مقایسه تلویزیون دیجیتال و آنالوگ | مزایا و معایب تلویزیون دیجیتال و آنالوگ
مقایسه تلویزیون دیجیتال و آنالوگ|مزایا و معایب تلویزیون دیجیتال و آنالوگ، سیگنالهای دریافتی تلویزیون دیجیتال و آنالوگ
با گذشت زمان افراد توانسته اند با تغییراتی در ساخته های خود بر کیفیت امکانات و تجهیزات بیافزایند. در مورد تلویزیون و تصویر های دریافتی نیز پیشرفت ها و تغییراتی ایجاد شده است. در این مطلب قصد داریم، که تلویزیون های دیجیتال و آنالوگ را با یکدیگر مقایسه کنیم و به مزیت ها و معایب هر کدام از آنها به صورت جداگانه بپردازیم.
تلویزیون دیجیتال
نسل جدید تلویزیون ها تلویزیون دیجیتال است و در این تلویزیون سیگنال آنالوگ وجود ندارد. تلویزیون دیجیتال درون خود گیرنده دیجیتالی دارد و نیازی به تجهیزات و دستگاه اضافه برای دسترسی به شبکه های دیجیتالی ندارد. دیجیتال بر مبنای فشرده سازی اطلاعات کار می کند. اطلاعاتی که ارسال می شود، مثل دیتا، صدا و ویدئو با استفاده از روش فشرده سازی وارد کانال فرکانسی دیجیتال خواهد شد. با استفاده از سیستم دیجیتال فرستنده چند نوع شبکه و اطلاعات را به طور همزمان ارسال میکند همچنین در این سیستم صدا به صورت دیجیتال یا کد شده نیز می تواند ارسال شود.
تلویزیون آنالوگ
تلویزیون لامپی یکی از نمونه های تلویزیون آنالوگ می باشد و این تلویزیون ها با استفاده از سیگنال آنالوگ کار می کنند. بدین معنی که صدا و تصویر بر روی موج RF قرار می گیرد و به وسیله آنتن هوایی دریافت می گردد. سیگنال های دریافتی به وسیله سیم آنتن وارد تیونر تلویزیون شده و به صورت تصویر و صوت تقسیم می شود. صوتها به سمت پردازنده صوتی حرکت میکنند و تصویر ها به پردازشگر تصویر وارد میشوند و در نتیجه شما صدا را از بلندگو می شنوید. تصویر با استفاده از لامپ تصویر منتقل می شود، تا شما شاهد تصویر باشید.
معایب تلویزیون آنالوگ
در تصاویری که از تلویزیون آنالوگ مشاهده می کنید احتمال دارد، که برفک وجود داشته باشد و این از مهمترین مشکلات تلویزیون آنالوگ است. اما در تلویزیون دیجیتال شما برفک مشاهده نخواهید کرد. به سیگنال های تلویزیون آنالوگ عواملی مانند آهنربا، دیوار، فلز و … تاثیر می گذارند و در نتیجه کیفیت تصاویر پایین خواهد بود.
تنظیمات تلویزیون آنالوگ را باید با دقت بسیار زیاد انجام دهید. چنانچه تنظیمات و فرکانس بر روی تلویزیون ها دیده نشود، تلویزیون برفک خواهد داشت. با بررسی های تخصصی در تلویزیون آنالوگ با تنظیمات زیاد، تلویزیون باز هم کیفیت خوبی ندارد. آنالوگ پیوسته در حال تغییر است و در طول زمان سیگنال کم و زیاد میشود. تغییراتی که هر لحظه در آن به وجود می آید، موجب می شود، که کیفیت تصویر بسیار پایین باشد.
تفاوت تلویزیون دیجیتال و آنالوگ
تلویزیون های آنالوگ سیگنالهای آنالوگ دارند که هر لحظه تغییر می کند. یعنی تغییر در این تلویزیون ها به صورت پیوسته و لحظهای است و بر روی کیفیت سیگنال تلویزیون آنالوگ عوامل زیادی تاثیر گذار هستند. این موجب میشود، که کیفیت تصویر و صدا در تلویزیون آنالوگ پایین باشد.
ولی تلویزیون دیجیتال متفاوت از تلویزیون آنالوگ است و سیگنال های تلویزیون دیجیتال در قالب فشرده شده و کد شده با استفاده از آنتن دریافت می شود و تلویزیون آنها را رمز گشایی میکند. یعنی اطلاعات به بیت های صفر و یک تبدیل می شود و مسافت بر روی کیفیت سیگنال تلویزیون دیجیتال تاثیری نخواهد داشت. ارسال و دریافت اطلاعات به صورت همزمان در تلویزیون های دیجیتال وجود دارد و در نتیجه کیفیت صدا و تصویر بسیار بهتر میشود. اطلاعات کانال ها و دیگر اطلاعات متنی در تلویزیونهای دیجیتال ارسال می گردد. همچنین تنظیم کردن کانال ها در تلویزیون های دیجیتال بسیار راحت تر و آسان تر می باشد.
مزایای تلویزیون دیجیتال
از جمله مزایای تلویزیون دیجیتال این است، که سیستم تنظیم کانال در تلویزیون های دیجیتال بسیار راحت و ساده است. فقط باید فرکانس مورد نظر را بدانید. در تلویزیون های دیجیتال معمولاً جستجوی اتوماتیک کانال وجود دارد و این موجب خواهد شد، که کانال های جدید که کیفیت خوبی دارند، به تلویزیون دیجیتال شما اضافه گردد. در تلویزیون دیجیتال شما شاهد سایه، برفک و بی کیفیت بودن صدا و تصویر نخواهید بود. از ویژگی های دیگر تلویزیون دیجیتال این است، که چندین اطلاعات را می تواند به صورت همزمان دریافت کنید و این مورد سبب خواهد شد، که کیفیت خوبی داشته باشند. ارسال صدا در تلویزیون دیجیتال به حالت کد شده و دیجیتال صورت می گیرد. فرستنده می تواند کانال های رادیویی را نیز به همراه شبکه های تصویری ارسال نماید.
دریافت سیگنال دیجیتال
در تلویزیونهای دیجیتال سیگنال به صورت صفر و یک باینری دسته بندی می شوند، که بیت نامیده می شود. در سیستم های دیجیتالی دیگر نیز این رویکرد وجود دارد، که در آنها یک به معنای فعال بودن و صفر به معنای عدم فعالیت میباشد.
در سیگنال دیجیتال عملیات کدگذاری و فشرده سازی بر روی آن به طور کامل انجام شده و از طرف دیگر نویز بر سیگنال های دیجیتال تاثیر نمی گذارد و یا به ندرت تأثیر میگذارد. تلویزیون های دیجیتال با فشرده سازی اطلاعات کار می کند و دیتا و صدا به وسیله سیگنال دیجیتال دریافت میگردد و رمز گشایی بر روی آن انجام می شود. سیگنال های دیجیتال با آنتن هوایی دریافت می شود و به تلویزیون ارسال می گردد. در تیونر آی سی هایی وجود دارد، که رمز گشایی را انجام می دهند. این رمزگشایی به نحوی است، که صدا به قسمت صدا و تصاویر به قسمت تصویر ارسال می گردد.
اصطلاحات دیجیتال
یکی از اصطلاحاتی که در تلویزیون دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد نسبت کنتراست میباشد. نسبت کنتراست تفاوت بین تیرهترین نقطه به رنگ سیاه و درخشان ترین نقطه به رنگ سفید که تلویزیون بر روی صفحه نمایش می تواند به نمایش در آورد را نشان می دهد.
از دیگر اصطلاحاتی که در مورد تلویزیون دیجیتال به کار برده میشود، نرخ تجدید است و نرخ تجدید بدین معنا می باشد، که سخت افزار نمایشگر در چه زمانی می تواند تصاویر ایجاد شده را رفرش کند.
تفاوت تلویزیون آنالوگ و دیجیتال
در تلویزیون های آنالوگ انتقال سیگنال به صورت متغیر انجام می شود و مقدار سیگنال به صورت مرتب کم و زیاد می گردد و در هر لحظه تغییر می کند. این تغییرات لحظهای موجب می شود، که سیگنال آنالوگ کیفیت خوبی نداشته باشد. اندازه دقیق تغییرات را نمی توان به راحتی تشخیص داد. هر کدام از این تغییرات معنای خاص خود را دارد، که موجب می شود عوامل گوناگون بر آن تاثیر بگذارد.
در تلویزیون های دیجیتال انتقال سیگنال به صورت کدگذاری می باشد و عملیات کد گذاری و فشرده سازی بسیار دقیق انجام می شود. در نتیجه عوامل گوناگون بر سیگنال این تلویزیون ها اثر نمی گذارد. در تلویزیونهای دیجیتال پهنای باند به حالت بهینه شده استفاده می گردد.
کیفیت تصویر در تلویزیون دیجیتال بهتر است یا تلویزیون آنالوگ؟
کیفیت تصاویر در تلویزیون آنالوگ بسیار پایینتر از کیفیت تصویر در تلویزیون دیجیتال می باشد. در تلویزیون های دیجیتال شما نیاز به دستگاه ها و تجهیزات ندارید. چون آن ها در درون خود گیرنده دیجیتال دارند. همچنین تلویزیون های دیجیتال امکان ارسال تصویر رادیویی و همچنین اطلاعات متنی را دارند. کیفیت تلویزیون دیجیتال می تواند تا hd بالا برود و کیفیت صدا در تلویزیون های دیجیتال دوبرابر تلویزیون آنالوگ می باشد.
سیگنالهای تلویزیون های دیجیتال نویز جذب نمیکنند. در نتیجه در تصاویر خطوط افقی و عمودی ایجاد نمی گردد و تصاویر از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند. تصاویری که در تلویزیون های دیجیتال مشاهده می کنید، با رنگ واقعی خود نمایش داده میشوند و بعد مسافت بر کیفیت تصاویر تلویزیون دیجیتال تاثیر نمی گذارد.
کدام تلویزیون سیگنال قویتری تولید میکند؟
سیگنال هایی که توسط تلویزیون دیجیتال تولید می گردد، قوی تر و قدرتمند تر خواهد بود. باید به این نکته توجه داشته باشید، که تلویزیون های دیجیتال بر مبنای فشرده سازی اطلاعات کار می کنند و نحوه فشرده سازی موجب میشود، که قدرت و سرعت تولید سیگنال نیز بیشتر شود. اما در تلویزیون آنالوگ عملیات فشرده سازی انجام نمیشود و از روش سنتی استفاده می گردد. در نتیجه بعد مسافت بر کیفیت تصاویر تلویزیون آنالوگ تاثیر خیلی زیادی می گذارد. در تلویزیون های دیجیتال سیگنال هایی که تولید می شوند قدرتمند تر بوده و پهنای باند آن ها زیادتر است.
تقویت سیگنال تلویزیون
برای اینکه بتوانید سیگنال های تلویزیون خود را تقویت کنید می توانید از ترفند های زیر استفاده کنید:
- یکی از راهکارها برای تقویت سیگنال تلویزیون تنظیم کردن ارتفاع آنتن می باشد. شما باید در نصب آنتن تلویزیون خود دقت کنید، چون بر روی سیگنال دهی تاثیر بسیار زیادی می گذارد.
- برای اینکه سیگنال تلویزیون شما قوی تر باشد، باید از آنتن های با کیفیت استفاده کنید، تا سیگنال های مختلف را به بهترین نحو دریافت کند.
- برای اینکه بتوانید سیگنال تلویزیون خود را تقویت کنید، باید ایستگاه های درست را جستجو کنید و آنتن تلویزیون را به قسمت های مختلف بچرخانید.
- اگر میخواهید سیگنالهای دریافتی تقویت شود، شما می توانید، از دستگاه تقویت کننده آنتن نیز استفاده کنید. این دستگاه موجب میشود، که قدرت سیگنال ها افزایش یابد.
جمع بندی
در تلویزیونهای دیجیتال عملیات دریافت سیگنال به طور اتوماتیک انجام میشود و شما نیاز نخواهید داشت که تنظیمات خاصی انجام دهید. این مزیت تلویزیون دیجیتال موجب می شود که کاربران با خیال راحت آنها را انتخاب کنند. کیفیت صدا و تصویر در تلویزیون های دیجیتال بسیار بهتر از تلویزیون های آنالوگ می باشد. در تلویزیون های آنالوگ ممکن است که شما با مشکلات برفک، سایه و … مواجه شوید.
مقایسه تلویزیون دیجیتال و آنالوگ
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
تفاوتهای تلویزیون دیجیتال و آنالوگ