مجله لوازم خانگی

چگونه تیغه چرخ گوشت خود را تیز نماییم

چگونه می توانیم تیغه چرخ گوشت خود را تیز نماییم

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

امروزه به دلیل ماشینی شدن کارها و مشغله بسیار، افراد فرصت کافی برای انجام دادن کارها به صورت دستی را ندارند و با توجه به این که خرد کردن گوشت به صورت دستی زمان زیادی از فرد می گیرد، استفاده از چرخ گوشت کاربرد بسیاری دارد البته مانند همه چیزهای دیگری که در بازار به صورت آماده وجود دارد گوشت چرخ شده نیز به راحتی در بازار یافت می شود اما به دلیل اینکه اکثر آن ها موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند مردم ترجیح می دهند از چرخ گوشت خانگی استفاده کنند و از سالم و تمیز بودن آن مطمئن گردند به همین دلیل چرخ گوشت به یکی از وسایل پرکاربرد در آشپزخانه های امروزی تبدیل شده است، این وسیله هم از یک قسمت مهم به نام تیغه چرخ گوشت قدرت می گیرد که در ادامه در این رابطه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

چرخ گوشت ها را می توان برای اهداف مختلف به صورت چرخ گوشت رومیزی، صنعتی، ایستاده و خانگی ساخت و هر کدام را بر اساس نیاز خود به کار گرفت اما این وسیله برقی پرکاربرد نیز مانند هر وسیله دیگری به مرور و با استفاده مکرر دچار آسیب و کندی می گردد در نتیجه نمی تواند عملکرد خوبی داشته باشد و نیاز مصرف کننده خود را به خوبی پاسخ دهد، با این حال جای نگرانی نیست و شما می توانید به راحتی و در منزل تیغه های چرخ گوشت خود را دوباره تیز نمایید تا مثل سابق عمل کند اما برای اینکه بتوانید قطعات چرخ گوشت خود را از هم جدا کنید و تیز نمایید باید با آن ها آشنایی داشته باشید تا این کار را به بهترین شکل انجام دهید.

تیغه چرخ گوشت

اجزای تشکیل دهنده چرخ گوشت

در مقاله عیب یابی قدم به قدم چرخ گوشت تقریبا با اجزای تشکیل دهنده چرخ گوشت آشنا شدید اما در این مقاله نیز قبل از معرفی مراحل تیز نمودن تیغه چرخ گوشت ابتدا مروری مختصر روی قطعات تشکیل دهنده آن داریم، یک چرخ گوشت خانگی از دو قسمت اصلی موتور و بدنه تشکیل شده است که بدنه خود شامل چند قسمت می باشد.

  •  موتور چرخ گوشت

مهم ترین قسمت تشکیل دهنده هر وسیله برقی موتور آن می باشد که صدمه دیدن آن عملا کار دستگاه را مختل می کند و دیگر عملکرد مثبتی ندارد بنابراین هنگام باز نمودن چرخ گوشت دقت کافی را داشته باشید که به اصلی ترین قسمت آن یعنی موتور دستگاه آسیبی وارد نشود همچنین توجه کنید که این وسیله جهت خرد نمودن گوشت طراحی و ساخته شده است از خرد کردن سایر مواد غذایی از جمله پیاز و سیب زمینی با آن خودداری نمایید چرا که موجب خراب شدن و نیز سوختن موتور چرخ گوشت می گردد.

  • مخزن چرخ گوشت

یکی دیگر از قسمت های مهم تشکیل دهنده چرخ گوشت مخزن آن می باشد، جنس آن از آهن بوده و دارای دهانه ای بزرگ است که گوشت به کمک گوشت کوب مخصوص وارد این قسمت می گردد و این دهانه به قسمت استوانه ای و باریکی متصل است که گوشت با فشار وارد آن می گردد در این قسمت دقت کنید که تکه های گوشت را قبل از وارد کردن به دستگاه کوچک نمایید زیرا تکه های بزرگ گوشت سبب فشار آوردن به موتور و از بین رفتن سریع تر آن می گردد.

  • چرخ دنده چرخ گوشت

کار اصلی چرخ دنده بالا بردن سرعت حرکت موتور و یا پایین آوردن آن می باشد، چرخ دنده درون یک میله حلزونی شکل قرار می گیرد وقتی که چرخ گوشت به مدت زیادی روشن بوده و کار می کند سبب داغ شدن این میله حلزونی و فاصله گرفتن آن از چرخ دنده می گردد که برای جلوگیری از به وجود آمدن این اتفاق و آسیب ندیدن دستگاه باید به آن استراحت دهید و چند دقیقه آن را خاموش نگه دارید.

  • شبکه چرخ گوشت

شبکه چرخ گوشت قطعه ای است که از آهن درست شده و دارای سوراخ می باشد این قطعه در دو نوع با سوراخ های ریز و درشت ساخته می شود، درست قرار گرفتن آن در محل خود بسیار حائز اهمیت بوده و باید آن را به درستی روی تیغه ببندید در غیر این صورت کار خود را به خوبی انجام نمی دهد و گوشت ها چرخ نمی شوند این قطعه سبب چرخ شدن گوشت هایی می گردد که در مراحل قبل ریز شده اند.

  • تیغه چرخ گوشت

اصلی ترین کار جهت چرخ شدن گوشت توسط تیغه های چرخ گوشت انجام می گیرد بنابراین جنس و کیفیت این تیغه ها در کار همه دستگاه و گوشت چرخ شده حاصله بسیار تاثیر گذار می باشد، این تیغه ها به صورت قطعه های با سه یا چهار پر ساخته می شوند.

  • طوقه چرخ گوشت

طوقه قطعه ای فلزی که از نظر ظاهری شبیه به پیچ می باشد و جلوی شبکه نصب می گردد، کار آن وصل کردن محکم قطعات به هم می باشد و منجر به ثبات قطعات حین کار کردن می گردد تا قطعات از هم جدا نشوند.

  • میله حلزونی چرخ گوشت

این قطعه فلزی به دلیل شکل مارپیچی که دارد به آن میله حلزونی یا مارپیچی گفته می شود، این قسمت از چرخ گوشت، گوشتی که وارد دستگاه شده را به سمت تیغه ها می برد تا در آن جا چرخ گردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیرات پاکشوما در تهران و کرج | خدمات نمایندگی پاکشوما Pakshoma

اکنون با آشنایی مختصر از هر قطعه و کار آن می توانیم بهتر آن ها را از هم جدا نماییم و کار تیز کردن را انجام دهیم چنانچه هنگام باز و بسته نمودن دستگاه با مشکل مواجه شدید می توانید از دفترچه راهنما که هنگام خرید همراه وسیله است و نحوه کار دستگاه را توضیح داده استفاده نمایید. نکته ای دیگر که هنگام باز نمودن چرخ گوشت و یا هر وسیله برقی دیگر باید به آن توجه داشته باشید رعایت نکات ایمنی و استفاده از دستکش می باشد تا مانع از آسیب دیدن و بریدن دستان خود شوید و همچنین هنگام باز نمودن دستگاه پیچ های آن را در مکانی مطمئن قرار دهید تا گم نشوند. حال می توانیم به مراحل تیز نمودن چرخ گوشت خود بپردازیم که در هشت مرحله صورت می گیرد.

تیغه چرخ گوشت

مراحل تیز کردن چرخ گوشت

۱) قرار دادن چرخ گوشت در مکانی مناسب

برای باز نمودن قطعات چرخ گوشت از هم باید مکانی مناسب انتخاب نمایید مکانی که مسطح و صاف باشد مانند روی یک میز که مانعی روی آن قرار ندارد و نیز به گونه ای باشد که کودکان به آن دسترسی نداشته باشند و می توانید برای جلوگیری از ریخت و پاش و کثیفی یک پارچه زیر چرخ گوشت خود پهن کنید تا کار به خوبی انجام گیرد.

۲) جدا کردن تیغه از چرخ گوشت

در این مرحله که قصد داریم تیغه دستگاه را تیز نماییم ابتدا باید قطعات را از هم جدا نماییم که انجام آن کار سختی نیست تنها رعایت نکات ایمنی لازم است و همچنین قبل از شروع کار کابل دستگاه را از پریز بکشید. در این مرحله لازم است که یک آشنایی جزئی با قطعات چرخ گوشت داشته باشیم به عنوان مثال چرخ گوشت های خانگی شامل بدنه و موتور هستند که بدنه به قطعات دیگر تقسیم بندی می شود.

  • موتور چرخ گوشت: به طور کلی در تمام وسایل خانگی اصلی ترین قطعه موتور می باشد، هنگام جداسازی موتور چرخ گوشت باید مراقب باشید که به آن آسیب وارد نشود زیرا می تواند سبب عدم کارکرد مناسب دستگاه چرخ گوشت گردد. بعضی از عوامل سبب اختلال در موتور و خراب شدن آن می گردند مانند: خرد کردن پیاز و سیب زمینی با چرخ گوشت.
  • مخزن چرخ گوشت: مخزن یا محفظه چرخ گوشت به گلویی متصل می گردد و به عنوان یکی از مهم ترین قطعات آن شناخته می شود، با دهانه بزرگی که دارد باعث می شود گوشت به داخل گلویی وارد شود، بزرگ بودن تکه های گوشت باعث اختلال در عملکرد موتور می گردد.
  • چرخ دنده: چرخ دنده داخل میله حلزونی قرار دارد، و چنانچه دستگاه برای زمان طولانی روشن باشد سبب داغ شدن میله فلزی حلزونی می گردد و به تدریج از چرخ دنده فاصله می گیرد لذا نیاز است دستگاه خاموش شود.
  • شبکه دستگاه چرخ گوشت: شبکه چرخ گوشت به قطعه ای اطلاق می شود که سوراخ های هم اندازه دارد، در خارج شدن گوشتی که در مرحله قبل چرخ شده است از دستگاه نقش دارد. جنس این تیغ از آهن می باشد و در دو مدل ریز و درشت موجود است، باید به طور دقیق و روی تیغه دستگاه بسته شود در صورت عدم قرارگیری صحیح آن امکان چرخ شدن گوشت وجود ندارد.
  • تیغه دستگاه چرخ گوشت: تیغه ها که به صورت سه پر و یا چهار پر هستند جنس و کیفیت آنها در کیفیت گوشتی که چرخ می شود تاثیر گذار است.
  • طوقه و چرخ گوشت: این قطعه فلزی در قسمت جلویی دستگاه چرخ گوشت نصب می‌ شود از لحاظ ظاهری به پیچ شبیه است و باعث می شود که قطعات چرخ گوشت کاملا محکم به هم متصل گردند.
  • میله حلزونی: میله حلزونی در هدایت گوشت وارد شده به تیغه دستگاه نقش دارد و محل قرارگیری آن داخل گلویی است.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیرات سینما خانگی شارپ Sharp | خدمات نمایندگی سینما خانگی شارپ

تیغه چرخ گوشت

۳) پاک نمودن اجزا تشکیل دهنده چرخ گوشت

به دلیل اینکه از دستگاه استفاده کرده ایم قطعا مقداری گوشت، چربی و یا روغن روی قطعات یافت می شود که قبل از تیز کردن باید این آلودگی ها را از بین ببریم که در صورت امکان قطعات را با آب شستشو دهید و یا با یک پارچه آن ها را تمیز کنید.

۴) استفاده از آیینه

در این مرحله باید آیینه ای را روی یک سطح صاف و هموار قرار دهید به گونه ای که کار با آن برای شما راحت باشد و آیینه دچار لغزش و شکستگی نگردد، سپس از یک کاغذ سمباده متناسب با اندازه آیینه استفاده نمایید.

۵) بررسی میزان کندی تیغه

برای تیز نمودن تیغه چرخ گوشت ابتدا باید از میزان تیزی آن اطلاع داشته باشید تا بدانید آن را به چه مقدار تیز نمایید برای فهمیدن این امر کافی است از یک تکه کاغذ یا پارچه استفاده کنید.

۶) تیز کردن تیغه

حال کار اصلی تیز کردن تیغه چرخ گوشت آغاز می گردد جهت انجام درست کار تیغه را در زاویه ۴۵ درجه نسبت به آیینه قرار دهید و اکنون با قرار دادن لبه تیغه در تماس با کاغذ سمباده، تیغه را بر روی سطح آیینه سمباده نمایید، مالیدن سمباده روی تیغه را ادامه دهید تا زمانی که یک سایه براق روی لبه ها به وجود آید همچنین می توانید برای فهمیدن میزان تیزی هر چند دقیقه یکبار سمباده کشیدن را متوقف نمایید و میزان تیزی تیغه را بررسی کنید و اگر تیزی آن قابل قبول بود کار سمباده کشیدن را به اتمام برسانید.

۷) از بین بردن آلودگی های احتمالی

بعد از اینکه تیغه خود را تیز نمودید لازم است محل انجام کار را به خوبی تمیز کنید تا چنانچه مقداری گوشت و یا آب مانده است تمیز گردد و از رشد میکروب ها و عوارض ناشی از آن جلوگیری به عمل آورید.

۸) قرار دادن قطعات در جای خود

پس از اتمام کار باید قطعات را دوباره به هم وصل کنیم تا بتوانیم عمل چرخ کردن را انجام دهیم برای این کار لازم است هر قطعه را به درستی در مکان خود و به سایر قطعات وصل نماییم تا دستگاه کار خود را به خوبی انجام دهد در این مرحله نیز چنانچه محل قرار گرفتن هر قطعه را فراموش کرده اید می توانید از دفترچه راهنما کمک بگیرید. جهت بستن قطعات چرخ گوشت میله حلزونی را درون محفظه مخزن چرخ گوشت قرار دهید و تیغه را به گونه ای به میله حلزونی متصل کنید که لبه تیز آن روبه بیرون باشد، حال شبکه چرخ گوشت را روی تیغه نصب کنید و سپس طوقه را روی همه قطعات نصب نمایید و آن را در جهتی که محکم می گردد بپیچید و بعد از آن محفظه دستگاه به همراه قطعات آن را در مکانی از دستگاه که جایگاه مخزن است قرار دهید و در انتها سینی چرخ گوشت را در قسمت بالای مخزن قرار دهید.

نتیجه گیری

چنانچه هنگام کار کردن با دستگاه چرخ گوشت خود متوجه شدید که مثل سابق و به درستی گوشت را چرخ نمی کند نگران نباشید که چرخ گوشت شما خراب شده و دیگر قابل استفاده نمی باشد، زیرا در اکثر موارد اشکال از تیغه ها می باشد بنابراین ابتدا تیغه های آن را بررسی نمایید و در صورت کند بودن می توانید به راحتی و بدون صرف هیچ هزینه ای آن ها را دوباره تیز نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش تیز کردن تیغه چرخ گوشت

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل برای آشنایی با چرخ گوشت و نحوه تیز کردن تیعه آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا