خدمات ساختمانخدمات

کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

دکوراسیون و ساخت و سازهای مدرن در دنیای امروزی کارها را ایمن تر، راحت تر و زیبا تر کرده است. این موضوع موجب شده تا معماران و طراحان داخلی به جای اینکه از مصالح سنتی استفاده کنند، مصالح جدید و به روز را در ساخت و ساز خود به کار ببرند. یکی از این مصالح ساختمانی جدید کناف ها هستند که در طراحی داخلی ساختمان ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

کناف چیست؟

کناف ها صفحات با روکش گچی یا همان گچبری ها هستند که در سقف های کاذب و یا دیوارها جهت دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند و با استفاده از آنها می توان طرح ها و مدل های گوناگونی ایجاد کرد. ایبک امداد در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازد که کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی ساختمان استفاده می شود؟ با ما همراه باشید تا با انواع کناف و چگونگی اجرای آن در ساختمان آشنا شوید. نخست کناف را تعریف می کنیم و پس از آن با روش اجرای آن در ساختمان ها صحبت خواهیم کرد.

کناف

یکی از مصالح نوین که به جای مصالح سنتی قدیمی در ساخت و ساز ساختمان ها به کار می رود کناف می باشد. کناف از مصالح بدون آب است و در حقیقت روکش های کاغذی است که جهت درست کردن سقف های کاذب، ایجاد دکور روی سقف یا دیوار و همچنین دیوارهای کاذب مورد استفاده قرار می گیرد. کناف در واقع نام برندی آلمانی می باشد که این محصول را تولید می کند. دو برادر به نام های کارل و آنفوس کناف شرکتی را در سال ۱۹۳۲ تاسیس کردند. با در نظر گرفتن قدمت ۸۰ ساله این شرکت می توانیم آن را به عنوان یکی از شرکت های بین المللی معروف و شناخته شده در صنعت ساختمانی معرفی کنیم که بیشتر از ۱۸ هزار نفر در کارخانه و دفاتر آن در سرتاسر دنیا در حال فعالیت هستند. از مشخصه های این شرکت می توان به ابداع، اختراع و نوآوری در صنعت ساختمان، سرمایه گذاری کلان و حمایت از نظر ها و ایده های جدید کارکنانش اشاره کرد.

اولین بار این شرکت آلمانی در منطقه زارلاند شروع به کار کرد و با تنوع و توسعه تولیداتش توانست شرکت را در سطح بین المللی ارتقا دهد و فعالیت های بسیار زیادی انجام دهد که عبارتند از:

  • عایق های حرارتی و صوتی
  • تولید مصالح و استخراج سنگ آهک
  • مواد ساختمانی و مصالح بر پایه سیمان و گچ
  • ماشین آلات و تجهیزات تولید کننده  مصالح بالا

کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

 مزایای استفاده از کناف در مقایسه با سیستم های قدیمی و رایج کشور

در زیر به صورت خلاصه مزایای کاربرد کناف ران نام می بریم.

  1. مقاومت بیشتر کناف در برابر زمین لرزه
  2. سطح ایمنی بالاتر کناف
  3. سرعت زیاد اجرای کار
  4. اجرای آسان و راحت
  5. وزن سبک و کاهش هزینه های حمل و نقل
  6. افزایش سطوح مفید زیر بنا
  7. عایق صوتی و حرارتی مناسب
  8. قابلیت فرم گرفتن بالا در ساخت و ساز و دکوراسیون داخلی
  9. تغییر فضاهای قدیمی به جدید و همچنین تبدیل به کاربری امروزی و مدرن
  10. قابلیت بازیافت بیشتر از ۷۵ درصد از مصالح
  11. کاهش نخاله ساختمانی
  12. کم شدن نیروی انسانی
  13. اجرای راحت عبور تاسیسات از فضای بین دیوار ها و دست یافتن آسان به تاسیسات ساختمان
  14. قابلیت رنگ پذیری آسان
  15.  مصرف بهینه از منابع با در نظر گرفتن جنبه زیست محیطی

لوازم و ابزار های مورد نیاز جهت اجرای کناف کاری

در این قسمت تعدادی از لوازم و ابزار های پرمصرف در اجرای کناف کاری را معرفی خواهیم کرد:

  • سوهان گرد
  • دستگاه برش قرقره
  • جک نگهدارنده
  • گاری حمل پنل
  • جک بالابر
  • دستگیره حمل پنل
  • گرد بر
  • ریسمان رنگی
  • اره چاقویی
  • رنده
  • غلتک سوزنی
  • دستگاه برش طولی
  • همزن رنگ
  • چکش پلاستیکی برش
  • پیچ زن کناف
  • کاردک زاویه دار
  • انبر پانچ
  • کاردک پیچ گوشتی دار
  • کمچه
  • ماله استیل
  • سنباده
  • سنباده دسته دار
  • لیسه استیل
پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایده های جدید برای کاشی بین کابینت

نحوه اجرای کناف کاری

کناف کاری به ۴ نوع مختلف انجام می پذیرد که هر کدام بسته به نوع کاربرد آن می تواند با یکدیگر تفاوت داشته باشد. در ادامه به صورت خلاصه هر کدام از آنها را معرفی خواهیم کرد و با روش انجام آنها آشنا خواهیم شد.

۱. کناف کاری دیوار کاذب

این روش بیشتر جهت بازسازی خانه ها و ساختمانهای قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد. این سبک کناف کاری به دو بخش تقسیم می گردد.

۱. کناف با سازه

۲. کناف بدون سازه

دیوارهای پوششی از نوع با سازه خودشان به دو گروه جدا تقسیم می شوند:

الف. دیوار پوششی نوع با سازه متصل به دیوار زمینه

در این روش صفحات روکش دار گچی روی یک زمینه فلزی که به دیوار زمینه وصل شده است، پیچ می شوند. در این اجرا، فاصله ای آزاد میان صفحه ها و دیوار زمینه قرار دارد که از آن جهت عبور دادن تاسیسات مکانیکی و الکتریکی استفاده می شود. مزیت استفاده از این روش پوشش دادن مشکلات دیوار زمینه مانند ناصافی دیوار و همچنین شرایط نامناسب برای متصل کردن پرلفیکس ( میزان جذب،رطوبت، آلودگی و…) می باشد. به عنوان مثال با استفاده از این روش می‌توان پوششی جهت دیوارهای بتنی درست کرد. با این ساختار پوشش ایجاد شده می تواند تا ارتفاع ۱۰ متر قابل اجرا باشد.

کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

ب. دیوار پوششی نوع باز سازه مستقل از دیوار زمینه

از لحاظ ساختاری، دیوارهای پوششی که از نوع با سازه و مستقل از دیوار زمین می باشند، شبیه دیوار های مجزا کننده کناف هستند. تفاوتشان تنها در این است که دیوار ها فقط در یک طرف ساختار نصب می شوند. مزیت مهم این ساختار وابسته نبودن به شرایط دیوار زمین می باشد. این نوع اجرا می تواند در موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  • مقاوم سازی دیوار ها در برابر آتش سوزی و حریق در ساختمان هایی که در حال بهره برداری می باشند.
  • وقتی که پوشش کاری ارتفاعش بیشتر از ۳ متر باشد.
  • وقتی که نصب بارهای طره ای با محاسبات استاتیکی و بارگذاری مشخص مورد نظر قرار گیرد.
  • وقتی که فاصله تاسیساتی بسیار زیادی برای ایجاد لایه عایق و یا عبور دادن تاسیسات با حجم زیاد لازم باشد.
  • هنگام مواجهه با دیوار ناهموار و سست که دارای شرایط اتصال نامناسب می باشد.
  • وقتی که پوشش کاملا مستقل از قسمت دیوار زمینه مورد نظر طرح باشد. به عنوان مثال در بعضی از پروژه های احیای ساختمان ها و یا تعمیر بنا های تاریخی برای محافظت از دیوار زمینه هنگام بهره برداری می توان بدون صدمه رساندن به دیوار زمینه و اصلی پوشش جدیدی ایجاد کرد.

دیوارهای کاذب بدون سازه

روش کار دیوار پوششی از نوع بدون سازه اینگونه است که نخست به وسیله خمیر مخصوص که همان پرلفیکس نام دارد، لایه ای از گچ از قبل آماده شده را به صورت مستقیم به دیوار متصل می کنند. بعد از آن مرحله درزگیری می‌باشد که به صورت نواری به وسیله بتن های مخصوص اجرا می شود.  بعد از پایان این مرحله به آسانی می توان کاشی کاری و همچنین کاغذ دیواری را انجام داد. این روش جهت بازسازی و مرمت بناهای قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

اجرای کناف کاری به وسیله دیوار کاذب جداکننده

این روش جهت جدا ساختن فضای درونی ساختمان به وسیله دیوار کاذب جدا کننده مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند شامل قاب های فولادی پیش ساخته و سبک به شکل U و C می باشد. در این روش صفحه های روکش دار گچی را به صورت یک یا چند لایه به وسیله پیچ های مخصوص سرویس در محل اجرا نصب می کنند. بعد از نصب کردن گچ های مخصوص همه درز ها به وسیله نوار بتن کاری پر می‌شود. بعد از اجرای کامل این روش می‌توان رنگ کاری، کاشی کاری، کاغذ دیواری و رنگ آمیزی را انجام داد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار | نحوه برطرف کردن نم دیوار

۲. سقف کاذب کناف مشبک ای

جهت آماده ساختن سقف های مشبک از کاشی ها و تایل های گچی و پوشالی استفاده می کنند. این تایل ها به وسیله آویز های مخصوص به سقف متصل می شوند. قبل از آن، آویز ها به صورت زیر سازی به سقف متصل شده اند. در مرحله بعد تایل‌هایی که از پیش آماده شده اند روی سقف قرار می گیرند. این روش کناف کاری از کاربردی ترین و همچنین ساده ترین روش های کناف کاری به شمار می رود. زیرا می توان علاوه بر تنظیم کردن ارتفاع جهت دسترسی به تأسیسات الکتریکی یکی از تایل ها را به راحتی برداشت.

۳. سقف کاذب یکپارچه

سقف کاذب یکپارچه را بیشتر به عنوان سقف های کاذب مورد استفاده قرار می دهند. جهت زیرسازی کناف کاری در این روش از زیر سازی فولادی بهره می برند. به این صورت که نخست صفحه های کناف به وسیله پیچ و مهره روی زیرساخت فولادی بسیار محکم نصب می‌شود.  بعد از پایان کناف کاری، اجرای درزگیری آغاز می شود. این روش به نسبت سایر روش ها سرعت بیشتری داشته و راحت تر اجرا می گردد. زیرا بلافاصله پس از خشک شدن بتونه می شود رنگ آمیزی را آغاز کرد. در این روش هم دسترسی به تأسیسات الکتریکی آسان می باشد.

۴. پایان کناف کاری

پس از اینکه نصب سقف ها و دیوار ها به پایان رسید، باید جهت رنگ آمیزی سطح صافی را آماده کرد. جهت آماده ساختن آن نخست باید ناصافی و ناهمواری هایی را که به خاطر پیچ کردن ایجاد شده هموار و صاف کرد. با استفاده از ماستیک می توان این سطوح ناصاف و ناهموار را محو کرد. پس از آنکه لایه ماستیک خشک شد، می توان مرحله بعد را که اجرای لایه آستر روی سطح کار می باشد انجام داد تا کاغذ دیواری یا رنگ روغن و یا کاشی کاری بهتر قابل اجرا باشد.

سخن پایانی

کناف با تکنولوژی  به روز دنیا در بخش دکوراسیون و ساختمان محصولاتی تولید می کند که جهت ایجاد سقف کاذب و دیوار جداکننده و دکوراتیو بسیار مناسب و کاربردی  است و بنا را بر سرعت و سهولت نصب ولی کیفیت بسیار بالا قرار داده است. چنانکه در سیستم سقف کاذب، پانل های از پیش ساخته شده گچی در کارخانه، توسط فرایندی زیر سازی شده و برش می‌خورند و با سریعاً بر روی سقف نصب می شوند.

بی شک زیبا سازی فقط به دکوراسیون و طراحی داخلی منزل محدود نمی‌شود بلکه دیزاین و طراحی همه اجزا در این امر بسیار کاربردی و مهم می باشد. استفاده از کفپوش، دیوارپوش و سقف مدرن می تواند از عواملی باشد که به شما در رسیدن به این هدف کمک کند. ایبک امداد در این مقاله تلاش کرده است تا نخست تعریف کامل و جامعی از گچبری و یا کناف داشته باشد. پس از آن تاریخچه این هنر را برای شما بازگو کرد و از کاربردهای آن در طراحی و دکوراسیون منزل و همچنین روش نصب آن سخن گفته است. امید است که این مطلب جوابگوی نیاز شما باشد.

کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا