آموزش

راهکارهایی موثر برای گرم نگه داشتن خانه ها در فصل سرد

ترفندهای حفظ گرمای خانه در زمستان

بهره مندی از دمای مطلوب در محیط خانه در فصل های مختلف سال یکی از مهم ترین عواملی است که بر کیفیت زندگی در محیط خانه از جهات مختلف تاثیر می گذارد. از زمان های قدیم تا کنون به طور معمول تمامی افراد در شرایط و موقعیت های مختلف همواره به دنبال یافتن راهکارهایی موثر برای گرم نگه داشتن محیط خانه در طی فصل زمستان و بهره مندی از گرمایی مطلوب و دلنشین و همچنین راهکارهایی برای خنک نگه داشتن فضای خانه در تابستان هستند.

با توجه به این ترفندها و ایجاد تغییراتی کوچک در محیط خانه به راحتی می توان بر سرمای زمستان و عوارض آن بر سلامت بدن و کیفیت زندگی افراد غلبه کرد.

بهره مندی از پنجره های مناسب

پنجره ها یکی از اصلی ترین منابع اتلاف و خروج انرژی گرمایی از خانه است. از طرفی سرما و باد به راحتی می تواند از طریق درزها و منافذ موجود در پنجره ها به داخل خانه نفوذ کند. به همین دلیل است که در زمستان محیط نزدیک به پنجره ها سردتر از بقیه مناطق خانه است.

امروزه در ساخت بیشتر خانه ها برای پیشگیری از اتلاف انرژی و همچنین جلوگیری از ورود سر و صدا از پنجره های دو جداره و با کیفیت بالا استفاده می کنند. با این وجود هنوز هم در بسیاری از خانه ها از پنجره های فلزی به ویژه آلومینیومی و حتی پنجره های چوبی استفاده می شود که بیشتر آن ها به دلیل نازکی و یا حتی وجود درز و منفذ مشکل نشت هوا دارند.

در این مورد می توان پیش از شروع فصل سرد برای گرم نگه داشتن خانه با استفاده از درزگیر مناسب نسبت به عایق بندی پنجره ها اقدام کرد.

 

گرفتن درز و شکاف در ها

پس از درزگیری و عایق نمودن پنجره ها در صورتی که درهای خروجی-ورودی خانه دارای درز و یا شکاف باشند باید آن ها را نیز با استفاده از درز گیر یا عایق مناسب (مانند عایق های حرارتی) عایق بندی کرد. همچنین برای جلوگیری از اتلاف گرما چنانچه بین قسمت پایین در و کف خانه فاصله باشد باید با به کارگیری دستگاه فوم یا اسفنج نسبت به پر کردن این فضای آزاد اقدام کرد.

در خانه هایی که بالکن یا تراس دارند باید توجه داشت که درب بالکن و تراس ها خود از عوامل انتقال سرما به محیط داخل خانه هستند. بنابراین بهتر است با توجه به شرایط و در صورت لزوم نسبت به عایق نمودن درب و همچنین در صورت امکان عایق نمودن فضای آزاد آن اقدام نمود.

استفاده از کف پوش مناسب

در طی سالیان اخیر و در تمامی خانه ها با توجه به سبک های مختلفی که دارند برای کف پوش خانه از انواع سنگ و سرامیک در طرح و رنگ های مختلف استفاده می شوند و کمتر پیش می آید که مانند گذشته تمام کف خانه با استفاده از فرش ها و موکت های ضخیم پوشانده شود. شاید ذکر این نکته جالب باشد که پوشاندن کف خانه با استفاده از فرش تا حد قابل توجهی در گرم نگه داشتن خانه ها در زمستان نقش دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه داکت کشی سیم کشی روکار برق ساختمان

بنابراین با پوشاندن کف خانه با انواع فرش در طرح و رنگ دلخواه و ترجیحا استفاده از فرش های ضخیم می توان گامی موثر برای حفظ گرما در خانه برداشت چرا که فرش خود می تواند به عنوان یک عایق ضخیم برای پیشگیری از اتلاف گرما از طریق کف خانه به ویژه در طبقاتی که زیر آن ها خالی از سکنه است به کار رود.

به کار گیری سیستم گرمایشی بهینه

یکی از مهم ترین موارد در گرم کردن خانه و همچنین حفظ گرمای محیط خانه استفاده از وسیله گرمایشی است. بخاری یکی از این وسیله هاست که در انواع مختلف و با بازده کاری بالا همواره مورد استقبال گرفته است.  همچنین در بسیاری از خانه ها علاوه بر بخاری برای گرم کردن خانه از شومینه نیز استفاده می شود، شاید بتوان یکی از دلایل استفاده از شومینه را به جلوه و شیکی آن در خانه نسبت داد. البته باید توجه داشت اتلاف انرژی از طریق دود کش شومینه بالا است و در نتیجه بازده عملکرد آن را پایین می آورد.

باید توجه داشت که در ساختمان سازی مدرن و امروزه برای گرم کردن خانه از سیستم های گرمایشی جدیدتر و با بازده بالاتری استفاده می شود. در این مورد و برای نمونه در صورت استفاده از سیستم گرمایش مرکزی بهتر است که ترموستات آن را روی درجه مناسب (روی عدد ۶۸ که معدل دمای ۲۰ درجه است) و سازگار با شرایط بدن تنظیم کرد. همچنین برای گرم کردن خانه به شکلی مطلوب تر می توان از سیستم های جدید گرمایش از کف استفاده کرد.

جدای از نوع وسیله یا راه کار گرمایشی بهتر است پیش از نصب وسیله نکاتی را جهت حفظ گرما مد نظر قرار داد، از جمله؛

  • تنظیم دمای سیستم گرمایشی در تناسب با شرایط جوی و یا زمان
  • نصب وسیله گرمایشی در مکانی دور از پنجره و درها برای کاهش میزان اتلاف انرژی
  • خلوت نمودن محیط اطراف وسایل گرمایشی جهت انتقال بهتر گرما در محیط خانه
  • عایق کردن فضای پشت رادیاتورها با استفاده از مقداری فویل آلومینیومی
  • جابجا کردن مبلمان و صندلی هایی جلوی رادیاتور و یا بخاری
  • قرار دادن قفسه هایی بر روی رادیاتور برای جلوگیری از حرکت عمودی و بالارونده انرژی گرمایی

گرم کردن خانه2

بستن در اتاق های بدون استفاده در خانه

در روزهای بسیار سرد و برای پیشگیری از مصرف بیش از حد منابع انرژی در گرم نگه داشتن خانه ها بهتر است که در اتاق های بدون استفاده را بست و در صورت نیاز و به مدت زمان کمتر به آن ها مراجعه کرد. با این کار می توان به طور موثرتری اقدام به گرم کردن خانه کرد چرا که افزون بر ذخیره انرژی، محیط خانه در مدت زمان کوتاه تری نیز گرم می شود.

آشپزی کردن در خانه

یکی از راه کارهای بسیار ساده برای گرم کردن محیط خانه در زمستان آشپزی کردن در داخل خانه است. چنانچه می دانید برای پخت غذا از انرژی و منبعی حرارتی استفاده می شود بنابراین می توان به سادگی به این نتیجه دست یافت که آشپزی فعالیتی گرمازا است. از طرف دیگر با خوردن غذا انرژی بدن تامین و گرمای آن حفظ می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اصطلاحات پایه برق که هر کس باید بداند | مهمترین اصطلاحات پایه برق

در نتیجه با استفاده از گرمای ناشی از پخت و پز، بخار ناشی از جوشیدن آب و حتی باز گذاشتن درب فر پس از آشپزی و پخت غذا می توان گرمای بیشتری را به محیط اطراف منتقل کرد. همچنین با استفاده از خوردن و نوشیدن غذا ها و نوشیدنی ها گرم می توان تا حدی نسبت به حفظ دمای بدن برای داشتن حس بهتر در فصل زمستان اقدام نمود.

استفاده از نور آفتاب

چنانچه که بر همگان آشکار است انرژی خورشید منبع اصلی تامین گرما در زمین است که امکان حیات را در آن فراهم آورده است. باید توجه داشت که خانه های آفتاب گیر در طول زمستان می توانند بهره بیشتری از این منبع رایگان گرمایی ببرند. برای استفاده از این منبع گرمای طبیعی تنها کافی است که در طول روز و در طی ساعات آفتابی پرده های پنجره کنار زده شود تا نور مستقیم به داخل خانه بتابد و آن را گرم تر کند.

استفاده از پرده های مناسب

پرده ها افزون بر نقشی که در زیبایی خانه ها دارند، در تابستان مانع از تابش بیش از حد و مستقیم آفتاب به داخل خانه می شوند و در نقطه مقابل آن در زمستان ها نقشی عایق گونه دارند به این ترتیب که از نفوذ هوای سرد به داخل خانه از طریق پنجره ها جلوگیری می کنند و از طرف دیگر مانع از خروج گرما به خارج از خانه می شود.

پیشنهاد می شود برای گرم کردن بهتر خانه ها در زمستان از پرده های ضخیم با رنگ روشن و پنبه ای برای پنجره ها استفاده شود. همچنین بهتر است که پرده ها در طی شب و یا ساعات غیر آفتابی کشیده شوند تا محیط خانه گرم تر بماند.

پوشاندن کانال های کولر

کانال کولر در خانه یکی از منابع اصلی نفوذ سرما به داخل خانه ها است، بنابراین بهتر است با استفاده از روکشی مناسب مانند پلاستیک حبابی، پارچه و یا هر چیز دیگری کانال های کولر را به خوبی پوشاند تا گرما به خوبی در خانه حفظ شود.

 پوشیدن لباس مناسب

استفاده از لباس های آستین بلند ضخیم و شلوار های ضخیم از جمله راه کارهای موثر در گرم نگه داشتن بدن است. با پوشیدن لباس هایی از جنس پشم یا کاموا و یا در صورت لزوم پوشیدن چند لایه لباس به سادگی می توان بدن را از اثرات سرما در امان نگه داشت و همچنین از منابع انرژی گرمایی به شکلی بهینه تر استفاده کرد.

گرمای خانه

افزون بر موارد نام برده در بالا ترفندهایی دیگر نیز برای حفظ گرمای خانه وجود دارد از جمله این موارد می توان به استفاده از عایق در شیروانی، استفاده بهینه از تهویه ها، بستن دودکش های غیرضروری، استفاده از عایق معدنی در هنگام ساخت و تکمیل ساختمان خانه، استفاده از پارکت و پارکت لمینت به جای سنگ و سرامیک، ایجاد سقف و کف کاذب و در نهایت استفاده از وسایل گرمایشی نوین اشاره کرد که با توجه به شرایط خانه، میزان بودجه و سلیقه می توان از آن ها در گرم کردن خانه بهره گرفت.

گرم نگه داشتن خانه ها در فصل سرد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

راهکارهایی موثر برای گرم نگه داشتن خانه ها در فصل سرد

امتیاز کاربر: ۴.۶۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا