تقویم تاریخ

روز جهانی باتری، چه روزی است

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

جالب است بدانید ما در جهان، روز جهانی باتری را داریم مانند روز جهانی مادر، کارگر و…..باتری ها در زندگی ما نقش به خصوصی دارند و از آن ها در تلفن همراه، کنترل و ریموت ها، اسباب بازی ها، دوربین های دیجیتال و حتی وسیله های نقلیه هم استفاده می کنیم.

تصور این که ما بدون باتری زندگی کنیم بسیار سخت است چون اکثر وسیله ها برای کار کردن، به باتری نیاز دارند حتی کسانی که از علم تکنولوژی به دور هستند برای چراغ قوه، ساعت و …. نیاز به باتری دارند. روز جهانی باتری در روز ۱۸ فوریه است و این روز به خاطر تولد آلساندرو ولتا نامگذاری شده است.

امروزه باتری ها برای هدف های مختلفی تولید شده اند و در رده ضعیف و قوی وجود دارند به عنوان مثال از باتری های قوی برای تلفن های همراه و رایانه به کار می برند و از باتری های ضعیف برای ساعت، ریموت کنترل و … استفاده می کنند. اما بدانید که برای استفاده از باتری های قوی، بایستی بتوانید از آن ها به خوبی نگهداری کنید تا عمر طولانی داشته باشند.

به احتمال زیاد دچار این مشکل شده اید که وقتی رایانه خود را برای شارژ به برق متصل می کنید، رایانه شارژ نمی شود، ممکن است این اشکال به خاطر ایراد در سیم شارژر و یا کلید پریز باشد اما اگر مشکل در آن ها هم نباشد امکان دارد به خاطر اشکالات دیگری باشد

اگر می خواهید انرژی باتری رایانه را افزایش دهید، ما در این مقاله ۱۰ پیشنهاد برای افزایش انرژی آن می دهیم.

بسیاری از کاربران به ما گفته اند که هنگام کار با لپ تاپ دچار این مشکل شده اند که دستگاه یهویی خاموش می شود و شارژ آن به زودی تمام می شود اما برخی از آن ها هم می گویند در صورتی که لپ تاپ آن ها ۴۰ درصد هم شارژ داشت باز هم دستگاه خاموش شده است، امکان دارد این مسئله امکان دارد شما را کمی نگران کند، اما جای هیچ نگرانی نیست می توانید با کالیبره کردن باتری، مشکل را رفع کنید ولی اگر رفع نشد می توانید از تکنسین های مجموعه کمک بگیرید.

اکثر افراد از ما سوال می کنند که آیا می توانند با خارج کردن باتری از رایانه عمر آن را افزایش دهند یا خیر؟ شما می توانید پاسخ این سوال را در لینک زیر بیابید.

فاکتور هایی که برای یک باتری مهم است، چیست

برای این که بیشتر با باتری ها آشنا شوید فقط دانستن عملکرد و نوع جریان ذخیره شده در آن ها کافی نیست، باید با فاکتور های دیگر باتری هم آشنا شوید. برای اینکه یک باتری را بخواهیم تعریف کنیم از ویژگی های زیر به کار می بریم:
●درجه C باتری
●ماندگاری آن ها
●ظرفیت باتری ها
●ولتاژ شارژ
●ولتاژ اسمی
●جریان تخلیه
●ولتاژ قطع باتری
●شارژ جریان

درجه C باتری چیست

درجه C باتری میزان جریان برق موجود را اندازه گیری می کند. در برخی از منابع از آن به عنوان درجه C و یا C_rating به کار می برند. از نظر علمی جریان یک باتری را از تقسیم ظرفیت باتری بر عدد ۱۰۰۰ به دست می آورند. مثلا اگر یک باتری با ظرفیت ۱۰۰۰ میلی آمپر باشد، جریان آن برابر با ۱۰ است. طوری که این باتری توانایی انتقال ۱۰ آمپر جریان را در ولتاژ ساکن دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی باغبانی 16 خرداد 1402 و 6 ژوئن 2023

درجه C باتری چیست

جریان شارژ چیست

جریان شارژ باتری حداکثر جریانی می باشد که می توانید برای شارژ باتری از آن جریان استفاده نمایید.
ولتاژ شارژ: به حداکثر ولتاژی می گویند که برای شارژ بهینه به کار می برند، به عنوان مثال بهترین ولتاژ برای شارژ یک باتری، ۴.۲ ولت است.

انواع باتری ها

می دانید که ما انواع و اقسام باتری ها را داریم که به دو دسته تقسیم می شود: ۱-باتری های قابل شارژ ۲-باتری های غیر قابل شارژ

باتری های داری قابلیت شارژ

به این باتری ها، باتری های ثانویه هم گفته می شود، چرا که قابلیت شارژ مجدد و استفاده دوباره را دارند. اما قیمت خرید باتری های قابلیت شارژ از انواع باتری های غیر قابل شارژ بیشتر است و اکثرا توانایی خرید آن ها را ندارند اما در عوض می توانید از آن ها، بار ها استفاده کنید.

باتری اسید_سرب چیست

این نوع از باتری، از ترکیب اسید و سرب ساخته شده است. و از این مدل باتری ها بیشتر در موتور ها استفاده می کنند چون اندازه و فضای آن ها بزرگ تر از سایر باتری ها است، باتری اسید_ سرب یک گزینه بسیار خوب به حساب می آید. این نوع از باتری ها اکثرا در ولتاژ های ۲، ۶، ۱۲ و ۲۴ تولید می شوند و دارای مزیت هایی هستند مانند:
۱-شارژ آسانی دارند.
۲-توان خروجی این مدل باتری ها بالا است.
۳- تا حدودی قیمت مناسبی دارند.
به طور کلی از این نوع باتری ها در وسایل های نقلیه، موتور ها، رباتیک و ماشین آلات سنگین به کار می برند.

باتری های نیکل_کادمیوم

این باتری ها هم از ترکیب عنصر های نیکل و کادمیوم ساخته شده اند، اما از این باتری ها بسیار کم استفاده می کنند با توجه به اینکه قیمت کمتری هم دارند، این نوع از باتری ها دارای ولتاژ اسمی ۱.۲ ولت هستند و به طور معمول به صورت سری به هم وصل می شوند و دارای مزایایی مانند شارژ آسان، قیمت مناسب و قابل استفاده در همه محیط ها هستند، از باتری های نیکل_کادمیوم در اسباب بازی های RC، چراغ های خورشیدی و تلفن های بی سیم به کار می برند.

باتری های نیکل متال هیدرید

این باتری ها به خاطر این که تاثیر کم تری در محیط می گذارند، بیشتر استفاده می شود و ولتاژ اسمی آن ها در حدود ۱.۲۵ولت است و به خاطر این که به محیط زیست کمتر آسیب می زند به جای باتری های قلیایی استفاده می کنند و دارای چگالی بالا، شارژ آسان و اندازه های استاندارد هستند.

باتری های نیکل متال هیدرید

باتری های لیتیوم یونی

این مدل از باتری، از جدید ترین فناوری ها ساخته شده اند و ماده اصلی آن ها، لیتیوم است. این نوع از باتری ها، به عنوان بهترین باتری قابل شارژ به نام برده شده اند و ولتاژ اسمی آن ها ۳.۷ ولت است و همچنین در ظرفیت های ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی آمپر، در بازار عرضه می شوند. از مزایای باتری ها لیتیوم یونی می توان به چگالی بالای آن ها، جریان بالای باتری و وزن بسیار کم آن ها اشاره کرد. از این نوع، از باتری ها بیشتر در تلفن های همراه استفاده می کنند و نسبت به سایر باتری ها از قیمت بالایی برخوردار است.

باتری های غیر قابل شارژ

این دسته از باتری ها، به عنوان باتری های اصلی به شمار می آیند اما فقط یک بار قابل استفاده هستند و به هیچ وجه، قابل شارژ نیستند.

باتری های قلیایی

این نوع از باتری ها از ترکیب عنصر های روی و دی اکسیر منگنز ساخته می شوند و الکترولیت ساخته شده در آن ها از هیدروکسید پتاسیم است. این باتری ها دارای مزایایی مانند: عمر و ماندگاری بالا، نشتی کم، سایز کوچک، سازگاری با انواع دستگاه ها و مقاومت داخلی کم هستند. این باتری ها را در کنترل تلویزیون ها، ساعت ها و اسباب بازی ها و …. استفاده می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز بین المللی نماینده 5 اردیبهشت 1402

باتری های سکه ای

ماهیت اصلی این باتری ها هم از قلیایی است، اما تنها تفاوتی که دارد در ساختن آن ها از اکسید نقره و لیتیوم استفاده می کنند، باتری های سکه ای، در مقیاس های کوچک و تولید ولتاژ ثابت، بسیار کار آمد هستند. از این باتری ها در ساعت های مچی، وسایل های الکترونیکی و مینیاتوری و ساعت های دیواری استفاده می کنند و همچنین دارای مزیت هایی مانند: سایز کوچک، وزن کم، ماندگاری طولانی و تراکم بالا و…. هستند.

باتری از چه بخش هایی به وجود آمده است

به طور معمول باتری ها از قسمت های مختلفی ساخته شده اند، اما قسمت اصلی آن توان است که آن را سلول می گویند. و هر سلول از سه بخش به وجود است، دارای دو عدد الکترود و یا همان ترمینال الکتریکی و یک نوع ماده شیمیایی به اسم الکترولیت است که در بین الکترود ها وجود دارد. اما برای راحتی و محافظت از سلول های باتری، آن ها را درون محفظه پلاستیکی و یا فلزی قرار می دهند.

هر باتری دارای دو پایانه الکتریکی مثبت و منفی در بیرون از سلول را دارد، که با الکترود های داخلی در ارتباط هستند. به طور کلی یک باتری، برای اینکه قدرت بیشتری داشته باشد بیشتر از چند سلول ساخته شده است. زمانی که دو الکترود یک باتری را در یک مدار قرار می دهید الکترولیت آن شروع به فعالیت می کند. و مواد شیمیایی که در درون آن قرار دارد به آرامی به مواد دیگری تبدیل می شود.
یک نکته ضروری در این بخش از مقاله حائز اهمیت است، که در ساخت باتری از دو فلز غیر همسان برای بخش های ترمینال استفاده می کنند طوری که یکی از فلز ها الکترود را تولید و دیگری آن را دریافت می کند. در نتیجه باعث می شود الکترون تولید شده به سمت فلزی که میل به دریافت دارد، حرکت کند.
در مطالب پیشین هم گفتیم بین الکترود های مثبت و منفی ماده ای شیمیایی به نام الکترولیت وجود دارد به طوری که امکان دارد این ماده مایع باشد ولی در اکثر باتری های معمولی این ماده شیمیایی به صورت یک پودر خشک است. وقتی شما یک لامپ را به باتری متصل می کنید، لامپ روشن می شود، به این معنی است که واکنش شیمیایی در درون باتری آغاز شده است. حالا یکی از این واکنش ها در الکترود منفی است که باعث حرکت یون های مثبت در داخل الکترولیت می شود و همچنین باعث خارج کردن یون های منفی به قسمت خارجی بدنه می شود. در نهایت همین واکنش ها باعث می شود یک لامپ روشن گردد. اما به یاد داشته باشید یک واکنش دیگری هم وجود دارد که فقط در الکترود مثبت رخ می دهد، زمانی که الکترود الکترون ها را دریافت می کند با هم ترکیب می شوند و مدار ساخته شده را تکمیل می کنند.

سخن پایانی

تصور اینکه زندگی ما بدون باتری بگذرد خیلی سخت است. پیشرفت انسان و تکنولوژی، شرایط را طوری ایجاب کرده است که باتری های گوناگون را در دسترس بشر قرار داده است، البته سیر تکامل این وسیله ها، همچنان ادامه دارد و در آینده ی نزدیک با انواع جدیدتری از آنها روبرو می شویم.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روز جهانی باتری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

روز جهانی باتری، چه روزی است

امتیاز کاربر: ۰.۴ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا