چگونگی اندازه گیری کابینت در بخش های درب و بدنه | اندازه گرفتن درست کابینت
کابینت یکی از مهم ترین و اساسی ترین وسایل موجود در آشپزخانه است که افزون بر نگهداری از وسایل مربوط به آن تاثیر به سزایی در زیبایی خانه و آشپزخانه دارد.
از آنجا که امروزه کابینت ها نقش قابل توجهی در زیبایی و جلوه بخشی به دکوراسیون داخلی خانه دارند، بسیاری افراد تمایل دارند نسبت به تعویض و تغییر آن ها اقدام کنند. بنابراین باید در نخستین مرحله اقدام به اندازه گیری کابینت برای تعیین متراژ و به دنبال آن مشخص کردن میزان بودجه مورد نیاز کنند.
مشخص است که اندازه گیری کابینت به شکلی دقیق و کارآمد ساده نیست، به همین دلیل در مقاله پیش رو تلاش شده است تا شیوه صحیح اندازه گیری ابعاد کابینت در قسمت های مختلف آن به صورت اجمالی جمع آوری و در اختیار کاربران قرار گیرد که به طور قطع مطالعه آن سودمند واقع می شود.
اندازه گیری کابینت و تعیین ابعاد استاندارد
آشکار است که یکی از مهم ترین موارد در طراحی دکوراسیون داخلی خانه ها حفظ تناسب و هم خوانی میان اجزای مختلف آن است به همین دلیل بایستی برخی از استانداردهای مربوط به طراحی و اندازه گیری را برای به کارگیری عناصر به شیوه ای صحیح رعایت کرد. رعایت این استانداردها در اندازه گیری کابینت و به ویژه نوع ام دی اف آن که امروزه در بیشتر آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد نیز امری الزامی می باشد.
در اندازه گیری کابینت هدف رعایت استاندارهای موجود برای اندازه طول، عرض و عمق کابینت در قسمت های مختلف آشپزخانه و با توجه به نقشه آشپزخانه است که در آن افزون بر رعایت اندازه ها باید به تناسب طراحی با ایمنی و کارایی اجزا توجه شود.
اندازه گیری کابینت پایه
همان گونه که از نام کابینت پایه پیداست این بخش از کابینت بر روی زمین قرار می گیرد و به شکل های تک درب، دو درب و حتی ترکیبی از درب و کشو ساخته و استفاده می شوند.
بر اساس استاندارهای از پیش تعیین شده اندازه گیری کابینت پایه می تواند بر اساس مقادیر زیر انجام شود:
- عمق کابینت پایه: ۵۸ سانتی متر (با کانتر: ۶۳ سانتی متر)
- ارتفاع کابینت پایه: ۸۳ سانتی متر (با کانتر: ۸۸ سانتی متر)
- عرض کابینت پایه: ۳۰، ۴۴، ۵۸، ۸۰، ۸۸ و ۱۱۶ سانتی متر
- ارتفاع پایه های کابینت پایه: دست کم ۳ سانتی متر از کف آشپزخانه
- ارتفاع کشوهای کابینت پایه: ۱۴ سانتی متر
- ارتفاع درب های کابینت پایه: ۸۰ سانتی متر
اندازه گیری کابینت دیواری
کابینت های دیواری با استفاده از پیچ و رول پلاک، پرچ و یا دیگر روش ها به دیوار وصل می شوند. برای اندازه گیری کابینت های دیواری بهتر است به مقادیر استاندارد ارائه شده در زیر توجه داشت:
- عمق کابینت دیواری: ۳۹ تا ۵۸ سانتی متر
- عرض کابینت دیواری: ۳۰ تا ۸۸ سانتی متر (بسته به اینکه کابینت تک درب و یا اینکه دو درب طراحی شده باشد.)
- طول کابینت دیواری: ۳۰، ۸۸، ۱۱۶ سانتی متر (بسته به ارتفاع مورد نظر مشتری)
اندازه گیری درب کابینت
در اندازه گیری درب کابینت لازم است افزون بر تعیین طول و عرض درب ها با توجه به طراحی درب در سبک تعیین شده (تک یا دو درب بودن ضمن توجه به موقعیت قرارگیری کابینت) به ضخامت متریالی که قرار است در ساخت کابینت از آن استفاده شود، توجه گردد.
مراحل اندازه گیری متراژ کابینت
آشکار است که یکی از مهم ترین موارد برای دست یابی به آشپزخانه ای با کابینت های زیبا اندازه گیری دقیق کابینت با توجه به سایر عناصر موجود در آشپزخانه است.
اندازه گیری کابینت و تعیین متراژ آن مستلزم طی مراحلی می باشد که در ادامه به ترتیب مورد بررسی قرار می گیرد:
- گام نخست: تعیین موقعیت آشپزخانه و ترسیم نقشه کف آشپزخانه
برای اندازه گیری متراژ کابینت مورد نیاز لازم است که پیش از هر کاری اقدام به تهیه کاغذ (شطرنجی)، مداد، خط کش و …. (در صورت آشنایی ابزار نقشه کشی و طراحی نقشه) نمود و سپس نقشه کف آشپزخانه و موقعیت آن را با توجه به ابعاد آن ترسیم کرد.
لازم به ذکر است که در این نقشه باید محل دقیق پنجره ها و ابعاد آن ها، محل دقیق درب و ابعاد آن، مکان دقیق کلید ها و پریز های برق، فاضلاب، لوله آب، دریچه هود و یا تهویه هوا و حتی محل دقیق درب بالکن (در صورت وجود داشتن) با توجه به ابعاد آن مشخص شود.
- گام دوم: تعیین اندازه های افقی
برای تعیین اندازه کابینت ها لازم است که یک متر استاندارد تهیه شود و سپس نسبت به اندازه گیری قسمت های مختلف آشپزخانه اقدام گردد. در این مرحله بایستی هر یک از دیوارها به صورت جداگانه اندازه گیری و مقدار آن ها یادداشت شود.
لازم به ذکر است در اندازه گیری های افقی قسمت ها یا فضاهای کوچک، لبه پنجره ها و … نیز با دقت اندازه گیری شود.
- گام سوم: تعیین اندازه های عمودی
پس از اتمام اندازه گیری افقی نوبت به اندازه گیری های عمودی می رسد. در این مرحله باید ارتفاع سقف، ارتفاع دیوارها و پنجره ها تعیین گردد.
در این مرحله لازم است به دو مورد زیر توجه شود:
-
- در تعیین ارتفاع سقف خانه های قدیمی پیشنهاد می شود جهت بالا بردن دقت ارتفاع سقف در قسمت های مختلف آشپزخانه اندازه گیری شود، همچنین در آشپزخانه های جدید نیز لازم است به سقف کاذب و طراحی های موجود توجه شود.
- در اندازه گیری پنجره ها لازم است تا مقادیر بالای پنجره تا سقف آشپزخانه، آستانه پنجره تا بالای پنجره و کف آشپزخانه تا آستانه پنجره اندازه گیری شود.
- گام چهارم: تعیین اندازه مربوط به موانع
ستون، رادیاتور، لوله، دریچه و … مواردی هستند که در صورت وجود نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد (از این موارد به عنوان موانع یاد می شود). باید توجه داشت که در نقشه آشپزخانه ابعاد و محل دقیق این موانع تعیین شود چرا که تاثیر مستقیم بر اندازه گیری کابینت، ابعاد، طراحی و ساخت آن دارد.
- گام پنجم: لوازم آشپزخانه، محل قرار گیری و ابعاد آن ها
در هر آشپزخانه ای وسایلی نظیر یخچال، اجاق گاز و هود، سینک ظرفشویی، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، فر و … قرار می گیرد. به طور قطع با توجه به کارکرد این موارد باید در نزدیکی لوله گاز، لوله آب، فاضلاب و یا پریز برق قرار گیرند. بنابراین لازم است تا محل قرار گیری و همچنین ابعاد آن ها (به طور معمول هر یک از این وسایل دارای ابعاد استاندارد و مشخص هستند) به طور دقیق بر روی نقشه تعیین شود.
- گام ششم: تعیین نحوه چینش کابینت ها
با انجام مرحله ششم تمام اندازه های آشپزخانه و محل های نصب کابینت با تعیین اندازه ها، مشخص می شود. در آخرین مرحله می توان تعیین کرد که چه مقداری از فضا می تواند به کابینت اختصاص داده شود.
اکنون می توان با توجه به فضای در دسترس و همچنین با توجه به سبک نسبت به اندازه گیری کابینت اقدام کرد و پس از تعیین متراژ و شکل کلی کابینت، محل دقیق کشوها، چگونگی کابینت های دیواری و … اقدام نمود.
نکاتی مهم برای اندازه گیری کابینت آشپزخانه
برای اندازه گیری کابینت نکاتی وجود دارد که در تعیین ابعاد و حتی اجرای کابینت نقشی اساسی را ایفا می کنند. که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود:
- دقیق و استاندارد بودن وسیله اندازه گیری و بالا بودن دقت آن؛ (خطا در اندازه گیری برابر با خطا در اجرا و ساخت کابینت است به همین جهت باید از ابزار دقیق و در صورت وجود دیجیتال با دقت میلی متری برای اندازه گیری کابینت استفاده کرد.)
- بررسی تراز بودن کابینت با استفاده از تراز سنج؛ (برای به صفر رساندن زاویه اضافی کابینت با استفاده از ابزار دقیق دیجیتالی)
- توجه به فاصله میان کابینت های زمینی و هوایی؛ (استاندارد فاصله میان کابینت زمینی و هوایی ۵۵ تا ۶۰ سانتی متر می باشد.)
- نوشتن و مشخص کردن اندازه ها با استفاده از مداد؛ (برای جلوگیری از غلط خوردگی، پاک و تصحیح کردن اشتباهات)
محاسبه قیمت کابینت
با آن که اندازه گیری کابینت و تعیین متراژ یکی از مهم ترین موارد در تعیین قیمت کابینت است با این حال باید توجه داشت که تنها معیار برای تعیین قیمت نیست. در تعیین قیمت افزون بر متراژ باید عواملی نظیر جنس و کیفیت متریال به کار رفته، ابعاد کابینت (طول، عرض و ارتفاع)، نوع و شکل کابینت ها، هزینه طراحی و اندازه گیری، هزینه ساخت و اجرا را در کنار دیگر موارد مورد توجه قرار داد.
با توجه به متن بالا می توان دریافت که اندازه گیری کابینت یکی از مهم ترین مراحلی است که برای داشتن یک آشپزخانه و حتی خانه زیبا به آن توجه داشت. آشکار است که تعیین اندازه دقیق کابینت برای اجرا کاری دشوار است که نیاز به حوصله و دقت بالا دارد به همین دلیل است که برای انجام اندازه گیری کابینت و طراحی آن می توان به کارشناسان خبره در این زمینه مراجعه کرد.
در پایان؛ برای اندازه گیری کابینت، طراحی و اجرای آن می توان به سایت آی بک امداد مراجعه کرد و از خدمات کارشناسان خبره آن در زمینه های مختلف اجرا و طراحی کابینت برای انواع آشپزخانه و در انواع سبک بهره مند شد.
چگونگی اندازه گیری کابینت در بخش های درب و بدنه
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
اندازه گیری کابینت