | انواع لولای درب برای نصب کردن لولای درب چوبی باید طبق همان قانونی که در بالا توضیح دادیم به نصب کردن لولا بپردازید. تنها کاری که شما باید انجام دهید تهیه لولای مناسب این نوع از درب‌ ها می‌ باشد.

روش نصب کردن لولای درب آهنی

یکی از انواع درب‌ ها درب آهنی می‌ باشد که برای ساختمان‌ های تجاری، اداری، مسکونی و … کاربرد دارد. درب‌ های آهنی از درب چوبی مقاومت بیشتری دارند در نتیجه چنانچه ایمنی درب برای شما مهم است می‌ تواند انتخاب مناسبی باشد علاوه بر آن طول عمر درب آهنی از درب چوبی بسیار بیشتر است. درب‌ های آهنی سه نوع رایج دربهای مدرن، سی‌ ان‌ سی و فرفورژه دارند. درب آهنی ساده، مدرن و زیبا می‌ باشد و برای افراد علاقمند به معماری مینیمال بسیار مناسب است. درب فرفوژه معمولاً طراحی پیچیده‌ تری نسبت به درب مدرن دارد و به علت وزن بیشتر و طراحی پیچیده‌ تر معمولاً قیمت بیشتری هم دارد. از پیچیده‌ ترین انواع درب‌ های آهنی درب سی‌ ان‌ سی می‌ باشد. نصب لولای درب آهنی هم مانند درب چوبی می‌ باشد.

سخن پایانی

از آنجایی که نصب لولای درب یک کار تخصصی است، نیاز به مهارت و تجربه دارد به همین خاطر چنانچه در این زمینه توانایی ندارید می‌ توانید از افرادی که در زمینه نصب لولای درب تخصص دارند کمک بگیرید. نصب لولای درب باید با دقت و توجه زیادی انجام شود در غیر این صورت همه زحمات شما بر باد خواهد رفت. در این مقاله از آی بک امداد به بررسی روش‌ های نصب لولای درب پرداختیم و انواع مختلف درب را برای شما توضیح دادیم. امیدواریم که مطالبی که در این مقاله به آنها پرداخته شد برای شما مفید بوده باشد.

راهنمای کامل نصب لولای درب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهنمای کامل نصب لولای درب، انواع لولای درب

امتیاز کاربر: ۴.۵۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا