تعمیرات قهوه ساز

معرفی اجزای مختلف قهوه ساز | منبع آب دستگاه قهوه ساز در کجا قرار دارد؟

تمپر قهوه ساز چیست و چه عملکردی دارد؟

آشنایی با اجزای قهوه ساز یکی از مسائل کاربردی است که شما را در استفاده از این دستگاه کمک خواهد کرد. دستگاه قهوه ساز از اجزای مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آن در کارکرد صحیح دستگاه نقش ویژه ای دارند. قطعات اصلی که درون قهوه ساز وجود دارد، در برندهای متفاوت نیز به صورت مشترک یافت خواهد شد . شناخت اجزای دستگاه قهوه ساز و چگونگی استفاده از آن به مصرف کنندگان کمک شایانی می کند. دستگاه قهوه ساز جزء دستگاهی است که آب داغ را با فشار بسیار زیاد از بین دانه های قهوه عبور می دهد و سپس یک نوشیدنی ایتالیایی به نام اسپرسو را آماده می کند. این نوشیدنی با خاصیت بسیار زیادی که دارد از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است. نوشیدنی به دست آمده از دستگاه را می توان به تنهایی و یا پایه ای برای انواع نوشیدنی ها استفاده کرد.

آشنایی با اجزای قهوه ساز

تجهیزاتی که درون دستگاه قهوه ساز به کار گرفته شده اند، جزء موارد اصلی و کاربردی محسوب می شوند که نبود هر کدام از این قطعات ممکن است عملکرد دستگاه را با مشکل مواجه کند.

شناخت و آشنایی با اجزای قهوه ساز به شما کمک می کند تا نحوه استفاده از این دستگاه را به خوبی یاد بگیرید. علاوه براین شناخت درست اجزای دستگاه قهوه ساز می تواند در صورت ایجاد مشکل به شما برای برطرف کردن این مشکل کمک کند و در صورت تعمیر می توانید اقدامات لازم را انجام دهید.

به صورت کلی کارکرد دستگاه قهوه ساز به گونه ای است که آب گرم از منبع آب خارج می شود و از طریق پمپ وارد دیگ دستگاه خواهد شد. پس از وارد شدن آب به درون دیگ از طریق هدگروپ از دستگاه خارج می شود.

اکثر دستگاه های قهوه ساز حتی اگر از برندهای مختلفی باشند، از اجزا و قطعات مشترکی برخوردار هستند که با آشنایی آنها به راحتی می توانید از چگونگی کارکرد دستگاه اطلاعات لازم را کسب کنید.

منبع آب دستگاه قهوه ساز

یکی از اجزای موجود در دستگاه قهوه ساز منبع آب است که جزء اصلی ترین قطعات درون این دستگاه محسوب می شود. برخی از دستگاه های قهوه ساز آب را از اتصال لوله کشی به یک منبع آب جداگانه انتقال می دهند.

امروزه دستگاه هایی طراحی و تولید شده که مجهز به منبع آب و نشانگر سطح آب است که به راحتی می توانید انواع نوشیدنی اسپرسو و لاته را آماده سازی کنید. برخی از دستگاه های قهوه ساز در ابعاد و اندازه های بزرگی طراحی و تولید شده اند که برای کافی شاپ ها و مصرف های حرفه ای بسیار کاربرد دارند.

قهوه سازهای بزرگی که در بازار وجود دارند، با داشتن ویژگی متعدد در طول روز می توانند صدها نوع نوشیدنی را آماده کنند. این نوع قهوه سازها از یک منبع آب ثابت برخوردار هستند که از ویژگی های اصلی این دستگاه محسوب می شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیر قهوه ساز گوسونیک Gosonic/نمایندگی تعمیر قهوه ساز گوسونیک

به همین دلیل این دستگاه به سیستم تصفیه و لوله کشی به طور مستقیم متصل شده است. برخی از قهوه سازهای موجود در بازار علاوه بر اتصال به لوله کشی از یک منبع داخلی نیز برخوردار هستند.

اجزای مختلف قهوه ساز

پمپ قهوه ساز

یکی دیگر از قطعات موجود در دستگاه قهوه ساز که به عنوان قلب دستگاه عمل می کند، پمپ آب است. پمپ آب از ویژگی حیاتی برخوردار است که می تواند فشار لازم برای عبور آب از دانه های قهوه را فراهم سازد.

آب داغ برای عبور از دانه های قهوه به میزان فشاری معین نیاز دارد که فشار مربوطه باید حدود ۹ بار باشد. پمپ موجود در این دستگاه فشار لازم را فراهم می کند تا عملکرد دستگاه به خوبی پیش رود.

در دستگاه های قهوه ساز ابتدایی از یک سری پیستون متصل به اهرم های بزرگ استفاده می کردند که به عنوان پمپ درون دستگاه قابل اجرا بوده است. البته اهرم موجود در دستگاه به صورت دستی حرکت می کرد تا آب از میان قهوه عبور کند.

با پیشرفت تکنولوژی امروزه دستگاه هایی طراحی شده که از پمپ های برقی تشکیل شده اند. پمپ های موجود در دستگاه های قهوه ساز از نوع لرزشی و یا چرخشی هستند که هر کدام به شکل خاصی عمل می کنند.

پمپ لرزشی

پمپ لرزشی دارای یک پیستون متصل به آهنربا است که درون سیم پیچ فلزی قرار دارد. الکتریسیته از طریق سیم پیچ درون دستگاه جریان پیدا می کند و سبب می شود تا آهنربا پیستون را با سرعتی زیاد به سمت جلو و یا عقب هدایت گرداند.

با انجام این کار فشار مورد نیاز آب برای عبور از دانه های قهوه فراهم خواهد شد. پمپ های لرزشی از قیمتی مقرون به صرفه برخوردار هستند و در صورت خراب شدن تعویض بسیار آسانی دارند.

پمپ چرخشی

پمپ چرخشی یکی دیگر از پمپ های موجود درون دستگاه است که به صورت مکانیکی عمل می کند و توسط یک موتور دیسک را به چرخش در می آورد. زمانی که دیسک شروع به چرخیدن کند، فشار آب درون پمپ نیز افزایش پیدا می کند.

وجود هر کدام از این پمپ ها درون دستگاه از ویژگی خاصی برخوردار است. یکی از ویژگی های بارز پمپ های چرخشی صدای کم آنها است که فشار را به طور پیوسته به آب وارد خواهند کرد و از طول عمر بالاتری نیز برخوردار هستند.

دیگ بخار قهوه ساز

یکی از حساس ترین و دقیق ترین قطعات موجود در دستگاه قهوه ساز دیگ بخار است که وظیفه آن تنظیم شدت فشار، دما و گرمای آب است. به صورت کلی تنظیم درست عوامل مختلف در دستگاه قهوه ساز سبب با کیفیت شدن قهوه خواهند شد.

برای کنترل دقیق دما معمولا از دیگ بخار استفاده می کنند که به راحتی موارد لازم را تنظیم می کند. برخی از عناصر گرمایشی که درون دستگاه های قهوه ساز کوچک قرار دارند، علاوه بر اینکه از قیمتی ارزان برخوردار هستند توسط ترموستات به دمای معینی خواهند رسید.

با وجود این عناصر ممکن است به صورت مکرر نتوانید نوشیدنی دلخواه را آماده کنید. دیگ های بخار موجود در دستگاه قهوه ساز به PID  و سیستم کنترل کننده دیجیتال مجهز هستند تا کاربر به راحتی بتواند دستگاه را تنظیم کند.

نازل بخار قهوه ساز

معمولا دستگاه قهوه ساز انواع نوشیدنی را به آسانی آماده می کند. پس باید از قطعاتی برخوردار باشد تا نوشیدنی موردنظر به راحتی آماده گردد. یکی از قطعات موجود در دستگاه که برای تهیه کف شیر بسیار موردنیاز است نازل بخار بوده که برای تهیه نوشیدنی کاپوچینو و انواع لاته کاربرد بالایی دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم در خصوص راهنمای خرید بهترین آسیاب قهوه | راهنمای خرید آسیاب قهوه

دستگاه قهوه ساز از یک نازل بخار برخوردار است که جزء قطعات پرکاربرد درون دستگاه به شمار می رود. برای اینکه بتوانید بخار موردنیاز را تولید کنید، باید درون دستگاه آب بریزید و سپس اجازه دهید که آب به جوش آید و سپس از طریق نازل بخار خارج شود. با وجود این قطعه کاربردی می توانید از عملکرد فوق العاده آن استفاده نمایند.

روکش لوله بخار قهوه ساز

روکش لوله بخار درون دستگاه قهوه ساز از اجزائی محسوب می شود که برای خروج بیهوده بخار از دستگاه جلوگیری می کند. برای تمیز نگه داشتن نوک نازل بخار از این روکش ها نیز استفاده می کنند.

هدگروپ قهوه ساز

هدگروپ از جمله قطعات موجود در دستگاه قهوه ساز به شمار می رود که به عنوان ایستگاه پایانی حرکت آب درون دستگاه به شمار می رود. هدگروپ به صورت کلی چهار قسمت اصلی دارد که هر کدام از این قسمت ها درون هدگروپ وظیفه به خصوصی دارد.

قسمت های هدگروپ شامل پرتافیلتر، مکانی برای قفل کردن فیلتر، راهی برای فعال سازی پمپ و مسیری برای انتقال آب از دیگ به فیلتر دستگاه است. هر کدام از این موارد با عملکرد درست خود سبب کارایی صحیح دستگاه می شوند.

هدگروپ قسمتی از دستگاه قهوه ساز برای خروج نوشیدنی محسوب می شود. برای تهیه قهوه باید مقداری معین از پودر قهوه را درون پرتافیلتر بریزید و آن را بر روی هدگروپ دستگاه ببندید.

زمانی که دستگاهش شروع به کار کند، آب گرم از میان دانه های قهوه با فشاری معین عبور کرده و سپس سبب خروج نوشیدنی از هدگروپ می شود.

تمپر قهوه ساز

برای آماده سازی یک نوشیدنی جذاب و فوق العاده باید دانه های قهوه را به وسیله تمپر فشرده کنید. با ریختن پودر قهوه درون پرتافیلتر سطح آن را صاف کنید و سپس توسط تمپر پودر را به درستی فشرده کنید.

البته حواستان باشد نباید بیش از اندازه پودر قهوه را فشرده کنید. فشرده شدن بیش از اندازه قهوه درون پرتافیلتر سبب دشوار شدن عبور آب از میان قهوه خواهد شد که در صورت کلی سبب سوختگی قهوه می شود.

تمپر قهوه ساز

بورد قهوه ساز

یکی از قسمت های الکتریکی دستگاه قهوه ساز بورد دستگاه است که به صورت اتوماتیک تمامی کارهای دستگاه را انجام می دهد. کارکرد صحیح این دستگاه از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.

وجود بورد الکتریکی درون دستگاه قهوه ساز موجب می شود تا تمامی مراحل تهیه یک نوشیدنی به درستی پیش رود. اختلال در این قطعه الکتریکی ممکن است سبب ایجاد خطا درون دستگاه نیز شود.

نتیجه گیری

آشنایی با اجزای قهوه ساز یکی از موارد مهم محسوب می شود که با شناخت درست می توانید به راحتی با دستگاه کار کنید. برای آشنایی با اجزای قهوه ساز بهتر است از افراد با تجربه و متخصص در این راستا کمک بگیرید، زیرا با اطلاعاتی دقیق می توانید از این دستگاه کاربردی استفاده نمایید.

آشنایی با اجزای قهوه ساز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی اجزای مختلف قهوه ساز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا