تعمیرات یخچالتعمیرات

دلایل خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل

دلایل خنک نکردن یخچال فریزرهای قدیمی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر می بینید که یخچال شما مانند گذشته مواد غذایی را سرد نمی کند باید به دنبال پیدا کردن دلیل آن باشید و هرچه زودتر آن را برطرف کنید. دلیل سرد نکردن یخچال هر چیزی که باشد باعث فاسد شدن مواد غذایی و مسمومیت می شود. گاهی اوقات می توان بسیار راحت به ریشه این مشکل پی برد و آن را از بین برد. اما گاهی نیز ممکن است مشکل یخچال شما به راحتی حل شود. ایبک امداد در این مقاله دلایل  خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل را برشمرده است. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

دلایل خنک نکردن یخچال فریزر

یخچال یک وسیله برقی بسیار پرکاربرد در منزل می باشد که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. به دلیل اینکه این وسیله در تمام ساعات شبانه روز به طور مداوم در حال کار کردن می باشد، پس جای تعجب ندارد که گاهی اوقات برخی از قطعات مختلف یخچال دچار مشکل شود.

مقدار سرمای یخچال در فصل‌های مختلف سال باید در حالت نرمال تنظیم شود. زیرا همانطور که گرمای زیاد می‌تواند باعث فاسد شدن مواد غذایی شود، دمای پایین و سرمای بیش از حد هم می تواند باعث یخ زدن مواد درون یخچال شود.  خیلی از کاربران از مشکل سرد نکردن یخچال خود گله دارند. خنک نکردن یخچال و همچنین گرم شدن فضای داخلی آن می تواند هم دلایل فنی داشته باشد و هم دلایل غیر فنی. سرد نکردن یخچال در واقع حالتی است که یخچال با وجود کار کردن، قدرت لازم برای سرد کردن و کاهش دمای داخل خود را نداشته باشد. در این مواقع به کمپرسور یخچال فشار زیادی وارد می شود و در صورت برطرف نکردن مشکل و عدم رسیدگی، مشکلات جدیدی در سایر قطعات به وجود خواهد آمد. اگر مایل هستید که با علت های سرد نکردن یخچال آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دلیل سرد نکردن یخچال چیست؟

تشخیص دادن علت اصلی مشکل گاهی از حل مشکل هم مهم تر است. اگر تشخیص درست نباشد، پس راه حل هم اشتباه خواهد بود و در نهایت کمکی به حل مشکل شما نخواهد کرد و یا شما را مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافی بی دلیل خواهد کرد. به همین دلیل ما در ادامه این مقاله لیست کاملی برای شما فراهم      کرده ایم که می تواند به شما کمک کند تا علت سرما نداشتن یخچال خود را بیابید. البته باید به خاطر داشته باشید که دمای یخچال در تمام فصول سال روی یک درجه خاص تنظیم      نمی شود. برخی افراد تنظیمات دمای یخچال را برای فصل های سرد و گرم تغییری نمی دهند. به همین علت در تابستان احساس می کنند که یخچال شان گرم شده است. در این مواقع تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که دمای یخچال را تنظیم کنیم. به طور معمول در یخچال هایی که درجه بندی عددی دارند در زمستان این درجه باید روی ۳ یا ۴ و در فصول گرم سال روی ۱ یا ۲ قرار داده شود.

جهت سرد نکردن یخچال نمی توانیم فقط یک علت خاص را معرفی کنیم. زیرا عملکرد درست یخچال به مجموعه ای از قطعات در کنار هم مرتبط می باشد. با به وجود آمدن مشکل در هر یک از این قطعات این امکان وجود دارد که هوای داخل یخچال گرم شود. حتما به این نکته توجه کنید که این مشکل نه تنها برای یخچالهای ایرانی و داخلی بلکه برای یخچال های خارجی هم ممکن است اتفاق بیفتد و هیچ ربطی به برند یا مدل خاصی از یخچال ندارد. برای تعمیر کردن یخچال باید از تجربه، مهارت و دانش فنی بالایی برخوردار باشید. در غیر اینصورت پیشنهاد ما به شما این است که به هیچ عنوان برای تعمیر یخچال خودسرانه عمل نکنید. زیرا نه تنها مشکل خنک نکردن یخچال برطرف نخواهد شد بلکه ممکن است مشکلات بیشتری نیز بروز پیدا کند و حتی باعث از کار افتادن موتور یخچال نیز شود. بهترین کاری که در این مواقع می توانیم انجام دهیم تماس با یک متخصص با تجربه و حرفه ای می باشد. اگر یخچال خود را نصب کرده و تنظیمات لازم را انجام داده اید، باید آن را به مدت یک شبانه روز ثابت نگه دارید تا شرایط دمای یخچال به حالت پایدار برسد. در صورتی که یخچال شما سرمای کافی را نداشت و با تنظیم دمای آن باز هم به سرمای مطلوب نرسید باید از یک تعمیرکار بخواهید که قسمتهای مختلف دستگاه را بررسی کند تا به مشکل اصلی آن پی ببرد.دلایل خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل

۱. تنظیم درجه دمای یخچال

یکی از دلایل اصلی خنک شدن هوای داخل یخچال تنظیم نبودن درجه دمای دستگاه      می باشد. به یاد داشته باشید پس از نصب یخچال باید دما را روی درجه درست تنظیم  کنید. در فصل تابستان درجه دمای یخچال باید روی ۱ یا ۲ باشد و در فصل زمستان باید درجه را روی عدد ۳ یا ۴ قرار دهید. هرچه عدد درجه کمتر باشد میزان سردی و خنکی یخچال نیز بیشتر خواهد بود. برخی از کاربران به این نکته توجه ندارند و بعد از نصب، درجه دما را مورد بررسی قرار نمی دهند. اگر درجه دما روی عدد های ۶ و ۷ باشد باعث گرم شدن هوای داخل یخچال می شود.

۲. عدم گردش هوا پشت یخچال

یکی دیگر از دلایل رایج و ساده خنک نکردن یخچال، قرار دادن آن در یک مکان نامناسب است. از آن جایی که می دانید، موتور یخچال درست در پشت آن قرار گرفته است و فن یخچال که خنک کردن موتور را در حین کار انجام می دهد. اگر یخچال را بیش از اندازه به دیوار بچسبانید مانع گردش هوا در پشت یخچال خواهید شد. بنابراین گردش هوا در پشت یخچال به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و فن وظیفه خود را انجام نمی دهد و نمی تواند به خوبی موتور را خنک کند. در نتیجه قدرت خنک کنندگی موتور از دست خواهد رفت و یخچال گرم می شود. در این موارد به راحتی می توانید با جابجا کردن یخچال و قرار دادن آن در جای مناسب مشکل را برطرف کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت کار نکردن یکی از کمپرسور های دو قلو کولر گازی

 

۳. تنظیمات ترموستات، دلیل سرد نکردن یخچال

آیا به تازگی متوجه شده‌اید که آب یخچال تان دیگر خنک نمی شود. بعضی اوقات دمای ترموستات به صورت اتفاقی روی عدد پایین تنظیم می شود که می تواند دلیل سرد نکردن یخچال باشد. تنظیمات ترموستات در بیشتر موارد برای اکثر افراد گیج کننده است و امکان دارد هنگام تنظیم کردن دما عدد درستی را انتخاب نکنند. گاهی نیز کودکان ترموستات را دستکاری کرده و عدد آن را تغییر می دهند. همیشه به این نکته توجه داشته باشید هر چه عدد بالاتری را برای دمای ترموستات یخچال  انتخاب کنید، یخچال نیز سردتر می شود.

۴. بسته شدن دریچه های گردش هوا

اگر داخل یخچال تان را بیشتر از ظرفیت آن از مواد غذایی پر می کنید، حتما با مشکل خنک نکردن یخچال رو به رو خواهید شد. پر بودن بیش از حد یخچال موجب مسدود شدن سرماساز ها می شود.

علاوه بر آن میزان هوای سرد تولید شده در فضای درونی یخچال به شدت کم می شود و با باز و بسته شدن درب یخچال همین مقدار هوای اندک نیز بلافاصله با هوای گرم جایگزین خواهد شد. برای پیشگیری از این مشکل باید مراقب باشید که داخل یخچال را بیش از حد پر نکنید و بسته های بزرگ مواد غذایی را هرگز در انتهای یخچال نگذارید. زیرا باعث مسدود شدن سرماساز می‌شود. وقتی حجم مواد غذایی که داخل یخچال قرار می دهید به اندازه کافی  باشد، هوای سرد به راحتی می تواند در تمام قسمت های این دستگاه جریان پیدا کند و به راحتی مشکل سرما نداشتن یخچال شما حل خواهد شد.

جریان هوای خارجی و داخلی به تنظیم دمای یخچال کمک می‌کند. جهت ثابت نگه داشتن دمای یخچال باید این دریچه ها باز بماند. هنگامی که ظرف های مواد غذایی را داخل یخچال قرار می دهید باید دقت کنید که جلوی منافذ یخچال را نبندید. این دریچه ها ممکن است توسط گرد و غبار یا مواد غذایی بسته شوند. دریچه مسدود شده می تواند بر دمای داخلی تاثیر بگذارد و دمای داخل یخچال را افزایش دهد. لذا با تمیز کردن یخچال از بروز این مشکل ها جلوگیری کنید. پیشنهاد ما به شما این است که با برنامه ریزی در خرید روزانه خود یخچال تان را همیشه خلوت و مرتب نگه دارید که هم علاوه بر داشتن مواد غذایی تازه از خطر مسمومیت غذایی نیز در امان باشید و همچنین مانع از گردش جریان هوای سرد درون یخچال نشوید.

۵. تمیز نبودن کندانسور

اگر یخچال شما به طور دائم کار می کند، ولی هوای داخل آن هنوز گرم است علت آن می تواند کثیف بودن کویل کندانسور یخچال باشد. وظیفه سیم پیچ کندانسور یخچال خارج کردن گرما از یخچال می باشد. وقتی کندانسور تمیز نباشد یخچال باید برای اینکه گرما را از داخلش بیرون کند بیشتر کار کند. همین علت باعث افزایش دمای داخلی یخچال خواهد شد. سیم پیچ کندانسور حداقل سالی یکبار باید تمیز شود. اما اگر گرد و خاک در محیط زندگی شما زیاد است و یا در منزل تان از حیوان خانگی نگهداری می کنید، باید در سال بیشتر از یک بار آن را تمیز کنید. تمیز کردن کویل کندانسور کار زیاد سختی نیست و به آسانی می توانید این کار را انجام دهید.

۶. خراب شدن موتور فن کندانسور

علت سرد نشدن یخچال ممکن است خراب شدن موتور فن کندانسور باشد. موتور فن کندانسور موجب ایجاد جریان هوا بر روی کویل کندانسور می شود تا باعث شود که خنک شود. اگر فن خراب باشد یخچال شما به درستی خنک نمی شود. کندانسور به طور معمول در پشت یا زیر یخچال قرار دارد و اگر خراب باشد و یا ایرادی داشته باشد باید جهت تعمیر آن از تعمیرکار ماهر یخچال کمک بگیرید.

۷. از کار افتادن موتور فن اپراتور

بسته به مدل های مختلف، یخچال ها دارای یک یا چند موتور فن اپراتور می باشند. اگر یخچال شما فقط دارای یک فن باشد محل قرارگیری این فن در محفظه فریزر است و هوای خنک را از کویل اواپراتور در سرتاسر محفظه یخچال به گردش در می آورد. اگر موتور فن اواپراتور درست کار نکند امکان دارد فریزر خنک باشد اما در قسمت یخچال هوا سرد نخواهد بود. مراقب باشید هرگز یخچال را به دیوار نچسبانید.

یخچال یکی از پرمصرف ترین لوازم آشپزخانه است به همین علت گرمای زیادی نیز تولید می کند که باید به آسانی با محیط اطراف مبادله شود.

۸. صدمه به برد کنترل یخچال

یخچال های جدید دست کم از دو برد استفاده می کنند. برد کنترل دما و برد کنترل اصلی آسیب رسیدن به هر یک از این برد ها موجب مشکلات تنظیم دمای یخچال و یکی از علل سرد نکردن یخچال می باشد. اگر برد یخچال شما به مشکل برخورد، حتماً باید از یک فرد متخصص برای برطرف کردن مشکل کمک بگیرید.

۹. از بین رفتن لاستیک درب یخچال

پاره شدن یا آسیب رسیدن به لاستیک درب یخچال یکی از پرتکرار ترین و ساده ترین مشکلاتی است که موجب بالا رفتن دمای یخچال می شود. تعویض لاستیک درب کار دشواری نیست و به راحتی می‌توانید خودتان آن را انجام دهید.دلایل خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل

۱۰. خراب شدن کمپرسور و رله

یکی دیگر از علت های خنک نشدن یخچال، خرابی کمپرسور و رله کمپرسور می باشد. کمپرسور به عنوان موتور یخچال وظیفه دارد که گاز مبرد را به مایع تبدیل کند و آن را به سمت اواپراتور پمپاژ کند تا در آخر هوای داخل یخچال خنک شود. اگر قطعه کمپرسور و رله به هر علتی دچار آسیب شود، سرد شدن یخچال با اختلال روبرو خواهد شد. برای آن که از خرابی کمپرسور اطمینان حاصل کنید ابتدا باید آن را تست کنید. اگر رله کمپرسور خراب باشد کمپرسور نمی تواند درست کار کند و هوای داخل یخچال گرم می شود. برای برطرف کردن این معضل در ابتدا باید رله را عوض کنید. تعویض رله متحمل هزینه زیادی نمی شود. اگر با عوض کردن رله مشکل سرد نشدن یخچال شما حل نشد به ناچار باید کمپرسور را تعویض کنید. تعویض کردن کمپرسور یک کار کاملاً تخصصی است و فقط باید توسط تعمیرکار مجرب انجام شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سردخانه صنعتی چیست و تعمیر آن به چه صورت است؟

۱۱. کمبود گاز مبرد دلیل سرد نکردن

کمبود گاز مبرد یکی دیگر از علت های فنی خنک نشدن یخچال به حساب می آید و چرخه سرمایشی این دستگاه را دچار اختلال می کند. دلیل اصلی کم شدن گاز مبرد نشتی گاز است و با نشانه هایی مانند سرد نشدن یخچال، جریان باد گرم درون یخچال، ایجاد شبنم های کوچک بر روی قطعات، گرم شدن و داغ شدن کمپرسور، سوختن آن و … همراه می باشد. جهت رفع این مشکل باید از تکنسین مجرب و ماهر کمک بخواهید.

۱۲. پیدایش مشکل در لوله ها یا کویل‌های کندانسور

لوله های سیاهی که در قسمت پشتی یخچال‌های قدیمی دیده می شود کندانسور  می باشد. اما در یخچال های جدید این کویل ها به گونه ای قرار داده شده اند که دیده نمی شوند. گاز مبرد از طریق لوله های کندانسور باعث جذب گرمای داخل یخچال می شود و تبادل دمایی با محیط را انجام می دهد. سپس با از دست دادن گرما گاز مجدد به مایع تبدیل می شود. اگر مانعی بین لوله های کندانسور و هوای اطراف وجود داشته باشد تبادل گرمایی انجام نمی شود و سرد شدن یخچال با مشکل مواجه خواهد شد. برای برطرف کردن این مشکل باید یخچال را در مکانی قرار دهید که فضای کافی جهت تهویه هوا در پشت آن وجود داشته باشد.

۱۳. خراب بودن فن کندانسور

خنک نشدن یخچال، برخی اوقات می‌تواند به علت خراب بودن قطعه فن کندانسور باشد. جای قرار گیری فن کندانسور در قسمت انتهایی یخچال و در مجاورت کمپرسور است. وظیفه فن این است که کمپرسور و لوله های کندانسور را سرد نگه دارد. اگر فن کندانسور درست کار نکند، دمای کمپرسور زیاد شده و داغ می شود. گرم شدن کمپرسور باعث افزایش دمای داخل یخچال می شود. خراب شدن فن ممکن است به خاطر شکسته شدن پره ها و نیم سوز شدن موتور فن باشد. جهت رفع مشکل باید به سرعت فن خراب را با فن سالم و جدید عوض کرد.

۱۴. خراب شدن فن اواپراتور

بعضی اوقات علت خنک نکردن یخچال، خراب شدن فن اواپراتور می باشد. وقتی که فن اواپراتور عملکرد درستی داشته باشد، وقت باز کردن درب یخچال هوای خنک به سمت بیرون ارسال خواهد شد. هنگامی که فن اواپراتور خراب باشد، یخچال به حد کافی دما را خنک نمی کند و صداهای مانند غرغر به گوش       می رسد با عوض کردن فن یخچال این مشکل برطرف خواهد شد.

دلایل خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل

۱۵. بروز مشکل در برق رسانی و سیم کشی یخچال

یکی از علت های فنی خنک نکردن یخچال، وجود مشکل در بخش برق رسانی و سیم کشی یخچال است. وقتی این بخش دچار مشکل می‌شود دستگاه به طور مداوم روشن و خاموش خواهد شد و کمپرسور فرصت کافی برای عملکرد صحیح و خنک سازی هوای درون یخچال را نخواهد داشت. جهت حل این مشکل نیز باید از تکنسین ماهر کمک بخواهید تا سیستم سیم کشی و برق رسانی یخچال را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد و مشکلات به وجود آمده را حل کند. اگر پریزی که دوشاخه یخچال را به آن متصل کرده اید خراب باشد، سیستم برق کشی یخچال نیز دچار اتصالی یا قطعی خواهد شد. بنابراین کارشناسان معمولاً پریز را نیز مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز آن را عوض می کنند. پس از تعمیر یخچال بهتر است محافظ یخچال هم عوض شود.

۱۶. خراب شدن ترموستات

قطعه ترموستات در تمام یخچال ها، وظیفه تنظیم دمای داخلی دستگاه را به عهده دارد. در یخچال های جدید ترموستات به صورت یک نمایشگر لمسی روی درب یخچال قرار داده شده است. اما در یخچال های قدیمی این قطعه به صورت یک کلید می باشد. با خراب شدن این قطعه تنظیم دمای یخچال به هم می ریزد و این به هم ریختن گاهی با سرد شدن بیش از حد و گاهی با سرد نکردن یخچال بروز پیدا خواهد کرد. در هر دو صورت جهت حفظ مواد غذایی موجود در یخچال با مشکل رو به رو خواهید شد.

۱۷. از کار افتادن قطعه برد الکتریکی

برنامه ریزی و مدیریت عملکرد در همه‌ی دستگاه های یخچال بر عهده قطعه ای به نام برد الکتریکی می باشد. این برد فعالیت فن ها و کمپرسور را زیر نظر دارد. آسیب رسیدن به برد با علائمی مانند از کار افتادن فن ها، نوسانات برق در یخچال، ظاهر شدن کدهای خطا در نمایشگر و همچنین سرد نکردن یخچال بروز پیدا می کند. جهت رفع این مشکل ابتدا باید با یک تکنسین ماهر تماس گرفته تا برد الکتریکی یخچال را بررسی کند و در صورت نیاز به تعویض، این قطعه را عوض کند. با تعویض برد الکتریکی مشکل خنک نکردن یخچال حل خواهد شد.

۱۸.خراب شدن دمپر هوا

وظیفه کنترل هوای سرد بین فریزر و یخچال برعهده دریچه دمپر هوا می باشد. با وجود این دریچه هوای سرد از بخش فریزر به سمت یخچال حرکت می کند و هوای داخل آن را خنک می کند. اگر مسیر این دریچه مسدود باشد و هوای خنک نتواند به بخش یخچال حرکت کند، مشکل سرد نشدن یخچال بروز پیدا خواهد کرد. در این حالت دمای فریزر ثابت مانده اما دمای یخچال زیاد می شود. برای حل این مشکل باید با یک تعمیرکار ماهر تماس گرفته شود.

نتیجه گیری

ایبک امداد در این مقاله به بررسی دلایل سرد و خنک نکردن یخچال پرداخته است و افزایش دمای هوای درون آن هیچ ارتباطی با برند یخچال ندارد و برای همه یخچال ها ممکن است این اتفاق بیفتد. به دلایل مختلفی مثل تنظیم نبودن درجه دمای یخچال، عدم گردش هوا در پشت یخچال، پر بودن بیش از حد یخچال، خراب بودن لاستیک درب، کمبود گاز مبرد در یخچال، خراب شدن کمپرسور و رله، خراب بودن فن، بروز مشکل در لوله ها یا کویل های کندانسور، بروز ایراد در سیستم سیم کشی و برق رسانی یخچال، خراب شدن فن اواپراتور یخچال، از کار افتادن قطعه برد الکتریکی و خراب شدن ترموستات می توانند دلایل بروز مشکل سرما نداشتن یخچال باشند. به دلیل این که یخچال ها یکی از پرمصرف ترین دستگاه های آشپزخانه می باشند باید کوچکترین مشکل فنی آنها به سرعت توسط تکنسین ماهر برطرف شود تا از پیشرفت خرابی در آن جلوگیری گردد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل خنک نکردن یخچال فریزر قدیمی امرسان، پارس و الکترواستیل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

علت عدم سرمادهی در یخچال فریزرهای قدیمی چیست؟-امرسان، پارس و الکترواستیل-دلیل سرد نکردن یخچال-موتور فن-برد کنترل یخچال-مشکل در برق رسانی و سیم کشی یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا