خدمات ساختمان

انواع موتور آسانسور | بررسی مزایا و معایب انواع موتور آسانسور

موتور آسانسور یکی از اجزای اصلی و مهم آسانسور است که باعث حرکت کابین آسانسور در بین طبقات می شود. موتور آسانسور انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند و با استفاده از یک سیستم ترمز و یک سیستم کنترل، سرعت و جهت حرکت آسانسور را تنظیم می کند. موتور آسانسور بر اساس نوع طراحی، نوع انتقال نیرو، نوع سیستم ترمز و … به چندین دسته تقسیم می شود. در ادامه این مقاله به بررسی انواع موتور آسانسور می پردازیم.

انواع موتور آسانسور

انواع موتور آسانسور را می توان بر اساس نوع انتقال نیرو، نوع طراحی، نوع ترمز و … به چند دسته تقسیم می شود. عموما سه نوع موتور آسانسور وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم:

موتور گیربکس

این نوع موتور دارای یک چرخ دنده و یک کاهنده است که نیروی الکتروموتور را به کابین آسانسور منتقل می کند. این موتورها معمولا برای آسانسورهایی با ظرفیت و سرعت متوسط استفاده می شوند.

این موتورها دارای قدرت بالا، بازدهی ۸۵ درصد و قیمت پایین هستند. اما از طرفی، این موتورها دارای اندازه بزرگ، سر و صدای زیاد و نیاز به تعمیرات بیشتری هستند.

موتور گیرلس

این نوع موتور دارای یک آهنربای دائمی است که نیروی الکتروموتور را به طور مستقیم به کابین آسانسور منتقل می کند. این موتورها بدون چرخ دنده و کاهنده هستند و به همین دلیل اندازه کوچکتر و فضای کمتری را اشغال می کنند.

موتور گیرلس معمولا برای آسانسورهایی با ظرفیت و سرعت بالا استفاده می شوند. این موتورها دارای قدرت پایین، بازدهی ۹۵ درصد و قیمت بالا هستند. اما از طرفی، این موتورها دارای اندازه کوچک، سر و صدای کم و نیاز به تعمیرات کمتری هستند.

موتور هیدرولیک

این نوع موتور با استفاده از فشار سیال هیدرولیک عمل می کند. این موتورها دارای یک پمپ، یک مخزن، یک سیلندر و یک پیستون هستند که با هم کار می کنند تا کابین آسانسور را بالا و پایین ببرند.

موتور هیدرولیک معمولا برای آسانسورهایی با ظرفیت و سرعت پایین استفاده می شوند. این موتورها دارای قدرت بالا، بازدهی ۷۰ درصد و قیمت متوسط هستند. اما از طرفی، دارای اندازه بزرگ، سر و صدای زیاد و مصرف برق بالایی می باشند.

بررسی انواع موتور آسانسور

انواع موتورهای آسانسور هیدرولیکی

موتورهای آسانسور هیدرولیکی که بر روی آسانسورها نصب می شوند انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی و خصوصیات متفاوتی دارند.

بر اساس نوع الکتروموتوری که در آنها استفاده می شود، می توان موتورهای آسانسور هیدرولیکی را به دو دسته تقسیم کرد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

موتورهای داخل روغن

موتورهای داخل روغن دارای یک الکتروموتور هستند که درون یک مخزن روغن قرار دارد و با استفاده از یک پمپ، روغن را به سمت سیلندر و پیستون هیدرولیکی فشار می دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربرد سنگ پرلیت در ساختمان چیست | ویژگی های سنگ پرلیت

این موتورها معمولا برای آسانسورهایی با ظرفیت و ارتفاع بالا استفاده می شوند. و دارای قدرت بالا، بازدهی ۹۵ درصد و قیمت بالا هستند. همچنین این موتورها دارای اندازه بزرگ، سر و صدای زیاد و نیاز به تعمیرات بیشتری هستند.

موتورهای خشک

موتورهای خشک دارای یک الکتروموتور هستند که در خارج از مخزن روغن قرار دارد و با استفاده از یک پمپ، روغن را به سمت سیلندر و پیستون هیدرولیکی فشار می دهد.

این موتورها معمولا برای آسانسورهایی با ظرفیت و ارتفاع پایین استفاده می شوند. همچنین دارای قدرت پایین، بازدهی ۸۵ درصد و قیمت پایین هستند و علاوه براین دارای اندازه کوچک، سر و صدای کم و نیاز به تعمیرات کمتری هستند.

عواملی که بر انتخاب موتور آسانسور تاثیر دارند

انتخاب موتور آسانسور یکی از مراحل مهم و حساس در طراحی و نصب آسانسور است که باید با دقت و کارشناسی انجام شود. برای انتخاب موتور آسانسور مناسب، باید به چند عامل مهم توجه کرد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

نوع آسانسور

آسانسورها بر اساس نحوه حرکت و انتقال نیرو، به دو دسته برقی و هیدرولیکی تقسیم می شوند. موتورهای آسانسور برقی با استفاده از یک الکتروموتور و یک چرخ دنده یا بدون چرخ دنده، کابل های متصل به کابین را جابجا می کنند.

موتورهای آسانسور هیدرولیکی با استفاده از یک پمپ و یک سیلندر و یک پیستون، روغن را به فشار می آورند و کابین را بالا و پایین می برند.

ظرفیت آسانسور

ظرفیت آسانسور بیانگر تعداد و وزن مسافرانی است که آسانسور می تواند در هر بار حمل کند. ظرفیت آسانسور بستگی به اندازه و نوع کابین و سیستم تعلیق آن دارد. موتور آسانسور باید قادر باشد که ظرفیت آسانسور را با سرعت و امنیت مطلوب حمل کند.

سرعت آسانسور

سرعت آسانسور بیانگر مسافتی است که آسانسور در هر واحد زمان طی می کند. سرعت آسانسور بستگی به ارتفاع ساختمان، تعداد طبقات، تعداد مسافران و نوع کاربری آسانسور دارد. موتور آسانسور باید قادر باشد که سرعت آسانسور را با دقت و راندمان بالا تنظیم کند.

ارتفاع ساختمان

ارتفاع ساختمان بیانگر فاصله بین طبقه پایین ترین و بالاترین آسانسور است. ارتفاع ساختمان بستگی به تعداد طبقات، ارتفاع هر طبقه و نوع ساختار ساختمان دارد. موتور آسانسور باید قادر باشد که ارتفاع ساختمان را با توان و مقاومت کافی پوشش دهد.

میزان مصرف برق

میزان مصرف برق انواع موتور آسانسور بیانگر مقدار انرژی الکتریکی است که موتور آسانسور در هر واحد زمان مصرف می کند. مصرف برق موتور آسانسور بستگی به توان، سرعت، راندمان، نوع و تعداد موتورهای آسانسور دارد.

مزایا و معایب هر نوع موتور آسانسور

در این مطلب از انواع موتور آسانسور به برخی از مزایا و معایب موتورهای گیربکس دار و گیرلس آسانسور اشاره می کنیم:

مزایای موتور گیربکس دار

  • قدرت بالا و توانایی حمل بارهای سنگین
  • بازدهی حدود ۸۵%
  • هزینه کمتر نسبت به موتورهای گیرلس
  • مناسب برای آسانسورهای با ظرفیت و سرعت متوسط

معایب موتور گیربکس دار

  • اندازه بزرگ و اشغال فضای بیشتر
  • سر و صدای زیاد هنگام کارکرد
  • نیاز به تعمیرات و نگهداری بیشتر

مزایای موتور گیرلس

  • اندازه کوچکتر و اشغال فضای کمتر
  • سر و صدای کمتر
  • عدم نیاز به روغن کاری
  • بازدهی بالا، حدود ۹۰% در مقایسه با موتورهای گیربکس دار
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع مختلف کاشی و سرامیک کفپوش خانه

معایب موتور گیرلس

  • هزینه بیشتر نسبت به موتورهای گیربکس دار
  • ممکن است برای برخی کاربردها که نیاز به قدرت بیشتری دارند، مناسب نباشد.

موتور مناسب برای آسانسورهای داخل روغن

برای انتخاب موتور مناسب برای آسانسورهای داخل روغن باید به عواملی مانند توان، بازده، سر و صدا، اندازه، هزینه و نیاز به تعمیرات توجه کرد. بر اساس این عوامل، می توان گفت که:

برای انتخاب انواع موتور آسانسور برای آسانسورهای داخل روغن یا خشک باید به نیازها و بودجه خود توجه کنید. اگر به دنبال آسانسوری با ظرفیت و ارتفاع بالا هستید و می توانید هزینه بیشتری بپردازید، ممکن است موتورهای داخل روغن برای شما مناسب باشند. اما اگر به دنبال آسانسوری با ظرفیت و ارتفاع پایین هستید و می خواهید هزینه کمتری بپردازید، ممکن است موتورهای خشک برای شما مناسب باشند.

نگهداری موتور آسانسور

انواع موتور آسانسور برای طول عمر بیشتر و کارکرد بهتر، نیاز به نگهداری و مراقبت دارند. یکسری از نکات مهم راجع به نگهداری انواع موتور آسانسور عبارتند از:

بررسی دوره ای 

برای افزایش عمر مفید انواع موتور آسانسور ، باید به صورت منظم و مرتب از کارکرد و عملکرد آن مطمئن شوید و در صورت لزوم تعمیر و تعویض قطعات فرسوده اقدام کنید.

برای این منظور، باید با تعمیرکاران ماهر و مجرب همکاری کنید و دوره های تعمیراتی را برای موتور آسانسور خود تعیین کنید.

تعویض لوازم یدکی

برای افزایش عمر مفید انواع موتور آسانسور ، باید قطعاتی که شامل عمر مفید کوتاهی دارند را به موقع تعویض کنید.

برای مثال، براش های انواع موتور آسانسور ، پس از یک مدت زمانی نیاز به تعویض دارند. تعویض لوازم یدکی باعث افزایش عملکرد و کارایی موتور آسانسور می شود.

نظافت و نگهداری

باید به نظافت و نگهداری مداوم انواع موتور آسانسور اهمیت بدهید. آلودگی و گرد و غبار موجود در موتور آسانسور، عمر مفید آن را کاهش می دهد و باعث خرابی های بزرگ می شود.

برای این منظور، باید در نظافت انواع موتور آسانسور ، از مواد شیمیایی قوی استفاده نکنید و از مواد نرمال و خنثی استفاده کنید تا قطعات موتور آسانسور آسیب نبینند.

رعایت وزن مجاز

برای افزایش عمر مفید انواع موتور آسانسور ، باید از رعایت وزن مجاز در هر طبقه پیروی کنید. این کار باعث جلوگیری از خرابی بخش های مختلف موتور آسانسور می شود و عمر مفید آن را افزایش می دهد.

استفاده از قطعات اصلی و معتبر

از قطعات اصلی و معتبر در تعمیرات آسانسور اطمینان حاصل کنید. استفاده از قطعات اصلی و معتبر، باعث جلوگیری از خرابی بخش های انواع موتور آسانسور می شود و عمر مفید آن را افزایش می دهد.

 مزایای انواع موتور آسانسور

نتیجه گیری

در این مقاله از آی بک امداد، انواع موتور آسانسور را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه قصد دارید از خدمات این مجموعه بهره مند شوید با شماره هایی که در وبسایت درج شده است تماس بگیرید.

انواع موتور آسانسور

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع موتور آسانسور چیست

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا