آموزش لوازم خانگی

طریقه جرم‌گیری ماشین لباسشویی | رسوب‌زدایی لباسشویی

یکی از وسایل پرکاربرد در منازل ماشین لباسشویی است و با توجه به تعداد اعضای خانواده در هفته چندین بار از آن استفاده می‌شود. با توجه به اینکه ماشین لباسشویی مدام با لباس‌های رطوبت بالا و کثیف تماس دارد، مستعد جذب میکروب‌ها و رسوبات زیادی می‌باشد.

در صورتی که لباس‌های شما پس از اتمام چرخه شستشو بوی نامطبوعی دارد، نگران نباشید، دستگاه شما دچار ایراد و خرابی نشده است و فقط باید جرم‌گیری ماشین لباسشویی خود را انجام دهید. رسوب زدایی و جرم‌گیری ماشین لباسشویی موجب عملکرد بهتر آن و از بین رفتن بوی بد لباس‌ها خواهد شد.

جرم‌گیری ماشین لباسشویی را چه زمانی انجام دهیم؟

ماشین لباسشویی فضایی مرطوب دارد و پس از گذشت مدت زمانی به علت جذب آلودگی و باقی ماندن طولانی مدت لباس‌های مرطوب در آن دچار رسوب و جرم خواهد شد. تجمع رسوب و جرم موجب می‌شود که اختلالاتی در عملکرد آن به وجود آید و در نتیجه شستشوی لباس‌ها آنطور که باید انجام نخواهد شد.

در صورتی که لباس‌ها پس از شستشو بوی نامطبوعی می‌دهند، یا به خوبی تمیز نمی‌شوند و یا احساس می‌کنید که در محفظه ماشین لباسشویی بوی بدی وجود دارد، باید جرم‌گیری ماشین لباسشویی خود را انجام دهید. وقتی که ماشین لباسشویی جرم گیری می‌شود، بوی بد آن از بین رفته و شستشو با کیفیت بهتری انجام خواهد شد.

همچنین این کار موجب می‌شود که از ایجاد آلرژی پوستی به ویژه در نوزادان و کودکان جلوگیری شود، اما چگونه باید ماشین لباسشویی را رسوب زدایی و یا جرم گیری کرد؟

آموزش نحوه جرم‌گیری ماشین لباسشویی

اجزای گوناگون ماشین لباسشویی امکان دارد که پس از گذشت زمان دچار رسوب و جرم شوند. بخش‌های مختلف لباسشویی که نیاز به جرم‌گیری پیدا خواهند کرد، عبارت هستند از:

بدنه ماشین لباسشویی: بدنه ماشین لباسشویی امکان دارد که باکتری‌ها و آلودگی‌های محیطی را جذب کرده و در نتیجه منشأ آلودگی شوند. نظافت بخش بیرونی ماشین لباسشویی به از بین بردن بوی نامطبوع کمک زیادی خواهد کرد.

درب ماشین لباسشویی: این بخش با سرکه و اسفنج و یا مواد شوینده مناسب دیگر به سادگی ضدعفونی خواهد شد.

لاستیک درب ماشین لباسشویی: لاستیک درب ماشین لباسشویی معمولاً تمیز نمی‌شود و محلی برای تجمع رسوبات، کپک، باقی مانده مواد شوینده و باکتری‌ها است. می‌توانید با استفاده از سرکه و اسفنج این قسمت را ضد عفونی نمایید. لاستیک ماشین لباسشویی باید پس از هر بار استفاده از دستگاه به کمک پارچه به خوبی خشک شود.

محفظه مواد شوینده ماشین لباسشویی: برای نظافت این بخش از دستگاه می‌توانید از سرکه، مسواک و همچنین مواد جرم‌گیر مناسب دیگر استفاده نمایید.

فیلتر ماشین لباسشویی:  فیلتر یکی از قسمت‌های آلوده ماشین لباسشویی است و محلی می‌باشد که در آن پرزهای لباس جمع می‌شود. با مطالعه دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی باید فیلتر آن را باز نموده و آلودگی‌هایی که در آن وجود دارد را با استفاده از مواد جرم‌گیر مناسب و مسواک تمیز کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اتصال گوشی آیفون به تلویزیون | مزایای اتصال گوشی آیفون به تلویزیون

دیگ ماشین لباسشویی: این بخش از دستگاه با توجه به اینکه با لباس‌های آلوده در تماس مستقیم است، معمولاً باکتری‌ها را جذب کرده و منشأ اصلی بوی نامطبوع خواهد بود و نسبت به بخش‌های دیگر ماشین لباسشویی نیاز بیشتری به رسوب زدایی و جرم‌گیری دارد. این محفظه را می‌توانید به کمک انواع محلول‌های شیمیایی و طبیعی مثل جوش شیرین، سرکه و قرص و پودر جرم‌گیر ضدعفونی نمایید.

 جرم‌گیری ماشین لباسشویی با محلول سرکه و جوش شیرین

محلول جوش شیرین و سرکه یکی از ارزان‌ترین و بهترین راهکارها برای رسوب زدایی و جرم‌گیری ماشین لباسشویی است. این محلول در مدت زمان بسیار کم می‌تواند میکروب‌های موجود در محفظه لباسشویی را از بین ببرد.

برای استفاده از این محلول برای جرم‌گیری ماشین لباسشویی باید یک کمی آب را با جوش شیرین مخلوط نموده و آن را در محفظه دستگاه بریزید و سرکه را به اندازه ۴ برابر محلول جوش شیرین و آب، در محفظه مواد شوینده بریزید. به محلول کمی آب داغ اضافه نموده و سپس ماشین لباسشویی را روشن نمایید تا مثل همیشه کار کن.

وقتی که کار دستگاه به اتمام رسید، با استفاده از اسفنج محفظه ماشین لباسشویی و همچنین درب آن را خشک نمایید. این محلول می‌تواند رطوبت و باکتری‌هایی که در حفره‌های دیگ ماشین لباسشویی وجود دارد را به صورت کامل از بین ببرد. می‌توانید هر ماه این کار را انجام دهید تا ماشین لباسشویی شما به خوبی جرم‌گیری شود و بازدهی آن افزایش پیدا کند. در این شرایط لباس‌ها بهتر شسته خواهند شد.

جرم‌گیری ماشین لباسشویی با پودر جرم‌گیر و قرص

برای جرم‌گیری ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک می‌توانید از قرص جرم‌گیر یا پودر استفاده نمایید. این مواد به راحتی رسوبات دستگاه را از بین برده و همچنین موجب کاهش سختی آب نیز می‌شوند.

برای جرم‌گیری با استفاده از قرص یا پودر باید ماشین لباسشویی را خالی نموده و قرص یا پودر جرم گیر را درون محفظه مواد شوینده ریخته و دستگاه را مانند قبل روشن نمایید. برای جرم‌گیری بهتر و سریع‌تر، بهتر است که دمای آب را بین هفتاد الی نود درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.

از مزیت‌های جرم‌گیری ماشین لباسشویی با پودر جرم‌گیر یا قرص می‌توان به از بین رفتن رسوبات باکتری‌ها و آهک لوله‌ها و محفظه دیگ، از بین رفتن سختی آب، کمتر شدن زمان شستشو، جرم‌گیری المنت دستگاه و از بین بردن بوی بد اشاره نمود.

جرم‌گیری ماشین لباسشویی

جرم‌گیری با سرکه و آمونیاک

این شیوه برای تمیز کردن لاستیک‌های درب ماشین لباسشویی و درب دستگاه استفاده می‌شود. برای استفاده از این شیوه باید از دستکش و ماسک استفاده کنید. در ابتدا درون ظرفی آب گرم ریخته و داخل آن یک الی دو قاشق چای‌خوری آمونیاک و نصف لیوان سرکه اضافه کنید و به صورت کامل با یکدیگر مخلوط نمایید.

وقتی که مواد به خوبی با هم حل شدند، باید دستمالی را به محلول آغشته کرده و جرم گیری دستگاه خود را انجام دهید. بهتر است که هر ماه و یا دو ماه یک بار این کار انجام شود.

تمیز کردن بدنه ماشین لباسشویی

قبل از اینکه کاری انجام دهید، باید مطمئن شوید که دو شاخه ماشین لباسشویی را از برق جدا نموده‌اید. در این صورت خطری شما را تهدید نمی‌کند و می‌توانید به راحتی جرم‌گیری ماشین لباسشویی را انجام دهید. برای آغاز باید از کمی سفید کننده و اسفنج استفاده نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی کامل دلایل رایج روشن نشدن هواپز | عیب‌یابی و تعمیر هواپز

روی اسفنج کمی سفید کننده ریخته و آغاز به تمیز کردن بدنه ماشین لباسشویی کنید. در صورتی که نتوانستید با سفید کننده بدنه ماشین لباسشویی را به خوبی تمیز کنید، می‌توانید از ترکیب آمونیاک و سرکه برای این کار هم استفاده نمایید.

توصیه می‌شود که تمیزکاری بدنه ماشین لباسشویی را از بالا به پایین انجام دهید. شما می‌توانید از حوله نمدار و یا همچنین از مسواک استفاده نمایید و بخش‌های گوناگون بدنه ماشین لباسشویی مانند صفحه کنترل، دکمه‌ها و سایر بخش‌ها را به خوبی تمیز کنید. سپس باید کناره‌های دستگاه را پاک نموده و در آخر قسمت پشت ماشین لباسشویی را نیز به خوبی نظافت کنید. همچنین برای اینکه بدنه دستگاه شما براق و تمیز شود، استفاده از شیشه پاک کن نیز توصیه می‌گردد.

برای تمیز کردن جا پودری بهتر است که آن را از محل خود بیرون آورید و داخل ظرف آبی که در آن مواد ضدعفونی کننده وجود دارد، قرار دهید و با استفاده از مسواک به خوبی آن را تمیز کنید.

توصیه‌هایی برای جرم‌گیری ماشین لباسشویی

  • همانطور که گفته شد ماشین لباسشویی دارای فضای مرطوبی است و این موجب می‌شود که به شدت مستعد جذب کپک و باکتری باشد. برای جلوگیری از تجمع آلودگی‌ها و ایجاد بوی نامطبوع پس از هر بار استفاده از این دستگاه باید درب آن را تا چندین ساعت باز قرار دهید تا رطوبت به صورت کامل خشک شود.
  • توصیه می‌شود که به جای استفاده از مایع شوینده، از پودر شستشو در ماشین لباسشویی خود استفاده نمایید. چون امکان دارد که مایع در محفظه‌ها باقی بماند و به صورت کامل از بین نرود.
  • تا جایی که امکان دارد بهتر است که لباس‌های مرطوب برای مدت زمان بسیار طولانی در ماشین لباسشویی قرار نگیرند، چون موجب ایجاد بوی نامطبوع در محفظه لباسشویی خواهند شد.
  • برای جرم‌گیری ماشین لباسشویی بهتر است که دمای آب را بین شصت الی نود درجه تنظیم کنید تا رسوبات و باکتری‌ها به صورت کامل از بین بروند.
  • در صورتی که نوزاد یا کودک دارید، پیشنهاد می‌شود که جرم‌گیری ماشین لباسشویی را در فواصل زمانی بسیار کمتر انجام دهید. بهتر است که هر هفته این کار را انجام دهید. چون نوزادان و کودکان حساس‌تر هستند و ممکن است که به علت آلودگی‌هایی که در ماشین لباسشویی وجود دارد، دچار حساسیت شوند.
  • یکی دیگر از موارد بسیار مهم برای جلوگیری از تجمع باکتری‌ها این است که لاستیک درب ماشین لباسشویی و همچنین درب دستگاه را پس از هر بار استفاده به صورت کامل خشک نمایید. چون فضای مرطوب برای ایجاد کپک و رشد باکتری فضای مناسبی خواهد بود.
  • با توجه به اینکه پودر ماشین لباسشویی در حفره‌های نفوذ نمی‌کند، بهتر است که به جای مایع لباسشویی از این ماده استفاده کنید.

جرم‌گیری ماشین لباسشویی

سخن تکمیلی

یکی از وسایل اصلی هر منزل ماشین لباسشویی است. این وسیله چند روز یکبار و یا حتی روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین باید از آن مراقبت و نگهداری دائم شود. به این ترتیب از اتلاف وقت و هزینه برای انجام تعمیرات جلوگیری خواهد شد. رسوب زدایی و جرم‌گیری ماشین لباسشویی موجب افزایش کیفیت شستشو، افزایش طول عمر ماشین لباسشویی و همچنین افزایش سرعت شستشو می‌شود.

جرم‌گیری ماشین لباسشویی | رسوب‌زدایی ماشین لباسشویی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نحوه جرم‌گیری ماشین لباسشویی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا