تعمیرات

رایج ترین مشکلات ریش تراش و راهکارهای رفع آن

ریش تراش یکی از پرکاربردترین وسایل برای اصلاح صورت آقایان است که ممکن است پس از گذشت مدتی در اثر مواجه شدن با مشکلات و ایراداتی نتواند به خوبی عمل کند.

از جمله مشکلات رایج مربوط به ریش تراش می توان به روشن نشدن دستگاه، کند شدن تیغه، بالا بودن صدای دستگاه، گاز گرفتن پوست، کندن مو، داغ شدن سریع و موارد بسیار دیگری اشاره کرد که کارایی دستگاه را با اختلال مواجه می کند به گونه ای که استفاده از آن را ناممکن می سازد. بنابراین برای استفاده مجدد بهتر است که نسبت به رفع این مشکلات اقدام کرد.

در مقاله پیش رو با توجه به این نکته که ریش تراش جزو دستگاه ها و وسایل پر استفاده و کاربردی برای آقایان است و همچنین ممکن است که آقایان در هنگام استفاده از آن با مشکلاتی رایج مواجه شوند، تلاش شده است تا این مشکلات به همراه راهکارهای رفع آن مورد بررسی قرار گیرند که به طور حتم مطالعه آن برای خوانندگان سودمند واقع می شود.

خراب شدن ریش تراش

ریش تراش از جمله وسایلی پر کاربردی است که ممکن است به صورت روزانه مورد استفاده قرار بگیرد، بنابراین طبیعی است که در صورت استفاده و نگهداری غیر اصولی و یا حتی طی گذر زمان با مشکلاتی مواجه شود.

باید توجه داشت که استفاده نادرست از این وسیله، قرار دادن آن در مکان مرطوب (مرطوب نگه داشتن تیغه دستگاه)، تمیز نکردن دستگاه پس از هر بار استفاده، روشن کردن دستگاه با شارژ اندک، روغن کاری نکردن تیغه ها از جمله دلایلی هستند که موجبات بروز اشکال و خرابی را در دستگاه ریش تراش فراهم می کنند.

استفاده درست از ریش تراش

چنانچه در قسمت پیش گفته شد، استفاده ناصحیح یکی از مهم ترین دلایل خرابی ریش تراش است. زمان اصلاح باید توجه داشت که دستگاه به گونه ای در دست قرار گیرد که بر سطح پوست عمود (زاویه ۹۰ درجه) و حرکت دست و به دنبال آن تیغه دستگاه در جهت خلاف رویش مو باشد.

در هنگام استفاده از ریش تراش های فویلی بایستی آن ها را به سمت بالا و پایین حرکت داد و در انواعی که دارای تیغه چرخشی هستند در هنگام اصلاح باید آن ها را به صورت چرخشی و یا دورانی بر روی پوست حرکت داد.

در اینجا ذکر این نکته الزامی می باشد که در زمان اصلاح نیازی نیست که دستگاه بر روی پوست فشار داده شود چرا که ممکن است به پوست آسیب برساند، همچنین برای انجام اصلاحی تمیز و سریع تر می توان پوست ناحیه مورد نظر را با دست دیگر کمی کشید.

ریش تراش 2

برخی مشکلات رایج ریش تراش و راهکارهای رفع آن

در ادامه به برخی از مشکلات معمول که ممکن است برای ریش تراش به وجود آید به همراه راهکارهای رفع آن اشاره می شود:

  • روشن نشدن دستگاه ریش تراش

روشن نشدن یکی از رایج ترین مشکلاتی است که فرد پیش از کار با دستگاه با آن مواجه می شود. در هنگام بروز چنین مشکلی ابتدا بایستی میزان شارژ باتری دستگاه را ارزیابی کرد، در صورتی که باتری شارژ نباشد باید آن را به برق وصل کرد اما اگر شارژ باتری کامل و یا در حد مطلوبی قرار گرفته باشد باید دکمه پاور را فشار و چند ثانیه نگه داشت تا دستگاه دوباره تنظیم شود و بتوان آن را مورد استفاده قرار داد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش استفاده از یخساز یخچال فریزر بوش

چنانچه با انجام دو راهکار بالا ماشین تراش همچنان روشن نشد، بهتر است وضعیت آن را از نظر تمیزی، گیر افتادن زباله یا مو در میان تیغه که خود به عنوان مانعی برای عدم حرکت و حتی روشن شدن دستگاه عمل می کند را مورد بررسی قرارداد.

در اینجا همچنین باید اشاره کرد که یکی دیگر از عمده دلایل روشن نشدن دستگاه خرابی دکمه یا کلید خاموش و روشن آن است. این قطعه از جمله قطعات غیر قابل تعمیر است و در صورت خرابی بایستی آن را تعویض نمود.

  • سوختن سیم پیچ و یا موتور ریش تراش

استفاده بیش از اندازه از دستگاه، داغ کردن بیش از حد موتور و یا بروز نقص فنی باعث می شود موتور و یا سیم پیچ دستگاه بسوزد. برای رفع چنین مشکلی و برای پیشگیری از بروز خرابی و آسیب بیشتر بایستی بلافاصله دستگاه را خاموش کرد و برای تعمیر آن از یک تکنسین کمک گرفت.

ذکر این نکته الزامی است که در صورت سوختن سیم پیچ بایستی حتما آن را تعویض کرد. البته اگر سیم پیچ پاره شده باشد می توان سیم آن را به کلاف اصلی متصل کرد.

  • کند شدن ریش تراش

دلایل متعددی برای کند شدن ریش تراش وجود دارد که از جمله آن می توان به استفاده طولانی مدت از دستگاه، داغ شدن دستگاه با سرعت بالا، قطعی کابل برق و کندی تیغه ها اشاره کرد.

در هنگام بروز چنین مشکلی ابتدا بهتر است از شارژ بودن دستگاه و سپس تمیزی تیغه ها اطمینان حاصل کرد. اگر با رعایت این موارد مشکل حل نشد می توان به این نتیجه دست یافت که تیغه های دستگاه در اثر عواملی کند شده و بایستی نسبت به تعویض آن ها اقدام نمود. برای انجام این کار و در صورت نداشتن مهارت کافی بایستی به یک فرد ماهر مراجعه نمود.

ریش تراش 4

  • گاز گرفتن پوست توسط ریش تراش

گاز گرفتن پوست که در برخی از موارد با توجه به میزان حساسیت موجب بریدگی آن می شود یکی دیگر از ایراداتی است که افراد ممکن است حین استفاده از ریش تراش با آن مواجه شوند.

در صورت بروز چنین مشکلی بایستی از تمیزی و تیز بودن تیغه ها اطمینان حاصل کرد. البته باید توجه داشت که این مشکل ممکن است در اثر جابجا شدن تیغه نیز ایجاد شود که با روغن کاری تیغه ها می توان از بروز آن پیشگیری کرد.

افزون بر این، پیشنهاد می شود پیش از اصلاح برای نرم کردن پوست آن را با آب گرم و صابون شست و یا اینکه از کرم و یا ژل پیش از اصلاح استفاده نمود و همچنین اصلاح را در جهت رویش مو انجام داد تا خطر گاز گرفتگی به کمینه مقدار خود برسد.

  • کشیده شدن مو حین اصلاح توسط ریش تراش

کشیدن مو به جای تراشیدن آن که ممکن است موجب تحریک پوست و ایجاد خراش در پوست شود ناشی از اصطکاکی است که میان تیغه ها به وجود می آید. با روغن کاری مداوم و همچنین تعویض منظم تیغه ها می توان از پیش آمد این مشکل جلوگیری به عمل آورد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  یخچال ویترینی چیست و تعمیر آن به چه صورت است؟

برای مواجه نشدن با مشکل کشیدن مو پیشنهاد می شود از ریش تراش هایی دارای تیغه های متعدد همراه با نوار روان کننده استفاده شود. همچنین استفاده از کرم و یا ژل اصلاح این امکان را در اختیار تیغ قرار می دهد که بتواند به سادگی و با زحمت کمتری اصلاح را انجام دهد.

  • تولید صدای زیاد و غیر طبیعی ریش تراش

صدای زیاد می تواند در اثر تجمع آلودگی در دستگاه اتفاق بیافتد بنابراین ضروری است که برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی آن را تمیز نگه داشت.

در برخی از موارد اگر دلیل صدای بلند دستگاه مربوط به کثیفی آن نباشد می توان با اضافه کردن یک لایه لاستیکی به داخل آن، مشکل را برطرف نمود.

البته باید توجه داشت که آسیب دیدگی موتور و بروز مشکل در آن از دلایل اصلی افزایش صدای دستگاه ریش تراش است و بهتر است برای رفع مشکل آن به تعمیرکار مراجعه شود.

ریش تراش 3

  • به سرعت داغ شدن ریش تراش

یکی دیگر از مشکلات رایجی که افراد حین استفاده از ریش تراش با آن مواجه می شوند داغ شدن سریع آن است. این مشکل به طور معمول در اثر سایش قطعات متحرک به یکدیگر و در نتیجه اصطکاک میان آن ها و یا حتی انباشت مو و آلودگی ایجاد می شود. برای رفع این مشکل تنها کافی است که دستگاه را تمیز نگه داشت و نسبت به روغن کاری آن اقدام نمود و همچنین از فشار دادن آن بر روی پوست نیز خودداری کرد.

افزون بر موارد بالا فرسودگی چرخ دنده ها و خرابی فنرها نیز می تواند دلیلی برای داغ شدن سریع دستگاه و تیغه های آن باشد که در این حالت برای رفع مشکل بایستی اقدام به تعمیر و یا تعویض قطعات نام برده نمود.

  • خرابی و یا شکستگی پایه های نگهدارنده تیغه ها و چرخ دنده ها

نگهداری غیر اصولی و یا تحمیل نیروی بیش از اندازه به دستگاه باعث می شود که پایه های نگهدارنده تیغه و یا چرخ دنده ها بشکند. با وجود چنین آسیبی دستگاه دیگر قادر نیست که به خوبی کار کند، در نتیجه بایستی برای رفع مشکل نسبت به تعمیر و یا تعویض پایه ها و چرخ دنده ها اقدام نمود.

  • کپک زدن تیغه های ریش تراش

در صورتی که ریش تراش در محیط مرطوب قرار بگیرد حتی اگر از نوع ضد آب هم باشد، ممکن است به مرور دچار کپک زدگی شود. برای حفظ نظافت و عدم مواجه با این مشکل پیشنهاد می شود که تیغه دستگاه پس از هر بار استفاده خشک و همچنین دستگاه و اجزای آن در محیطی خشک نگهداری شوند.

ریش تراش 1

در بالا برخی از مشکلات مربوط به ریش تراش مورد بررسی قرار گرفت که می توان برخی از راهکارهای رفع آن مانند شیوه درست استفاده، تمیز کردن، نگهداری اصولی و روغن کاری را در خانه انجام داد و با رعایت چنین مواردی افزون بر افزایش طول عمر مفید دستگاه، از کارایی بهینه آن نیز بهره مند شد. البته باید به این نکته اشاره نمود که برای تعمیر و تعویض قطعاتی نظیر موتور، پایه تیغه، تیغه، چرخ دنده و … بهتر است به تعمیرکار ماهر و مراکز معتبر ارائه خدمات مراجعه شود.

رایج ترین مشکلات ریش تراش و راهکارهای رفع آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رایج ترین مشکلات ریش تراش و راهکارهای رفع آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا