خودرو

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو | نحوه استفاده از لاستیک زاپاس 

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو شاید در ظاهر کار با اهمیتی نباشد، اما تنظیم باد لاستیک خودرو موجب می شود که خودرو راحتتر و مطمئن تر راه برود و شتاب بگیرد. و همچنین مصرف سوخت خودرو بهینه تر می شود. برای همین چک کردن باد لاستیک انواع خودرو باید به صورت هفتگی چک شود.

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو یکی از مراحل مهم نگهداری و بهینه سازی عملکرد خودرو است که باید با رعایت استانداردهای مشخص شده انجام شود.

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو تاثیر مستقیمی در مقاومت سایشی، چسبندگی، ترمز گیری، فرمان پذیری، مصرف سوخت و ایمنی خودرو دارد. برای تنظیم باد لاستیک انواع خودرو ، باید از دستگاه های پمپ باد یا کمپرسور هوا استفاده کرد و فشار هوای لاستیک ها را با استفاده از فشارسنج چک کرد.

هر خودرو بر اساس نوع و جنس لاستیک، سایز رینگ، وزن خودرو و شرایط رانندگی یک مقدار فشار باد استاندارد دارد که معمولا در دفترچه راهنمای خودرو یا در قسمت درب سوخت آن ذکر شده است.

چرا تنظیم باد لاستیک مهم است و چه فوایدی دارد؟

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چون:

  • تنظیم باد لاستیک انواع خودرو باعث می شود لاستیک ها با سطح جاده بهتر بچسبند و در نتیجه کنترل، ترمزگیری و فرمان پذیری خودرو بهبود می یابد.
  • همچنین تنظیم باد لاستیک انواع خودرو باعث می شود لاستیک ها به صورت یکنواخت ساییده شوند و در نتیجه عمر آنها طولانی تر شود.
  • تنظیم باد لاستیک انواع خودرو باعث می شود مقاومت لغزش لاستیک ها کاهش یابد و در نتیجه مصرف سوخت خودرو کمتر شود.
  • همچنین تنظیم باد لاستیک انواع خودرو باعث می شود فشار و تنش های جاده از سیستم تعلیق خودرو کاسته شود و در نتیجه عملکرد و طول عمر قطعات خودرو بهبود می یابد.
  • تنظیم باد لاستیک انواع خودرو باعث می شود خطر پوسته شدن، ترکیدن یا منفجر شدن لاستیک ها در سرعت های بالا کاهش یابد و در نتیجه احتمال حوادث رانندگی کمتر شود.

چگونه می توان فشار باد لاستیک های خودرو را چک کرد؟

برای چک کردن فشار باد لاستیک های خودرو، شما به دستگاه فشارسنج هوا نیاز دارید که می توانید آن را از فروشگاه های لوازم یدکی تهیه کنید.

همچنین باید از میزان فشار استاندارد لاستیک خودرویتان مطلع باشید که معمولا در دفترچه راهنمای خودرو یا در قسمت درب سوخت آن ذکر شده است. سپس باید مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله اول

اولین کار این است که خودرو را در جای صاف و ثابت قرار دهید و مطمئن شوید که لاستیک های آن سرد هستند. بهتر است حداقل نیم ساعت از حرکت خودرو گذشته باشد.

مرحله دوم

درپوش والو را باز کرده و فشارسنج را بر روی والو فشار دهید و پس از گذشت ۲-۳ ثانیه عدد درج شده روی فشارسنج را بخوانید.
این روند را برای هر ۴ لاستیک انجام دهید تا بتوانید همه ی آنها را بالانس و متعادل کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی اجزای مختلف کمپرسور کولر خودرو | وظیفه کمپرسور کولر

مرحله سوم

در صورتی که فشار درج شده با عدد استاندارد تفاوت داشت، می توانید با استفاده از دستگاه کمپرسور هوا آنها را تنظیم کرده و یا کار را به تعمیرگاه بسپارید.

مرحله چهارم

درپوش والو را در جایش قرار دهید و محکم ببندید و کار تمام است.

 آشنایی با تنظیم باد لاستیک انواع خودرو

چه زمان هایی باید باد لاستیک های خودرو را تنظیم کرد؟

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو یک کار مهم و ضروری است که باید به صورت منظم و در فواصل مشخص انجام شود. برخی از زمان هایی که باید باد لاستیک های خودرو را تنظیم کنید عبارتند از:

  •  قبل و بعد از سفرهای طولانی
  • با تغییر دمای هوا به مقدار قابل توجه
  • قبل و بعد از حمل بار سنگین
  • هر ۳۰ روز یک بار یا با هر بار سوخت گیری
  • قبل و بعد از تعویض لاستیک

برای تنظیم باد لاستیک انواع خودرو ، بهتر است از دستگاه های پمپ باد یا کمپرسور هوا استفاده کرده و فشار هوای لاستیک ها را با استفاده از فشارسنج چک کنید.

هر خودرو بر اساس نوع و جنس لاستیک، سایز رینگ، وزن خودرو و شرایط رانندگی یک مقدار فشار باد استاندارد دارد که معمولا در دفترچه راهنمای خودرو یا در قسمت درب سوخت آن ذکر شده است.

چه علائمی نشان می دهد که لاستیک های خودرو نیاز به تعویض دارد؟

علائم زیر را می توان به عنوان نشانه های تعویض لاستیک در نظر گرفت:

تاریخ تولید لاستیک

اگر لاستیک بیش از ۶ سال قدمت داشته باشد، باید تعویض شود.

برآمدگی ها و حباب های روی بدنه لاستیک

این علائم نشان می دهند که اجزای داخلی لاستیک آسیب دیده اند و ممکن است باعث پاره شدن تایر در جاده شوند.

ترک خوردگی و خشک شدن لاستیک

این علائم نشان می دهند که لاستیک دچار پیر شدگی و کاهش الاستیسیته شده است.

لرزش های ماشین

اگر هنگام رانندگی ماشین شروع به لرزیدن کند، ممکن است به دلیل نامتعادل بودن چرخ ها یا خراب شدن کمک فنرها باشد.

ساییدگی آج های لاستیک

اگر عمق آج های لاستیک کمتر از ۱.۶ میلی متر شده باشد، باید تعویض شود. همچنین، ساییدگی نامتقارن یک طرف لاستیک نشان می دهد که فشار هوای لاستیک مناسب نبوده است.

نوارهای روی لاستیک

بعضی از لاستیک ها دارای نوارهای رنگین روی سطح آج هستند که در صورت رسیدن به سطح تماس با جاده، نشان می دهند که زمان تعویض رسیده است.

چگونه می توان یک لاستیک پنچر شده را تعمیر کرد؟

روش های زیر را می توانید برای تعمیر لاستیک پنچر شده استفاده کنید:

استفاده از کیت تعمیر لاستیک

این کیت شامل یک قلم تعمیر، چسب، چاقو و چند تار مخصوص است. ابتدا باید محل نشت باد را پیدا کنید و هر گونه آلودگی را از آن پاک کنید.

سپس قلم تعمیر را در سوراخ فرو کرده و با حرکت دورانی آن را گشاد کنید. بعد از آن یک تار را به طول ۵ سانتی متر برش داده و با چسب مرطوب کنید. تار را در وسط قلم قرار داده و قلم را دوباره در سوراخ فرو کنید.

با کشیدن قلم به سرعت، تار در سوراخ مانده و محل نشت را بسته می کند. در نهایت با چاقو اضافه های تار را برش داده و لاستیک را با هوای مناسب پر کنید.

استفاده از اسپری تعمیر لاستیک

این اسپری شامل یک مایع فشاری است که با وارد شدن به لاستیک، سوراخ های کوچک را پر می کند و همچنین فشار هوای لاستیک را افزایش می دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه سلامت باتری و برق خودرو را بسنجیم | اهمیت باتری خودرو

برای استفاده از این اسپری، باید سر آن را به شیر لاستیک وصل کرده و دکمه ای را فشار دهید تا مایع به لاستیک وارد شود. این روش فقط برای سوراخ های خیلی کوچک مناسب است و نباید بیش از حد مصرف شود.

استفاده از لاستیک زاپاس

این روش معمول ترین و امن ترین روش برای حل مشکل لاستیک پنچر شده است. برای این کار، باید خودرو را در جای مناسب توقف داده و با استفاده از جک و آچار چرخ، لاستیک پنچر شده را با لاستیک زاپاس جایگزین کنید.

البته بعد از تعویض لاستیک، باید به یک پنچرگیری مراجعه کنید و لاستیک پنچر شده را تعمیر یا عوض کنید.

نحوه استفاده از لاستیک زاپاس

برای تعویض لاستیک انواع خودرو پنچر شده با لاستیک زاپاس لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:

خارج کردن لاستیک زاپاس

در مرحله اول لازم است لاستیک زاپاس را از خودروی خود خارج کنید. عمدتا لاستیک های زاپاس در خودروهای ایرانی در بخش صندوق عقب قرار دارند.

البته در خودروهای کراس اوور لاستیک زاپاس در پشت در عقب ماشین تعبیه شده است. در برخی از خودروها هم در بخش زیرین خودرو لاستیک زاپاس را قرار می دهند.

باز کردن پیچ های لاستیک خودرو

در دومین مرحله کاری باید پیچ های لاستیک خودرو که آسیب دیده است، را شل کنید. البته توجه داشته باشید قبل از اینکه اقدام به باز کردن پیچ های ماشین نمایید، خودرو را روی یک سطح هموار ثابت کنید.

توجه داشته باشید که ماشین خلاص نباشد و ترمز دستی آن نیز فعال باشد. با استفاده از آچارهای مخصوص به راحتی می توانید پیچ های لاستیک را باز کنید.

جک گذاشتن زیر شاسی

بعد از اینکه پیچ های لاستیک را شل کردید نوبت به جک زدن می رسد. برای جک زدن باید جک را دقیقا در زیر شاسی خودرو قرار دهید.

توجه داشته باشید چنانچه جک در محل درست و به صورت اصولی قرار نگیرد موجب آسیب زدن به خودرو خواهد شد. جک را به آرامی بالا ببرید تا چرخ پنچر شده از سطح جاده جدا شود.

در آوردن لاستیک پنچر شده

حال می توانید چرخ پنچر شده را از خودرو جدا کنید و لاستیک زاپاس را به جای آن قرار دهید. پس از قرار دادن لاستیک زاپاس، پیچ های چرخ را به صورت دستی محکم کنید.

در آوردن جک

در این مرحله جک را به آرامی پایین ببرید و چرخ را به سطح جاده برسانید.

در نهایت، فشار هوای لاستیک زاپاس را با استفاده از گوشتیر چک کنید و در صورت نبود فشار مناسب، هوای لاستیک را تنظیم کنید.
همچنین، فشار هوای سایر چرخ های خودرو را نیز بررسی کنید و در صورت نیاز، آنها را نیز تنظیم کنید.

 بررسی تنظیم باد لاستیک انواع خودرو

سخن آخر

درای مقاله از ایبک امداد به بررسی تنظیم باد لاستیک انواع خودرو پرداختیم و گفتیم که تنظیم باد لاستیک انواع خودرو یکی از مراحل مهم نگهداری و بهینه سازی عملکرد خودرو است که باید با رعایت استانداردهای مشخص شده انجام شود. در کلام آخر باید بگوییم که در صورت نیاز به هرگونه خدمات خودرویی می توانید از کارشناسان ایبک امداد بهره مند گردید.

تنظیم باد لاستیک انواع خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررس تنظیم باد لاستیک انواع خودرو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا