خدمات ساختمان

راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه | انواع مختلف کابینت

آشپزخانه مهم‌ ترین قسمت خانه می‌ باشد. چنانچه اتاق خواب مکانی برای آرامش یافتن و اتاق نشیمن مکانی جهت دورهمی و تفریح باشد آشپزخانه هم می‌ تواند به افراد آرامش داده و هم مکانی برای جمع شدن افراد خانواده دور هم باشد. طراحی آشپزخانه به همین خاطر از دیگر بخش‌ های خانه مهمتر است. ممکن است برای شما هم جالب باشد که تا قرن هجدهم، مکانی به نام آشپزخانه در ساختمان وجود نداشت. در واقع غذا در محیطی خارج از خانه پخته و داخل خانه سرو می‌ شد. در قرن نوزدهم با اختراع دیگ‌ های بخار، کوره و پس از آن لوازم برقی مانند یخچال، انقلاب بزرگی در طراحی آشپزخانه رخ داد به همین خاطر آشپزخانه به محیطی دوست داشتنی و جذاب برای اهالی خانه تبدیل شد و شیوه معماری آن نیز اهمیت ویژه‌ ای پیدا کرد. طراحی کابینت آشپزخانه از مهمترین کارهایی است که باید با رعایت اصول مربوط به آن انجام شود.

نکات مهم برای طراحی آشپزخانه

پیش از آنکه در مورد روش طراحی آشپزخانه دکوراسیون و پلان های آن صحبت کنیم نکات مهمی نیز وجود دارد که لازم است در مورد آنها اطلاعاتی داشته باشید.

مثلث کار داخل آشپزخانه: نکته مهمی که در مورد آشپزخانه وجود دارد شناخت مثلث کار می‌ باشد. در طراحی آشپزخانه باید سه راس اصلی آن یعنی یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی نزدیک به یکدیگر و به صورت درست قرار داده شوند. انتخاب پلان آشپزخانه با در نظر گرفتن این مثلث انجام می‌ شود.

آشپزخانه مخفی: در اغلب خانه‌ ها کنار آشپزخانه اصلی آشپزخانه مخفی نیز وجود دارد و ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و دیگر لوازم غیر ضروری را در آن نگهداری می‌ کنند.

لیست کردن همه جزئیات: پیش از آغاز طراحی آشپزخانه و ساخت آن لازم است لیستی از همه جزئیاتی که مد نظر شما قرار دارد ایجاد کنید. لوازم برقی، کابینت، شیرآلات، سینک ظرفشویی، پرده و همه جزئیاتی که در آشپزخانه می‌ خواهید را داخل این لیست بنویسید.

انواع پلان آشپزخانه

طراحی آشپزخانه با نقشه کلی آن و سلیقه صاحبخانه ارتباط مستقیمی دارد. پلان‌ های متنوع می‌ تواند برای آشپزخانه مد نظر قرار گیرد که در ادامه آنها را معرفی می‌ کنیم.راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه | انواع مختلف کابینت

  • آشپزخانه خطی

یکی از ساده‌ ترین پلان‌ ها برای آشپزخانه نوع خطی می‌ باشد. در این پلان اجاق گاز، یخچال و سینک ظرفشویی در یک خط و در کنار یکدیگر قرار داده می‌ شود. این پلان برای آشپزخانه‌ هایی مناسب است که فضای کمی دارند.

  • آشپزخانه ال شکل

در این آشپزخانه‌ ها بیشتر لوازم آشپزخانه در ضلع بزرگتر قرار می‌ گیرند. این پلان هم برای خانه‌ هایی که کوچک هستند مناسب می‌ باشد.

  • آشپزخانه U شکل

یکی دیگر از تیپ‌ های طراحی آشپزخانه پلان U شکل می‌ باشد که به آن نعل اسبی نیز گفته می‌ شود. این پلان برای منازلی که آشپزخانه آنها نسبتاً بزرگ است مناسب می‌ باشد.

  • آشپزخانه راهرویی

این آشپزخانه‌ ها به یک راهرو شبیه هستند و لوازم آشپزخانه در دو طرف آن قرار داده می‌ شود. پلان گالی در خانه‌ هایی مورد استفاده قرار می‌ گیرد که فضای آشپزخانه آنها راهرویی شکل است.

  • آشپزخانه G شکل
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با تأسیسات ساختمان | اهمیت رسیدگی به تأسیسات خانه

برخی آشپزخانه‌ ها به G انگلیسی شباهت دارند و جزیره نیز در آنها کاربرد دارد. این آشپزخانه‌ ها در ایران نیز طرفداران زیادی دارند و با قرار دادن جزیره یا اپن می‌ توانند محیط اشتراکی با سالن پذیرایی داشته باشند.

  • آشپزخانه شکل جزیره

یکی از پلان‌ های پرطرفدار در آشپزخانه پلان جزیره‌ ای می‌ باشد. در حقیقت این آشپزخانه‌ ها به المان جداگانه‌ ای نیاز دارند و جزیره مهمترین نقش را در آنها ایفا می‌ کند.

انواع آشپزخانه بر اساس سایز و سبک معماری

آشپزخانه‌ ها را می‌ توان از جهات دیگری نیز دسته‌ بندی کرد. سبک معماری و اندازه ظاهری آشپزخانه می‌ تواند آنها را به آشپزخانه‌ های مدرن و یا کلاسیک تبدیل کند.

  • آشپزخانه مدرن

از اوایل قرن بیستم طراحی آشپزخانه‌ ها به شکل مدرن آغاز شد. در این سبک کابینت آشپزخانه معمولاً به شکل زاویه‌ دار، ساده و یا تیز و یا بدون دستگیره ساخته می‌ شود. رنگ دیوارها، نورپردازی، لوازم آشپزخانه و دکوراسیون در آشپزخانه مدرن با آشپزخانه سنتی تفاوت چشمگیری دارد.

  • آشپزخانه سنتی

یکی از انواع مختلف آشپزخانه‌ ها که در ایران نیز به وفور دیده می‌ شود آشپزخانه سنتی است. در این آشپزخانه‌ ها فرش، کابینت چوبی، پرده توری، کاشی کاری سنتی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های آن به شمار می‌ آیند. رنگ سقف دیوار و کف آشپزخانه هم نگاه سنتی را در طراحی آن یادآوری می‌ کند.

  • آشپزخانه اپن

یکی دیگر از آشپزخانه‌ ها آشپزخانه اپن می‌ باشد و هدف آن نزدیک کردن فضای نشیمن به فضای آشپزخانه است. برای آنکه بین این دو فضا ارتباطی ایجاد شود حد فاصل بین این دو قسمت را با سنگ برجسته می‌ کنند.

  • آشپزخانه ایرانی

یکی دیگر از آشپزخانه‌ ها نیز آشپزخانه ایرانی می‌ باشد و در آن المان‌ هایی مانند کاشی کاری ایرانی، فرش ایرانی و دکوراسیون ایرانی استفاده می‌ شود. معمولاً این آشپزخانه‌ ها مکانی برای دورهمی افراد خانواده می‌ باشند و میز ناهارخوری نیز داخل آن قرار دارد.

  • آشپزخانه کلاسیک

یک نوع دیگر از آشپزخانه‌ ها نوع کلاسیک می‌ باشد. در این سبک کابینت‌ های خاصی که دارای رنگ روشن هستند با لوازم خانگی مانند مایکروویو، یخچال و … هماهنگ می‌ شوند. شیرآلات، پنجره، لوازم موجود در آشپزخانه و گچ‌ کاری آن همگی با سبک کلاسیک می‌ باشند.

  • آشپزخانه باریک و کوچک

امروزه که بیشتر خانه‌ ها متراژ کوچکی دارند معمولاً آشپزخانه‌ های آنها نیز کوچک است. در دسته‌ بندی آشپزخانه لازم است تا به آشپزخانه کوچک هم اشاره کنید و با ترفندهای ساده آن را به شکل راهرویی، خطی و یا آشپزخانه با شکل ال تبدیل نمایید.

  • آشپزخانه بزرگ

معمولاً آشپزخانه‌ هایی که بزرگ هستند به همراه آشپزخانه مخفی یا انباری طراحی می‌ شوند. بیشتر این آشپزخانه ها نمای ظاهری دارند و پخت و پز و طبخ غذا و همچنین شستن ظروف کثیف در قسمت دیگری از آشپزخانه که معمولاً از دید مخفی است انجام خواهد شد.

انواع کابینت‌ های آشپزخانه بر اساس جنس آنها

یکی از اساسی‌ ترین موضوعات مربوط به آشپزخانه کابینت می‌ باشد. انتخاب کابینت، خرید و نصب آن از کارهای بسیار دشوار و طاقت فرسا به شمار می‌ آید. اگر این انتخاب اشتباه انجام شود در واقع آشپزخانه شما به خرابه‌ ای تبدیل خواهد شد بنابراین در این زمینه باید توجه زیادی داشته باشید.

کابینت تمام چوب

یکی از گران‌ ترین کابینت‌ های آشپزخانه کابینت تمام چوب می‌ باشد که زیبایی بی‌ نظیری دارد.راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه | انواع مختلف کابینت برای ساختن اسکلت اصلی این نوع کابینت از فلز یا ام دی اف نیز می‌ توان استفاده کرد. این کابینت‌ ها بعد از ساخته شدن از رنگ پلی استر پوشیده می‌ شوند و علاوه بر مقاومت زیبایی بی‌ نظیری هم دارند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید تشک خوشخواب | انواع مختلف تشک

کابینت روکش چوب

برخی از افراد دوست دارند که نمای چوبی در آشپزخانه خود داشته باشند اما بودجه کافی جهت انتخاب کابینت تمام چوب را هم ندارند بنابراین کابینت روکش چوب می‌ تواند بهترین انتخاب برای آنها باشد. در این کابینت‌ ها از چوب بلوط به عنوان روکش استفاده می‌ شود و بدنه اصلی آنها نیز ام دی اف است.

کابینت ملامینه

یکی از ارزان‌ ترین مدل‌ های کابینت، کابینت ملامینه می‌ باشد. به بیان ساده‌ تر ملامینه ورقی از جنس نئوپان می‌ باشد که روکش آن جنس ملامینه است. یکی از مشکلاتی که کابینت ملامینه دارد این است که در برابر آب و رطوبت حساسیت داشته و به همین خاطر برای مناطق مرطوب مناسب نیست.

کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف را از نظر مقاومت می‌ توانیم در رده بالاتری از کابینت ملامینه قرار دهیم. جنس اصلی کابینت ام دی اف چوب فشرده می‌ باشد و روکشی از ملامین هم بر روی آن کشیده می‌ شود. این کابینت‌ ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت ندارند اما نسبت به کابینت ملامینه بهتر هستند.

کابینت های گلاس

حتماً شما هم کابینت‌ های براق در آشپزخانه‌ ها را دیده‌ اید. جنس آنها از های گلاس می‌ باشد. ورقی که در کابینت هایگلاس مورد استفاده قرار می‌ گیرد ورق براقی است که نسبت به ام دی اف مقاومت بیشتری داشته و قیمت آن نیز بیشتر است.

کابینت پلی گلاس

این کابینت‌ ها دقیقاً مشابه کابینت های گلاس از ام دی اف خام ساخته شده‌ اند و فقط تفاوتی که در آنها وجود دارد این است که روکش خارجی آن پلی گلاس می‌ باشد. در دو سمت ورق پلی گلاس روکش ملامینه کشیده شده و پس از آن لایه‌ ای از پلی استر نیز روی آن می‌ پوشانند تا در برابر رطوبت و خراش مقاومت زیادی داشته باشد.

کابینت ممبران

یکی دیگر از کابینت‌ هایی که در طراحی آشپزخانه به کار برده می‌ شود کابینت ممبران یا وکیوم می‌ باشد. روکش آن از جنس پی‌ وی‌ سی است.راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه | انواع مختلف کابینت طرح‌ های برجسته و نقوش هم بر روی کابینت ممبران ایجاد می‌ کنند و همین موضوع می‌ تواند آن را از نظر شکل ظاهری با دیگر کابینت‌ ها متمایز نماید.

سخن آخر

طراحی کابینت آشپزخانه با رعایت نکات حرفه‌ ای که در مورد آن اهمیت ویژه‌ ای دارد می‌ تواند آن را به مکان بسیار زیبایی در خانه تبدیل کند. در این مقاله از آی بک امداد سبک‌ های مختلف طراحی آشپزخانه را معرفی کردیم و انواع مختلف کابینت را نیز توضیح دادیم. طراحی کابینت آشپزخانه با جنس‌ های مختلف چوبی، روکش چوب، ملامینه، ام دی اف، های گلاس، پلی گلاس، ممبران و … انجام می‌ شود که هر کدام از آنها ویژگی‌ های خاص خود را دارند. همچنین آشپزخانه دارای سبک‌ های مختلف مدرن، سنتی، اپن، ایرانی، کلاسیک، کوچک و بزرگ است که در هر کدام از آنها طراحی کابینت به شکل ویژه‌ ای باید انجام شود.

راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهنمای کامل طراحی کابینت آشپزخانه، انواع مختلف کابینت

امتیاز کاربر: ۲.۵۲ ( ۵ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا