دیجیتال

تاریخچه CD و انواع فرمت های آن | انواع سی دی

انواع دیسک نوری CD , DVD, Bluray | کاربرد سی دی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سی دی یا دی وی دی از جمله ابزارهایی هستند که متولدین دهه ۶۰ و ۷۰ با آن آشنایی بیشتری دارند. چرا که فلش، هارد و دیگر ابزارهای نگهداری اطلاعات در سال های اخیر پا به عرصه دیجیتال گذاشته اند و در دهه های قبلی جهت نگهداری فایل ها و اسناد از سی دی و دی وی دی استفاده می شد. البته امروزه با پیشرفت تکنولوژی ذخیره اطلاعات با استفاده از این ابزارها کمتر شده است. اما به طور کلی کاربران زیادی علاقه به این ابزار نوستالژیک دارند. انواع سی دی با کارایی های مختلف هم اکنون در بازار وجود دارد که می ‌تواند تا حد زیادی نیاز کاربران را رفع کند.

انواع سی دی

سی دی خلاصه شده عبارت Compact Disc می باشد که حدود ۲۰ سال قبل اختراع گردید و رقیبی جدی برای ابزارهای ضبط مغناطیسی به حساب آمد. سی دی ها انواع مختلفی دارند که جهت آشنایی بیشتر با آن ها با ما همراه باشید.

CD

از جمله معروف ترین ابزارهای ذخیره سازی فایل ها و اطلاعات سی دی می باشد. اولین بار توسط شرکت ‌های فیلیپس و سونی به صورت مشترک در سال ۱۹۸۱ رونمایی شد. البته هدف از تولید این محصول در ابتدا ضبط موزیک بود. اما رفته رفته جهت ذخیره اطلاعات نیز مورد استفاده قرار گرفت.

سی دی هایی که با عنوان CD-R شناخته می شوند. امکان ذخیره نمودن موزیک به مدت ۷۴ دقیقه و معادل ۷۸۳ مگابایت را دارد. امکان ثبت اطلاعات بر روی این نوع سی دی ها فقط یکبار وجود دارد. چرا که اطلاعات ثبت شده روی سی دی قابل حذف شدن نیست. بنابراین نمی توان برای بار دوم اطلاعاتی روی آن ذخیره نمود .

اما برخی از انواع سی دی ها که امکان ذخیره اطلاعات بر روی آن وجود دارد، با نام  CD-RW شناخته می شود و می توان اطلاعات آن را حذف و دوباره اطلاعات جدید به آن وارد نمود. البته امروزه به جهت گسترش استفاده از انواع فلش ها و هاردها تا حد زیادی دیسک ها کارایی خود را  از دست داده اند. و به صورت قبل مورد استفاده قرار نمی گیرند.

DVD

 یکی دیگر از انواع هارد دیسک ها دی وی دی می باشد که قبل از تولید سی دی وجود داشته است. امکان ذخیره اطلاعات روی سی دی وی دی ها کمتر و با کیفیت پایین تری صورت می گرفت. به همین جهت تولیدکنندگان تصمیم به تولید دیسک های سی دی با کیفیت و امکان ذخیره سازی بیشتر گرفتند.

در همین راستا شرکت های فیلیپس و سونی به صورت مشترک اقدام به تولید digital video disc با نام اختصاری DVD نمودند. تا از ظرفیت بالا و کیفیت بیشتر آن کاربران بهره مند گردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین کارت گرافیک اینتل

 البته از لحاظ ظاهری و ساختاری سی دی و دی وی دی کاملا شبیه به هم می باشند. اما فرمت دی وی دی ها در انواع مختلفی مانند DVD+R  ،DVD-R ،DVD-RW و … تقسیم بندی می شود.

Blu Ray و hd DVD

توشیبا شرکت تولید کننده hd DVD در سال ۲۰۰۲ از این محصول خود رونمایی کرد و در ادامه آن شرکت سونی توانست با دیسک های جدید خود با نام Blu Ray وارد بازار شود. کارایی و کاربرد هر دو نوع این دیسک ها شبیه به هم می باشد. هر دو دارای طول موج ۴۰۵ نانومتر و استفاده از پرتو لیزری هستند. البته میزان ذخیره سازی هر یک از آنها متفاوت است به این صورت که HD DVD دارای ظرفیت های ۱۵ و ۳۰ گیگابایت و دیسک Blu Ray از ظرفیت ۲۵، ۵۰ و ۱۲۸ گیگابایت بهر مند می باشد.

انواع سی دی

تاریخچه سی دی

سی دی ها همان لوح فشرده ای هستند که امکان ذخیره سازی اطلاعات را به صورت موزیک، ویدیو و یا حتی نرم افزار دارند. به این ابزار لوح نوری یا لوح فشرده نیز گفته می شود. سی دی ها حدود ۳۰ سال پیش ش وارد بازار شدند اما فضای ذخیره سازی بسیار کمی داشتند. نمونه های اولیه ای که از این محصول تولید شد، صرفاً با هدف ضبط موسیقی بود.

این محصول به صورت اشتراکی توسط شرکت های فیلیپس و سونی تولید و به بازار عرضه گشت. یک سال بعد از تولید این محصول و با توجه به این که نمونه اولیه آن بسیار نزد خوانندگان و موسیقیدانان کشور مورد استقبال واقع شد، نسخه کامل آن توسط یک شرکت آلمانی وارد بازار گردید و با تولید این نوع دیسک ابزارهای جانبی آن همچون سی دی رایتر و سی دی رام نیز جزو محصولات ضروری دیجیتال مورد استقبال مردم قرار گرفت.

آقای نوریو اوگا که به عنوان مخترع و مبتکر سی دی شناخته می شود، در سال ۱۹۸۲ به عنوان رئیس شرکت سونی در زمینه تولید و گسترش امکانات سی دی در فرمت های مختلف تا سالیان سال تلاش کرد تا جایی که در حال حاضر شاهد تنوع بسیار بالایی از انواع لوح های فشرده اعم از سی دی، دی وی دی، مینی دی وی دی، دی وی دی ناین و انواع دیسک های مختلف هستیم. سی دی ها در انواع فرمت های مختلف تولید شدند که در عرصه موسیقی و در فایل های ویدیویی ارائه گردیدند.

کاربرد سی دی

سی دی ها با توجه به انواع مختلفی که دارند، کارایی و کاربرد متفاوتی نیز خواهند داشت و در ضبط ماشین و ثبت اطلاعات برای کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این امکان ذخیره داده ها و برنامه های نرم افزاری را نیز دارند.

از دیگر کاربردهای سی دی می توان به امکان پشتیبان گیری و انتقال اطلاعات به کامپیوتر نیز اشاره کرد. بد نیست بدانید که ایده تولید و طراحی سی دی از گرامافون می باشد و اگر توجه نموده باشید شکل ظاهری و ساختار آن نیز شباهت زیادی به گرامافون دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه از گوشی به عنوان ریموت کنترل تلویزیون استفاده کنیم؟

به همین جهت هدف اصلی از تولید این محصول پخش موسیقی بوده است. به گونه ای که بعد از گذشت سالیان زیاد و با تولید فلش ها و دیگر ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات، باز هم سی دی ها جزو ابزارهای اصلی برای پخش موسیقی در داخل ماشین ها محسوب می شوند.

تفاوت سی دی و دی وی دی در چیست؟

 در صورتی که بخواهیم به مبحث مقایسه سی دی و دی وی دی بپردازیم، به طور خلاصه می توانیم بگوییم که سی دی ها نسبت به دی وی دی ها حجم کمتری فضا برای ذخیره سازی دارند. و دیتای کمتری را در خود جای می دهند.

نهایت اطلاعاتی که در سی دی قابل نگهداری می باشد، حداکثر ۷۰۰ مگابایت است. اما دی وی دی ها در حالت استاندارد فضایی معادل ۴.۷ گیگابایت برای ذخیره سازی اطلاعات دارند. البته دی وی دی های جدید که به عنوان دی وی دی ناین شناخته می شوند، امکان ذخیره سازی اطلاعات تا ۷.۵ گیگابایت را نیز خواهند داشت.

البته ناگفته نماند که این عدد حداکثر حجمی است که می توانید روی دیسک ها پیاده کنید. اما در واقع میزان اطلاعاتی که می توانید روی دیسک ها اجرا کنید، کمتر از حجم واقعی آن است. مثلاً برای دی وی دی که دارای ۴.۷ گیگابایت فضا جهت ذخیره سازی اطلاعات می باشد، به طور استاندارد می توانید ۴.۳ گیگابایت اطلاعات را روی آن پیاده کنید.

انواع سی دی

دیسک نوری چیست؟

دیسک نوری یا همان Optical Disc نوعی لوح نوری هستند که از جمله ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات محسوب می شوند. ظاهر آن کاملاً تخت و با یک لایه پلاستیکی تولید می شود و اطلاعات با استفاده از اشعه لیزر نوری روی این دیسک ها ذخیره می شود. طریقه ذخیره سازی دیتا روی دیسک نوری به این شکل است که روی حفره های کوچک در شیارهای حلزونی که روی سطح دیسک قرار دارد، ذخیره می شوند.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی انواع سی دی و تاریخچه آن پرداختیم. البته ناگفته نماند که امروزه با وجود روی کار آمدن فلش مموری، هارد اکسترنال و دیگر روش های ذخیره سازی اطلاعات استفاده از سی دی و دیگر دیسک های فشرده کاهش یافته است و کاربران علاقه مند هستند که با سیستم های جدید اطلاعات خود را ذخیره کنند. اما با همه این موارد استفاده از این نوع دیسک ها کاملا از بین نرفته و به جهت اینکه استفاده از آن راحت می باشد، بسیاری از افراد نیز برای ذخیره اطلاعات روزانه خود به آن گرایش دارند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

انواع سی دی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی انواع مختلف سی دی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا