تعمیرات لپ تاپ

عوامل خرابی لپ تاپ چیست | چگونه از این اتفاق جلوگیری کنیم؟

چه عواملی باعث خرابی لپ تاپ می‌شوند؟ عیب یابی و تعمیر لپ تاپ

عوامل خرابی لپ تاپ ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و از آنجایی که لپ‌تاپ‌ ها یکی از وسایل پرکاربرد محسوب می شوند، در اثر استفاده مکرر خراب شدن آنها کاملاً طبیعی است. بنابراین تفاوتی نمی کند که از کدام برند لپ تاپ را خریده باشید. در هر صورت تمامی وسایل الکترونیکی از جمله لپ تاپ و کامپیوتر به دلایل مختلفی دچار اختلال در عملکرد می شوند.

عوامل خرابی لپ تاپ

دلایل متعددی می تواند باعث خرابی لپ تاپ شود که ریشه در بخش سخت افزاری یا نرم افزاری دستگاه دارند. در صورتی که به موقع اقدام به رفع خرابی لپ تاپ نکنید، ممکن است برای همیشه دستگاه عملکرد خود را از دست بدهد. البته علاوه بر عوامل نرم افزاری و سخت افزاری مسائل دیگری همچون طرز استفاده کاربر از لپ تاپ، عادات شخصی وی و بسیاری از موارد که نشان از عدم استفاده درست از لپ تاپ است، می ‌تواند در خرابی آن تاثیر گذار باشند.

با شناخت قطعات و بخش های مختلف لپ تاپ می توانید خرابی های آن را تشخیص دهید و سریعا نسبت به رفع خرابی اقدام کنید. در ادامه این مقاله انواع عوامل خرابی لپ تاپ را مورد بررسی قرار می دهیم و چگونگی رفع عیب آن را بیان می کنیم.

خرابی منبع تغذیه

یکی از بخش های لپ تاپ که می تواند موجبات خرابی آن را ایجاد کند، منبع تغذیه است. در صورتی که منبع تغذیه لپ تاپ به درستی کار نکند، در عملکرد آن اختلال ایجاد می شود.

به طور کلی جریان برق ابتدا به منبع تغذیه لپ تاپ وارد می شود و به دیگر قسمت های سیستم دسترسی پیدا می کند. در بسیاری از مواقع این عملکرد با سر و صدای زیادی همراه است و این مسئله نشان می‌ دهد که جریان برق به خوبی در لپ تاپ برقرار نیست. در این صورت قبل از اینکه به دیگر قسمت های لپ تاپ آسیبی وارد شود، باید منبع تغذیه آن را بررسی کنید.

خرابی رم

از دیگر قطعات بسیار مهم لپ تاپ حافظه یا رم است. در صورتی که این بخش از سیستم شما دچار خرابی شود، ممکن است خسارات جبران ناپذیری را با به همراه خواهد داشت. چنانچه رم در جای خود به درستی قرار نگیرد، یا اینکه جریان برق به خوبی وارد رم نشود، دمای آن بالا می رود و ممکن است بخش های مهمی آن ذوب شود، در این صورت رحم از کار ‌افتد.

بالا رفتن دمای بیش از حد دمای رم می‌ تواند مشکلات دیگری را نیز ایجاد کند. در برخی مواقع نیز ممکن است حافظه لپ تاپ فضای کافی جهت ذخیره سازی فایل ها را نداشته باشد. البته برای اینکه چنین مشکلی ایجاد نشود، توجه داشته باشید که برنامه ها و نرم افزار های اضافی و غیر ضروری را باید حذف کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خطای ntldr is missing چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟ حل مشکل NTLDR

خنک نگه داشتن واحد پردازش مرکزی CPU

واحد پردازش مرکزی که به اختصار به آن سی پی یو نیز گفته می شود، یکی از دیگر بخش ‌های مهم لپ تاپ است که عملکرد درست آن می تواند تاثیر مستقیمی بر عدم خرابی لپ تاپ داشته باشد. در صورتی که سی پی یو خراب شود، نابودی و خرابی لپ تاپ را با خود به همراه خواهد داشت.

بالا رفتن دمای واحد پردازش مرکزی باعث تولید صدای ناهنجاری می شود که نشان می دهد این قطعه در حال خراب شدن است. برای اینکه از ایجاد چنین مشکلی در لپ ‌تاپ خود جلوگیری کنید، باید به صورت تخصصی مدار ها و دیگر قسمت های داخلی لپ تاپ را از وجود هرگونه گرد و غبار پاک کنید. البته جاروبرقی هایی مخصوص تمیز کردن لپ تاپ وجود دارند که می توانند بسیاری از مشکلات سخت افزاری آن رفع کنند.

روش های مراقبتی نگهداری از هارد دیسک و اطلاعات

عمدتاً خطاها و اشتباهاتی که می تواند باعث اختلال در عملکرد کلی یک لپ‌تاپ شود، در هارد دیسک ایجاد می شود. هارد دیسک شامل اطلاعاتی است که کاربر در آن ذخیره می کند. در این قطعه بخشی به نام بد سکتور وجود دارد که از ایرادات هارد دیسک محسوب می شوند. هارد دیسک به مرور زمان ممکن است دچار خرابی شود و رفته رفته اطلاعات آن از بین برود.

 بنابراین هارد دیسک را می توان به یک عامل موثر در خرابی و نابودی لپ تاپ دانست که بعد از گذشت مدتی خرابی بالایی را به بار می آورد.

عوامل خرابی لپ تاپ

برق ورودی لپ تاپ

منبع تغذیه و اجزای آن عواملی هستند که می توانند عملکرد لپ تاپ را به طور کل دچار اختلال کنند. اگر در قسمت‌ های مختلف نرم ‌افزار یا سخت افزار آسیبی مشاهده نکردید، بهتر است برق یا منبع تغذیه لپ‌ تاپ را به خوبی بررسی کنید. زمانی که لپ تاپ در حین اجرا شدن برخی برنامه ها هنگ می کند و یا سرعت آن کاهش می یابد، معمولاً منشا مشکل از تجهیزات الکتریکی ناشی می باشد.

جلوگیری از ویروسی شدن لپ تاپ

یکی دیگر از عوامل خرابی لپ تاپ ویروس یا تروجان است. برای اینکه لپ تاپتان به ویروس مبتلا نشود، بهتر است فایل هایی را که از محتویات آن خبر ندارید، باز نکنید. چرا که بسیاری از ویروس ها از طریق همین فایل ها به لپ تاپ وارد شده و آسیب جدی به برنامه ها و در نهایت به سیستم وارد می کنند. البته جهت پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی می توانید از از ضد ویروس استفاده کنید. ضد ویروس ها قابلیت به کنترل درآوردن ویروس ها و بد افزارها را دارند.

بالا نگه داشتن سرعت لپ تاپ

 بسیاری از لپ تاپ ها با گذشت زمان و با نصب برنامه های خاصی که ممکن است برای سیستم عامل آن سنگین باشد، با کندی سرعت مواجه می شوند و این مسئله بسیاری از کاربران را آزار می دهد. علاوه بر این سرعت پایین و کند بودن عملکرد لپ تاپ رفته ‌رفته موجب خرابی آن خواهد شد. دلایل زیادی باعث می شود که لپ تاپ عملکرد پایینی داشته باشد. که عبارتند از:

  • پر بودن حافظه و نداشتن حجم کافی جهت ذخیره سازی فایل ها
  • نیاز به برگشت به تنظیمات کارخانه و راه اندازی مجدد
  • ورود ویروس و بد افزار به سیستم
  • نصب برنامه های سنگین که متناسب با سیستم لپ تاپ نیست
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش اضافه کردن هارد دوم لپ تاپ | راهنمای تعویض هارد لپ تاپ

نکات مراقبتی استفاده از لپ تاپ

بسیاری از افراد تصور می کنند که لپ تاپ ها یک وسیله بسیار مقاوم هستند و نیاز به مراقبت خاصی ندارند. اما در واقع اینطور نیست. چرا که لپ تاپ ها مانند دیگر وسایل الکترونیکی به مراقبت های خاص نیاز دارند و رعایت نکات مراقبتی از لپ تاپ می تواند باعث شود که این دستگاه تا مدت ها بدون هیچگونه مشکلی برای شما کار کند. از جمله نکات مراقبتی استفاده از لپ تاپ عبارتند از:

  • جهت کار با لپ تاپ به مدت طولانی آن را روی پارچه یا فرش قرار ندهید حتماً باید روی میز قرار بگیرد.
  • اگر شرایط استفاده از لپ تاپ روی میز را ندارید بهتر است زیر آن یک تکه پلاستیک قرار دهید.
  • لپ تاپ را نباید روی پای خود  قرار دهید. چرا که در این صورت جریان هوا در در زیر لپ تاپ برقرار نخواهد شد.
  • البته پیشنهاد می شود از یک کول پد برای خنک نگه داشتن دستگاه استفاده کنید.
  • دریچه های هوای سیستم را باز گذاشته و از تجمع گرما در داخل آن جلوگیری نمایید.
  • لپ تاپ را نباید به صورت مستقیم در مقابل نور خورشید قرار دهید. به طور مثال در فصل تابستان قرار دادن لپ تاپ به مدت طولانی در ماشین باعث آسیب جدی به آن می شود.

عوامل خرابی لپ تاپ

جمع بندی

همانگونه که می دانید لپ تاپ ها و کامپیوترها برای اینکه عملکرد و کارایی بیشتری داشته باشند، نیاز به نصب برنامه های خاصی دارند. برخی از برنامه ها برای لپ تاپ چندان ضروری نیست و ممکن است شما بر اساس سلیقه خود آنها را نصب کنید. مانند بازی های رایانه ای اما اگر بخواهیم نگاهی به برنامه‌ های کاربردی بیندازیم، متوجه می شویم که بسیاری از برنامه هایی که از قبل به سیستم نصب کرده ایم مدت زمان زیادی است که مورد استفاده قرار نگرفته و در واقع حذف شدن آنها هیچگونه اخلالی در عملکرد لپ تاپ ایجاد نمی کند.

در این صورت پیشنهاد می کنیم این برنامه ها را شناسایی و حذف کنید تا سرعت لپ تاپ شما بالاتر برود. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی عوامل خرابی لپ تاپ و نحوه رفع آن پرداختیم. طبیعتاً لپ تاپ به عنوان یک وسیله الکترونیکی ممکن است از جهات مختلف دچار خرابی هایی شود که شما نمی توانید خودتان به تنهایی در جهت رفع آن اقدام کنید. در این صورت پیشنهاد می کنیم از طریق شماره های زیر با کارشناسان مجموعه ایبک امداد ارتباط بگیرید و از راهنمایی های آنها جهت رفع مشکلات لپ تاپ و کامپیوتر خود بهره‌مند شوید.

عوامل خرابی لپ تاپ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

عوامل موثر در خرابی لپ تاپ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا