مجله لوازم خانگی

مزایا و معایب بخاری بدون دودکش

با آغاز فصل سرما ممکن است این سوال برای شما کاربران عزیز هم مطرح شود که آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد یا خیر؟ آیا می‌ توانیم از بخاری های گازی بدون دودکش در خانه خود استفاده کنیم؟ در چه جاهایی می‌ توان از این نوع بخاری استفاده کرد؟

بخاری بدون دودکش چگونه کار می‌ کند؟

امروزه استفاده از بخاری‌ های برقی و گازی بدون دودکش در مکان‌ های عمومی و منازل بسیار رایج شده است. به همین خاطر رعایت نکاتی ضروری به هنگام استفاده از آن و توجه به ویژگی محصول پیش از خرید بسیار مهم می‌ باشد. بخاری گازی دو نوع دودکش‌ دار و بدون دودکش دارد. بخاری‌ های گازی بدون دودکش دارای ظرافت و زیبایی هستند و علاوه بر آن گرمادهی مطلوبی هم دارند. مصرف انرژی در این بخاری‌ ها کم است و هزینه‌ های مربوط به آن نیز نسبت به دیگر بخاری‌ ها پایین‌ تر است.

عملکرد بخاری‌ های گازی چگونه است؟

وقتی که شیر گاز باز می‌ شود با ورود گاز به محفظه مخصوص شعله و ترکیب آن با اکسیژنی که داخل محیط وجود دارد و در نهایت با ایجاد جرقه شعله تولید خواهد شد. مکانیزم سوخت در همه بخاری‌ های گازی یکسان است. این فرایند می‌ تواند دو محصول ایجاد کند که اولی گرما و شعله و محصول دوم گاز مونوکسید کربن خطرناک می‌ باشد.

بخاری های دودکش دار گازی

در بخاری‌ های گازی دودکش‌ دار روند تولید گرما به همان صورتی که در بالا عنوان کردیم ایجاد می‌ شود. با این تفاوت که اکسیژن از محیط گرفته شده و مونوکسید کربن که حاصل از این فرایند می‌ باشد از مسیر دودکش به بیرون انتقال داده می‌ شود.آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد؟ | مزایا و معایب بخاری بدون دودکش هنگام نصب و راه‌اندازی کردن بخاری‌ های گازی باید استانداردهای لازم رعایت شود و از آنجایی که در خانه‌ های امروزی فاصله بین دودکش تا کلاهک خیلی زیاد است و امکان مسدود شدن این مسیر وجود دارد بنابراین باید از باز بودن مسیر قبل از نصب کردن بخاری اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که کلاهک درست در جای خود قرار گرفته باشد. گاهی اوقات مشاهده شده است که بعضی از افراد بخاری دودکش دار را به صورت بدون دودکش استفاده نموده‌ و لوله را در ظرف آبی قرار داده اند که این کار بسیار خطرناک می‌ باشد زیرا می‌ تواند به سوخت ناقص منجر شود و گاز مونوکسید کربن به محیط وارد خواهد شد.

در چه مکان‌ هایی می‌ توان از بخاری گازی استفاده کرد؟

همانطور که در بالا گفتیم در روند ایجاد حرارت و گرما توسط بخاری گازی، گاز اکسیژن مصرف می‌ شود. یک تصور اشتباه بین مردم جا افتاده که فکر می‌ کنند دودکش می‌ تواند اکسیژن محیط را فراهم کند اما دودکش گاز مونوکسید کربنی که تولید شده است را به بیرون انتقال می‌ دهد. بنابراین کارشناسان پیشنهاد می‌ کنند که از بخاری‌ های گازی در فضاهای کوچک و بسته استفاده نکنید. در مکان‌ هایی که می‌ توانند با فضای آزاد تبادل داشته باشند و یا اتاق‌ هایی که بزرگ هستند می‌ توان بخاری گازی قرار دارد. همچنین استفاده کردن از بخاری گازی داخل حمام اکیداً ممنوع می‌ باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر بخار‌شو ناسیونال National | نمایندگی تعمیرات بخار‌شو ناسیونال

تفاوت بخاری گازی بدون دودکش و دودکش دار

بخاری‌ های گازی بدون دودکش یکی از پرمصرف‌ ترین بخاری‌ ها هستند که در مکان‌ های مختلفی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. البته باید این نکته را مد نظر قرار دهید در محیط‌ هایی که هوا در آنجا جریان ندارد استفاده کردن از بخاری‌ های گازی بدون دودکش ممنوع است. فرایند تولید حرارت و گرما در بخاری‌ های گازی بدون دودکش شبیه بخاری‌ های دودکش‌ دار می‌ باشد و تفاوتی که دارد این است که بخاری گازی دودکش دار در نوع طراحی و فرایند ترکیب اکسیژن و سوخت و همچنین شعله حاصل شده که دارای راندمان بیشتری است، نسبت به بخاری های گازی بدون دودکش برتری دارد.

فرایند سوخت در بخاری‌ های گازی بدون دودکش

تکنولوژی که در بخاری‌ های گازی بدون دودکش وجود دارد به این صورت است که عملکرد تولید شعله در آن بهینه شده و با کمترین میزان گاز و اکسیژن شعله ایجاد می‌ شود و نتیجه آن بیشترین حرارت و شعله است. آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد؟ | مزایا و معایب بخاری بدون دودکشفرایند سوخت این نوع از بخاری‌ ها کامل است و مونوکسید کربن نیز کمتر تولید می‌ شود. میزان گازی که در بخاری بدون دودکش تولید می‌ شود نسبت به بخاری دودکش‌ دار بسیار کم است. در مدل‌ های بخاری دودکش‌ دار گاز مونوکسید کربن به بیرون انتقال داده می‌ شود ولی بخشی از گاز در فضا باقی می‌ ماند و می‌ تواند خطرات بیشتری داشته باشد اما در بخاری بدون دودکش این گاز کمتر تولید شده و حرارت آن هم از بخاری دودکش‌ دار کمتر است.

قابلیت‌ ها و مزایای بخاری‌ های بدون دودکش گازی

همانطور که در بخش بالایی توضیح دادیم بخاری‌ های بدون دودکش گازی نسبت به بخاری‌ های دودکش‌ دار ارجحیت و مزایایی دارند و خطرات آنها نیز نسبت به نوع دودکش‌ دار کمتر است. در ادامه برخی از امکانات و قابلیت‌های بخاری بدون دودکش گازی را بیان می کنیم.

سیستم ایمنی ODS

یکی از نکات مهم در مورد بخاری‌ های گازی بدون دودکش این است که دارای سیستم ODS می‌ باشند و با بررسی اتوماتیک میزان اکسیژنی که در هوا وجود دارد چنانچه این اکسیژن از حد مجاز کمتر شده باشد می‌ توانند جریان گاز را به صورت اتوماتیک وار قطع کنند. وجود این سیستم در این نوع از بخاری‌ ها ضروری می‌ باشد. به علت آلیاژی که در بخاری‌ های بدون دودکش به کار رفته است ترموکوپل دارای حساسیت بیشتری می‌ باشد و اگر شعله کاهش پیدا کند ترموکوپل وارد عمل شده و جریان گاز را قطع می‌ کند. با توجه به حساسیتی که این سیستم در بخاری‌ های بدون دودکش دارد چنانچه اکسیژن محیط از ۱۸ درصد کمتر شود بخاری خاموش خواهد شد و به همین خاطر با وجود این سیستم می‌ توانید مطمئن شوید که عملکرد ایمنی آن کارکرد خوبی دارد.

ترموکوپل و ضرورت آن در بخاری گازی

یکی از قطعات بسیار مهم در بخاری‌ های گازی وجود ترموکوب می‌ باشد که دارای اهمیت بسیار زیادی است. چنانچه بخاری خاموش شود ترموکوپل به وظیفه خود عمل کرده و در این شرایط گاز را قطع می‌ کند. ترموکوپل یکی از موارد ضروری برای ایجاد امنیت است و در این شرایط گاز را قطع می‌ کند. ترموکوپل یکی از قطعات بسیار مهم در بخاری گازی می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  وقتی بخار اتو کم می شود چگونه می توان آن را تعمیر کرد؟

حفظ رطوبت در هوا

هنگامی که محیط گرم می‌ شود رطوبت هوا از بین رفته و در واقع خشک می‌ گردد که این خشکی می‌ تواند مشکلات تنفسی برای افراد ایجاد کند. برای رفع این مشکل پیشنهاد می‌ کنیم که کتری بر روی بخاری قرار داده شود تا رطوبت آن تامین گردد. در بخاری‌ های بدون دودکش گازی عملکرد سوخت به صورت کامل است و هیدروژن آزاد می‌ شود و با اکسیژن ترکیب شده و می‌ تواند رطوبت ملایمی هم ایجاد کند. این مشکلات مربوط به بخاری گازی در مدل بدون دودکش برطرف شده و از مزایای این سیستم می‌ باشد.

مزایای استفاده از بخاری‌ های بدون دودکش

مزایای استفاده از بخاری‌ های بدون دودکش در ادامه بیان شده است.

  • این بخاری‌ ها به راحتی قابلیت جابجایی دارند و به علت وزن کمی که دارا می‌ باشند به راحتی می‌ توان آنها را از هر نقطه به نقطه دیگری حمل کرد.
  • بخاری‌ های بدون دودکش گرمای یکنواخت و مطلوبی در فضا ایجاد می‌ کنند.
  • تمام گرمایی که از بخاری‌ های بدون دودکش تولید می‌ شود در فضا می‌ ماند و هیچ نشتی ندارد.
  • بخاری‌ های بدون دودکش از بخاری‌ های دودکش‌ دار ارزان‌ تر هستند و هزینه‌ های سوخت را نیز کاهش می‌ دهند.

معایب استفاده از بخاری‌ های بدون دودکش

مهمترین ایرادی که بخاری‌ های بدون دودکش گازی دارد این است که نمی‌ توان آنها را در فضاهایی که بسته هستند استفاده کرد.آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد؟ | مزایا و معایب بخاری بدون دودکش بخاری‌ های بدون دودکش گازی فقط در فضاهایی باید استفاده شوند که در آنجا هوا جریان دارد مانند اماکن پر رفت و آمد، فروشگاه‌ ها و مغازه‌ ها. با وجود ایرادی که در مورد بخاری‌ های بدون دودکش گفتیم، آنها مزایای زیادی دارند که از آن جمله می‌ توان به وزن و حجم کم، امکان نصب آن بر روی دیوار و قیمت مناسب بخاری اشاره نمود.

بهترین برندهای بخاری‌ های بدون دودکش

هر چقدر هم که بخاری‌ های بدون دودکش گازی دارای سیستم‌ های امنیتی باشند باز هم نباید در محیط‌ های کوچک و سربسته مثل حمام، انباری، مهد کودک و … استفاده شوند زیرا خطرات زیادی به همراه خواهند داشت. بنابراین چنانچه می‌ خواهید یک بخاری بدون دودکش بخرید به سراغ برندهای معتبری مثل پلار، آبسال، جنرال، شایسته و … بروید.

سخن پایانی

یکی از سیستم‌ های گرمایشی بخاری‌ های بدون دودکش گازی می‌ باشد که در این مقاله به بحث در مورد آن پرداختیم. چنانچه قصد دارید بخاری بدون دودکش گازی خریداری کنید فراموش نکنید که حتماً باید در فضاهایی از آن استفاده کنید که هوا جریان داشته باشد و بتوانید درب آنجا را مدام باز و بسته کنید. در این مقاله از ایبک امداد در مورد مزایا و معایب بخاری‌ های بدون دودکش گازی صحبت کردیم. چنانچه در این مورد سوالی داشتید می‌ توانید آن را در قسمت دیدگاه‌ ها مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

 

 

آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آیا استفاده کردن از بخاری های گازی بدون دودکش خطر دارد؟ مزایا و معایب بخاری بدون دودکش

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا