تعمیرات لپ تاپ

حل ایرادات تاچ پد لپ تاپ | نحوه عیب یابی و تعمیر تاچ پد لپ تاپ

رفع مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ | نحوه فعال کردن تاچ پد توسط تنظیمات ماوس

ممکن است کار با تاچ پد لپ تاپ برای بسیاری از افراد دشوار باشد، ولی زمانی که ماوس دیگری هم در دسترس نداشته باشید، استفاده از تاچ پد، مناسب ترین راه است. از همین رو، تاچ پد لپ تاپ ها از مهم ترین قسمت های این دستگاه به شمار می روند. کار نکردن آنها می تواند مشکلات و اذیتی هایی را در پی داشته باشد. زمانی که تاچ پد کار نمی کند، شاید در واکنش اول بترسید و ندانید که چه اقدامی باید انجام دهید. امکان دارد با این مسئله برخورد کرده باشید، زمانی که در حال کار با لپ تاپ هستید، ماوس شما از کار می افتد. این رخ داد به علت های مختلفی می تواند بروز کند. حل مشکل تاچ پد لپ تاپ گاهی با عیب یابی سخت افزاری و گاهی با عیب یابی نرم افزاری قابل برطرف شدن است.

حل مشکل تاچ پد لپ تاپ

تاچ پد ماوس در لپ تاپ ها از بخش های اصلی این دستگاه محسوب می شود و چنانچه ماوس نداشته باشید می توانید از آن برای کارهای خود استفاده کنید. به جهت استفاده از تاچ پد بایستی در قسمت تنظیمات مرتبط با این بخش، آن را فعال سازی کنید. ولی گاهی اوقات ممکن است به دلایل متفاوتی تاچ پد لپ تاپ شما دیگر کار نکند.

در این مقاله قصد داریم حل مشکل تاچ پد لپ تاپ را برای شما توضیح دهیم. یکی از آسان ترین راه هایی که می توانید برای این منظور انجام دهید، پاک کردن کثیفی و گرد و غبار و یا حتی چربی های روی تاچ پد است. زیرا در صورتی که چربی بر روی تاچ پد باشد سبب می شود رسانایی تاچ پد لپ تاپ به خوبی با نوک انگشت شما اتصال پیدا نکند و این مسئله سبب از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ می شود.

برای این منظور، ابتدا یک پارچه نخی را طوری خیس کنید که دارای چند قطره آب باشد، و به آرامی با آن تاچ پد را تمیز کنید. می توانید با همین روش، کلیدهای دیگر لپ تاپ را نیز تمیز کنید.

دلیل کار نکردن صفحه لمسی لپ تاپ

این موضوع می تواند به علت های مختلفی رخ دهد. برخی از این علت ها به شرح زیر هستند:

  •  کثیفی تاچ پد به علت گرد و غبار یا نشستن چربی بر روی آن
  •  تماس دست با لوگوی مربعی شکل کنار تاچ پد
  •  هماهنگی در سیستم عامل
  •  از تنظیم خارج شدن تنظیمات بایوس دستگاه
  •  از تنظیم خارج شدن تنظیمات ماوس در لپ تاپ
  •  از تنظیم خارج شدن تنظیمات تاچ پد در ویندوز
  •  راه اندازی یا حذف نصب بعضی از اپلیکیشن ها
  • خرابی در تاچ پد به دلیل وارد شدن ضربه
  • متصل کردن لوازم جانبی به لپ تاپ از طریق پورت USB
  • و …

در ادامه به بررسی برخی از این دلایل و نحوه برطرف سازی آنها می پردازیم.

نحوه فعال کردن تاچ پد لپ تاپ توسط تنظیمات در ویندوز ۱۰

برای فعال یا غیرفعال کردن تاچ پد لپ تاپ توسط تنظیمات ویندوز، وارد بخش تنظیمات شده و از موارد ارائه شده، گزینه تاچ پد را برگزینید. شیوه دیگر برای ورود به این قسمت، تایپ لغت touch pad در قسمت سرچ ویندوز ۱۰ است. پس از اینکه به قسمت تنظیمات وارد شدید، در قسمت بالای صفحه، با جابه جایی گزینه touch pad به سادگی قادر خواهید بود تاچ پد را فعال سازی یا غیرفعال کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فلش مموری سوخته | راه‌های تعمیر و رفع خرابی انواع فلش دیسک و کول دیسک

با تیک دار کردن گزینه Leave touchpad on when a mouse is connected، به لپ تاپ اجازه می دهید در هنگامی که ماوس دیگری هم به لپ تاپ متصل می کنید، تاچ پد آن غیرفعال نشود. با عوض کردن حالت گزینه change the cursor speed، سرعت اشاره گر ماوس قابل تنظیم است.

علاوه بر این، برای تنظیم اندازه و شدت حساسیت ماوس تاچ پد می توانید گزینه Touchpad sensitivity را تغییر دهید.

حل مشکل تاچ پد لپ تاپ

نحوه فعال کردن تاچ پد لپ تاپ توسط دکمه Fn کیبورد

بیشتر افرادی که از لپ تاپ استفاده می کنند غالباً با این مشکل روبه رو می شوند و در بیشتر مواقع نیز نمی توانند علت مناسبی برای آن بیابند. گاهی اوقات در زمان کار با لپ تاپ و تاچ پد، ممکن است ناخودآگاه دستتان به کلید F2 بخورد و تاچ پد لپ تاپ تان از کار افتاده و غیرفعال شود. برای حل مشکل تاچ پد لپ تاپ در این شرایط بایستی دو کلید Fn و یکی از کلیدهای ردیف F را به صورت همزمان دو بار فشار دهید. در این صورت، تاچ پد لپ تاپ فعال شده و می توانید به راحتی با آن کار کنید.

نحوه فعال کردن تاچ پد توسط Device Manager

زمانی که می خواهید تاچ پد را از طریق Device Manager فعال کنید، بایستی این بخش را در داخل سرچ ویندوز تایپ کنید تا پنجره مرتبط با این گزینه باز شود. در این کادر باز شده بایستی دو بار بر روی گزینه Mice and other pointing device کلیک کنید و مورد Update Driver Software را انتخاب کرده و در نهایت بر روی گزینه Search automatically for updated driver software کلیک کنید. سرانجام با فعال سازی یا غیرفعال کردن گزینه تاچ پد، حالت تاچ پد لپ تاپ تغییر خواهد کرد.

نحوه فعال کردن تاچ پد توسط تنظیمات ماوس

بیشتر اوقات، زمانی که برای تاچ پد شما مشکلی رخ می دهد، قادر نیستید آن را از طریق دیوایس منیجر برطرف کنید. گاهی اوقات لازم است که تاچ پدی را که به صورت خودآگاه غیرفعال شده است را از طریق بخش ویژگی های ویندوز فعال سازی کنید.

برای این منظور، پس از فشردن دکمه ویندوز تعبیه شده بر روی کیبورد، در قسمت جستجو لغت Mouse را تایپ کنید و به قسمت تنظیمات ماوس بروید. در این بخش بایستی گزینه Additional mouse options را انتخاب کرده و در کادر جدیدی که باز می شود گزینه تنظیمات دستگاه را انتخاب کرده و تاچ پد را تعیین کنید. اکنون گزینه تاچ پد را در فهرست روبه روی خود پیدا کنید و با کلیک بر روی آن و تیک زدن گزینه فعال سازی یا Enable آن را فعال کنید.

نحوه به روزرسانی یا به حالت اول برگرداندن درایور تاچ‌پد

برای حل مشکل تاچ پد لپ تاپ  به این طریق، بایستی به بخش دیوایس منیجر رفته و بر روی Driver تاچ پد لپ تاپ که نام آن به همراه مارک تولید کننده لپ تاپ وجود دارد، کلیک کنید و از فعال بودن آن مطمئن شوید. پس از آن، در این بخش با انتخاب گزینه آپدیت درایور، درایور تاچ پدتان را آپدیت کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش تعمیر لپ تاپ لنوو Lenovo | خدمات تعمیر لپ تاپ لنوو

بیشتر افراد پس از آپدیت کردن ویندوز دستگاه خود به ویندوز ۱۰ با مشکل غیرفعال شدن و از کار افتادن تاچ پد روبه رو شده اند. برای حل مشکل تاچ پد لپ تاپ در این شرایط، بایستی بر روی Driver تاچ پد لپ تاپ کلیک راست کرده و گزینه ویژگی ها را انتخاب کنید. پس از آن برای بازگرداندن تنظیمات تاچ پد به حالت اولیه خود، بر روی گزینه Roll back کلیک کنید.

نحوه فعال کردن تاچ پد توسط تنظیمات BIOS

بایوس یا UEFI لپ تاپ تنظیمات بسیاری را در هر سیستم عامل مدیریت می کند. ممکن است تاچ پد شما در بخش بایوس از حالت فعال بودن خارج شده باشد و به شکل کامل از دست یابی ویندوز به آن ممانعت به عمل می آید. تاچ پد را می توانید در بخش تنظیمات بایوس غیرفعال کنید. بعضی مواقع، چشمک زدن یا آپدیت بایوس امکان دارد سبب تغییر کردن تنظیمات تاچ پد شود.

برای بررسی این موضوع می توانید با بوت شدن در لپ تاپ از بخش تنظیمات بایوس این موضوع را پیگیری کنید. برای این منظور، پس از روشن کردن لپ تاپ، کلید F12 را برای وارد شدن به منوی بوت و بوت شدن در BIOS مرتباً فشار دهید. در بخش تنظیمات بایوس پیشرفته، touch pad و یا Internal Pointing Device را پیدا کنید و اطمینان حاصل کنید که غیرفعال نیستند. پیش از خارج شدن از تنظیمات بایوس هم اطمینان حاصل کنید که تغییرات را سیو کرده باشید.

حل مشکل تاچ پد لپ تاپ

نحوه رفع مشکل تاچ پد زمان هنگ کردن لپ تاپ

زمانی که لپ تاپ هنگ می کند، سیستم فریز می شود و هیچ دستوری را اجرا نمی کند. در این شرایط تاچ پد هم از کار می افتد. به جهت مورد بررسی قرار دادن این موضوع، از روی کیبورد کلید Num Lock و یا Scroll Lock را فشار دهید و ببینید چراغ های مرتبط با این دو گزینه روشن می شوند یا خیر.

چنانچه در لپ تاپ با فشردن این کلیدها، چراغ این گزینه ها روشن و خاموش می شود، دستگاه تان فریز نیست و حل مشکل تاچ پد لپ تاپ را بایستی به شکل دیگری انجام دهید. ولی چنانچه این کلیدها عمل نکردند با راه اندازی مجدد لپ تاپ مشکل تاچ پد شما رفع خواهد شد.

نتیجه گیری

در این مقاله با دلایل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ و نحوه حل مشکل تاچ پد لپ تاپ آشنا شدیم. چنانچه با استفاده از این راه حل ها مشکل تاچ پدتان برطرف نشد، بایستی برای رفع مشکل از کار افتادن تاچ پد دستگاه تان از متخصصین این امر در مرکز تعمیر ایبک امداد کمک بگیرید. تکنسین های مجرب در این مجموعه در اسرع وقت در محل شما حاضر می شوند و آماده برطرف سازی مشکل تاچ پد شما خواهند بود.

حل مشکل تاچ پد لپ تاپ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

حل ایرادات تاچ پد لپ تاپ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا