مجله ساختمان

چگونه دکوراسیون اتاق نشیمن را برای کودکان مناسب کنیم؟

مطمئناً هیچگاه نمی‌توانید اتاق نشیمن خود را بدون وجود کودکان تصور کنید و با توجه به شیطنت و فعالیت کودک، شاید بعضی از دکوراسیون‌های اتاق نشیمن برای او مناسب نبوده و گاهی خطرآفرین و حادثه ساز شود. پس بهتر است کودکان خود را در تمام روز در اتاق خودشان حبس نکنیم و به جای آن، دکوراسیون مناسبی برای اتاق نشیمن آماده کنیم.

بیشتر افراد تا وقتی بچه‌دار نشده‌اند به چیدمان و دکوراسیون اتاق نشیمن که مناسب کودکان باشد، فکر نمی‌کنند. مخصوصاً اگر شما کودک زیر ۵ سال دارید حتماً باید محیط را برای او امن کنید تا کودک نوپایتان بتوانند هم فضای کافی برای بازی کردن و پخش کردن اسباب بازی داشته باشد و هم محیط برای او خطرساز نباشد.

شاید اصلاً گاهی لازم شود دکوراسیون اتاق نشیمنتان را کلاً تغییر بدهید تا برای کودکان فضایی مناسب آماده کنید. در این مقاله از آی بک می‌خواهیم شما را با نکات مهمی آشنا کنیم تا دکوراسیون اتاق نشین را برای کودکانتان مناسب و امن طراحی کنید.

چگونه دکوراسیون اتاق نشیمن را برای کودکان مناسب کنیم؟

اتاق نشیمن باید به صورتی طراحی شود که کودک شما بتواند در آنجا احساس راحتی کند و خطری او را تهدید نکند. حتماً در خانه‌هایی که کودکان نوپا دارند دیده‌اید که همه وسایل دکوری و شکستنی را از کنار تلویزیون و یا روی میز جمع می‌کنند تا امنیت کودک به حداکثر برسد و به این صورت نه وسایل خانه خراب شود و نه به کودک آسیبی برسد. در ادامه راه‌هایی را برایتان بیان می‌کنیم که به شما کمک می‌کند اتاق نشیمن را برای کودکان نوپای خود ایمن کنید.

۱- در اتاق نشیمن از میزهای گرد استفاده کنید.

میزهای چهارگوش که گوشه‌های تیزی دارند، می‌توانند امنیت کودک شما را به خطر بیندازند. بهترین راه برای امن کردن اتاق نشیمن و یا حتی اتاق‌های دیگر این است که میزهای گوشه‌دار را حذف کنید. پس هنگامی که میزهای جلوی مبل را خریداری می‌کنید باید به این نکته توجه کامل داشته باشید. اگر هم شما علاقه‌ای نداشته باشید که تمام میزهایی که در دکوراسیون منزلتان استفاده می‌کنید یک شکل و یک فرم باشد، لااقل سعی کنید میز ناهارخوری و یا میز جلو مبلی را بدون گوشه و گرد انتخاب کنید.

میزها معمولاً در وسط اتاق قرار می‌گیرند، به همین علت وقتی بچه‌ها بازی می‌کنند ممکن است که سرشان به میز خورده و دچار آسیب شوند. پس باید در هنگام خرید میز جلوی مبل، استانداردهای لازم را در نظر بگیرید. خریدن میزهای گرد می‌تواند خطر آسیب دیدگی کودکان را در هنگام بازی کمتر کند.

۲- صندلی و میزی انتخاب کنید که فضای ذخیره سازی داشته باشند.

وقتی شما در خانه، کودک خردسال دارید مسلماً برای ذخیره‌سازی فضا کم می‌آورید پس بهتر است کمی از فضای ذخیره سازی خود را به اتاق نشیمن خانه منتقل کنید. برای این منظور می توانید از میزهایی استفاده کنید که کشو دار بوده و یا از میزهای ناهارخوری که باکس دار هستند و حتی نیمکت‌ها و صندلی‌هایی که باز می‌شوند، برای اتاق نشیمن استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سنگ کورین چه مزیت ها و کاربردی دارد

غیر از ذخیره سازی برای وسایل شخصی‌تان، لازم است که یک جای اضافه هم برای وسایل کودکان قرار دهید. این کار می‌تواند برای آنها بسیار جالب باشد. مثلاً اگر کودک شما لوازم کاردستی، کتاب و یا اسباب بازی خاصی دارد که هر روز از آنها استفاده می‌کند، می‌توانید این وسایل را در فضاهای ذخیره سازی بگنجانید. این کار شما باعث خواهد شد که کودکتان مرتب و منظم بودن را یاد بگیرد.

۳- اتاق نشیمن را فرش کنید.

شاید استفاده از کفپوش‌ها بدون قالیچه و فرش زیبا دیده شود. مخصوصاً اگر شما کف خانه را پارکت و یا سرامیک براق کرده باشید ولی باید سعی کنید در اتاق‌هایی که کودکان هستند از فرش‌های نرم استفاده کنید تا کودکان در روی آنها نشسته و بازی کنند.

بهتر است استفاده از فرش‌هایی که قسمتی از اتاق را می‌پوشانند را به فرش‌های کامل که تمام سطح اتاق را می پوشانند، ترجیح بدهید. مخصوصاً این فرش ها برای اتاق کودک بسیار مناسب هستند زیرا می‌توانید به راحتی برای شستن، آنها را حمل کنید و همچنین برای بازی کودکان فضای نرم و امن ایجاد کنید. امروزه فرش‌ها و قالیچه‌های سبک در رنگ‌های مختلفی وجود دارند که تنوع رنگ آنها بسیار است. می‌توانید متناسب با دکوراسیون اتاق کودکتان از فرش مناسب استفاده کنید.

استفاده از مبل راحتی نرم که ارتفاع کمی داشته و کاملاً به زمین نزدیک باشد می‌تواند برای کودکان شما ایده مناسبی باشد. در اصل یک مبل راحتی و نرم در گوشه اتاق نشیمن، برای لم دادن کودک بسیار مطلوب است.

دکوراسیون اتاق نشیمن

۴- قفسه‌های دیواری را محکم کنید.

اتاق‌هایی که کودک در آن رفت و آمد می‌کند باید بیشتر ایمنی در آنجا رعایت شود. یکی از کارهای مهمی که در اتاق نشیمن باید انجام دهید این است که اطمینان پیدا کنید وسایل دکوری روی دیوار و یا قفسه‌های بلند در جای خود محکم هستند. وقتی بچه‌ها می‌خواهند از قفسه کتاب و یا طبقه‌های بالای کمد چیزی بردارند و ممکن است که قفسه‌ها به روی آنها افتاده و باعث آسیب دیدگی‌شان بشود، پس باید حتماً اطمینان داشته باشید که دکوری‌ها و قفسه‌ها کاملاً محکم هستند به این صورت خطر سقوط آنها کمتر خواهد شد.

۵- برای مبلمان پذیرایی از پارچه‌های با دوام استفاده کنید.

معمولاً خانه‌هایی که بچه کوچک دارند از کثیف شدن ‌مبل ها گله می‌کنند و مدام به فکر این هستند که در منزل مبل ها را شستشو دهند. باید مبل رنگ چرک تاب داشته و با دوام باشد تا به راحتی کثیف و خراب نشود. در غیر این صورت ممکن است حتی مجبور شوید پارچه رو مبلی خود را تعویض کنید.

البته جنس روفرشی‌ها هم اهمیت زیادی دارند باید رو فرشی از پارچه با دوام باشد. رو فرشی‌هایی در بازار وجود دارند که از نانوی ترک می‌باشند و یکی از مهم‌ترین مزیت این روفرشی‌ها این است که لکه و مایعات را به خود جذب نمی‌کند و جنس آن به صورتی است که در در اثر راه رفتن زیاد مقاوم بوده و فرش کثیف نمی‌شود.

به هر حال قبل از اینکه مبل، رو فرشی و… را انتخاب کنید ابتدا باید در مورد مناسب بودن پارچه آن کاملاً مطمئن شوید و سپس برای خرید اقدام کنید زیرا مبل و فرش جزو وسایلی هستند که نمی‌توان آنها را زود به زود تعویض کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  استفاده از چند ترفند ساده برای تغییر دکوراسیون در خانه های ایرانی

۶- استفاده از روکش برای مبلمان منزل

خانه‌هایی که بچه کوچک دارند می‌توانند برای تمیز ماندن مبل‌ها، از کاور و یا روکش استفاده کنند. بعضی ها هم از روکش‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند. البته شما باید برای انتخاب روکش مبل ابتدا به سبک دکوراسیون و طراحی اتاق نشیمن تان توجه کنید و سپس روکش مناسبی انتخاب کنید. روکش مبل باید به صورتی باشد که بعد از کثیف شدن به راحتی بتوانید آن را با ماشین لباسشویی بشویید.

۷- شلوغی اتاق نشیمن را برای راحتی کودکان کم کنید.

برای اینکه اتاق نشیمن تان مناسب کودک باشد، بهتر است که لوازم اضافه مانند آینه، اشیاء تزیینی، قاب عکس، گلدان و… را از اتاق پذیرایی کم کنید و یا اینکه آنها را در جایی قرار بدهید که در دسترس کودک نباشد. به هم ریختگی و شلوغی محیط باعث می‌شود جنب جوش کودک بیشتر شده و برای او خطر بیشتری داشته باشد.

پس بهتر است که روی میز جلو مبلی، جلوی میز کنسول و حتی میز تلویزیون را خلوت کنید و زمانی که مهمان ندارید گلدان‌ها و وسایل تزیینی را از روی میزها بردارید. به این صورت خیالتان راحت خواهد شد و دیگر نگران شیطنت کودک و خرابکاری های او نخواهید بود.

۸- استفاده از میز ناهار غذاخوری و تاب مخصوص کودکان

اگر چند کودک در خانه دارید و یا اینکه مهمانان نوجوان و کودک زیادی در خانه‌تان رفت و آمد می‌کنند، می‌توانید یک میز غذاخوری برای کودکان در اتاق نشیمن آماده کنید. بهتر است این میز ساده بوده و صندلی‌های رنگی داشته باشد تا توجه کودکان به آن جلب شود . آنها می‌توانند در بیرون از میز بزرگترها و در کنار هم غذا بخورند به این صورت بیشتر به آنها خوش می‌گذرد.

شما حتی می‌توانید برای بازی کودکان در اتاق نشیمن تاب سقفی زیبا آویزان کنید. این تاپ‌ها در وزن‌ها و مدل‌های متفاوتی وجود دارند و قبل از اینکه آنها را خریداری کنید، باید از تحمل سقف برای تاب اطمینان داشته باشید. شما با این وسیله ساده قادر خواهید بود که در طول روز کودکان خود را سرگرم نگه دارید.

دکوراسیون اتاق نشیمن

سخن پایانی

برای اینکه فرزند دلبند شما در اتاق نشیمن راحت باشد، باید حتماً نکات ایمنی را در این مکان رعایت کنید تا کودک به دلیل چیدمان غلط اتاق نشیمن، دچار آسیب نشود. لازم نیست که شما حتماً در روی میز مبل خود انواع گلدان‌های شکستنی و دکوری‌ها را پر کنید، دقت داشته باشید که امنیت کودک شما از زیبایی اتاق اهمیت بیشتری دارد. کودکان دائماً در حال جنب و جوش بوده و نمی‌توان آنها را از بازی کردن منع کرد، پس بهتر است دکوراسیون اتاق نشیمن را طوری درست کنید که برای کودکان مناسب باشد.

در این مقاله از آی بک تلاش کردیم تا شما را با دکوراسیون مناسب و ایمن اتاق نشیمن برای کودکان به طور کامل آشنا کنیم. اگر در زمینه دکوراسیون اتاق نشیمن سؤالی دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا متخصصین آی بک پاسخگوی شما باشند.

 

چگونه دکوراسیون اتاق نشیمن را برای کودکان مناسب کنیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

استفاده از میز ناهار غذاخوری و تاب مخصوص کودکان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا