مجله ساختمان

فروش موتور آسانسور | معرفی انواع موتور آسانسور

نیروی محرکه مورد نیاز برای جابجایی و حرکت بار و کابین آسانسور توسط موتور تأمین می‌گردد. شتاب و سرعت کابین با انتقال نیرو و کنترل موتور انجام می‌شود. پارامترهای حرکت مانند دستیابی به کاهش سرعت پیش از توقف و یا حداکثر سرعت به نوع موتور آسانسور شما بستگی خواهد داشت. با توجه به اینکه آسانسور چه کاربردی دارد، از ترکیب‌های گوناگونی از سیستم‌های کنترل سرعت و انواع موتور استفاده می‌گردد. فروش موتور آسانسور توسط شرکت‌های گوناگون انجام می‌شود.

انواع موتور آسانسور

به صورت کلی موتورهای آسانسور به دو دسته موتورهای گیربکس و موتورهای گیرلکس تقسیم می‌گردند. هر دوی این موتورها از لحاظ ساختاری تقریباً مشابه یکدیگر هستند و از قرقره، چرخ دنده، شفت و روتور تشکیل شده‌اند. تفاوت این دو نوع موتور در طریقه انتقال نیروی محرکه می‌باشد.

در هنگام فروش موتور آسانسور به شما خواهند گفت که در موتور گیربکس به صورت مستقیم روتور به شفت وصل خواهد شد و نیرو به قرقره منتقل می‌گردد، اما در موتور گیربکس‌دار از یک فلکه هرزگرد و چرخ دنده برای منتقل کردن نیرو استفاده می‌گردد.

همچنین موتور مغناطیسی آسانسور هم وجود دارد، که عملکرد آن به کمک نیروی مغناطیسی است. انتخاب نوع موتور به ظرفیت و کاربرد آسانسور بستگی دارد. فروش موتور آسانسور گیرلس برای آسانسورهای کوچک و موتور گیربکس دار برای آسانسورهای بزرگتر مانند آسانسورهای ساختمان‌های تجاری و اداری انجام می‌شوند.

موتور گیربکس آسانسور

در این نوع موتور نیرو به کمک چرخ دنده و قرقره کششی به کابین آسانسور منتقل می‌شود و به این ترتیب کابین آسانسور به پایین یا بالا حرکت می‌کند. در این موتورها چرخ دنده یا گیربکس واسط میان کابین و موتور بوده و انعطاف پذیری مورد نیاز را به وجود می‌آورد.

وجود گیربکس موجب می‌شود که قدرت این موتورها افزایش پیدا کند. نیرویی که به موتور وارد می‌شود، سبب می‌شود که روتور بچرخد و چرخش روتور موجب می‌شود که گیربکس که به روتور متصل است، به چرخش درآید. گیربکس این موتورها به کمک میله‌ای به روتور وصل است.

وقتی گیربکس می‌چرخد، موجب می‌شود که چرخ دنده‌ها به حرکت درآیند و با این چرخش گیربکس نیز می‌چرخد و سیم بکسول در جهت چرخش موتور حرکت می‌کند. چرخش این مجموعه موجب جابجا شدن کابین آسانسور و همچنین تعادل آسانسور می‌گردد.

بازدهی ۸۵ درصد،  قدرت بالا و ارزان بودن این نوع موتور از جمله مزایای آن محسوب می‌شود. موتور گیربکس آسانسور به دو دسته تک سرعته و دو سرعته تقسیم می‌شوند.

موتور گیربکس آسانسور دو سرعته

این نوع موتور دارای دو سرعت و دو سیم پیچ برای حرکت می‌باشد. وقتی که حرکت شروع می‌شود از دور تند استفاده می‌کند و برای محدود کردن جریان از یک مقاومت سری استفاده می‌گردد. وقتی که به طبقه مد نظر نزدیک می‌شود، سرعت کم کم کاهش پیدا می‌کند و در نهایت با استفاده از ترمز و قطع شدن برق کابین در طبقه مورد نظر توقف می‌کند.

برای کمتر کردن تکان‌های ثانویه و اولیه و همچنین ضربه‌های توقف از فلایویل که به موتور وصل است، استفاده می‌گردد. ضربه‌ها و تکانه‌های این موتور در مقایسه با موتور تک سرعته کمتر است و همچنین می‌توان به سرعت‌های بالاتر نیز دست یافت.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فوم شانه تخم مرغی گرمایش از کف | مزایا و معایب گرمایش از کف

معرفی تجهیزات و قطعات موتور گیربکس

فن: فن برای خنک کردن موتور آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعه موجب می‌شود که فن خنک نگه داشته شود و از گرم شدن بیش از اندازه آن جلوگیری گردد.

فنرها: برای جذب ارتعاشات و شوک از فنرها استفاده می‌کنند تا موتور آسانسور عملکردی روان‌تر داشته باشد.

هسته: هسته مانند قلب موتور می‌ماند که ایجاد میدان مغناطیسی می‌کند.

روغن: برای کاهش اصطکاک و روانکاری قطعات مختلف موتور آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماردون: برای اتصال چرخ دنده‌ها به شفت موتور از مارتون استفاده می‌گردد.

بلبرینگ: برای جلوگیری از لرزش موتور و نگهداری شفت آن در محل خود از بلبرینگ استفاده می‌شود.

فلایویل: از این قطعه در موتور آسانسور برای کنترل و تنظیم سرعت استفاده می‌شود.

سیم‌پیچ: در موتور الکتریکی برای تولید میدان مغناطیسی از سیم پیچ استفاده می‌گردد.

کاسه ترمز: در موتور آسانسور برای نگه داشتن لنت ترمز از کاسه ترمز استفاده می‌گردد.

فلکه کشش: برای اینکه نیروی چرخشی موتور به طناب کشش آسانسور منتقل شود، این قطعه را به کار می‌برند.

شفت موتور: با استفاده از شفت موتور چرخش موتور به چرخ دنده‌ها منتقل می‌شود.

مگنت ترمز: مگنت ترمز برای فعال نمودن ترمز موتور است.

پوسته موتور: قاب و بدنه موتور را پوسته موتور می‌گویند.

فروش موتور آسانسور گیرلس

موتور آسانسور گیرلس یا بدون گیربکس دارای آهنربایی دائم می‌باشد. در این موتورها میله‌ای که به روتور وصل است، به صورت مستقیم به فلکه متصل می‌گردد. حرکت فلکه با چرخش روتور انجام می‌شود. حرکت فلکه موجب حرکت راست‌گرد یا چپ گرد سیم بکسل می‌شود. به همین علت در این نوع موتور مصرف انرژی کمتر است.

این موتورها زمان میان دو توقف را کمتر می‌کنند. برای آسانسورهایی که دارای ترافیک سنگین بوده و سرعت بالا دارند، گزینه مناسب‌تری برای فروش موتور آسانسور گیرلس است.

برای شتاب‌گیری آرام در این موتورها از رگلاتور تنظیم کننده استفاده می‌شود. وجود مقاومت متغیر آن موجب می‌شود که فرکانس چرخش استاتور افزایش پیدا نماید و این عامل موجب می‌شود که آسانسور شتاب‌گیری آرام داشته باشد. وجود مقاومت متغیر و کاهش تدریجی آن موجب می‌شود که فرکانس چرخش استاتور افزایش یابد. این ویژگی موجب می‌شود که شتاب‌گیری آرام به حرکتی سریع تبدیل گردد.

در این سیستم برای توقف کابین از برخی کلیدهای القایی استفاده می‌گردد. ترمزها در این نوع موتور آسانسور فقط در هنگام توقف کامل فعال می‌گردند. با توجه به اینکه این موتورها گیربکس ندارند، بسیار کوچک هستند به همین علت می‌توان در فضاهای محدودتر نیز از آنها استفاده کرد. حتی در برخی مواقع می‌توانید موتورخانه را برای این سیستم به صورت کامل حذف نمایید.

از مزایای فروش موتور آسانسور گیرلس می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کار در ولتاژ و فرکانس متغیر
  • سرعت بسیار بالا
  • بازدهی موتور گیرلس در حد ۹۰ درصد
  • کاهش مصرف انرژی
  • کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیر
  • کم بودن سر و صدای این موتور
  • نصب آسان‌تر و سریع‌تر
  • عملکرد بسیار خوب در مکان‌های شلوغ و پر ترافیک
  • سازگاری بهتر با محیط زیست
  • شتاب‌گیری تدریجی
  • کیفیت بسیار خوب

موتور آسانسور

فروش موتور آسانسور هیدرولیکی

با توجه به اینکه در آسانسور هیدرولیکی همه نیروی محرکه به وسیله موتور تأمین می‌گردد، به موتوری نیرومندتر از موتورهای آسانسور کششی نیاز خواهد بود. به همین علت تنها نیروی محرکه و بهترین نیرو برای آسانسورهای هیدرولیکی می‌باشند، زیرا به کمک نیروی پاسکال و فشار روغن کار می‌کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تایل سقفی چیست؟ | بررسی مزایا و معایب آسمان مجازی

در این سیستم وقتی که مایع هیدرولیک یا فشار روغن در زیر کابین آسانسور از وزن کابین بیشتر باشد، کابین به حالت عمودی به طرف بالا حرکت خواهد کرد، اما در حالت برعکس یعنی در مواقعی که فشار روغن از وزن کابین کمتر است، کابین به حالت عمودی به طرف پایین حرکت خواهد کرد. موتور آسانسور هیدرولیکی به دو دسته موتور هیدرولیکی خشک و موتور هیدرولیکی مغروق در روغن تقسیم بندی می‌گردد.

موتور هیدرولیکی مغروق در روغن

فروش موتور آسانسور هیدرولیکی مغروق در روغن برای آسانسورهای خودروبر انجام می‌شود، اما به صورت کلی می‌توان از این نوع موتور آسانسور در همه آسانسورهای هیدرولیکی استفاده نمود. این نوع موتور کاملاً بدون صدا است و می‌تواند حرکتی آرام و نرم را برای کابین آسانسور به ارمغان آورد.

همچنین مصرف انرژی این موتور بسیار کم است، بنابراین از لحاظ هزینه‌ای نیز کاملاً به صرفه خواهد بود. از دیگر مزایای این موتور می‌توان به این مورد اشاره نمود که می‌تواند فشار و دمای بالا را تحمل کند.

موتور هیدرولیکی خشک

موتور هیدرولیکی خارج از روغن یا خشک در داخل محفظه روغن هیدرولیک قرار نمی‌گیرد و در کنار آن قرار می‌گیرد. بنابراین نسبت به نوع مغروق در روغن تحمل فشار کمتری را خواهد داشت. چون وزن سنگین بار و فشار بالا موجب بیشتر شدن دما و در نتیجه سوختن موتور می‌شود. فروش موتور آسانسور هیدرولیکی خشک معمولاً برای بالابرهای هیدرولیکی انجام می‌شود.

فروش موتور آسانسور توسط شرکت‌های گوناگون

در سراسر جهان شرکت‌های گوناگونی در زمینه طراحی، ساخت و فروش موتور آسانسور فعالیت دارند. بعضی از این شرکت‌ها تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های نوآورانه‌ای را به کار می‌گیرند و در بین رقبای بین المللی خود جایگاهی ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. در حوزه ساخت و فروش موتور آسانسور می‌توان به مونتاناری و آلبرتوساسی از ایتالیا اشاره نمود. البته کشورهایی مانند ترکیه چین اسپانیا و آلمان همچنین برخی از شرکت‌های ایتالیایی نیز با یکدیگر رقابت دارند تا بتوانند بهترین محصولات را در این زمینه عرضه کنند. فروش موتور آسانسور در انواع برندهای ایرانی نیز انجام می‌شود، موتورهای آسانسور داخلی نیز دارای کیفیت مناسبی می‌باشند.

موتور آسانسور

سخن تکمیلی

در همه ساختمان‌ها انتخاب موتور آسانسور مناسب بسیار حائز اهمیت است و باید موتوری انتخاب شود که دارای توان مناسب نسبت به ظرفیت و وزن آسانسور باشد و بتواند وزن کابین پر از بار و مسافر را جابجا نماید.

امروزه شرکت‌های گوناگون اقدام به طراحی، تولید و فروش موتور آسانسور می‌کنند و با استفاده از تکنولوژی‌های نوآورانه سعی می‌کنند که از رقبای خود پیشی بگیرند. افراد قبل از انتخاب موتور آسانسور باید به میزان بودجه خود نیز توجه داشته باشند.

هر یک از انواع موتور آسانسور در مکان‌های مخصوصی استفاده می‌شوند و دارای ویژگی‌های منحصر به فرد هستند. بنابراین باید مزایا و معایب هر کدام از آنها را شناخته و با در نظر گرفتن اولویت‌های خود انتخاب موتور آسانسور را انجام دهید، به این ترتیب آسانسور بازده بهتری خواهد داشت.

فروش موتور آسانسور | معرفی انواع موتور آسانسور

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

معرفی انواع موتور آسانسور

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا