تعمیرات تلویزیون

بک لایت تلویزیون چیست و چگونه آن را تعمیر کنیم؟

چگونه خرابی بک لایت تلویزیون را تشخیص دهیم؟ | نشانه های خرابی بک لایت تلویزیون

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از سوالات پر تکرار کاربران این است که بک لایت تلویزیون چیست؟ در این مقاله از سایت ایبک امداد به بررسی این مطلب که بک لایت تلویزیون چیست و چگونه‌ آن را تعمیر کنیم؟ می پردازیم. اطلاع از قطعات تلویزیون می تواند به کاربران در استفاده درست از آن کمک کند. همچنین در صورتی که نور تلویزیون با مشکلی مواجه شود لازم است که از آن اطلاعات کامل داشته باشید. نور پس زمینه یا بک لایت تلویزیون یکی از قطعات مهم تلویزیون است. به همین منظور در این مقاله از ایبک امداد به نکات بسیار مهمی اشاره شده است که در این بین می توان به بررسی بک لایت تلویزیون، دلیل خراب شدن آن، علائم خراب شدن و تعمیر آن و همچنین چگونگی افزایش طول عمر بک لایت تلویزیون اشاره کرد.

بک لایت تلویزیون چیست؟

پیش از تلویزیون های امروزی که در منزل، محل کار و یا بازار به وفور پیدا می شود، بک لایت در تلویزیون وجود نداشت‌. پس از تولید LCD و بعد از آن LED، بک لایت ها به اصلی ترین قطعه تلویزیون تبدیل شدند. در حقیقت تصویری که در صفحه تلویزیون مشاهده می کنید به یک منبع نور نیاز دارد که این منبع نور همان بک لایت تلویزیون می باشد. پیش از به کار بردن بک لایت در تلویزیون، در تلویزیون های LCD از لامپ های فلورسنت استفاده می شد. این لامپ ها توان مصرفی بالایی داشتند و حرارت زیادی نیز تولید می کردند. به همین خاطر نسبت به قطعات دیگر استهلاک پذیری بالاتری داشتند. بالا رفتن انرژی مصرفی در این لامپ ها و تغییرات در نور آنها، اشاره به پایان یافتن عمر مفیدشان دارد.

پس از آن لامپ های LED به جای فلورسنت جایگزین شدند و ایجاد بک لایت کردند و نسل جدیدی از تلویزیون های LCD تولید شد که امروزه با نام LED شناخته شده هستند. بک لایت در واقع به نور سفیدی که عکس رادیولوژی را قابل مشاهده می کند، شبیه است. نحوه قرار گرفتن لامپ های LED در پشت پنل به این شکل است که یا به صورت فشرده و ردیفی در لبه ها و یا به صورت متمرکز و با فواصل مشخص قرار گرفته اند.

انواع مختلف بک لایت تلویزیون

همانطور که گفته شد، اولین بک لایت مورد استفاده در تلویزیون از لامپ های فلورسنت (CCFL) ساخته شده بود و بعد از آن با معرفی LED استفاده از فلورسنت ها خاتمه یافت. بعد از آن در روش تولید بک لایت ها تغییراتی نیز به وجود آمد و در نهایت بک لایت ها به چند دسته تقسیم شدند. البته لازم به ذکر است که در کاربری اصلی آنها تحولی به وجود نیامده و فقط در تکنولوژی و نحوه قرار گرفتن این لامپ ها تغییرات ایجاد شد. در ادامه مطلب انواع بک لایت های LED را نام می بریم و به بررسی هر کدام می پردازیم.

۱. بک لایت مستقیم (Direct Backlight)

بک لایت تلویزیون از یک عدد شاسی و تعدادی  لامپ که روی شاسی قرار گرفته‌، تشکیل شده است. در بک لایت مستقیم یا Direct لامپ‌ ال ای دی (LED) به‌ شکل متوازن در تمامی نقاط شاسی پخش می باشند. در این نوع بک لایت نور در همه نقاط به‌ صورت یکسان به پنل نمایشگر تابیده می‌شود.بک لایت تلویزیون چیست و چگونه آن را تعمیر کنیم؟

این نکته، از نقاط ضعف بک لایت نوع مستقیم (Direct Backlight) می باشد. زیرا هنگامی که نور بک لایت تلویزیون به‌ طور یکنواخت و یکسان پنل را روشن کند، قسمت های تیره‌تر تصویر همچنان روشن می ماند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه تعمیر کردن تلویزیون بست

این مشکل در نهایت موجب می شود به جای رنگ مشکی، رنگ خاکستری به نمایش در آید. جهت درک بهتر این مطلب، تصویری را در نظر بگیرید که از نقطه های روشن و تاریک متشکل شده است. در حقیقت میزان تیرگی این بخش ها با هم تفاوت دارد و لازم است میزان متفاوتی نور به آنها تابیده شود، ولی پخش یکسان نور به وسیله بک لایت مستقیم یا Direct که حاصل روشن شدن همزمان لامپ‌های (LED) در آن می‌باشد، در این شرایط موجب روشن‌تر شدن نقطه های تاریک تصویر می شود و نمی تواند عمق تصویر را به نمایش درآورد.

۲. بک لایت لبه‌دار (Edge lit)

در این نوع از بک لایت، لامپ‌های ال ای دی (LED) به‌طور یکنواخت و یکسان در تمامی سطح شاسی قرار نمی گیرند و به طور معمول به‌ شکل ردیفی از آن‌ها در لبه ها استفاده می شود. در حقیقت لامپ‌های LED در بک لایت لبه دار (Edge Backlight) یا در دو ردیف پایین و بالا و یا راست و چپ قرار گرفته‌اند و برعکس بک لایت مستقیم، نور در این بک لایت به‌ شکل مستقیم به پنل نمایشگر نمی تابد. در میان بک لایت لبه دار پنل نمایشگر، لایه ای نیمه شفاف قرار گرفته که موجب روشن شدن سطح زیادتری از پنل می شود و بک لایت قسمت بزرگتری را روشن خواهد کرد. این قابلیت می تواند به سازندگان این اجازه را دهد تا از تعداد کمتر لامپ (LED) در ساخت بک لایت به‌ کار برند. اما دلیل اصلی طراحی این نوع بک لایت افزایش عمق تصویر می باشد و در ساخت این بک لایت تلاش شده است تا به هر بخش از پنل نمایشگر، نور متناسبی با تصویر تابیده شود. از آن جایی که در این نوع بک لایت لامپ‌های LED قابلیت این را دارند که جداگانه فعالیت کنند، تصویر پویاتر و با کیفیت تری در پنل به نمایش در خواهد آمد. در حقیقت این عامل می تواند منجر به عمق بیشتر بخش‌های تاریک و برجستگی نقطه های روشن تصاویر شده و در نهایت شما تصویر باکیفیت ‌تری را نسبت به بک لایت مستقیم مشاهده خواهید کرد.

۳. بک لایت (Full Array with Local Dimming)

این نوع بک لایت به این‌ منظور طراحی شده تا کاربر بتواند تصویر واقعی تری را مشاهده کند. در این نوع بک لایت نور پیش از رسیدن به پنل نمایشگر، شکسته می شود و نقاط مختلف پنل را روشن می کند که موجب افزایش عمق تصویر خواهد شد. این فرایند ( Local Dimming ) نامیده می‌شود که در آن تابیده شدن نور علاوه بر افزایش عمق به نقطه های تاریک و برجسته کردن نقطه های روشن، رنگ‌ تصویر را هم شفاف‌ تر خواهد کرد. در حقیقت اگر تلویزیون شما این نوع بک لایت را دارد، شما تصویری واضح و واقعی مشاهده خواهید کرد.

۴. بک لایت مینی ال ای دی (Mini LED)

بعد از آن که قابلیت (Local Dimming) در ساخت بک لایت تلویزیون مورد استفاده قرار گرفت، طراحی لامپ‌های مینی ال ای دی (Mini LED) جهت به کار گیری در بک لایت تلویزیون مطرح شد. نتیجه این طراحی، ساخت لامپ‌های LED با یک پنجم سایز نوع رایج ال ای دی (LED) بود. با کم شدن اندازه لامپ‌های LED و رساندن سایز آنها به ۲۰۰ میکرون، بخش های کوچک‌تری از نظر پخش نور در پنل نمایشگر تشکیل شده که به دنبال آن عمق تصویر بیش از پیش افزایش یافته است.

تشخیص خرابی بک لایت تلویزیون

کم نور شدن و یا تیره بودن بخشی از صفحه نمایش می تواند از نشانه های خراب شدن بک لایت باشد. چنانچه بخشی از صفحه نمایش تیره شده باشد و یا ظاهرا خاموش باشد ولی صدا از آن به گوش برسد به این معنا می باشد که بک لایت تلویزیون آسیب دیده است.بک لایت تلویزیون چیست و چگونه آن را تعمیر کنیم؟

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیرات تلویزیون یوروپلاس در تهران

برای اطمینان از خراب شدن بک لایت می توانید یک چراغ قوه را به صورت مایل به صفحه نمایش بتابانید. چنانچه متوجه وجود تصویر در تلویزیون شدید نشان دهنده آسیب دیدن بک لایت می باشد. از دیگر نشانه های خراب شدن بک لایت می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • چشمک زدن یا قطع و وصل شدن تصویر تلویزیون
  • پدیدار شدن لکه های سیاه
  • پدیدار شدن نقطه های روشن
  • یکنواخت نبودن روشنایی در صفحه نمایش
  • خاموش شدن تلویزیون بعد از مدتی کار کردن
  • خاموش شدن تلویزیون بلافاصله بعد از دیدن لوگوی آن

دلایل خراب شدن بک لایت تلویزیون

بک لایت تلویزیون نیز مانند دیگر قطعات الکترونیکی ممکن است دچار آسیب شود. جهت برطرف کردن این مشکل باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید. همانطور که گفته شد بدون وجود نور پس زمینه یا همان بک لایت تلویزیون، نمی توان تصاویر تلویزیون های LCD یا LED را دید. پس بسیار واضح است که این قطعه از مهمترین قطعات موجود در تلویزیون می باشد. در ادامه به چند مورد از دلایل خراب شدن بک لایت تلویزیون اشاره خواهیم کرد.

  • وارد شدن صدمه فیزیکی به تلویزیون
  • فرسودگی و استفاده طولانی مدت
  • ایجاد نوسانات در جریان برق
  • استفاده از قطعات بدون کیفیت
  • جدا شدن لامپ ها از پنل

چگونگی تعمیر بک لایت تلویزیون

جهت تعمیر بک لایت تلویزیون باید از یک تکنسین ماهر کمک گرفت. تعمیر کار برای برطرف کردن مشکل و برگرداندن تصویر به حالت اول و همچنین پیشگیری از آسیب بیشتر به تلویزیون، اقدام به تعویض محفظه لامپ و یا کل لامپ LED خواهد کرد. با توجه به تعداد لامپ ها و سالم یا خراب بودن آنها، تکنسین تصمیم به تعویض کل بک لایت و یا قسمت فرسوده آن خواهد گرفت. لازم به ذکر است که تعمیر بک لایت تلویزیون کاری تخصصی و حرفه ای می باشد و انجام آن توسط افراد غیر کارشناس می تواند آسیب های بیشتری به دستگاه وارد کند. جهت مشاوره، پشتیبانی و همچنین طرح پرسش می توانید با تلفن های ایبک امداد تماس گرفته و از راهنمایی کارشناسان ما استفاده کنید.

چگونه می توانیم طول عمر بک لایت تلویزیون را افزایش دهیم؟

با توجه به هزینه های زیاد تعمیرات لوازم برقی و یا خرید آن، لازم است نکاتی را جهت افزایش طول عمر بک لایت تلویزیون یادآور شویم. در صورتی که این نکات را رعایت کنید باعث بهبود عملکرد تلویزیون خود خواهید شد.

  • تنظیمات روشنایی تلویزیون را روی خودکار قرار دهید تا روشنایی بک لایت تلویزیون با نور محیط اطراف تنظیم گردد.
  • چنانچه نمی خواهید روشنایی را روی خودکار قرار دهید بهتر است آن را در محدوده ۷۰ تا ۸۰ تنظیم کنید.
  • به طور مداوم تلویزیون را روش نگذارید.

سخن پایانی

تکنولوژی و فناوری ساخت تلویزیون در سال‌های اخیر با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت بوده و تغییرات اساسی و مهمی در روش طراحی و ساخت این دستگاه پدیدار شده است. این پیشرفت باعث از رده خارج شدن تلویزیون‌های پلاسما و جایگزین شدن (LCD) شد. اما با فاصله کمی، تلویزیون‌های LED توسط سازندگان به بازار وارد شد و تجربه جدیدی را در این زمینه برای کاربران رقم زد. تفاوت اصلی این تلویزیون ها را می‌توان در نوع بک لایت آنها دانست. در این مقاله از سایت ایبک امداد تاریخچه و انواع مختلف بک لایت، دلایل خراب شدن و علائم آسیب رسیدن به آن را برای شما کاربران عزیز توضیح دادیم. همچنین روش های افزایش طول عمر این قطعه را بیان کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان مفید و کاربردی واقع شده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

خرابی بک لایت تلویزیون برندهای مختلف

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بک لایت تلویزیون چیست؟ انواع مختلف بک لایت تلویزیون، تلویزیون ال ای دی، چگونگی تشخیص خرابی بک لایت تلویزیون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا