تعمیراتتعمیرات آسانسور

0 تا 100 چک لیست سرویس آسانسور

 

ما در این مقاله از سایت ایبک به ۰ تا ۱۰۰ چک لیست سرویس آسانسور می پردازیم. امروزه آسانسور یک وسیله ی ضروری در آپارتمان ها است. طوری که شاید بعضی از افراد بدون آسانسور نتوانند به زندگی روزمره ی خود ادامه دهند. از این رو مهندسان در ساخت ساختمان توجه ویژه ای به عملکرد صحیح و کیفیت آن دارند. چک‌ لیست سرویس آسانسور یا بالابر با تکیه بر کلیه ی دستورالعمل های سرویس و نگه داری آسانسور در تمامی ساختمان ها‌ کاربرد دارد.

اگر آسانسور سرویس نشود با گذشت زمان عملکرد آن کاهش پیدا می کند. و ممکن است مجبور به تعمیر آن شوید. با استفاده از چک لیست سرویس آسانسور که برایتان تهیه کرده ایم تا حدودی از این هزینه ها جلوگیری می شود.

اهمیت به چک لیست سرویس آسانسور و نگهداری آن

اکثر افراد در طول روز از آسانسور استفاده می کنند. انتظار همه ی ما از آسانسور این است که وقتی وارد آن می شویم آرامش داشته باشیم.

وقتی کوچکترین مشکلی برای آسانسور ایجاد می شود. تازه به فکر سرویس و نگهداری از آن می شویم. در صورتی که اگر به طور منظم تمامی قطعات آن را چک کنیم. ممکن است به ندرت آسانسور دچار مشکل شود.

سرویس و نگهداری منظم آسانسور منزل یا محل کار شما باعث می شود به موقع از مشکل آن باخبر شوید و آن را رفع کنید. همچنین باعث می شود در طول استفاده از آن آرامش داشته باشید.

مجموعه چک لیست سرویس آسانسور

بهترین روش‌ برای انجام چک لیست سرویس آسانسور

بهترین روش‌ سرویس و نگهداری آسانسور استفاده از قرارداد آسانسور است. زیرا تمامی استانداردهای آسانسور در قرارداد آسانسور ذکر شده است. در قرارداد آسانسور مدت قرارداد، دفعات بازدید، تمدید خودکار، قطعه های پوشیده، اختصاصی، پنهان و… لحاظ می شود.

موارد مهم انجام چک‌ لیست سرویس آسانسور و نگهداری آن

بخش های مختلف یک آسانسور یا بالابر شامل موتورخانه، اتاقک آسانسور، چاه آسانسور، کابین و قاب وزنه، درب کابین و درب ‌های طبقاتی اتوماتیک می باشد.

زمانی که آسانسور خراب می شود به چک کردن تمامی این بخش ها باید اهمیت دارد. در این مقاله نحوه ی بررسی تمامی این موارد ذکر شده است.

چک‌ لیست سرویس آسانسور - موتورخانه آسانسور

موتورخانه یکی از قسمت های مختلف چک لیست سرویس آسانسور می باشد که در بالاترین نقطه چاه آسانسور قرار دارد. به دلیل اهمیت زیاد این قسمت باید با مقاومت بالایی ساخته شود.

پردازش اصلی سیستم‌ آسانسور در موتورخانه صورت می گیرد. موتور، تجهیزات کنترلی، ابزار تعمیر، تابلو فرمان، تجهیزات خنک‌کننده، لوازم اعلام حریق آسانسور در موتورخانه قرار گرفته است.

وقتی آسانسور خراب می شود باید قفل درب اصلی و ورودی موتورخانه، سیستم تهویه محیط، نظافت قطعات و الکتروموتور، روشنایی و علائم هشداردهنده چک شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – موتور گیربکس و روغن ‌موتور

نگه داری و چک کردن موتور گیربکس مهم ترین بخش چک لیست سرویس آسانسور به شمار می آید. وظیفه ی موتور گیربکس تنظیم کردن قدرت و توان خروجی آسانسور است. اگر موتور گیربکس به خوبی کار نکند عملکرد آسانسور دچار مشکل می شود.

همان طور که روغن ماشین خود را هر چند وقت یک بار چک می کنید. از چک کردن روغن ‌موتور آسانسور منزل و محل کار خود غافل نشوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی و رفع ارور های یخچال فریزر ویرپول

اگر روغن ‌موتور نشت کند باعث می شود سیستم حرکتی داغ شده و عملکرد آن متوقف شود. بنابراین روغن موتور آسانسور را در تایم مشخص خود عوض کنید. تا از بروز هر گونه مشکل برای موتور جلوگیری کنید.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – ترمز آسانسور هیدرولیک

در چک لیست سرویس آسانسور توجه به عملکرد درست ترمز آسانسور یا پاراشوت اهمیت به سزایی دارد. ترمز آسانسور در بالای یوک کابین نصب می شود.

ترمز آسانسور در مواقع سرعت غیرطبیعی آسانسور به عنوان یک مانع عمل می کند. سیفتی گیر، گاورنر، پاراشوت فلکه ته چاه، کنتاکت ‌های ایمنی و سیم بکسل از قسمت های ترمز آسانسور می باشد.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – فلکه‌ ی آسانسور

وظیفه ی انتقال قدرت و نیروی موتور به سیم بکسل بر عهده ی فلکه ی آسانسور می باشد. اگر فلکه ی آسانسور ساییده شود یا ضربه ای به آن وارد شود در عملکرد آسانسور مشکل ایجاد می شود.

برای جلوگیری از لرزش آسانسور در هنگام حرکت، لازم است که فلکه ی آسانسور با موتور و الکتروموتور هماهنگ باشد.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – تست سلامت فن موتور

چک کردن فن موتور، اقدامات دیگر چک لیست سرویس آسانسور است. وظیفه ی فن آسانسور کنترل حرارت تولید شده توسط موتور آسانسور می باشد.

وقتی موتور گرم می شود کار فن شروع می شود. فن موتور با نیروی برق کار می کند. بنابراین در صورت خرابی فن، اتصالات برق را چک کنید.

برای جلوگیری از آتش‌سوزی، از کار افتادگی و… ناشی از حرارت زیاد تولید شده ی موتور آسانسور، لازم است فن موتور به صورت دوره ای بررسی شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور - تست سلامت فن موتور

چک‌ لیست سرویس آسانسور – کوپلینگ انکودر موتور آسانسور

کوپلینگ یکی از مهم ترین قطعات مهندسی برق است که برای انتقال نیرو در آسانسور از آن استفاده می شود. کوپلینگ در ۲ مدل سخت و انعطاف‌ پذیر وجود دارد.

لازم است بدانید کوپلینگ قطعه ی وارداتی ست و در ایران ساخته نمی شود. اگر آسانسور شما خراب شد و مجبور به تعویض کوپلینگ شدید. در انتخاب آن بسیار دقت کنید. در چک لیست سرویس آسانسور کوپلینگ یکی از مهم ترین قطعاتی است که باید بررسی شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – تابلو فرمان آسانسور

در چک لیست سرویس آسانسور از تابلو فرمان آسانسور غافل نشوید. وظیفه ی تابلو فرمان آسانسور کنترل سرعت و جهت حرکت موتور، پردازش مدار منطقی طبقات و کابین‌ ها، فن، کنترل روشنایی، سیستم اطفاء حریق و تشخیص لحظه‌ ای موقعیت کابین و سایر تجهیزات الکتریکی است.

اگر تابلو فرمان آسانسور هر چند وقت یک بار تمیز و چک نشود. حتما آسانسور بعد از مدت کوتاهی خراب می شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – کنترل حرارت و ترموستات آسانسور

وظیفه ی ترموستات آسانسور کنترل حرارت تولید شده ی آسانسور می باشد. و در بدنه الکتروموتور قرار گرفته است. یعنی اگر دمای بدنه موتور رو به افزایش باشد مداربسته می شود و ترموستات شروع به کار می کند.

نبودن این قطعه در آسانسور موجب می شود که موتور آسانسور پس از مدتی کار کردن، گرم شود و در نهایت بسوزد.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – ترمز مکانیکی آسانسور

ترمز مکانیکی آسانسور یا گاورنر مانع سقوط آسانسور می شود. ترمز مکانیکی آسانسور روی سقف چاه و سیم بکسل آن نیز، روی فلکه قرار گرفته است.

در حالت عادی سرعت حرکت آسانسور با سرعت خطی فلکه برابر است. زمانی که بین این دو سرعت کوچکترین تفاوتی ایجاد شود. کار گاورنر شروع می شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – تابلو برق سه ‌فاز آسانسور

تابلو برق سه ‌فاز آسانسور در ساختمان ‌های مسکونی و تجاری کاربرد دارد. وظیفه ی تابلو برق سه ‌فاز تأمین برق تمام سیستم آسانسور از جمله روشنایی چراغ تونلی است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش تعمیر یخساز یخچال مجیک

تابلو برق سه ‌فاز آسانسور در کنار کنتور برق قرار گرفته است. برای ایمنی بیشتر در سیم کشی تابلو برق سه ‌فاز آسانسور، سه فیوز قرار داده اند. تا از جریانات اضافی جلوگیری شود.

در چک لیست سرویس آسانسور لازم است که اتصالات و چراغ های تابلو برق سه ‌فاز هر چند وقت یک بار در تایم مشخصی چک شود.

چک‌ لیست سرویس آسانسور - تابلو برق سه ‌فاز آسانسور

پیچ ،مهره و اتصالات آسانسور آخرین مرحله در چک‌ لیست سرویس آسانسور

تمام قطعات آسانسور با پیچ و مهره به هم وصل شده اند. آخرین مرحله در چک لیست سرویس موتورخانه ی آسانسور محکم کردن تمامی پیچ ، مهره و اتصالاتی ست که در موتورخانه وجود دارد.

اگر حتی یکی از این پیچ و مهره ها شل باشند در عملکرد صحیح آسانسور تأثیر می گذارند. و اگر به خوبی سرویس یا تعمیر نشوند. آسیب جدی به موتور، آسانسور و حتی انسان وارد می کنند.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – درب کابین آسانسور

در چک‌ لیست سرویس آسانسور باید به مواردی از جمله : فتوسل، کنتاکت، اتصالات تمامی قطعات ثابت و متحرک به درب، مکانیزم درب، تنظیم درب، سالم و تمیز بودن شیارهای سیل، روان بودن سیستم حرکتی توجه داشت.

ممکن است برای همه ی ما پیش آمده باشد هنگامی که منتظریم آسانسور به طبقه ای که ما هستیم برسد. درب آن باز است. یعنی آسانسور قبل از اینکه به طبقه ی موردنظر رسیده باشد. درب آن باز شده است.

در این مرحله حتما پس از چک‌ لیست سرویس آسانسور و موتورخانه باید درب کابین چک شود. زیرا ممکن است روی عملکرد صحیح موتورخانه اثر بگذارد.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – قفل طبقه ی آسانسور

در چک لیست سرویس آسانسور باید به مواردی از جمله عملکرد صحیح درب اتوماتیک، هماهنگ بودن آن با سر درب، سیستم دیکتاتور، شیارهای مربوط به سیل آسانسور، سالم و مقاوم بودن شیشه‌ ها، سالم بودن قفل طبقات و همچنین تمیزی آسانسور توجه داشت.

چک‌ لیست سرویس آسانسور – کابین و قاب وزنه ی آسانسور

برای چک کردن کابین و قاب وزنه ی آسانسور لازم است که تمامی موارد از جمله تعادل کابین، تنظیم کفشک، جعبه رویزیون، روغن ‌دان، سوئیچ اورلورد، اتصال درب ها، دستگیره و آینه، آچارکشی لرزه‌ گیر بالا و پایین، شستی‌ های فرمان، کلید قطع کن، عملکرد کلید اضطراری، سیستم روشنایی، سیستم مگنت، جذب‌ کننده درب و تمام دکمه ها و کلید‌ها چک شود.

نتیجه گیری :

اگر تمامی این مراحلی که در مقاله ی چک‌ لیست سرویس آسانسور برایتان تهیه کردیم را به ترتیب و به صورت دوره ای انجام دهید. این اطمینان را همواره خواهید داشت که آسانسور شما سالم است.

آسانسور نیز مانند تمامی وسایل ها برای سرویس آن باید از متخصص آن کمک بخواهید. زیرا شامل قسمت های برقی و مکانیکی مختلفی است که شاید در تخصص همه ی ما نباشد.

همان طور که با هم مرور کردیم این چک‌ لیست سرویس، از موتورخانه ی آسانسور شروع می شود. به ترتیب به بخش های قاب، کابین، درب کابین، سرویس چاه آسانسور و… می رسد.

همواره توجه داشته باشید که مرحله ای از این چک لیست را جا نگذارید. تا بتوانید سریع تر به مشکل اصلی آسانسور خود پی ببرید.

۰ تا ۱۰۰ چک لیست سرویس آسانسور

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بهترین روش‌ برای انجام چک لیست سرویس آسانسور چیست ؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا