آموزش کامل عیب یابی انواع یخچال
آموزش قدم به قدم و جامع برای عیب یابی یخچال
در این مقاله از مجموعه بزرگ ایبک با شما خواهیم بود تا تمام موارد و موضوعات مرتبط با عیب یابی و حل مشکلات یخچال , فریزر و آب سرد کن را بررسی کنیم و سعی داریم تا بهترین و ساده ترین راه ها را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید بدون نیاز به مراجعه به متخصصین مشکلات را حل کنید و از هزینه اضافه جلوگیری نمایید چرا که خراب شدن یخچال میتواند موردی باشد که پیامد مالی و خرابی های مواد غذایی را با خود داشته باشد.
علت خراب شدن یخچال چیست ؟
خراب شدن یخچال انواع مختلفی دارد که چند مورد از آنها را برای شما نام خواهم برد , مواردی همچون سرد نشدن یخچال , صدای زیاد از یخچال , برفک زدن یخچال و یا نمایش ارورهای مختلف بر روی نمایشگر یخچال که به تک تک موارد اصلی و مهم خواهیم پرداخت.
حل مشکل « خنک نشدن یخچال »
یکی از مشکلاتی که به مراتب از سوی مصرف کنندگان یخچال ها میبینیم این است که یخچال خنکی کافی را ندارد و این مورد آسیب زیادی به مواد غذایی داخل یخچال خواهد زد و بدون شک بعد از احساس چنین موردی باید شروع به عیب یابی و رفع آن کنم. اما چه مواردی میتوانند باعث این مشکل شوند ؟ مواردی نظیر ترموستات , شارژ گاز , کمپرسور و لاستیک لای درب یخچال از مواردی هستند که میتوانند اولین مراحل شکل گیری این مشکل را ایجاد نمایند.
اما در یخچال های الکترونیکی چطور ؟ در یخچال های الکترونیکی مقداری این مراحل متفاوت خواهد بود , ابتدا سنسور , برد , ترمودیسک و سنسور و کمپرسور رو باید بررسی کنید تا بتوانید مشکل عدم خنک کردن یخچال خودتون رو پیدا کنید.
حالا به سراغ یخچال های مکانیکی خواهیم رفت تا عیب یابی در این نوع محصولات را نیز بتوانیم انجام دهیم . در یخچال های مکانیکی شما ابتدا باید به سراغ لاستیک لای درب , ترموستات و گاز یخچال بروید و با بررسی این موارد عیب یابی را انجام دهید.
اما برای محصولاتی که نیمه الکترونیکی هستند چطور ؟ برای این محصولات باید چکاری انجام دهیم ؟ در این محصولات ابتدا به سراغ ترمودیسک بروید و سپس تایمر , المنت و گاز و در نهایت هم لاستیک لای درب یخچال را بررسی کنید.
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
زمانی که ما از محصول یخچال فریزر استفاده میکنیم و فریزر به درستی کار میکند اما یخچال خیر باید چه اقدامی کرد؟
این سوالی بود که به مراتب از ما پرسیده میشود و در جواب این سوال باید عرض کنم که بدون درنگ باید به سراغ فن یخچال فریزر برید چرا که سرمای یخچال شما از فن فریزر تامین میشود و برای عیب یابی این مورد باید مستقیما به سراغ فن فریزر بروید.
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
حل مشکل « کار نکردن یخ ساز یخچال های ساید »
همانطور که میدانید در بیشتر یخچال های ساید یخ ساز و آب سرد کن نیز وجود دارد و این یخش از این جهت که زیاد مورد مصرف کاربران قرار میگیرد یکی از بخش هایی است که خرابی های زیادی بار می آورد , زمانی که یخ ساز و آب سرد کن ساید شما کار نکرد شما میتوانید به سراغ موتور یخ ساز برید و بعد از بررسی آن اگر مشکلی رویت نشد مستقیم به منبع تغذیه آب یعنی محل اتصال شیر ورودی آب به یخ ساز محصول بروید و بررسی های لازم رو انجام بدید.
حل مشکل « اخطار فیلتر آب یخچال ساید »
در این حالت شکی نداشته باشید که فیلتر تصفیه بخش دوست داشتنی یخچال ساید شما دچار مشکل شده , بخش تصفیه آب یخچال ساید مستقیما آب شهری را به آب معدنی و ضد باکتری تبدیل میکند و میتواند برای سلامتی شما بسیار مهم باشد . پس مستقیما به سراغ تعویض فیلتر میرویم و فیلتر آن را تعویض میکنیم.
حل مشکل « کارنکردن آب سردکن »
همونطور که در پاراگراف های قبلی گفتم آب سرد کن بسیار مهم خواهد بود , زمانی که این بخش مشکل داشت ابتدا باید شیر برقی یخچال رو بررسی کنیم و اگر مشکلی در این بخش رویت نشد به سراغ پدال بخش آبسردکن میریم و باز هم اگر همه چیز نرمال بود تنها یک بخش باقی خواهد ماند آن هم شیلنگ های ارتباطی داخل آب سرد کن شما میباشند که ممکن است دچار پارگی شده باشند.
حل مشکل « خوب منجمد نکردن فریزر »
زمانی هم هست که شما مواد غذایی خودتون رو داخل فریزر میزارید اما بعد از ساعت ها مراجعه میکنید و میبینید که به درستی منجمد نشده . در این هنگام هست که میتوانید با بررسی شارژ گاز و سپس کمپرسور و فن و در نهایت هم لاستیک لای درب فریزر اقدام به عیب یابی این مشکل نمایید البته باید این رو ذکر کنم که اگر یخچال شما دیفراست است باید این بخش هم به موارد نیاز به بررسی اضافه کنید.
حل مشکل « داغ کردن موتور یخچال فریزر »
زمانی هم خواهد بود که موتور یخچال و یا یخچال فریزر شما دمای زیادی را تجربه خواهد کرد و این اصلا خوشایند نخواهد بود و بدون شک نشانه خوبی را از خود نمیدهد و در وصرت مشاهده چنین چیزی ابتدا بررسی کنید مدار کیپ نشده باشد و سپس به بررسی کمپرسور بپردازید چرا که ممکن است کمپرسور سوخته باشد و در نهایت به سراغ رله اورلود موتور بروید و بررسی های لازم را انجام دهید تا بررسی کامل بر روی خراب شدن یخچال و یا سلامت آن داشته باشید.
لازم به ذکر است که دمای موتور یخچال تا ۸۰ درجه طبیعی خواهد بود و در دمای بیشتر نیاز به بررسی متخصص و تعویض موتور خواهید داشت .
حل مشکل « برفک زدن یخچال فریزر »
در مقاله های قبل به صورت تخصصی در این مورد صحبت کردیم اما باز هم مختصری از موضوع حل مشکل برفک زدن یخچال فریزر را برای شما عزیزان باز خواهم کرد. اگر از یخچال فریزرهای نوفراست استفاده میکنید ابتدا به بخش سنسور و ترمودیسک و المنت مراجعه کنید , در نهایت برد الکترونیکی میتونی حلال مشکلات شما باشه.
اما اگر یخچال تک نوفراست دارید به بررسی گرفتگی در قسمت فاضلاب و ترموستات یا سنسور , فن و لاستیک دور درب بپردازید و همیشه ذکر کنم لاستیک دور درب یخچال یکی از مهمترین و پرخراب ترین بخش های یخچال میباشد و همیشه بررسی کنید این قسمت رو تا مشکل رو سریعتر پیدا کنید.
برفک زدگی یخچال های دیفراست کاملا طبیعی میباشد و نشانه خراب شدن یخچال نیست.
حل مشکل « صدای اضافه از یخچال فریزر »
گاهی پیش میاد که صدای اضافه از یخچال فریز به گوش میرسد و این صدا بدون شک خوشایند هیچ کدام از انسان ها نخواهد بود, زمانی که صدای بیشتر از حد نرمال به گوش شما رسید ابتدا به سراغ فن یخچال روید و در این قسمت میتوانید بیشتر احتمال را برای صدا قرار دهید و در مرحله بعدی به سراغ لرزه گیر های کمپرسور بروید و آنها را بررسی نمایید تا از حالت اصلی خود خارج نشده باشند. اگر در این بخش مشکلی نیباشد امکان شاتون زدن موتور وجود داره و در نهایت ممکنه دستگاه تراز نباشد یا اینکه اتصالات موتور به شاسی شل شده باشد.
حل مشکل « روشن نشدن یخچال فریزر »
گاهی اوقات ممکن است هر چقدر تلاش کنید و پریز برق را ساعت ها هم که جدا بزارید باز هم افاقه ای نکند و یخچال هیچ واکنشی برای روشن شدن نشان ندهد. در این مواقع ممکن است ترموستات یخچال مشکل داشته باشد یا موتور یخچال بصورت کامل از دور خارج شده باشد و یا در ساده ترین حالت ممکت است برق و دو شاخه متصل نباشند و قطعی در این بخش وجود داشته باشد.
حل مشکل « کار نکردن اتومات یخچال فریزر »
زمانی که اتومات یخچال کار نکرد باید از ساده ترین موارد یعنی چک کردن لاستیک لای درب یخچال شروع کنید و بعد سنسور و ترموستات و یا برد الکترونیکی یخچال را بررسی کنید اگر به نتیجه نرسیدید از یک متخصص درخواست کنید ابتدا به بررسی لوله بلو بپردازد که از جای خود خارج نشده باشد , در مرحله بعد به بررسی ترموستات بپردازد , فن و شارژ گاز یخچال را بصورت دقیق بررسی کند.
حل مشکل « برق دار بودن بدنه یخچال فریزر »
زمان هایی هستند که با اولین لمس بدنه یخچال احساس برق گرفتگی به شما دست میدهد و کاملا جریان برق را در دستگیره فلزی و بخش های فلزی دیگر یخچال حس خواهید کرد . در این واقع بررسی کنید که برق متصل به یخچال دوفاز نباشد و برای اینکار با یک فازمتر به سراغ پریز برق بروید این امکان گاهی به علت بروز مشکلات از سمت اداره برق رخ میدهد , در مرحله بعد سیم های رابط را کامل چک کنید و بعد به سراغ لامپ داخل یخچال بروید تا سرپیچ به بدنه اتصال نداشته باشد و در آخرین مرحله به سراغ موتور بروید تا اتصال به بدنه برای این مورد نیز وجود نداشته باشد.
حل مشکل « کار نکردن لامپ یخچال فریزر »
در این مواقع خطری یخچال شما را تهدید نخواهد کرد و موارد ساده ای ممکن است پیش روی شما باشد که میتواند شامل سوختگی لامپ یخچال یا مشکل در کنتاکتهای اتصال سرپیچ به لامپ وجود داشته باشد یا در مرحله آخر سیم کشی و شستی مربوط به لامپ دچار مشکل وجود داشته باشند.
در این مقاله از وب سایت بزرگ ایبک عیب یابی های اصلی مربوط به یخچال های خانگی را آموزش دادیم و راه های حل مربوط به هر کدام را برایتان آشکار کردیم و در مقاله های بعدی یخچال های صنعتی و آبسردکن ها را نیز به آموزش خواهیم داد تا بتوانید بصورت کامل به عیب یابی این موارد تسلط داشته باشید.
بعد از خواندن این مقاله شما عزیزان میتوانید هر گونه مشکل و یا سوالی را در بخش دیدگاه های پایین صفحه مطرح کنید تا در سریعترین زمان ممکن به سوالات شما عزیزان رسیدگی شود.
عیب یابی یخچال
مجموع امتیاز
آموزش کامل عیب یابی انواع یخچال فریزر بصورت دقیق و با روش های حل مشکل