رادیاتور قرنیزی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
امروزه افراد به دکوراسیون داخلی بسیار اهمیت می دهند. حتی انتخاب سیستم های گرمایشی و سرمایشی را هم با دقت زیاد انجام می دهند. رادیاتور قرنیزی یک سیستم گرمایشی است که مزایای زیادی داشته و علاوه بر آن، زیبایی خاصی هم دارد و می تواند به راحتی نیاز افراد را بر طرف کند.
رادیاتور قرنیزی چیست؟
ادارات و منازلی که دکوراسیون خاصی دارند میتوانند از این رادیاتور استفاده کنند زیرا علاوه بر کارایی زیاد، بسیار هم زیبا است و با هر چیدمان و دکوراسیونی سازگار می باشد. شاید تا امروز اسم رادیاتور قرنیزی را نشنیده باشید در این صورت بهتر است با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم را در مورد آن بدست بیاورید.
رادیاتور قرنیزی یک سیستم گرمایشی است که در داخل پنل قرنیزی که جنس آلومینیوم دارد، قرار می گیرد. این سیستم بسیار کارآمد و ساده است و علاوه بر اینکه گرمای لازم را به ساختمان اداری و یا مسکونی شما می دهد، دارای زیبایی و مقاومت زیادی هم می باشد. در این رادیاتورها، یک پوسته از جنس آلومینیوم را به شکل قرنیز تولید میکنند و اینکار به شما این امکان را میدهد که رادیاتور خود را در زیر این پوسته پنهان کنید.
رادیاتور قرنیزی از آلومینیوم های استاندارد درست شده تا بتواند گرما را خوب انتقال دهد و مانعی هم برای انتشار گرما به محیط نباشد. علاوه بر این موارد، این پوسته آلومینیومی در برابر تمام آسیب ها از رادیاتور محافظت می کند. رادیاتور قرنیزی، کارایی های یک رادیاتور قدیمی را دارد، با این تفاوت که دارای طراحی خاصی می باشد. این رادیاتور را با استفاده از فناوری مدرن درست کردند و توانستند یک رادیاتور مقرون به صرفه و کارآمد و همچنین سازگار با محیط درست کنند.
کاربرد رادیاتور های قرنیزی
رادیاتورهای قرنیزی تلفیقی از رادیاتور ساختمان و قرنیز است که در قالب یک محصول قرار دارند و از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده که میتواند حدوداً پنج برابر بیشتر از آلیاژ فولاد، گرما را انتشار بدهد. رادیاتورهای قرنیزی یک سیستم کارآمد و شیک می باشند که جایگزین قرنیز هایی است که در ساختمان به کار می رود. این سیستم گرمایشی را می توان در ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی استفاده کرد.
یکی از ویژگیهای این رادیاتور این است که در هنگام اجرای رادیاتور قرنیزی، شما محدودیتی ندارید و می تواند کف ساختمان شما، سرامیک یا پارکت باشد و با توجه به سلیقه و علاقه خود می توانید کف منزل را انتخاب کنید.
این رادیاتور تمام مزایا و ویژگی های رادیاتور های معمولی را هم دارد و محیطی که این رادیاتور را کار می گذارند، به راحتی گرم خواهد شد. جنس این رادیاتور ها از آلومینیوم و مس بوده و منحنی هایی دارد که می توان آن را در جاهای غیر مسطح مثل: گوشه خانه، زیر پنجره و… کار گذاشت.
رادیاتور قرنیزی برای خانه های کوچک
از آنجایی که امروزه آپارتمان سازی بسیار گسترش پیدا کرده است و معمولاً خانه ها و آپارتمان ها در متراژهای کوچک ساخته می شوند، به همین دلیل افراد از گذاشتن وسایل اضافه در خانه خودداری میکنند. اگر می خواهید خانه کوچک خود را راحت تر گرم کنید و در مصرف انرژی هم صرفه جویی کنید، بهترین گزینه برای سیستم گرمایشی خانه شما رادیاتور قرنیزی می باشد.
انواع رادیاتور قرنیزی
رادیاتور قرنیزی در دو نوع وجود دارد:
- رادیاتورهای قرنیزی هیدروپونیک
- رادیاتور های قرنیزی الکترونیکی
۱- رادیاتورهای قرنیزی هیدرولیک
در این رادیاتورها، آب در لوله های مسی جریان پیدا خواهد کرد. این سیستم طوری طراحی شده که گرمای آب، محیط را هم گرم می کند. پره های مسی به شبکه متصل بوده و باعث تسهیل در انتقال گرمای آب خواهد شد. وقتی که آب گرم از لوله ها می گذرد، باعث گرم شدن پرهای مسی خواهد شد و در نتیجه هوای اطراف گرم می شود. هوای سردی که در نزدیک زمین وجود دارد، به داخل این سیستم کشیده شده و این هوا به وسیله پره ها گرم خواهد شد. گردش آب و گردش هوا، همچنان ادامه پیدا میکند تا هوای محیط گرم شود.
۲- رادیاتور قرنیزی الکترونیکی
این رادیاتور زودتر گرم شده و دارای سیستم مرکزی یا بویلر و مخزن نیستند و به طور مستقل هم کار می کند. رادیاتور قرنیزی الکترونیکی را می توانید به پنل برق خانه متصل کنید و انرژی لازم را هم به این وسیله دریافت می کند. نصب بعضی از مدل های رادیاتور قرنیزی الکترونیکی، بسیار آسان بوده و شما می توانید آن را به وسیله دو شاخه به برق بزنید. این رادیاتور به این شکل عمل میکند که وقتی ترموستات رادیاتور روشن می شود، باعث می شود هوای سردی که در نزدیک زمین قرار دارد، به داخل این سیستم کشیده شود و این هوای سرد از کنار پره های فلزی که داخل آنها کابل مخصوص وجود دارد، عبور کند. وقتی هوا از کنار این پره ها عبور می کند، دوباره هوای گرم به محیط خانه برمی گردد. بعضی از مدل های این رادیاتور، دارای ترموستات های جداگانه ای هستند که در جلوی پنل آنها نصب شده و در بعضی از مدل ها هم، ترموستات آن در روی دیوار نصب می شوند.
معایب رادیاتور قرنیزی چیست؟
یکی از معایب این رادیاتور ها این است که پره و رویه این رادیاتور از جنس آلومینیوم و مس بوده و احتمال دارد در اثر گذشت زمان این پره و رویه، زنگ بزند. به دلیل اینکه این رادیاتور را در داخل محفظه قرار می دهند، باید حتماً هر چند وقت یکبار روکش رادیاتور را باز کرده و آن را از آثار زنگ زدگی و گرد و غبار تمیز کنید.
همانطور که در ابتدا هم برایتان توضیح دادیم این رادیاتورها برقی می باشند و بسیار هم گران هستند و به دلیل استفاده از برق، مصرف برق منزل را هم افزایش خواهد داد. این رادیاتور برای محیط هایی مناسب است که کوچک بوده و زود گرم می شود ولی مناطقی که دارای زمستان های سخت هستند، رادیاتور قرنیزی گزینه مناسبی نیست.
یکی دیگر از معایب این رادیاتور این است که شما را در چیدن لوازم منزل محدود خواهد کرد. زیرا رادیاتور قرنیزی در کنار دیوار نصب شده و حتماً باید اطراف آن دارای فضای خالی باشد تا کارایی آن را کاهش ندهد. همچنین وسایلی مثل لوازم الکترونیکی، تلویزیون، کامپیوتر و… که ممکن است در اثر حرارت آسیب ببینند، نباید نزدیک به رادیاتور قرنیزی قرار داده شود.
گاهی امکان دارد که در داخل لوله های این رادیاتور، هوا جمع شود و این می تواند در فعالیت رادیاتور، اختلال ایجاد کند. البته این مشکل جدی نبوده و شما می توانید به وسیله هواگیری لوله ها، مشکل را رفع کنید. عیب دیگر رادیاتور های هیدرولیک این است که نسبت به رادیاتور های برقی، دیرتر گرم می شوند ولی زمان بیشتری هم طول می کشد تا گرمای خود را از دست بدهند.
رادیاتورهای قرنیزی چه مزایایی دارند؟
این رادیاتورها مزایای زیادی دارند که یکی از آنها این است که فضای کمی را اشغال خواهند کرد. رادیاتور قرنیزی در قسمت پایینی حاشیه دیوار نصب شده و به دلیل باریک بودن فضای زیادی را اشغال نمی کند. این رادیاتور برای اتاق و خانه های کوچک و یا دفاتری که جایی برای نصب کردن رادیاتور ندارند، بسیار مناسب است.
یکی دیگر از مزیت های این رادیاتور، گرم شدن اتاق به طور یکنواخت است. رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتور معمولی میتواند بهتر و متعادل تر گرما را منتشر کند، به دلیل اینکه تمام اتاق را فرا می گیرد. رادیاتور معمولی، اکثراً اطراف محلی که نصب شده است، را گرم می کند و قسمت هایی که از رادیاتور دور هستند، کمتر گرم می شود، ولی رادیاتور قرنیزی در سرتاسر محیط نصب شده و به همین دلیل می تواند به یک اندازه تمام فضا را گرم کند و از طرفی هم در صورتی که آن را در زیر پنجره نصب کنید، هوای سردی که از درز های پنجره به اتاق شما وارد می شود، به وسیله این رادیاتور، به گرما تبدیل خواهد شد.
یکی دیگر از مزایای این رادیاتور این است که سر و صدا ندارد. رادیاتورهای قرنیزی با وجود اینکه کارایی زیادی دارند بدون صدا کار کرده و دارای دوده نمی باشند و باعث سیاه شدن دیوارهای محیط هم نمی شوند.
یکی از مزایای دیگر این رادیاتور که بسیار هم مورد توجه کاربران قرار گرفته است، زیبایی ظاهری آن است که می توان آن را با دکوراسیون داخلی منزل سازگار کرد. رادیاتور قرنیزی به خانه شما زیبایی خاصی می بخشد و علاوه بر زیبایی، به دلیل کوچک بودن و توکار بودن، با نصب این رادیاتور، شما دیگر لازم نیست از رادیاتورهای فلزی که بزرگ بوده و لوله هایی متصل بهم دارد، در داخل محیط استفاده کنید.
سخن پایانی
یکی از رادیاتورهای نسل جدید رادیاتورهای قرنیزی است که توانسته خود را با انواع دکوراسیون داخلی و دنیای مدرن سازگار کند. می توان گفت که این رادیاتورها جذاب ترین و به روزترین تکنولوژی سیستم گرمایشی محیط هستند که معمولاً از جنس آلومینیوم ساخته شدهاند و مدل های پیشرفته و جدید آن هم از جنس مس و آلومینیوم درست شدند.
معایبی که سیستم های گرمایشی قدیمی داشتند، در این رادیاتور مشاهده نمی شود. سیستم رادیاتورهای قرنیزی هم مانند سیستم های دیگر دارای معایب و مزایایی است که شما باید ابتدا آنها را بررسی کرده و طبق نیازهای خود و محیطی که میخواهید رادیاتور را درآنجا بگذارید، برای نصب رادیاتور تصمیمگیری کنید. اگر می خواهید برای محیط کوچک یک رادیاتور قرار بدهید که طراحی خاصی هم داشته باشد، استفاده از این رادیاتور بسیار گزینه مناسبی است.
رادیاتور قرنیزی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
رادیاتور قرنیزی برای خانه های کوچک