مجله لوازم خانگی

آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است | مزایا و معایب ظروف تفلون

ظروف تفلون دارای طرح‌ ها و رنگ‌ های متنوعی می‌ باشد. علاوه بر آن در مقابل دیگر رقبای خود مانند ظروف استیل، ظروف چدن و … دارای قیمت مناسب‌ تری هم است. به همین خاطر باعث شده که بسیار پر طرفدار شود و علاقمندان زیادی داشته باشد. نکته مهم این است چنانچه به صورت درست از این ظروف استفاده نشود بعد از مدتی کوتاه غیر قابل استفاده می‌ شوند ولی نباید نگران این موضوع شوید زیرا امروزه به آسانی ظروف تفلون را می‌ توان در مراکز معتبر تعمیر کرد. ولی حتماً شنیده‌ اید که بازسازی ظروف تفلون کار خطرناکی است.

مزایای استفاده از ظروف تفلون

اگر بخواهیم در مورد مزایای ظروف تفلون صحبت کنیم می‌ توانیم به نچسب بودن آن اشاره کنیم.

  • تفلون از مواد پلیمری ساخته شده که باعث می‌ شود مواد غذایی در حین پخت به ظرف نچسبد.
  • در مقایسه با دیگر پوشش‌ های نچسب تفلون بالاترین ضریب نچسبی را دارد.
  • تفلون در مقابل حرارت مقاومت بسیار زیادی دارد و این ویژگی یکی از برتری‌ های آن نسبت به دیگر پوشش‌ ها می‌ باشد.
  • ضریب اصطکاک پایین و عایق الکتریسیته هم از دیگر خاصیت‌ های ظروف تفلون است.
  • چنانچه از ظروف تفلون به درستی استفاده گردد و از وارد کردن حرارت بسیار زیاد به آن جلوگیری شود هیچگونه ماده شیمیایی به غذا وارد نشده و باعث مسمومیت غذایی نمی‌ گردد.

ظروف تفلون را بازسازی کنم یا ظرف جدید بخرم؟

قبل از آنکه با عوارض بازسازی ظرف‌ های تفلون آشنا شوید بهتر است که بدانید جنس تفلون از چیست تا به این ترتیب بهتر بتوانید با خطرات ناشی از بازسازی کردن ظروف تفلون آشنا شوید. تفلون یک نوع پوشش است که برای نخستین بار در سال ۱۹۳۰ تولید شد و به عنوان ظروف نچسب به بازار عرضه گردید.آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است؟ این پوشش که در قابلمه‌ های نچسب به کار برده شده است از ماده‌ ای به نام تترافلوئوروتیلن می باشد که یک ماده شیمیایی پلاستیکی است. نام تجاری این ماده تفلون می باشد. مواد شیمیایی که در این ترکیب به کار رفته فلوئور و کربن است و به راحتی سطوح مورد نظر را می‌ پوشاند. این ماده در ظرفی که در آن ریخته می‌ شود جذب می‌ گردد و به صورت ضد آب، غیر خورنده و نچسب در می‌ آید. در نتیجه سطحی بدون اصطکاک ایجاد می‌ شود و این ماده مانعی بین عنصر خارجی و محصول ایجاد می‌ کند. در واقع این ماده که تفلون نام دارد در برنامه‌ های فضایی ناسا برای تجهیزات صنایع دستی مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. علاوه بر آن به صورت کلی در محصولات خودرویی و صنعتی مثل پوشش کابل و سیم، لباس ضد آب، محافظ پارچه و … استفاده می‌ گردد. از دیگر کاربردهای پوشش تفلون می‌ توانیم به پوشش محصولاتی مثل قابلمه، اتو، ماهیتابه و … اشاره کنیم که تمیز کردن آنها نیز بسیار آسان می‌ باشد. همچنین این پوشش باعث می‌ شود که روغن خیلی کمتری برای پخت و پز به کار برده شود. همانطور که می‌ دانید خرید ظروف جدید بسیار گران و پر هزینه است در نتیجه توصیه می‌ کنیم به جای آنکه سرویس جدیدی بخرید به فکر بازسازی و تعمیر ظروف قبلی باشید تا هزینه‌ های شما نیز کمتر شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مدل های مختلف اکسسوری سینک ظرفشویی | راهنمای خرید اکسسوری سینک

آیا بازسازی کردن ظروف تفلون خطرناک است؟

پژوهشگران در مورد بازسازی کردن ظروف تلفن نظرات مختلفی دارند. بعضی از آنها نظر مثبتی دارند و بر این باور هستند که چنانچه بازسازی به شکل استاندارد و با موادی که با کیفیت و درجه یک هستند انجام شود هیچ مشکلی در ظروف به وجود نمی‌ آورد. مراکز معتبر می‌ توانند مواد قبلی ظرف را به طور کامل از آن پاک کنند و سپس مثل روز اول یک روکش جدید روی آن بکشند ولی برخی دیگر بر این باور هستند که هیچ نظارتی روی این مراکز وجود ندارد و بازسازی ظروف با مواد بی‌ کیفیت انجام می‌ شود و وزارت بهداشت هم در این زمینه هیچ دخالتی نمی‌ کند و این مراکز برای بازسازی کردن ظروف از هر موادی که خودشان بخواهند استفاده می‌ کنند اما نکته مهم این است چنانچه بازسازی کردن ظروف تفلون به شکل استاندارد و با مواد با کیفیت و درجه یک صورت نگیرد بسیار خطرناک است و باعث بیماری‌ های کلیوی، تنگی نفس، خستگی، سرفه، سر درد و … خواهد شد.

عوارض بازسازی ظروف تفلون برای بدن

در ادامه مطلب به بررسی برخی از عوارض بازسازی کردن ظروف تفلون به صورت غیر اصولی و غیر استاندارد می‌ پردازیم تا شما با آن به صورت دقیق آشنا شوید.

  • مسمومیت در بارداری و ایجاد مشکل برای نوزاد

چنانچه در زمان بارداری خانمی از ظروف تفلون که به شکل غیر استاندارد و بی‌ کیفیت بازسازی شده است استفاده کند هم خودش دچار مسمومیت خواهد شد و هم اینکه کودکش به کم خونی مبتلا می گردد.

  • انواع سرطان

چنانچه حرارت ظروف تفلون بیش از حد بالا برود سمی را به غذا وارد می‌ کند. علاوه بر آن چنانچه در بازسازی کردن ظروف تفلون ذره‌ ای از مواد شیمیایی داخل غذا آزاد شود و به بدن وارد گردد امکان ابتدا به انواع مختلف سرطان‌ های کبد، سینه، پروستات و … به وجود می‌ آید.

  • کم خونی

یکی از موادی که در ظرف تفلون به کار برده می‌ شود کادمیوم می‌ باشد که در سنتز هموگلوبین نقش بسیار زیادی دارد. وقتی که ظروف تفلون بیش از حد داغ می‌ شوند کادمیوم به غذا وارد شده و موجب کم خونی، کوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌ گردد.آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است؟

  • بیماری‌ های تنفسی

ظرفیت تحمل حرارت در ظروف تفلونی که استاندارد هستند تا ۲۶۰ درجه می‌ باشد. معمولاً سرخ کردن و پختن غذا با دمای ۲۵۰ درجه صورت می‌ گیرد. چنانچه ظروف به صورت استاندارد درست نشده باشند با این میزان حرارت مواد سمی داخل مواد غذایی آزاد می‌ شوند و موجب بیماری‌ های تنفسی می‌ گردند‌.

  • آسیب به محیط زیست

بازسازی کردن ظروف تفلون بدون تردید می‌ تواند صدمات جدی به محیط زیست هم وارد کند زیرا این ماده بسیار مقاوم است و به راحتی از طبیعت حذف نمی‌ شود.

بهتر است برای تهیه غذا به هیچ عنوان از ظروفی که خط و خش دارند استفاده نکنید. علاوه بر آن غذای کودکان خود را داخل ظروف تفلون نپزید زیرا مواد شیمیایی به غذای آنها وارد می‌ شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده از زودپز برقی ناسا الکتریک| بررسی قطعات زودپز برقی

نحوه استفاده اصولی از ظروف تفلون

ظروف تفلون مرغوب و استاندارد همه مراحل گوناگون آزمایش‌ های کنترل کیفی و استاندارد را گذرانده و از این نظر مطمئن می‌ باشند.

  • برای شستن تفلون از اسکاچ نرم استفاده کنید تا آسیبی به پوشش آن وارد نشود.
  • هنگام آشپزی کردن در ظروف تفلون دقت کنید که حرارت آن باید ملایم باشد.
  • قبل از آنکه از ظروف تفلون برای اولین بار استفاده کنید باید ۲۴ ساعت آن را با روغن مایع کاملاً آغشته کنید.
  • از ظروف تفلونی که خط و خش دارند و دچار آسیب شدند به هیچ عنوان استفاده نکنید.
  • از حرارت دادن به ظرف خالی تفلون جدا خودداری کنید.
  • زمانی که ظروف تفلون بسیار داغ هستند بلافاصله آنها را داخل آب سرد قرار ندهید زیرا ماده پوشاننده سطح این ظروف از بین خواهند رفت.
  • بهتر است برای هم زدن مواد غذایی داخل ظروف تفلون حتماً از قاشق چوبی استفاده کنید.
  • بهتر است ظروف تفلون را با دست بشویید و آنها را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
  • از کشیدن قاشق فلزی به ظروف تفلون جدا خودداری نمایید زیرا باعث ایجاد خط و خش و خراش در ظرف خواهد شد.

آیا بازسازی کردن ظروف تفلون می‌ تواند باعث ایجاد سرطان شود؟

یکی از متداول‌ ترین سوالاتی که در مورد بازسازی کردن ظروف تفلون معمولاً پرسیده می‌ شود این است که آیا بازسازی کردن ظروف تفلون باعث ایجاد سرطان می‌ شود؟ در پاسخ به این سوال می‌ توانیم بگوییم که این موضوع دو حالت دارد. چنانچه مواد اولیه درجه یک و مرغوب برای روکش ظروف استفاده شود و تعمیر آن به صورت اصولی و استاندارد انجام گردد پاسخ این سوال منفی می‌ باشد و هیچ مشکلی برای بدن شما ایجاد نخواهد شد در غیر این صورت جواب مثبت است و عوارض بازسازی کردن ظروف تفلون بر روی بدن شما بسیار زیاد خواهد بود که یکی از آنها نیز سرطان می‌ باشد.

چگونه از با کیفیت بودن مواد بازسازی در ظروف تفلون مطمئن شویم؟

ممکن است سوالی که در این قسمت ذهن شما را به چالش بکشد این باشد که چگونه از با کیفیت بودن مواد مصرفی در بازسازی کردن ظروف تفلون مطمئن شویم؟ آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است؟همانطور که می‌دانید هیچ نظارتی برای بازسازی کردن ظروف وجود ندارد و افراد عادی هم در کارگاه‌ ها به انجام این کار مشغول هستند. بنابراین بهتر است که تعمیر و بازسازی ظروف تفلون خود را به مراکز معتبر و مراکزی که طرح نظارت وزارت بهداشت می‌ باشند بسپارید تا خیالتان از این بابت راحت باشد.

کلام پایانی

به علت افزایش شدید قیمت کالاها بیشتر مردم به جای خرید لوازم نو رو به بازسازی و تعمیر آنها آورده‌ اند. یکی از این کالاها ظروف تفلون و یا ظروف نچسب می‌ باشد. در این مورد باید بگوییم چنانچه بازسازی کردن ظروف تفلون به صورت غیر استاندارد و با مواد درجه ۲ و بی‌ کیفیت انجام شود می‌ تواند باعث بروز بسیاری از بیماری‌ ها از جمله سرطان، بیماری‌ های تنفسی، کم خونی و … شود ولی چنانچه این کار را در مراکز معتبر انجام دهید هیچ مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نخواهد کرد.

آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آیا بازسازی ظروف تفلون خطرناک است؟ مزایا و معایب استفاده از ظروف تفلون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا