خودرو

روش عیب یابی استارت خودرو | نحوه رفع عیب استارت خودرو

استارت در هنگام روشن شدن خودرو عملکرد مهمی داشته و به همین دلیل هم این قطعه اهمیت زیادی دارد. اگر به هر دلیلی استارت ماشین با مشکل روبه‌رو شود، کارایی سابق را نداشته و اجازه نمی دهد تا ماشین روشن شود. به همین دلیل باید در هنگام خرابی استارت، سریعاً آن را عیب یابی و مشکل را رفع کنید.

اجزای مهم استارت خودرو

از اجزای مهم و اصلی در استارت ماشین می توانیم به بالشتک، پوسته استارت، اتوماتیک استارت، سیم پیچ، آرمیچر، دنده استارت، کلگی استارت و زغال استارت اشاره کنیم که خرابی در هر کدام از آنها می تواند باعث از کار افتادن استارت شود. نحوه کار استارت به این شکل است که آرمیچر داخل آن با کمک میدان مغناطیسی تولید می شود و با وارد شدن جریان الکتریکی به سیم پیچ، باعث حرکت استارت خواهد شد. به دلیل حرکت آرمیچر، موتور هم حرکت می کند.

استارت خودرو

علامت های خرابی استارت چیست؟

به کار افتادن خودرو به وسیله استارت انجام می‌شود به همین دلیل است که استارت از اهمیت زیادی در ماشین برخوردار است و اگر آسیبی به آن وارد شود، می تواند عملکرد خودرو را مختل کند. یکی از مهمترین علائم برای خرابی آن، نخوردن استارت در هنگام چرخاندن سوئیچ است.

استارت نخوردن خودرو می تواند به دلایلی مثل خراب شدن و یا سوختن اتصالات باطری، شل شدن بست و یا اتصالات استارت باشد. دیده شده که معمولاً وقتی ماشین روشن نمی شود، افراد خودرو را هل می دهند تا آن را روشن کنند. شاید تصور کنید این کار درستی است زیرا ماشین شروع به کار افتادن می کند ولی این کار می‌تواند به باتری آسیب برساند. به همین دلیل توصیه می کنیم به هیچ وجه برای روشن کردن خودرو آن را هل ندهید. اگر وقتی که سوئیچ را باز کردید و برق پشت آمپر آمد، باز هم استارت زده نشد و تنها یک صدای تیک شنیدید، باید برای تعمیر استارت ماشین خود اقدام کنید.

عیب یابی استارت

شناختن موارد خرابی استارت می تواند به عیب یابی آن کمک کند مواردی را که برایتان نام خواهیم برد جزو رایج ترین عیب های استارت است و باید برای عیب یابی تمام این موارد را چک کنید و در صورتی که با هر کدام از آنها روبرو شدید سریعاً آن را برطرف کنید تا به قطعات دیگر خودروی شما آسیب نرسد:

  1.  خراب شدن اتومات استارت
  2. قطعی در اتصالات باتری به استارت
  3. گیر کردن بازوی اجرای استارت
  4. بروز اتصالی در استارت
  5. تمام شدن و یا کافی نبودن زغال های استارت
  6. خرابی و شکستن چرخ دنده‌های استارت
  7. اختلال در عملکرد موتور استارت
  8. خرابی سلکتور گریبکس
  9. قفل شدن موتور

نکات مهم برای تعمیر کردن استارت خودرو

همانطور که گفتیم برای تعمیر استارت خودرو ابتدا باید عوامل خرابی را شناخته و سپس آن را عیب یابی کنید و بعد مشکل را برطرف کنید. این که شما در هنگام استارت نخوردن ماشین، باید چه عکس العملی نشان بدهید اهمیت زیادی دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اجزا و قطعات سیستم کولر خودرو و شرح عملکرد آن ها

نیاز به تعمیر کردن باتری

شاید اولین چیزی که در زمان استارت نخوردن خودرو به ذهن شما خطور می‌کند خرابی باتری باشد و فکر کنید که حتماً باتری نیاز به تعمیر و تعویض دارد در این صورت باید دست نگه دارید. ابتدا با یک متخصص برای عیب یابی استارت خودروی خود مشورت کنید یا می توانید به وسیله یک ولت متر از سالم بودن باتری اطمینان پیدا کنید و اگر به ولت متر دسترسی ندارید، بهتر است با روشن کردن چراغ های ماشین سلامت باتری را بررسی کنید.

نیاز به تعمیر کردن سیم کشی استارت

برای اینکه از سلامت سیم کشی استارت، اطمینان پیدا کنید باید سوئیچ را در جای خود چرخانده و نگاه کنید ببینید آیا چراغ هایی که در پشت آمپر قرار دارند روشن می شوند یا خیر؟ اگر چراغ ها خاموش شده بود برای تعمیر کردن استارت باید سیم کشی استارت را تعمیر کنید.

نیاز به تعمیر کردن موتور ماشین

اگر سیم کشی استارت و یا باتری مشکلی نداشتند، احتمال دارد که استارت نخوردن به دلیل قفل کردن موتور باشد برای مطمئن شدن از این مورد می توانید کمی خودروی خود را هل بدهید اگر خودرو حرکت کرد موتور مشکلی نداشته و تعمیر کردن آن هم بی فایده است.

نیاز به تعمیر کردن سوئیچ

سوئیچ از مغزی و چند سیم تشکیل شده است که در هنگامی که شما استارت می زنید مقدار معینی ولت را به استارت فرستاده و باعث استارت خوردن ماشین می شود اگر مغزی سوئیچ خراب شده باشد، ماشین روشن نخواهد شد پس باید برای رفع مشکل، سوئیچ را تعمیر کنید.

نیاز به تعمیر کردن اجزای دینام

دینام در شارژ شدن باتری نقش مهمی داشته و به طور غیر مستقیم می تواند با استارت نخوردن خودرو مرتبط باشد، به همین دلیل یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین، وجود مشکل در اجزای دینام است که برای تشخیص بهتر و تعمیر دینام باید از متخصص ماهر کمک بگیرید.

مراحل تست استارت خودرو

برای اینکه استارت ماشین را تست کرده و مشکل را در آن پیدا کنید، آزمایش های زیادی وجود دارد که عبارتند از:

  1. تست پینیون
  2. تست سیستم الکتریکی
  3. تست استارت خودرو

تست پینیون

تست پینیون مراحلی دارد که به شرح زیر است:

  1. تلاش کنید ماشین روشن شود.
  2. پایه پینیون را بچرخانید.
  3. ماشین را تکان دهید.

۱- تلاش کنید ماشین روشن شود.

ابتدا باید چراغ های جلو خودرو خود را روشن کنید و تلاش کنید که ماشین هم روشن شود. وقتی این کار را انجام دادید دو اتفاق احتمال دارد رخ بدهد:

  1. ممکن است ماشین صدایی مانند روشن شدن ایجاد کرده و در همان حال هم چراغ های جلوی خودرو کم نور شود. در این صورت احتمالاً پینیون استارت خودرو گیر کرده است.
  2. ممکن است ماشین صدایی مانند به کلیک ایجاد کرده ولی صدای آن مانند صدای روشن شدن اتومبیل نباشد و چراغ ها هم کم نور شده باشند. در این صورت، احتمالاً مشکل از باتری خودرو است و باید سیستم الکتریکی را چک کنید.

۲- پایه پینیون را بچرخانید

باید به وسیله یک آچار، پایه پینیون را بچرخانید. استارت ماشین یک محفظه استوانه ای شکل است که معمولاً به یک طرف بلوک موتور خودرو پیچ می شود. اگر مشاهده کردید که یک قسمت کوچک، یعنی همان پایه پینیون، از انتهای سیلندر ماشین بیرون زده است باید این قسمت را به وسیله آچار چرخانده تا آزادانه حرکت کند. وقتی پینیون آزاد حرکت کرد آنگاه دوباره ماشین را روشن کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی پلاک استان های مختلف | منظور از پلاک در لیست سیاه چیست

در خودروهای مدرن مشاهده می کنید که شیر برقی به صورت سوار بر پشت، به سیلندر استارت وصل شده است ولی در خودروهای قدیمی به وسیله یک سیم با ضخامت، از هم جدا شده اند. برای پیدا کردن این قطعات می توانید به دفترچه راهنمایی خودروی خود مراجعه کنید.

۳- تکان دادن ماشین

اگر شما پایه پینیون را مشاهده نکردید و ماشین هم دارای گیربکس دستی است باید اتومبیل را تکان داده و سپس ماشین خود را خاموش کنید و روی دنده ۲ بگذارید. ترمز اضطراری اتومبیل را آزاد کرده و ماشین را به طرف عقب و جلو حرکت دهید. با این کار شما پینیون شل خواهد شد.

اگر پایه پینیون را مشاهده نکردید و اتومبیل شما دارای گیربکس اتوماتیک است، در این صورت باید موتور استارت را برداشته و تست کنید.

تست سیستم الکتریکی

تست استارت خودرو با بررسی سیستم الکتریکی دارای مراحل زیر است:

  1. بطور چشمی پایانه های باتری را بررسی کنید.
  2. به وسیله مولتی متر، ولتاژ باتری را چک کنید.
  3. به طور چشمی شیر برقی را چک کنید.
  4. از تست کننده مدار استفاده کنید.

ابتدا بطور چشمی پایانه های باتری را بررسی کنید. برای این کار کاپوت خودرو را باز کنید. پایانه های منفی و مثبت باتری را بررسی کنید. ممکن است خوردگی و یا کثیفی در باتری باعث شود که اتصال درست نباشد و برق به اندازه کافی به استارت نرسد. اگر پایانه ها دچار خوردگی شده بود و یا کثیف بود، باتری را جدا کرده و به وسیله برس سیمی اتصالات را تمیز کنید و دوباره باتری را متصل کنید.

به وسیله یک مولتی متر می توانید ولتاژ باتری ماشین را تست کنید. وقتی که ولتاژ را چک می کنید باید اطمینان داشته باشید که کابل زمین در باتری به شکل درست به بدنه ماشین متصل است. اتصال این کابل به بدنه، جهت عملکرد درست باتری، ضرورت دارد.

مجموعه استارت را تست کنید.

در این قسمت از عیب یابی استارت ماشین، باید مجموعه استارت را بررسی کنید برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید:

  1. استارت را بردارید.
  2. کابل های جامپر را به استارت متصل کنید.
  3. به پایانه ی کوچک استارت سیم را متصل کنید.
  4. استارت را در پایین نگه دارید.
  5. انتهای سیم را به قسمت پایانه مثبت باتری متصل کنید.

اگر در هنگامی که برای روشن شدن اتومبیل تلاش می‌کنید، صدایی نشنیدید و به نظرتان مدارهای الکترونیکی سالم آمد، ممکن است در خود استارت مشکلی وجود داشته باشد.

استارت خودرو

 

سخن پایانی

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای بیشتر صاحبان خودرو به وجود بیاید، استارت نخوردن ماشین است که دلایل زیادی باعث بروز این مشکل می‌شود اگر شما علائم خراب شدن استارت را بدانید می توانید سریعتر برای رفع مشکل و تعمیر استارت اقدام کنید. اگر با مشکل استارت نخوردن ماشین روبرو شدید توصیه می کنیم برای عیب یابی حتماً به شخصی مراجعه کنید که دارای تجربه و دانش کافی باشد.

روش عیب یابی استارت خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه رفع عیب استارت خودرو

امتیاز کاربر: ۳.۱ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا