دیجیتال

امنیت کامپیوتر چیست | چگونگی حفظ امنیت اطلاعات کامپیوتر

انواع مختلف امنیت در شبکه های کامپیوتری | شیوه های مقابله با تهدیدات سایبری کامپیوتری

به مجموعه ای از قوانین که برای محافظت مداوم از یک شبکه در صورت محرمانه بودن استفاده می شود، امنیت کامپیوتر می گویند. با ایجاد امنیت لازم برای دستگاه های کامپیوتری می توان تمامی داده های رایانه ای را با استفاده از نرم افزارها و سخت افزارهای مختلف به صورت محرمانه حفظ نمود. معمولا هر یک از ارگان های کشوری بر اساس صنعت و یا زیر ساخت خود به شکل های متفاوتی به امنیت شبکه ای نیاز بالایی دارند. با ایجاد امنیت دیگر نگران خطرات و حملات سایبری نمی باشند و به طور طبیعی به انجام امور کامپیوتری خود می پردازند.

امنیت کامپیوتر

معمولا شبکه هایی در صنعت های مختلف وجود دارند که شامل یک سری فایل ها و داده های محرمانه می باشند. امروزه شبکه های ارگان کشوری بسیار مورد آزار و اذیت و تهدید شبکه های مختلف نامحرم هستند که برای به دست آوردن اطلاعات به صورت پیچیده به بهره برداری داده های کامپیوتری خواهند پرداخت.

معمولا این آسیب پذیری ها می تواند برنامه، کاربران، داده ها و مکان های مختلفی را در بر داشته باشد. با ایجاد سیستم امنیتی برای شبکه های کامپیوتری می توانید به صورت حرفه ای مدیریت لازم را انجام دهید و از هرگونه مشکل و خسارت جلوگیری کنید.

ابزارهای زیادی برای برقراری امنیت وجود دارد که با کمی اطلاعات دقیق و مهارت لازم می توانید به صورت تخصصی از شبکه های کامپیوتری خود محافظت کنید. با وجود امنیت کامپیوتر دیگر نگرانی برای کاربران وجود نخواهد داشت. زیرا به صورت حرفه ای و با خیال راحت می توانند کارهای خود را انجام دهند.

با استفاده از امنیت لازم برای شبکه های کامپیوتری، در صورت عدم استفاده از کامپیوتر و یا حتی در دوران تعطیلات دیگر نگران خسارت گسترده در یک سازمان نخواهید بود. زیرا حفاظت به درستی صورت گرفته است.

امنیت در شبکه های کامپیوتری چگونه است؟

زمانی که قصد ایجاد امنیت در شبکه های کامپیوتری در سازمان ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی را دارید، باید به لایه های زیادی دقت کنید. حملات سایبری ممکن است در هر لایه و مدلی برای اکثر شبکه ها ایجاد شود که در این مواقع لازم است با استفاده از سخت افزار و نرم افزار، مسیر امنیتی شبکه خود را مسدود کنید. لایه های کنترلی امنیت در شبکه شامل سه مرحله به نام کنترل فیزیکی، کنترل فنی و کنترل اداری می باشند.

هر کدام از این لایه ها به صورت تخصصی می توانند از سرقت داده های کامپیوتری جلوگیری کنند. و یک حفاظت امنیتی سنگین را برقرار سازند. در ادامه هر یک از این لایه ها را به صورت مختصر و مفید شرح داده ایم.

کنترل فیزیکی

کنترل فیزیکی با ویژگی هایی که دارد، می تواند از دسترسی افراد غیر مجاز و نامحرم به اجزای شبکه هایی همانند روترها، کابینت کابل و … جلوگیری کند. به صورت کلی یکی از بهترین روش های برقراری امنیت برای شبکه های کامپیوتری استفاده از کنترل فیزیکی است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  حل مشکل باز نشدن بازی ها در xbob

این نوع کنترل برای شبکه های کامپیوتری به صورتی است که با داشتن یک سری قفل ها و احراز هویت بیومتریک می تواند از سرقت رفتن اطلاعات به افراد غیر مجاز جلوگیری کند.

کنترل فنی

یکی دیگر از کنترل های موجود برای ایجاد امنیت کنترل فنی می باشد که با داشتن ویژگی منحصر به فرد می تواند از شبکه محافظت کند. این نوع کنترل از یک سری اطلاعات که در شبکه ذخیره می شود یا در حال انتقال داده ها هستند، محافظت می کند. کنترل فنی به دو صورت از شبکه های کامپیوتری محافظت می کند و از داده ها و سیستم ها به کاربران غیرمجاز جلوگیری خواهند کرد. با ایجاد این نوع امنیت دیگر نگران فعالیت های مخرب کاربران غیرمجاز به سیستم های خود نباشید.

کنترل اداری

یکی دیگر از کنترل های موجود برای شبکه های کامپیوتری و رسانه های مختلف کنترل اداری است که از فرآیندهای امنیتی ویژه ای در برابر کاربران غیر آشنا برای دریافت اطلاعات محرمانه عمل می کند. این نوع کنترل با داشتن ویژگی احراز هویت برای کاربران، می تواند از دسترسی افراد غیرمجاز جلوگیری کند.

امنیت کامپیوتر

انواع امنیت در شبکه های کامپیوتری

شبکه های کامپیوتری معمولا به صورت گسترده مورد حمله سایبری قرار می گیرند که در این صورت باید امنیت لازم را در این زمینه برقرار کرد. با پیشرفت بشر در صنعت فناوری و رسانه ها امروزه نرم افزارها و سخت افزارهایی وجود دارند که می توانند به صورت تخصصی از شبکه های رسانه ای ارگان ها محافظت گردانند. سیستم های امنیتی متنوعی برای کامپیوترها وجود دارد که در ادامه به مواردی از آن می پردازیم.

کنترل دسترسی به شبکه

جهت ایجاد امنیت لازم، برای سیستم های کامپیوتری باید از یک سری کنترل های جامع دسترسی برای کاربران و یا حتی دستگاه ها استفاده کرد. کنترل دسترسی به صورت دقیق در سطح کامپیوترها تنظیم می شوند که برای تمامی رسانه ها قابل استفاده هستند.

با ایجاد این نوع کنترل به کاربران می توانید دسترسی کامل را ارائه دهید. ولی دسترسی به پوشه های محرمانه که نیازی به بررسی ندارد را محدود کنید. با ایجاد این نوع امنیت به هیچ عنوان دستگاه های شخصی اجازه اتصال به شبکه موردنظر را ندارند.

نرم افزار آنتی ویروس

یکی از مشکلات رایج برای مداخله در فایل ها و داده های یک شبکه وجود ویروس می باشد که ممکن است خسارت های شدیدی را به بار آورد. با نصب نرم افزارهای آنتی ویروس می توانید از عوامل مخربی به شبکه، مثل ویروس، بدافزارها، کرم ها و … جلوگیری نمایید. با نصب بهترین نرم افزار آنتی ویروس علاوه بر اینکه هنگام ورود به شبکه اسکن لازم را انجام می دهد بلکه به صورت مداوم اسکن و ردیابی را برای فایل های موردنظر پیگیری می کند.

حفاظت فایروال

این نوع حفاظت همانطور که از نامش پیداست، یک مانع بین شبکه های خارجی و داخلی در سازمان موردنظر می باشد. هنگامی که شبکه خارجی نامعتبر باشد، اجازه برقراری ارتباط با شبکه داخلی مورد اعتماد را ندارد. حفاظت فایروال به صورت تخصصی این امنیت را برای شبکه های موردنظر ایجاد می کند.

با استفاده از این نوع حفاظت، تردد به شبکه های موردنظر توسط افراد غیر آشنا مسدود خواهد شد و یا در زمانی می تواند نسبت به فرد معتبر دسترسی را مجاز گرداند. این نوع امنیت شبکه ای، یک کنترل یکپارچه را همچون فیزیکی، مجازی یا ابری ارائه می دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا PS4 داغ می‌کند؟ | آموزش رفع داغ شدن PS4

عوامل مخرب برای شبکه های کامپیوتری

با وجود امنیت، تا حدود زیادی می توانید از عوامل مخرب برای شبکه و یا رسانه موردنظر خود جلوگیری کنید. هر کدام از این نوع عوامل می توانند به صورتی عملکرد رسانه موردنظر را با مشکل روبه رو کنند. عوامل مخرب شبکه ای شامل گزینه های زیر می باشد.

ویروس

یکی از اصلی ترین فایل مخرب برای رسانه ویروس است که در حالت پنهان باقی می ماند و به ایجاد خسارت ادامه می دهد. ویروس های کامپیوتری با ایجاد یک سری تغییرات در برنامه های کامپیوتر ممکن است اختلالاتی را به وجود آورند. زمانی که یک رسانه ویروسی شود ممکن است فایل ها نیز ویروسی شوند و در صورت انتقال فایل، رسانه ای دیگر را نیز آلوده کنند. به صورت کلی ویروس ها از یک رسانه به رسانه دیگر منتقل خواهند شد.

کرم های رایانه ای

این کرم ها با خوردن پهنای باند، کارایی شبکه کامپیوتری شما را کاهش می دهند و پردازش اطلاعات و داده ها را کند خواهند کرد. یک کرم رایانه ای معمولا یک بد افزار مستقل است که از سایر فایل ها برای پخش شدن ویروس و آلودگی فایل ها دخالت دارد. برای جلوگیری از این مشکل بهترین راه حل ایجاد شبکه امنیتی برای کامپیوترها می باشد.

تروجان

یک برنامه ای است که در دید اولیه کاملا واقعی بوده و مسیری برای دسترسی به کاربران مخرب به سیستم شبکه ای می باشد. این نوع مشکل برای سیستم های کامپیوتری در سریع ترین زمان ممکن داده ها و اطلاعات محرمانه را تخریب می کند.

این نوع ویروس معمولا با سرعت بالایی فایل ها را حذف کرده و ویروس رایانه ای را فعال خواهد کرد. با فعال شدن ویروس در شبکه موردنظر، ممکن است داده های ارزشمند به سرقت روند، بنابراین برای جلوگیری از این مشکلات از سیستم های حفاظتی سنگین برای کامپیوتر خود استفاده نمایید.

نرم افزار جاسوسی

یکی دیگر از عوامل مخرب برای شبکه های کامپیوتری نرم افزارهای جاسوسی می باشد که در سریع ترین زمان ممکن اطلاعات یک شبکه را جمع آوری و بدون رضایت کاربر مشخص، به شبکه ها و رسانه های دیگر ارسال می کند. این نوع ویروس یکی از خطرناک ترین تهدیدات برای سازمان های اطلاعاتی می باشد که باید به شکل تخصصی در مقابل حفاظت ایجاد کرد.

امنیت کامپیوتر

نتیجه گیری

سازمان های مختلف به صورت گسترده در معرض خطرات و تهدیدات شبکه های غیرمجاز و خارجی می باشند که باید در این زمینه از شبکه های امنیتی مخصوصی استفاده کنند. امنیت کامپیوتر به صورت متنوعی ایجاد می شود که لازم است فرد موردنظر برای ایجاد امنیت از مهارت و تجربه بالایی برخوردار باشد.

در خصوص ایجاد امنیت کامپیوتری شرکت های متعددی مشغول به کار هستند که یکی از این شرکت ها ایبک امداد است. این مجموعه با داشتن تجهیزات به روز بهترین خدمات را ارائه می دهد و از رضایتمندی بالایی از جانب کاربران و سازمان های دولتی برخوردار می باشد.

امنیت کامپیوتر چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

امنیت کامپیوتر چیست | چگونگی حفظ امنیت اطلاعات کامپیوتر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا