بهترین روش های گرم کردن خانه چیست
در فصل سرد زمستان افراد نیاز به گرم کردن خانه خود دارند. حال سوال پیش می آید که چگونه این کار را انجام دهند؟ این سوال پاسخ ساده ای دارد. یکی از بهترین روش ها برای این کار این است که می توانید خانه را در برابر سرما عایق بندی کنید تا سرما وارد خانه نشود. با رسیدن فصل سرما باید منازل را برای این فصل آماده نمایید تا از سرمای بیرون در امان باشید. با توجه به اینکه امروزه کبود انرژی و همچنین مشکلات زیست محیطی زیادی وجود دارد و هزینه های مربوط به سوخت گران است می توانید با راهکار هایی مصرف سوخت را کاهش دهید و همچنین خانه خود را گرم تر نمایید.
در سرما چگونه خانه خود را گرم کنیم
در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهید که برای صرفه جویی نمودن در مصرف انرژی قصد دارید با هزینه های کمی خانه را ترمیم کنید یا تصمیم به بازسازی منزل دارید. خانه را می توان با روش های زیادی گرم نمود که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
ابتدا پکیج یا موتورخانه منزلتان را سرویس نمایید
قبل از انجام هر کار ابتدا باید بررسی کنید که تنظیمات پکیج شما برای فصل زمستان مناسب است یا خیر؟ اگر سیستم گرمایشی منزلتان دچار فرسودگی گشته با اقدام به تعویض آن با دستگاه جدید نمایید. زیرا دستگاه های فرسوده علاوه بر اینکه نیاز گرمایی را تامین نمی کنند مصرف انرژی را نیز بالا می برند. توصیه ما به شما این است که هر ساله در زمان آغاز فصل سرما سیستم گرمایش منزلتان را سرویس نمایید تا مشکلات آن را برطرف کنید.
در خانه از وسایل گرمایشی بیشتری استفاده کنید
یکی از روش های عالی برای این که در فصل زمستان هوای منزل را گرم کنید و از انرژی بیشتری نیز استفاده نکنید این است که از وسایل گرمایشی دیگری مانند شال مبل، پتو و وسایل گرم دیگر است. با این کار هم مصرف انرژی را پایین می آورید و هم به زیست محیط کمی زیادی می نمایید.
عوض کردن چیدمان مبلمان
در فصل سرد اکثر افراد تایم بیشتری را در منزل خود می گذرانند به همین دلیل خانه سرد مورد علاقه هیچ فردی نمی باشد. اگر مبلمان را در مسیر دستگاه های گرمایشی قرار دهید باعث حرکت نکردن هوای گرم در منزل می شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید مبلمان یا تخت خواب را از جلوی شوفاژ ها بردارید. با انجام این کار کل فضای منزلتان گرم تر می شود. همیشه تلاش نمایید جلوی وسایل گرمایشی هیچ مانعی را قرار ندهید تا گرمای ایجاد شده در کل فضای پخش شود و به خوبی گردش کند.
کنار زدن پرده در ساعاتی از روز
در طول شبانه روز ساعاتی وجود دارد که خورشید مستقیما به پنجره های منزل شما می تابد. در این زمان می توانید برای استفاده از نور طبیعی پرده را کنار بزنید. در فصل زمستان ساعت ۴ عصر دیگر خورشید وجود ندارد به همین دلیل می توانید از ساعت ۱۱ صبح که هوا مناسب است تا ساعت ۳ عصر از نور طبیعی در منزل استفاده نمایید.
عایق کردن پنجره های منزل
یکی از اصلی ترین عناصر در هر خانه ای پنجره ها می باشند در فصل سرما حجم زیادی از گرمای خانه توسط پنجره ها هدر می رود. برای جلوگیری از این اتفاق باید پنجره های منزل را عایق نمایید. پیشنهاد می کنیم پنجره های قدیمی را با پنجره های دو جداره تعویض کنید. اگر این کار را انجام ندادید می توانید با استفاده از پلاستیک های مخصوص پنجره را به طور کامل بپوشانید و به کمک فوم ها درز پنجره را بگیرید.
اگر کف پوش منزل درزی دارد آن را پر کنید
درز هایی که بین کف پوش های خانه وجود دارند می توانند حجم زیادی از گرمای فضا را هدر دهند. برای پیش گیری از این اتفاق می توانید تمامی درز های کف پوش را پر نمایید. همچنین اگر برای کف ساختمان از کف پوش مناسبی استفاده نمایید می تواند به گرم تر شدن کف منزل کم بیشتری کند. برای مثال کف پوش های پی وی سی برای خانه ها بسیار مناسب هستند زیرا نوعی عایق حرارتی و صوتی به حساب می آیند.
در کف منزل از موکت های پرز دار و فرش استفاده نمایید
اگر یک راه حل آسان و سریع برای گرم نمودن منزل در فصل زمستان می خواهید استفاده از موکت ها و فرش های ضخیم در کف خانه است. با انجام این کار متوجه خواهید شد که گرمای منزل چقدر تغییر می کند و محیطی دنج و گرم برای شما ایجاد می گردد. فرش های ضخیم و دست بافت برای این فصل مناسب تر هستند.
نصب شلف بر روی رادیاتور ها
می توانید جریان هوا در اتاق را با نصب یک شلف کنترل نمایید. با این کار می توانید هم فضای زیبایی ایجاد کنید و هم از اتلاف انرژی جلوگیری نمایید. از این شلف های رادیاتور برای قرار دادن قابل عکس و اکسسوری نیز می توانید استفاده نمایید. این شلف ها با جلوگیری از انحراف گرما باعث گرم تر شدن فضای منزل می شود.
هواگیری رادیاتور ها
در شروع فصل سرما باید اقدام به هواگیری رادیاتور ها نمایید. زیرا اگر قبل از اینکه پکیج و موتور خانه خود را فعال نمایید رادیاتور ها هواگیری نشده باشند کارکرد گرمایشی آن ها به مشکل می خورد. اگر برای انجام این کار تخصص کافی ندارید می توانید از افراد حرفه ای و متخصص در هواگیری رادیاتور ها کمک بگیرید.
عایق کاری در ها را انجام دهید
درب های ساختمان چه جدید باشند و چه قدیمی نیاز به عایق کاری دارند، برای انجام این کار می توانید از نوار های مخصوص که خاصیت ضد آب دارند استفاده کنید. این نوار ها در واقع به عنوان یک عایق قوی برای حرارت استفاده می شوند، و برای تمامی در های منزل چه خارجی چه درونی قابل استفاده هستند. با این کار از هدر رفت گرمای منزل تا میزان زیادی جلوگیری می شود.
استفاده از پرده های ضخیم
در فصل سرد زمستان می توانید برای پنجره ها از پرده های ضخیم و مخملی استفاده نمایید. به ویژه اگر در منزل از پنجره های آهنی قدیمی استفاده می کنید. پرده های مخملی و انواع تو دوزی شده آن ها باعث حفظ گرمای محیط می شود و از ورود هوای سرد به منزل نیز جلوگیری می نماید.
ایزوگام پشت بام منزل
سقف هایی که عایق و یا ایزوگام نشده اند می توانند حدود ۱/۴ از گرمای فضا را هدر دهند. می توانید با عایق کردن این قسمت از منزل میزان زیادی از گرمای منزل را در فضای خانه حفظ کرده و در کنار داشتن محیطی گرم از هدر رفت انرژی نیز جلوگیری کنید. با این کار تا حدود زیادی قبض پرداختی شما نیز کاهش می یابد.
تمامی درز ها و شکاف های دیوار های خارجی منزل را تعمیر کنید
درز روی دیوار باعث خروج حجم زیادی از هوای گرم منزل می شود همچنین از این درز ها میزان زیادی سرما نیز وارد خانه می گردد. برای پیش گیری از این اتفاق باید اقدام به ترمیم درز های روی دیوار نمایید. برای انجام این کار بهتر است از افراد حرفه ای کمک بخواهید تا درزگیری دیوار ها ظاهر تمیزی داشته باشد.
استفاده از دستگاه تهویه هوا چه کمکی به گرم تر شدن خانه می کند
- به دلیل اینکه فصل زمستان خشک است می توانید در منزل از دستگاه تهویه هوا استفاده کنید و همچنین بعد از حمام درب آن را باز گذارید تا بخار به فضای خانه انتقال یابد.
- وقتی به تهویه هوا نیازی ندارید بهتر است دریچه آن را بگیرید تا از ورود هوای سرد جلوگیری کند.
- برای منزل خود از فن دو منظوره استفاده نمایید. از این فن ها می توانید در فصل زمستان گرما بگیرید. برای داشتن هوای گرم در فضای خانه فن روشن کمک زیادی می تواند به شما کند.
- در اتاق های بلا استفاده تهویه ها را قطع کنید البته مراقب یخ زدگی لوله های توکار منزل باشید.
- برای قسمت بیرونی فن باید از یک فلس استفاده نمایید تا برف و باران روی آن نریزد.
راهکار آوردن گرمای بیشتر به خانه
- در فضای حمام از آب ولرم استفاده کنید و از یک تشت آب داغ در کنار استفاده کنید تا فضای حمام سرد نشود.
- روی شعله یا بخاری همیشه یک قابلمه آب قرار دهید تا با خار هوای مرطوب به محیط پخش کند.
- بعد از استفاده از فر درب فر را باز قرار دهید تا گرمای آن به محیط آشپزخانه انتقال یابد، این کار باعث گرم شدن تقریبی فضا می شود.
- از میوه های یخ زده تابستانی مربا و مارمالاد درست کنید. پروسه پخت و پز آن باعث گرم تر شدن فضا می شود.
- در اتاق خواب از روتختی ها و پتو های گرم استفاده نمایید. با این کار نیازی نیست دمای بخاری یا شوفاژ را بالا ببرید.
- اگر در منزل نیز کار می کنید برای فضای زیر میز از یک گرم کنند برای گرم شدن پاهای خود استفاده نمایید.
نتیجه گیری
نوع سیستم گرمایشی یکی از مواد مهم در میزان مصرف انرژی است. برای پیشگیری از مصرف زیاد انرژی باید با توجه به منزل و محیط زندگی تان یک سیستم گرمایشی مناسب را انتخاب کنید. همچنین بعد از این مرحله استفاده از روش های گرم کردن خانه می توانید مصرف انرژی در فصل زمستان را تا حدود زیادی کاهش دهید.
گرم کردن خانه بدون هدر رفت انرژی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
در این مقاله با انواع روش های گرم کردن خانه بدون استفاده بیشتر از انرژی آشنا می شوید.