با رعایت نکات کلیدی از خراب شدن ماشین ظرفشویی جلوگیری کنید
ماشین ظرفشویی های جدید با فناوریهای کاملاً پیشرفته طراحی شدهاند تا ظرفها به خوبی شسته شوند ولی بعضی از نکات کلیدی در هنگام استفاده از ظرفشویی، باعث میشود بتوانید طول عمر دستگاه ظرفشویی را افزایش داده و ظرفهایتان هم به خوبی تمیز شود. راهکارهای ساده ای وجود دارد که به مقدار قابل توجهی کارایی ظرفشویی را افزایش می دهد. در ادامه به بررسی نکات مهمی برای مراقبت و نگهداری از ظرفشویی میپردازیم.
روشهای صحیح برای نگهداری از ماشین ظرفشویی
موارد مهمی که جهت نگهداری صحیح از ظرفشویی باید به آن توجه کرد شامل مواردی مانند: استفاده از شویندههای مناسب، راهاندازی و نصب اصولی، نظافت و همچنین استفاده درست از دستگاه است. با رعایت موارد بیان شده شما میتوانید از بروز آسیبهای جدی به ظرفشویی جلوگیری کنید. به دلیل اینکه ظرفشویی محل قرار گرفتن ظرفهای کثیف و چرب است و آب در آن همیشه جریان دارد، اگر آن را درست نظافت نکرده و از آن به خوبی نگهداری نکنید، میتواند مکان مناسبی برای تجمع باکتری ها و همچنین شیوع بیماریها در آشپزخانه باشد.
وقتی شما مهمانی خانوادگی داشته و تمام کابینتها و میزها پر از ظروف و بشقابهای کثیف است، به وسیله ماشین ظرفشویی به راحتی میتوانید همه ظروف را بشویید ولی در هنگام استفاده از ظرفشویی جهت افزایش طول عمر مفید آن، باید نکات مهمی را رعایت کنید:
- در هنگام خالی بودن ظرفشویی، بهتر است چرخه کامل شستشو را در دستگاه اجرا کنید.
- داخل و قفسههای ظرفشویی را همیشه تمیز کنید.
- بازوهای آبپاش را بررسی کرده و از تمیز بودن آنها اطمینان پیدا کنید.
- به طور مرتب فیلتر و مسیر خروجی آب باید تمیز و بررسی شود.
- لاستیک دور درب و لبههای ظرفشویی را خوب تمیز کنید.
- قبل از اینکه ظرف ها را داخل دستگاه بگذارید، ابتدا تمام غذاهای روی بشقاب را به وسیله یک دستمال پاک کنید.
- با توجه به سختی آب منطقه خود، به وسیله نمک ظرفشویی سختی آب را کنترل کنید.
به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر مشکلی در دستگاه ایجاد شده و یا قطعات آن دچار خرابی شدند، جهت جلوگیری از آسیب های بیشتر به قطعات، حتماً به وسیله یک تعمیرکار ماهر دستگاه را تعمیر کنید.
۱- چرخه کامل شستشو را جهت نظافت دستگاه انجام دهید.
قبل از اجرای شستشو بهتر است یک فنجان سرکه را در کف دستگاه قرار دهید زیرا سرکه باعث خواهد شد ذرات غذا که به دیوار چسبیدهاند و همچنین بوی نامطبوع ظرفشویی از بین برود. بهتر است هر دو ماه حداقل یک بار این کار را انجام دهید.
۲- قفسههای ظرفشویی را تمیز کنید.
یکی از راههای نگهداری صحیح از ظرفشویی که اهمیت بسیاری هم دارد، تمیز کردن نگهدارندهها و قفسههای ظروف است. باید آنها را از دستگاه بیرون آورده و به وسیله مایع ظرفشویی و آب گرم، آنها را بشویید.
۳- داخل ظرفشویی را بخوبی بشویید.
به وسیله مایع ظرفشویی و آب گرم دیوارهها و محفظه دستگاه را خوب تمیز کنید. برای اینکه بتوانید به دیواره پشتی هم دسترسی پیدا کنید، میتوانید از برس استفاده کنید.
۴- تمیز کردن بازوهای آبپاش را فراموش نکنید.
بازوهای آبپاش همان سوراخهایی در ظرفشویی هستند که وقتی دستگاه کار میکند، آب پر فشار از این سوراخها خارج میشود. گاهی امکان دارد سوراخها به وسیله تکههای غذا گرفته و مسدود شده باشند.
یکی از دلایلی که باعث میشود ظرفها خوب آبکشی و تمیز نشود، گرفتگی این سوراخها است. به وسیله یک خلال دندان هم میتوانید تکههای غذا را از داخل سوراخها خارج کنید.
۵- به طور مرتب فیلتر ظرفشویی را تمیز کنید.
بیشتر ظرفشوییها دارای فیلتر هستند و البته بعضی از آنها هم بدون فیلتر طراحی شدهاند. اگر میخواهید ظرفشویی شما بیشتر عمر کند، باید به طور مرتب فیلتر آن را بیرون آورده و به وسیله مایع شوینده و آب، خوب آن را بشویید و سپس در جای خود قرار بدهید.
۶- مسیر خروجی آب را تمیز کنید.
مسیر خروجی آب در ظرفشویی قسمت کف قرار گرفته که ممکن است با خردههای غذا و یا مواد دیگر، به مرور زمان مسدود شود. در اصل میتوان گفت یکی از دلایلی که ظرفها در ظرفشویی تمیز نمیشود، مسدود شدن مسیر خروجی آب است.
۷- لبههای درب ظرفشویی را تمیز کنید.
برای اینکه از ظرفشویی خود خوب نگهداری کرده باشید باید اطراف درب و پایین دستگاه را خوب بررسی کنید. گاهی ممکن است تکههای غذا در این مکان جمع شوند، میتوانید جهت پاک کردن این قسمت از مسواک هم استفاده کنید و یا به وسیله آب گرم و اسفنج آن را تمیز کنید.
۸- لاستیک دور درب دستگاه را تمیز کنید.
مواد شوینده، ذرات مواد غذایی و چربیها امکان دارد در لاستیک درب جمع شود. برای اینکه این مواد را از لاستیک پاک کنید، میتوانید از پارچهای تمیز و مرطوب استفاده کنید.
اگر واشر درب در فضای بین دستگاه و درب خوب مهروموم شده باشد، چرخه شستشو هم به بهترین صورت انجام میگیرد.
۹- مواد غذایی را از روی ظروف پاک کنید.
قبل از اینکه ظرف ها را در ظرفشویی قرار بدهید، بهتر است که تکهها و ذرات مواد غذایی را به وسیله دستمال کوچک و یا دستمال کاغذی از روی ظرفها پاک کنید و بعد از آن، ظروف را در داخل دستگاه بگذارید.
۱۰- از نمک ظرفشویی استفاده کنید.
استفاده از نمک ظرفشویی برای نگهداری و مراقبت از ظرفشویی اهمیت زیادی دارد زیرا به دستگاه کمک میکند تا به راحتی سختی آب را کنترل کرده و از جمع شدن آهک و رسوبات جلوگیری میکند. وقتی چراغ نمک در دستگاه روشن شد، آنگاه باید برای پر کردن مخزن اقدام کنید.
۱۱- بوی بد ظرفشویی را برطرف کنید.
اگر میخواهید از ظرفشویی خود خوب نگهداری کنید، باید کاری کنید که ظرفشویی شما بوی بد ندهد. همانطور که گفتیم ظرفشویی مکان قرارگیری ظرفهای کثیف و چرب است و این کثیفی همراه با آب گرم، می تواند به مرور زمان باعث ایجاد بوی نامطبوع و بد از ظرفشویی و آشپزخانه شود و این برای خانمهای خانهدار بسیار ناخوشایند است.
برای برطرف کردن بوی بد ظرفشویی، بعد از اینکه شستشو تمام شد کمی سرکه و جوش و شیرین را داخل ظرفی بریزید و در پایین دستگاه قرار بدهید. سپس ظرفشویی را در زمان کم شستشو تنظیم کرده و روشن کنید. این کار نه تنها بدنه داخل ظرفشویی را تمیز خواهد کرد بلکه بوی بد ظرفشویی و حتی بوی مواد غذایی را هم در داخل دستگاه از بین میبرد.
اهمیت نصب صحیح ظرفشویی و جلوگیری از خرابی دستگاه
در هنگامی که ماشین ظرفشویی را خریداری کردید، برای نصب آن باید نکات مهمی را رعایت کنید در غیر این صورت ممکن است ظرفشویی شما آسیب ببیند:
- بعد از خریدن ظرفشویی، فضای مناسبی را جهت قرار دادن آن تعیین کنید. دقت داشته باشید که مکان قرارگیری ظرفشویی در نزدیک لولههای آب، پریز برق و خروجی فاضلاب باشد.
- هیچگاه خودتان ظرفشویی را نصب نکنید. بهتر است به دفترچه راهنمای دستگاهتان مراجعه کرده و نزدیکترین نمایندگی را انتخاب کنید و سپس با آن تماس بگیرید.
- در نظر گرفتن فاصله مناسب بین دیوار و ظرفشویی و یا لوازم دیگر اهمیت زیادی دارد.
- برای روشن کردن ظرفشویی حتماً از محافظ برق استفاده کنید تا در هنگام بروز نوسانات برق دستگاه دچار آسیب نشود.
- قبل از اینکه ظرفشویی را راه اندازی کنید، مطمئن شوید که دستگاه را در روی سطح صافی قرار دادهاید و تراز بودن آن را بررسی کنید، زیرا تراز نبودن ظرفشویی باعث صدای ناهنجار و لرزش زیاد دستگاه خواهد شد.
- هیچگاه چدنهای اجاق گاز و یا قطعات خودرو را در داخل ظرفشویی قرار ندهید. این کار باعث شکستن فیلتر ظرفشویی و همچنین خراب شدن پمپ آب آن میشود.
- برای تمیز کردن ظرفشویی از مواد شیمیایی خشک، پدهای تمیز کننده، سیم ظرفشویی و سایندهها استفاده نکنید.
- ظروف را به درستی در جای خود، داخل دستگاه قرار دهید و نامنظم آنها را نچینید. نامنظم چیدن ظروف باعث میشود در هنگام انجام عملیات شستشو، دوش آب به ظروف برخورد کرده و دچار شکستگی شود و یا مسیر آب مسدود شود.
- فیلتر ظرفشویی مکانی است که مواد غذایی در آنجا جمع میشود، پس بهتر است بعد از هر بار شستشوی ظروف، فیلتر را تمیز کنید. در غیر این صورت ممکن است راه خروجی مسدود شده و ظرفشویی شما خراب شود.
برای استفاده صحیح و اصولی از ماشین ظرفشویی بهتر است سرویس دورهای دستگاه ظرفشویی خود را فراموش نکنید. این کار بهترین راه برای نگهداری صحیح از ظرفشویی است.
چگونه میتوان باعث افزایش عمر مفید ماشین ظرفشویی شد ؟
شاید سؤال کنید که طول عمر مفید ظرفشویی چقدر است و چند سال میتوانید از آن به راحتی استفاده کنید؟ باید بگوییم که جواب این سؤال با نحوه نگهداری شما از دستگاه و همچنین به برند ظرفشویی و نوع آن بستگی دارد. ولی در حالت معمول میتوان گفت یک ظرفشویی مدل معمولی، حدوداً ۷ سال عمر میکند.
البته طبق تحقیقات انجام شده اشخاصی که از ظرفشویی به خوبی استفاده کرده باشند عمر مفید آن را به ۱۰ سال هم افزایش میدهند و این بستگی به نحوه استفاده شما از ظرفشویی دارد. اگر زیاد از آن استفاده کنید، مسلماً بیشتر کار کرده و طول عمر قطعات دستگاه هم کاهش پیدا می کند.
عوامل دیگری مثل دفعات استفاده یا محیط قرارگیری دستگاه میتواند در طول عمر آن تأثیر بگذارد. اگر شما ظرفشویی را در محیط مرطوبی قرار داده باشید و یا اینکه محیط زندگیتان مرطوب باشد و یا اینکه عادت داشته باشید هر روز ظرفشویی را روشن کنید، باعث کاهش طول عمر دستگاه خواهید شد.
سخن پایانی
انجام دادن دستورالعملها و نکات ساده در زمان معین، باعث میشود شما به خوبی از دستگاهتان مراقبت کرده و بتوانید عملکرد آن را بهبود ببخشید. در صورتی که این کارها را انجام دادید ولی ظرفها خوب شسته نشد، بهتر است که با تعمیرکار ماهر تماس بگیرید.
با رعایت نکات کلیدی از خراب شدن ماشین ظرفشویی جلوگیری کنید
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
روشهای صحیح برای نگهداری از ماشین ظرفشویی