مجله مذهبی

تاریخ شهادت حضرت علی (ع) فروردین سال ۱۴۰۲ /

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

۲۱ رمضان، شهادت حضرت علی علیه السلام، اولین امام ما شیعیان است که بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان در تقویم قمری می باشد. ۲۱ رمضان دومین شب از شب های قدر می باشد که شیعیان در این شب، مراسم شب احیا و عبادت و شب زنده داری را در سراسر ایران برگزار می کنند. روز شهادت مولا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام در کشور ایران، تعطیل رسمی است.

تاریخ شهادت حضرت علی (ع)  فروردین سال ۱۴۰۲

تاریخ شهادت حضرت علی علیه السلام در تقویم شمسی، قمری و میلادی عبارت است از:

  • در تقویم شمسی شهادت حضرت علی (ع) مصادف است با چهارشنبه بیست و سوم فروردین ۱۴۰۲
  • تاریخ شهادت حضرت علی علیه السلام در تقویم قمری مصادف است با چهارشنبه ۲۱ رمضان ۱۴۴۴
  • تاریخ شهادت حضرت علی علیه السلام در تقویم میلادی مصادف است با  ۱۲ April سال ۲۰۲۳

زندگینامه حضرت علی علیه السلام

حضرت علی علیه السلام امام اول ما شیعیان است که اهمیت زیادی برای تمام مسلمانان جهان دارد. حضرت علی در ۱۳ رجب سال ۳۰ عام الفیل به دنیا آمد. پدر گرامی ایشان ابوطالب و مادرشان هم فاطمه بنت اسد نام داشت. وقتی حضرت علی شش سال داشت در شهر مکه قحطی بزرگی روی داد. پدر علی علیه السلام به دلیل اینکه خانواده پر جمعیتی بودند، تأمین معاش خانواده برایش سخت بود، به همین دلیل حضرت محمد صلوات الله علیه و عمویش عباس، تصمیم گرفتند تا به پدر حضرت علی علیه السلام کمک کنند و به او پیشنهاد کردند که از فرزندش مراقبت کنند. به همین صورت بود که حضرت محمد صلوات الله علیه، حضرت علی علیه السلام را تحت مراقبت و سرپرستی خود گرفت حضرت علی در کنار پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص) پرورش یافت.

بعد از به نبوت رسیدن حضرت محمد صلی الله، اولین مردی که به ایشان ایمان آورد حضرت علی بود که اسلام را با جان و دل خود پذیرفت. امام علی علیه السلام در بیشترین نبرد هایی که جامعه اسلامی اولیه را شکل داده است، در کنار پیامبر جنگید و بعد از هجرت پیامبر به مدینه با دختر گرامی ایشان حضرت فاطمه ازدواج کرد و داماد پیامبر شد. در آخرین زیارت خانه خدا توسط پیامبر، حضرت علی ایشان را همراهی می‌کرد و بعد از مراسم حج در راه برگشتن به شهر مدینه، واقعه غدیر خم در منطقه‌ای به نام غدیر خم رخ داد که در آن پیامبر حضرت علی را وصی و جانشین خودش اعلام کرد. همه مسلمانان روز غدیر خم را جشن می گیرند.

شهادت حضرت علی

حکومت حضرت علی علیه السلام

بعد از مرگ عثمان، در سال ۳۵ قمری امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام، خلافت را عهده دار شدند. این دوران برای حضرت علی امتحان بزرگی بود زیرا ایشان باید با شورش ها مقابله کرده و صلح را هم در قلمرو اسلامی حفظ می کرد. بعد از شروع خلافتِ حضرت علی، تمام اموالی که به ناحق از مردم گرفته شده بود به آنها بازگردانده شد و ایشان تأکید داشت که باید در تقسیم اموال عمومی عدالت به طور کامل رعایت شود. خلافت برای حضرت علی به این معنی نبود که فقط برای کسب کرامت حاکم شود و قدرت خود را زیاد کند، خلافت برای ایشان به این معنا نبود که بر مردم حکومت کند و آنها را زیر سلطه خود بیاورد، امیرالمومنین مردی بود که خدا را از روی ترس از عذاب و یا به دلیل طلب آمرزش، عبادت نمی کرد. او خداوند را به دلیل سزاوار بودن برای پرستش عبادت می کرد. مولا امیرالمومنین می خواست مردم از ایشان اطاعت کنند نه به دلیل طمع و ترس.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ثبت نام وام اربعین 1402 | دریافت تسهیلات قرض الحسنه اربعین با کارمزد 23 درصد

او تمام تلاش خود را به کار برد تا عدالت اجتماعی را در جامعه اسلامی برقرار کند. در دوران ۴ سال حکومت امیرالمومنین، ایشان هیچ گاه به کسی ظلم نکرده و جانی را ظالمانه نگرفت، بیت المال را بین تمام مردم به طور عادلانه تقسیم می کرد و مراقب بی خانمانان، یتیمان و فقرا بود. ایشان برای همه مردم مانند پدری دلسوز بود. زندگی ساده ایشان زبانزد تمام مردم در گذشته و حال است زیرا حضرت علی فکر می کرد باید زندگیش در سطح افراد فقیر جامعه باشد.

حضرت علی هیچ وقت به خویشاوندان خود حقی را که سزاوار آن نبودند، پرداخت نمی کرد. اگر بخواهیم به طور خلاصه حکومت حضرت علی را به نمایش بگذاریم باید بگوییم که حکومت امیرالمومنین بهترین مصداق برای نظام اجتماعی سیاسی اسلامی بود.

شهادت حضرت علی (ع)

وقتی چهار سال از خلافت امیرالمومنین می گذشت، در ۱۹ رمضان در حالی که ایشان در حال اقامه نماز بودند، در مسجد کوفه، ابن ملجم مرادی با شمشیری زهرآگین بر سر مبارک امیرالمومنین زده و ایشان را مجروح کرد. روز نوزدهم ماه رمضان وقتی حضرت علی برای اقامه نماز صبح وارد مسجد کوفه شد، بعد از گفتن اذان، وارد محراب شده و شروع به نماز کرد. مردم هم پشت سر او ایستاده و نماز خود را شروع کردند. ابن ملجم و همدستش در صف اول نمازگزاران ایستاده بود و تمام حرکات امیرالمومنین را هم زیر نظر داشت.

وقتی حضرت علی علیه السلام برای سجده در نماز صبح، پیشانی خود را در روی زمین گذاشت، ابن ملجم مرادی از صف بیرون آمده و در زمانی که امیرالمومنین سر از سجده برمی داشت، ابن ملجم ضربه ای مهلک بر سر مبارک ایشان زد چنانکه پیشانی امیرالمومنین شکافته شده و خون از سرش جاری شد. در این هنگام امیرالمومنین فرمودند: «قسم به خداوند کعبه که رستگار شدم».  زخم شمشیر زهرآلود آنچنان عمیق بود که بعد از دو روز ایشان به شهادت رسیدند و ابن ملجم هم دستگیر و قصاص شد.

اعمال شب های قدر

ماه رمضان، ماه نزول قرآن بوده و پر برکت ترین ماه سال است؛ زیرا خداوند بزرگ ترین هدیه یعنی قرآن را به مردم جهان داده است. در ماه رمضان شب های قدر وجود دارد که از ارزش زیادی برخوردارند زیرا مقدرات یکسال تمام انسان ها بر اساس لیاقت و شایستگی ایشان، در این شب ها تعیین می شود.

عبادت در شب های قدر از عبادت هزار ماه افضل تر است. امام باقر علیه السلام می فرمایند که هر کس شبهای قدر را احیا بدارد، گناهانش آمرزیده خواهد شد؛ هرچند که گناهان او زیاد باشد. مرحوم علامه مجلسی هم بیان می کند که بهترین اعمال در شب های قدر دعا برای امور اخروی و دنیوی و همچنین طلب آمرزش گناهان است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چه چیزهایی روزه را باطل می‌کند/ حکم مراجع درباره دود سیگار

اولین شب قدر نوزدهم ماه مبارک رمضان است که در تمام سال هم شبی به فضیلت و خوبی این شب نمی رسد. شب نوزدهم تقدیر انسانها برای یک سال مشخص خواهد شد و تمام ملائکه به امر پروردگار بر روی زمین نازل شده و به خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مشرف می شوند و هرچه را که برای انسان ها مقدر شده است به حضور امام زمان عجل الله عرض می کنند.

اعمال شب های قدر دو نوع هستند:

  1.  اعمال مشترک بین شب های قدر
  2.  اعمال مخصوص هر شب.

اعمال مشترک شب های قدر

اعمال مشترک شب های قدر یعنی شب های ۱۹ و ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان عبارتند از:

  1. غسل
  2. دو رکعت نماز
  3.  باز کردن قرآن و خواندن دعای اللهم انی اسئلک بکتابک المُنزل…
  4. بر سر گذاشتن قرآن کریم
  5. زیارت امام حسین علیه السلام
  6. احیا گرفتن
  7. خواندن ۱۰۰ رکعت نماز
  8. خواندن دعای اللهم انی امسیت و…

۱- غسل

غسل در شب قدر مستحب بود و علامه مجلسی گفته که غسل شب های قدر را بهتر است که مقارن با غروب آفتاب انجام بدهید و نماز شب خود را با غسل بخوانید.

۲- دو رکعت نماز

دو رکعت نماز در هر سه شب قدر مستحب است که خوانده شود. در رکعت اول و دوم باید بعد از تلاوت حمد، هفت بار سوره توحید را بخوانید و بعد از تمام شدن نماز هم ۷۰ مرتبه استغفرالله ربی و اتوب الیه بگویید.

در روایتی از پیامبر صلوات السلام الله آمده است که هر کس این نماز را بخواند. از جای خود بلند نشود تا خداوند او و پدر و مادرش را بیامرزد.

۳- قرآن در مقابل گذاشتن

قرآن را در مقابل خود گذاشته و دعای اللهم انی اسئلک بکتابک المنزل… را بخواند.

۴- قرآن بر سر گرفتن

در شب قدر باید قرآن را در سر گذاشته و دعای مخصوص شب های قدر را بخواند.

۵- زیارت قبر امام حسین علیه السلام

طبق روایات وقتی شب قدر فرا می رسد از آسمان هفتم منادی ندا خواهد کرد که خداوند آمرزیده است هر کس را که قبر امام حسین علیه السلام را زیارت کرده باشد.

۶- احیا گرفتن

طبق روایات وارد شده هرکس شب قدر را احیا کند، خداوند گناهان او را می‌آمرزد. هرچند که گناهانش به سنگینی کوه ها و به عدد ستارگان باشد.

۷- خواندن صد رکعت نماز

خواندن صد رکعت نماز در شب های قدر فضیلت زیادی دارد و بهتر است که در هر رکعت بعد از سوره حمد، ده بار سوره توحید خوانده شود.

شهادت حضرت علی

۸- دعای مخصوص شب های قدر

خواندن دعای: «اللهم انی امسیت لک و..» کفعمی این دعا را از حضرت زین العابدین علیه السلام روایت کرده که در این شب ها ایشان این دعا را در حال رکوع، سجود و قیام می‌خواندند.

علامه مجلسی گفته: بهترین اعمال در شب های قدر دعا برای امور دنیوی و اخروی بوده و طلب آمرزش برای خود و پدر و مادر و همچنین تمام مومنان ثواب زیادی دارد. ذکرهای مختلف و همچنین صلوات بر پیامبر و خاندان او، در شب های قدر بسیار تأکید شده است.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تاریخ شهادت حضرت علی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

زندگینامه حضرت علی علیه السلام

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا