خودرو

تفاوت سقف پانوراما و سقف سانروف | مزایای و معایب سقف پانوراما

اگر شما از فرق های بین سقف پانوراما و سقف سانروف آگاهی داشته باشید می توانید ماشین مورد علاقه خود را خریداری کنید. اگر چه فرق های بین این دو سقف، زیاد نیست ولی هر کدام از آنها آپشن های خاصی دارند که می تواند برای سرنشینان مهم باشد. به این نکته مهم توجه کنید که سقف پاناروما و سانروف فقط برای لذت بردن سرنشینان و زیبایی خودرو طراحی شده است و کاربرد زیادی برای خودرو ندارد.

سقف پانوراما چیست؟

کارخانه شورلت در ۲۰۰۸ میلادی طراحی این سقف را در خودروی محبوب کروز عرضه کرد. روش طراحی سقف پانوراما به این شکل انجام شد که در قسمت جلوی سقف تا آخر آن، همه سرنشینان جلو و عقب می‌توانند به راحتی دید کاملی داشته باشند. روش باز شدن این سقف هم به شکلی طراحی شده که در بعضی از مدل های اتومبیل به طور کامل باز و بسته خواهد شد و در بعضی دیگر از اتومبیل ها هم به شکل نیمه، باز و بسته می شود. به این نکته توجه کنید که در طراحی این سقف از دو سانروف استفاده شده یکی برای سرنشینان که در جلو قرار دارند و دیگری هم برای سرنشینان عقب مورد استفاده قرار می گیرد. در دو سانروف، شیشه هایی به قطر ۵ سانتی متر به کار گرفته می‌شود و این می‌تواند نگرانی اشخاص را در هنگام تصادف رفع کند زیرا سختی این شیشه اجازه نمی دهد هیچ صدمه‌ای به سرنشینان به دلیل شکستگی شیشه، وارد شود.

ماده دیگری که در ساخت این سقف به کار می رود پلی کربنات است که مزیت آن هم جلوگیری از وارد شدن اشعه uv و همچنین جلوگیری از رسیدن ۱۰۰ درصد انرژی خورشید به داخل می باشد.

مزایای سقف پانوراما چیست؟

سقف پانوراما علاوه بر زیبایی چشمگیری که دارد، دارای مزایای خاصی هم می باشد که عبارتند از:

  1. زیبایی چشمگیر
  2. نفوذ بیشتر نور
  3. دلبازی در نمای داخلی خودرو
  4. دارای پرستیژ بالاتر

سقف پانوراما

۱- زیبایی چشمگیر

بدون تردید خودروهایی که به سقف پانوراما مجهز هستند به دلیل شیشه تیره ای که در روی سقف دارند، هم از داخل و هم از بیرون دارای جذابیت خاصی می باشند و البته این پدیده جدیدی نبوده و از زمان های گذشته هم همواره خودروسازان تلاش می کردند تا در ترکیب رنگ خودرو، تضاد هایی در روی بدنه و رنگ سقف ایجاد کنند.

۲- نفوذ بیشتر نور

وقتی به‌طورکلی شیشه جایگزین سقف خودرو شده باشد، مسلماً نور بیشتری وارد خودرو می شود و شما می توانید در داخل خودرو از این روشنایی استفاده کنید و برای مطالعه هم به سیستم روشنایی دیگری نیاز نداشته باشید.

۳- دلبازی در نمای داخلی خودرو

وقتی خودرو شما به سقف پانوراما مجهز باشد، سرنشینان اتومبیل قسمت بیشتری از آسمان را می بینند و این می تواند باعث بزرگتر جلوه دادن داخل خودرو باشد و حس خفگی و ترس از فضای بسته اتومبیل را در مسافت های بیشتر، از سرنشین دور کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سنسور اکسیژن خودرو چیست و چه عواملی موجب خرابی این قطعه می شوند؟

۴- پرستیژ بالا

سقف پانوراما توانسته یکی از آپشن های نادر و کمیاب در صنعت خودروسازی محسوب شود. نتیجه داشتن همچین خودرویی، می تواند از جهت اجتماعی در دید افراد، باکلاس تر بوده و با پرستیژ بالاتر همراه باشد.

شاید بخواهید بدانید چرا با وجود این همه مزایا بازهم استفاده از سقف پانوراما نادر و کم است؟ برای پاسخ به این پرسش باید با معایب این سقف هم آشنا شوید:

معایب سقف پانوراما چیست؟

اگر تصمیم به خرید اتومبیلی با سقف پانوراما گرفته اید، باید ابتدا با معایب آن آشنا شوید که عبارتند از:

  1.  قیمت بالا
  2. زیاد شدن دما در داخل خودرو
  3. سستی در ساختار شاسی و سقف
  4. وزن اضافه
  5. احتمال نشتی و شکستن شیشه
  6. افزایش هزینه ها
  7. کم شدن فضای سر

۱- قیمت بالا

اولین عیب خودرویی که به سقف پانوراما مجهز است، قیمت بسیار بالای آن است. بیشتر خودروهایی که دارای این سقف هستند بیشتر از سه هزار دلار قیمت دارند و این قیمت از خودروهای لوکس و خاص هم بیشتر است. سقف پانوراما توانسته این خودروها را به گران ترین خودروها تبدیل کند.

۲- زیاد شدن دما در داخل خودرو

استفاده از این سقف باعث می شود که نور بیشتری به داخل خودرو نفوذ کند. هر چند که بعضی از این خودروها به سایه بان سقف هم مجهز می باشند، ولی باز هم نور مستقیم خورشید می‌تواند گرمایی مانند گرمای گلخانه‌ای و زیاد شدن دما را در داخل خودرو ایجاد کند، مانند مناطقی که آفتاب به طور عمودی در آنجا می تابد، دمای فضای اتومبیل هم زیاد شده و خودرو باید از سیستم تهویه بیشتری استفاده کند تا فضای داخلی ماشین به اندازه مطلوب برسد و همچنین باید برای مدت بیشتری سیستم تهویه روشن بماند تا دمای داخل اتومبیل بالا نرود. به همین دلیل سقف پانوراما در مناطقی که به خط استوا نزدیک هستند مثل استرالیا، طرفداران زیادی ندارد.

۳- سستی در ساختار شاسی و سقف

یکی از بخش های مهم برای مستحکم بودن شاسی خودرو، سقف است. مخصوصاً خودروهایی که به شاسی های یکپارچه مجهز هستند، وجود یک سوراخ بزرگ در سقف، می تواند باعث ضعیف شدن استحکام بدنه خودرو شود و این مورد در طولانی مدت به کم شدن استحکام فلز بدنه منجر خواهد شد، و یا اینکه گاهی مهندسین مجبور می شوند بعضی از نقاط ماشین را مستحکم تر بسازند و این باعث وزن اضافه در خودرو خواهد شد.

۴- وزن اضافه در خودرو

سقف پانوراما به دلیل شیشه پیوسته و یکپارچه ای که دارد جایگزین یک ورقه فلزی سبک شده است. این سقف و مجموعه تشکیل دهنده آن مانند موتور های مخصوص باز و بسته شدن سقف، قاب نگهدارنده، ریل ها و سایبان می توانند وزن خودرو را به طور قابل ملاحظه‌ای اضافه کنند و این امر تأثیر منفی در پایداری و فرمان پذیری خودرو خواهد گذاشت.

۵- احتمال بروز نشتی و شکستن شیشه

همانطور که گفتیم سقف پانوراما یک شیشه بزرگ و مسطح هست که در معرض حوادث طبیعی زیادی می باشد و در هنگام تگرگ، طوفان و باد ممکن است به آن آسیب برسد. خطر شکستن این شیشه، در اثر افتادن جسم بزرگ و یا بارش تگرگ زیاد است.

این سقف هم مثل سانروف به رسیدگی نیاز دارد و احتمال دارد با گذشته زمان آب بندی خود را از دست داده و با نشتی روبرو شود و در این هنگام شما باید هزینه زیادی برای تعمیر آن پرداخت کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تنظیم باد لاستیک انواع خودرو | نحوه استفاده از لاستیک زاپاس 

۶- افزایش هزینه ها

خودرویی که به این سقف مجهز باشد یک وسیله پیچیده بوده و به سرویس های دوره ای نیازمند است. وقتی یک مکانیزم پیچیده و سنگین و همچنین گران را در روی سقف نصب می کنند، حتماً برای سرویس و نگهداری دوره ای آن باید هزینه زیادی پرداخت شود.

۷- کم شدن فضای سر

برای جا دادن لوازم جانبی این سقف مانند موتور، ریل ها و شیشه ها در داخل سقف، ضخامت سقف بیشتر از حد استاندارد خواهد شد و این می‌تواند به مقدار زیادی، فضای سر را برای سرنشینان کم کند. افراد قد بلند در این موارد با مشکل روبرو می شود.

سقف سانروف چیست؟

سانروف یکی از آپشن های رفاهی در اتومبیل است که زیاد هم جدید نیست و حدوداً از قرن ۲۱ در ماشین های لوکس و مدرن دیده شده است. در این سقف یک سوم از کل سقف متحرک می باشد. برای جذب نور بیشتر و همچنین تغییر هوای داخل و امکان تماشای آسمان به وسیله سرنشینان، بعضی از خودروها به این سقف مجهز شدند.

این سقف ممکن است پارچه ای، شیشه ای و یا گاهی فلزی باشد که بصورت دستی و یا خودکار می توان آن را تنظیم کرد. در مدل های خودکار، بوسیله دکمه های مخصوصی این سقف تنظیم می شود و در نمونه های دستی هم، افراد خودشان بطور دستی آن را تنظیم می کنند.

تفاوت سقف پانوراما و سانروف چیست؟

بعد از اینکه سقف پانوراما و سقف سانروف را برایتان توضیح دادیم شاید بخواهید با تفاوت آنها هم آشنا شوید:

یکی از تفاوت‌های این دو سقف در زمان عرضه آنها می باشد. همانطور که در ابتدا هم برایتان توضیح دادیم سال ها از طراحی سقف سانروف می گذرد که در انواع خودرو هم از آن استفاده می کردند ولی سقف پاناروما، حدوداً از سال ۲۰۱۸ وارد بازار خودرو شده است.

یکی از تفاوت های دیگر این دو سقف این است که سقف سانروف را می توان به شکل کامل باز کرد ولی پانوراما این امکان را ندارد.

سقف پانوراما

مزایای مشترک سقف پانوراما و ساندروف

سقف پانوراما و سقف سانروف دارای مزایای مشترکی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • در هر دو سقف، سرنشینان می‌توانند به راحتی آسمان و نور خورشید را ببیند.
  • یکی از هدف های ساخت سقف پانوراما و سقف سانروف این است که روزنه ای برای وارد شدن هوا در داخل اتومبیل باشد.
  • هر چند که باز کردن این دریچه باعث افزایش سوخت اتومبیل می شود ولی لذتی دارد که شاید ارزش افزایش سوخت را داشته باشد.
  • سقف پانوراما و سانروف، هر دو باعث لوکس و شیک به نظر آمدن اتومبیل می‌شوند و طرفداران زیادی دارند.
  • در سقف های نوع پانوراما و سانروف، در صورت اضطرار و تصادف، سرنشینان می توانند از راه سقف خارج شوند و این یکی از مزایای این دو سقف است.
  • طراحی این دو سقف به طوری انجام شده که سرنشینان می توانند سیگنال های مخابراتی را بهتر دریافت کنند.
  • در این سقف ها سرنشینان می توانند از نشستن در اتومبیل لذت فراوانی ببرند.

تفاوت سقف پانوراما و سقف سانروف

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایای و معایب سقف پانوراما

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا