سیستم گرمایش از کف چیست ؟ بهترین لوله برای گرمایش از کف
لوله مناسب برای سیستم گرمایش از کف، نحوه راه اندازی سیستم گرمایش از کف
امروزه افراد در خانه های خود از سیستم های گرمایشی گوناگونی برای گرم کردن محیط خانه استفاده می کنند. از بهترین راه های گرم کردن محیط خانه، استفاده از سیستم گرمایش از کف زمین می باشد که گرما را به صورت سه بعدی در محیط پخش می کند.
همچنین باعث می شود که دمای محیط خانه حتی در فصل های سرد سال نیز ثابت بماند. قبل از اینکه لوله گرمایش از کف را در خانه خود نصب کنید، بهتر است که نکاتی مرتبط با آن را بدانید. ما در این مقاله از سایت ایبک به نکاتی درباره انتخاب لوله مناسب سیستم گرمایش از کف پرداخته ایم.
در مرکز همه ی سیستم های گرمایش از کف لوله هایی قرار دارد که بدون آنها، سیستم گرمایش از کف، کارایی و عملکردی نخواهد داشت. کارکرد این لوله ها نیز مانند شریان های بدن انسان است. در صورتی که تمایل دارید، سیستم های گرمایش از کف را در خانه خود نصب کنید، باید به انتخاب لوله مناسب گرمایش از کف، توجه کنید زیرا که انتخاب آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
انواع لوله گرمایش از کف
سیستم های گرمایش از کف به طور کلی ۲ نوع می باشند:
- گرمایش از کف مرطوب ( گرمایش از کف به واسطه آب گرم )
- گرمایش از کف برقی
در این مقاله تمرکز خود را بر روی نوع اول یعنی سیستم گرمایش از کف مرطوب، خواهیم گذاشت.
برای گرم کردن محیط اتاق به وسیله سیستم های گرمایش از کف مرطوب، به مقداری لوله نیاز است. این لوله ها با آب گرم پر می شوند و همین باعث می شود که انرژی مورد نیاز سیستم، توسط پمپ حرارتی یا دیگ تامین شود.
این سیستم های گرمایش از کف مرطوب نیز در کف زمین و لوله ها در زیر کف پوش، پنهان می شوند. از دیگر سیستم های گرمایشی، سیستم گرمایش از کف برقی، می باشد که نصب کردن آن بسیار آسان تر و ارزان تر از سیستم گرمایش از کف مرطوب می باشد. سیستم گرمایش از کف برقی با اتصال به مدار الکتریکی خانه و به واسطه ی ترموستات، کار می کند.
سیستم گرمایش از کف مرطوب برخلاف سیستم گرمایش از کف برقی که برق زیادی مصرف می کند، برق نسبتاً کمتری، مصرف می کند و همچنین هزینه نصب آن نیز کمتر می باشد.
سیستم گرمایش از کف چیست؟
جهت نصب سیستم های گرمایشی از کف، لازم است که لوله ها را در کف اتاق نصب کنید. این کار موجب، تبدیل شدن کف زمین به رادیاتور می شود و سیستم گرمایش از کف نیز با پرتوزایی، محیط خانه و اتاق ها را گرم می کند.
سیستم های گرمایش از کف، بر این این اساس کار می کنند که هوای گرم سبک تر و هوای سرد سنگین تر است و به همین دلیل باعث می شود که هوای گرم بالای هوای سرد قرار گیرد و محیط اتاق را نیز گرم کند. از آنجا که سیستم گرمایش از کف، به اندازه سیستم رادیاتور سنتی، وابسته به تجهیزات و ابزار خاصی نیست باعث شده است که بین مردم محبوب شناخته شود.
این سیستم به واسطه ی لوله هایی که در کف سطح خانه نصب شده اند، هوای محیط خانه و اتاق ها را از پایین به بالا گرم می کنند و همچنین این گرما را به طور مساوی در سراسر محیط اتاق پخش می کنند. سیستم گرمایش از کف دارای حداقل جریان هوا می باشد و همین موضوع باعث می شود، دمای اتاق حتی در فصل های سرد سال نیز ثابت بماند.
بهترین لوله برای گرمایش کف
لوله گرمایش از کف انواع گوناگونی دارند که از مهم ترین آن ها، لوله پلاستیکی ( PE-RT) و لوله پلی اتیلن ( PB)، می باشد. کارکرد این لوله ها بر مبنای مواد مصرفی آنها متفاوت است.
لوله پلی اتیلن، ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی و زیرساخت های شهری را همواره و بدون هیچ توقفی، گرم نگه می دارد، از این رو در سیستم های لوله کشی خانه ها، بیشتر از لوله پلی اتیلن ( PB) استفاده می شود. سیستم های لوله کشی پلی اتیلن با عملکرد استثنایی که دارند، باعث شده است تا از آن ها در فناوری های ضروری برای ساختمان ها و ساخت و ساز های مدرن و کم مصرف، نیز استفاده کنند.
لوله های پلی اتیلن علاوه بر ارزان بودن ویژگی های دیگری مانند انعطاف پذیری، سهولت نصب و مقاومت در برابر یخ زدگی، دارند. لوله های پلاستیکی برای سیستم های گرمایش از کفی طراحی شدند که عملکرد آنها بر اساس آب، است. کلمه PE-RT، خلاصه شده ی پلی اتیلن و به معنای مقاومت زیاد در برابر دمای بالا، است.
پلی اتیلن ویژگی هایی مانند خواص عالی در فشار، دمای بالا، انعطاف پذیری بالا، چکش خواری، خورنده نبودن و مقامت بالا در برابر یخ زدگی دارد. لوله های پلاستیکی ( PE-RT) به دلیل سازگاری که با محیط زیست دارند، به راحتی ذوب و بازیافت می شوند و همچنین بهترین گزینه برای سیستم گرمایشی از کف، محسوب می شوند.
عمق لوله گرمایش از کف چقدر می باشد؟
بر مبنای اندازه لوله گرمایش و نوع کفپوش خانه ها، لوله های گرمایش از کف را در عمق مشخصی قرار می دهند. به طور معمول بیشتر توان حرارتی برای UFH تقریبا حدود ۷۰ W/m2 برای کف های چوبی و ۱۰۰ W/m2 برای کفهای بتنی است.
برای اینکه سیستم های گرمایش از کف، کارکرد اثر بخش و مطلوبی داشته باشند، باید نقشه ی ساخت ساختمان را مطابق قوانین ساختمان سازی، طراحی کنند. طبق این قوانین، لازم است که محیط هر اتاق، گرمای مورد نیاز خود را بگیرد. مدت زمان اثر بخشی سیستم گرمایشی وابسته به، مواد سازنده کفپوش است.
لوله هایی را که در عمق ۱۵۰ میلی متری زیر دال بتنی قرار دارند، تقریبا چیزی حدود ۴ ساعت، برای گرم کردن خانه تا دمای ۱۵ درجه سانتی گراد، زمان صرف می کنند. اما ضخامت سیمان ۷۵ میلی متر است و UFH تا ۲ ساعت برای گرم کردن کل محیط خانه زمان صرف می کند.
چگونه لوله گرمایش از کف را نصب کنیم؟
برای نصب لوله گرمایش از کف، ابتدا لازم است که ابزار و وسایل های مورد نیاز را تهیه کنید و همچنین برای UFH مرطوب، عایقی در نظر بگیرید و سپس با اتصال لوله گرمایش از کف به منیفولد، گذاشتن لوله ها را در کف خانه، آغاز کنید.
با استفاده از منگنه لوله ها را روی عایق سفت و محکم کنید. حتما به این مورد توجه داشته باشید که، برای منتشر شدن بیشتر گرما در محیط خانه و اتاق ها، باید لوله ها دارای فاصله مناسبی از هم باشند. سپس ملات را آماده کنید و با دقت بسیار زیاد روی سیستم لوله ای که محکم شده است، خالی کنید و در آخرین مرحله کفپوش را نیز سفت و محکم کنید.
بهترین نوع لوله برای گرمایش از کف را چگونه انتخاب کنیم؟
وقتی که برای گرفتن لوله های گرمایش از کف به بازار می روید، باید نکاتی را به خاطر بسپارید و طبق این نکات لوله ی مناسب را خریداری کنید. در ادامه چند تا از مهم ترین نکات خرید لوله برای گرمایش از کف را توضیح می دهیم.
راندمان هدایت گرما: برای اینکه سیستم گرمایش از کف، سطح راحت و خوبی را برای شما رقم بزند، باید در مناطقی با عایق بندی خوب نصب شود.
انعطاف پذیری: سعی کنید لوله ای را برای گرمایش از کف انتخاب کنید که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سایر لوله ها داشته باشد، زیرا باعث می شود که در حین نصب سیستم، انعطاف پذیری زیادی ایجاد شود و در نتیجه فرایند نصب سیستم گرمایش از کف، در کوتاه ترین زمان انجام شود.
پایداری: مواد خام اصلی به کار رفته در سیستم گرمایش از کف باید مقاومت زیادی نیز در برابر حرارت بالا داشته باشند زیرا مقاومت بالای سیستم گرمایش از کف، نشان دهنده ی اتصال قابل اعتماد و مطمئن و همچنین بدون نشتی، می باشد.
طول عمر: برای گرمایش از کف باید از لوله هایی استفاده کنید که حداقل بتوانند بیشتر از ۵۰ سال عمر کنند.
سازگاری: از نکات دیگری که هنگام خرید لوله باید به آن توجه کنید این است که آیا سیستم گرمایش از کف با منابع انرژی جایگزین سازگاری دارد یا خیر.
نصب: به روش نصب سیستم گرمایش از کف توجه کنید و همچنین به خاطر داشته باشید که ۲ نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد که هرکدام مراحل و روش نصب متفاوتی نیز دارد.
هزینه: قبل از خرید باید هزینه های نصب را پیشاپیش برآورد کنید.
نتیجه گیری
یکی از اولویت های بسیاری از افراد در ساختمان سازی، سیستم گرمایش از کف، می باشد. هزینه نصب این سیستم ها پایین است و همچنین از نظر انرژی کارآمد می باشند. بسیاری از صاحب خانه ها استفاده از سیستم های گرمایش از کف را که بر اساس رطوبت عمل می کنند، مقرون به صرفه می دانند.
اما برخی دیگر از صاحب خانه ها، استفاده از سیستم های گرمایش از کف برقی را ترجیح می دهند زیرا که نصب این سیستم ها از هزینه ی پایینی برخوردار است. هزینه ی نصب سیستم های گرمایش از کف مبتنی بر رطوبت و سیستم های گرمایش از کف برقی، در مقایسه با هزینه نصب UFH مرطوب، بسیار بالا تر است، به همین دلیل سیستم گرمایش از کف (UFH) بهترین روش برای گرم کردن خانه، به جای استفاده از سیستم های گرمایش مرکزی سنتی، است.
سیستم گرمایش از کف چیست ؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله سیستم گرمایش از کف چیست ؟ بهترین لوله برای گرمایش از کف