تعمیرات یخچال

آشنایی با روش عملکرد سیستم خنک کننده یخچال

حتما به خاطر دارید که یخچال فریزرهای قدیمی خیلی برفک می زدند و بزرگترها بسیار سختی می کشیدند تا بتوانند برفک یخچال را از بین ببرند. یکی از عواملی که باعث ایجاد برفک در یخچال فریزر می شود عدم کارکرد درست سیستم خنک کننده در دستگاه می باشد. در حقیقت به علت آن که سرما نمی تواند خیلی خوب در فضای داخل یخچال جابجا شود برفک ایجاد خواهد شد. علاوه بر آن برفک عاملی است که از کاهش دمای یخچال و سرد شدن آن جلوگیری می کند. از دیگر نشانه هایی که خراب شدن سیستم خنک کننده یخچال را هشدار می دهد گرمای داخل یخچال می باشد. شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که عملکرد سیستم خنک کننده یخچال چگونه است و آیا این سیستم در یخچال های مختلف مثل هم است یا خیر.

سیستم خنک کننده یخچال چیست؟

سیستم خنک کننده یخچال فرایندی می باشد که از فاسد شدن غذا و ایجاد بوی نامطبوع در یخچال جلوگیری می کند. وقتی که برق می رود و یخچال فریزر شما کار نمی کند  و یا به هر علتی دچار مشکل می شود، سیستم خنک کننده از کار میفتد. در این هنگام است که به ضروری بودن و اهمیت وجود یخچال در زندگی روزمره خود پی می برید. چنانچه این وضعیت ادامه دار شود معمولاً به دنبال راه حلی برای آن خواهید بود و ممکن است حتی مواد غذایی خود را جهت جلوگیری از خراب شدن در یخچال همسایه و یا دوستان خود قرار دهید. یخچال های زیادی در بازار با برندهای مختلف وجود دارند که هر روز پیشرفته تر می شوند و امکانات بیشتری به آنها افزوده می شود.

برفک چگونه در فریزر ایجاد می شود؟

وقتی که هوای گرم با جسمی سرد تماس برقرار کند، جسم سرد برای آنکه بتواند تعادل دمایی خود را حفظ کند مقداری رطوبت از دست داده و همین رطوبت به صورت قطره های آب روی جسم سرد تشکیل می شود. چنانچه رطوبت هوا زیاد شود سرعت تشکیل این قطره ها نیز بیشتر می شود.آشنایی با روش عملکرد سیستم خنک کننده یخچال این فرایند در رابطه با یخچال فریزر اینگونه است که وقتی درب دستگاه را باز می کنید و یا مواد غذایی که داغ هستند را داخل یخچال قرار می دهید در واقع مقداری هوای گرم به دستگاه وارد خواهید کرد. وقتی که این هوای گرم با قطعات سرد داخل یخچال فریزر برخورد کند مطابق با آنچه که پیش از این گفتیم قطره های آب بر روی بدنه و کانال سرد کننده و همچنین روی مواد غذایی ایجاد می شود. وقتی که کندانسور کار می کند تا بتواند هوای داخل یخچال را به تعادل برساند ذرات آبی که ایجاد شده‌اند به برفک تبدیل می شوند.

عواملی که باعث ایجاد برفک می شوند کدامند؟

یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد برفک در یخچال فریزر عدم کارکرد درست سیستم خنک کننده آن می باشد. چنانچه سیستم خنک کننده نتواند عملکرد درستی داشته باشد بنابراین سرمای لازم جهت خنک کردن محفظه داخل یخچال را نیز ندارد و از طرف دیگر قادر به گرفتن گرمای مواد غذایی نیست. به همین خاطر اولین نشانه خراب شدن سیستم خنک کننده در یخچال فریزر کاهش سرمای داخل یخچال و همچنین ایجاد برفک می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  یخچال ساید بای ساید و نحوه لوله کشی آن

چرا آب شدن برفک در یخچال فریزر ضرورت دارد؟

آب شدن برفک در یخچال فریزر یک امر بسیار ضروری می باشد و لازم است عملیات برفک زدایی سریع انجام شود زیرا لایه های برفک که بر روی لوله های خنک کننده جمع می شوند می تواند مثل یک عایق عمل کرده و ضریب انتقال برودت و سرما را تا حد زیادی کاهش دهد و این به آن معنی می باشد که سرمای ایجاد شده کم می شود و در نتیجه دمای درون یخچال زیاد خواهد شد. از طرف دیگر برفکی که بر روی لوله ها جمع می شود مانعی در برابر ایجاد سرما توسط کندانسور است و در نتیجه هوای سرد ایجاد شده کاهش پیدا می کند. از همه این ها می توان نتیجه گرفت جهت عملکرد درست دستگاه برفک ها باید از بین برود و برفک زدایی یک عملیات بسیار ضروری می باشد. چنانچه برفک در یخچال فریزر ایجاد شود تبادل دما بین بخش های مختلف یخچال فریزر دچار اختلال خواهد شد و به این صورت برفکی که یک عامل ساده است می تواند عملکرد دستگاه را مختل کند. در یخچالهای قدیمی این مشکل بیشتر دیده می شود و امروزه شرکت های سازنده یخچال فریزر به تولید محصولاتی پرداخته اند که برفک در آن به صورت اتوماتیک آب شده و نیازی نباشد که مصرف کننده این کار را انجام دهد.

انواع مختلف یخچال فریزر از نظر سیستم یخ زدایی یا برفک زدایی

همانطور که گفتیم به علت وجود رطوبتی که از مواد غذایی ایجاد می شود و سرمای داخل یخچال ایجاد برفک بسیار طبیعی می باشد. اما امروز سیستم هایی طراحی و ساخته شده اند که می توانند بر فک های ایجاد شده را به صورت اتوماتیک از بین ببرند.آشنایی با روش عملکرد سیستم خنک کننده یخچال جهت یخ زدایی و یا برفک زدایی از یخچال فریزر اصطلاح فنی رایج می باشد که شامل سیستم نوفراست و سیستم دیفراست خواهد بود. به این صورت می‌توانیم یخچال ها را در دو دسته بدون برفک و با برفک تقسیم بندی کنیم.

گازهای خنک کننده در یخچال فریزر کدامند؟

در گذشته که برق در همه مناطق در دسترس نبود برای خنک کردن یخچال از گاز آمونیاک استفاده می‌شد. این گاز در گرما منبسط می شد و با حرکت در مسیر موجب خنک شدن یخچال می گشت. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که اگر آن زمان برق نبود پس چگونه یخچال کار می کرد؟ این یخچال ها بسیار قدیمی بودند و با نفت کار می کردند. گاز آمونیاک هم یک گاز بسیار سمی است و به هیچ عنوان استاندارد نمی باشد به همین خاطر امروزه از گاز فریون در یخچال فریزرها به جای آمونیاک استفاده می شود و معایب آمونیاک را نیز ندارد. مسیری که گاز فریون از آن عبور می کند و به یخچال می رسد تا آن را خنک کند دارای سه جز اصلی می باشد.

  • موتور و یا همان کمپرسور که از میل لنگ، پیستون و سوپاپ تشکیل شده است.
  • اواپراتور و یا محفظه خنک کننده که همان سردخانه می باشد.
  • لوله های فلزی که در پشت یخچال قرار دارد و حرارت را انتقال می دهد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نمایندگی تعميرات فیلور Philver در کرج | خدمات تعمیر محصولات فیلور

عملکرد سیستم خنک کننده در یخچال فریزر

کاهش دما در یخچال در همه مدل های آن به وسیله گاز خنک کننده انجام می شود که به آن سرما ساز نیز می گویند. وقتی یخچال فریزر شروع به کار کند گاز خنک کننده که در موتور یخچال وجود دارد به سردخانه انتقال پیدا می کند. سرمای گاز در سردخانه گرفته می‌شود و موتور با عملیات مکشی می تواند گاز را به کندانسورهای پشت یخچال بفرستد. در کندانسور مجدد عمل خنک شدن گاز انجام می شود و موتور مجدد گاز را منتقل می کند. این فرایند دوباره تکرار شده تا زمانی که محیط سردخانه تنظیم شود و به دمای معین برسد و یخچال بتواند گرما را از مواد غذایی بگیرد و آن را داخل محفظه سرد نگه دارد. گرمای گاز یخچال نیز به محیط اطراف انتقال پیدا می کند و به همین خاطر است که در پشت یخچال معمولاً گرما را احساس می کنید. یکی از قطعاتی که به صورت غیر مستقیم در عمل سیستم خنک کننده یخچال تاثیر دارد ترموستات می باشد. ترموستات باعث روشن و خاموش شدن موتور یخچال می شود و همچنین سیستم خنک کننده دستگاه را تکمیل می‌کند. زمانی که سنسور ترموستات تشخیص دهد فضای داخل یخچال به اندازه کافی خنک می باشد موتور آن را خاموش کرده و وقتی که تشخیص دهد یخچال گرم است مجدداً موتور را روشن می کند تا فرایند خنک سازی داخل دستگاه شروع شود. آشنایی با روش عملکرد سیستم خنک کننده یخچالدر یخچال های امروزی که دارای تکنولوژی جدید می باشند از موتور BLCD در ساختار آنها استفاده شده است. این موتور به صورت اتوماتیک می تواند دور موتور را تنظیم کرده و میزان گردش هوای سرد را با روش استفاده از یخچال هماهنگ کند. پیش از این نیز گفتیم چنانچه سیستم خنک کننده در یخچال به خوبی کار نکند برفک ایجاد خواهد شد. برفک وقتی درست می شود که هوای گرم کنار جسم سرد قرار بگیرد. به عنوان مثال چنانچه قابلمه داغ را داخل یخچال خنک قرار دهید هوای گرم به صورت قطره های آب در می‌آید و روی بدنه یخچال فریزر می نشیند. هر چقدر تفاوت دما هم بیشتر باشد ذرات با سرعت بیشتری تشکیل می شود و به صورت یخ یا برفک بر روی سردخانه دستگاه قرار می‌گیرد و به این پدیده در اصطلاح برفک گفته می شود. برفک می‌تواند باعث ایجاد مشکل شود و تبادل حرارت را در دستگاه با اختلال مواجه می کند. یخچال های امروزی دارای سیستم هایی هستند که می‌توانند به صورت اتوماتیک برفک را از بین ببرند.

کلام آخر

در این مطلب از ایبک امداد به بررسی روش عملکرد سیستم خنک کننده در یخچال فریزر ها پرداختیم. امروزه یخچال فریزرهای نوفراست در بازار وجود دارد و طوری طراحی شده اند که برفک نمی زنند. البته لازم به ذکر است که یخچال هایی که واقعاً نوفراست باشند و اصلا برفک نزنند معمولاً در بازار وجود ندارد و بیشتر آنها اینگونه نیستند اما یخچال های نوفراست به صورت اتوماتیک برفک زدایی را انجام می دهند و از این نظر کار مصرف کنندگان بسیار راحت تر خواهد شد. به هر حال امروزه بسیاری از تولیدکنندگان یخچال نوفراست تولید می‌کنند و این مدل از یخچال ها از محبوبیت زیادی در بین کاربران برخوردار است.

سیستم خنک کننده یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آشنایی با روش عملکرد سیستم خنک کننده یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا