خودرو

سنسور اکسیژن خودرو چیست و چه عواملی موجب خرابی این قطعه می شوند؟

وظیفه سنسور اکسیژن در خودرو چیست؟ | آشنایی با عملکرد سنسور اکسیژن

خراب شدن سنسور اکسیژن خودرو ممکن است بر اساس دلایل زیادی رخ دهد که برای برطرف کردن این مشکل راه حل های متفاوتی وجود دارد. به صورت کلی برای تعمیر و درست کردن سنسور اکسیژن ابتدا باید به طور کامل این قطعه را بشناسید تا بتوانید راحت تر مشکل و خرابی آن را برطرف کنید. مهم ترین علت برای خرابی سنسور اکسیژن، به دلیل عدم صحیح سوخت گیری می باشد که به دلایل زیادی ممکن است احتراق به شکل صحیحی صورت نگیرد. برای برطرف کردن مشکل سنسور اکسیژن، هیچوقت خودسرانه عمل نکنید. زیرا ممکن است با نداشتن آگاهی لازم در این زمینه، مشکلات جدی تری برای خودرو به وجود بیاورید. در این صورت بهتر است حتما از افرادی که در زمینه تعمیر سنسور اکسیژن از مهارت بالایی برخوردار هستند، استفاده کنید. برای اینکه دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو را بدانید کافی است به طور کامل این قطعه کاربردی درون خودرو را بشناسید.

دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو

به صورت کلی برای خرابی سنسور سه علت اصلی وجود دارد که جزء مهم ترین دلایل برای خرابی سنسور می باشند. هنگامی که این قطعات از خودرو دچار مشکل شوند، می توانند در روند خرابی خود، سبب ایجاد اختلال در کارکرد سنسور اکسیژن نیز گردند. و مشکلات جدی تری را به وجود آورند. دلایل خرابی سنسور اکسیژن خودرو به شرح زیر می باشد:

در صورتی که شمع خودرو دچار مشکل شود، می تواند سبب احتراق نادرست در موتور شود که در ادامه این فرآیند ممکن است سنسور اکسیژن نیز دچار مشکل شود. پس با این حال بهتر است هر از چند باری به چکاپ قطعات خودرو همچون شمع بپردازید تا هم از سلامت آن قطعه و هم سلامت سنسور اکسیژن موجود در اگزوز مطمئن شوید.

همچنین اگر از بنزین های بی کیفیت و ترکیبی استفاده کنید، می توانید به سرعت به سنسور اکسیژن ضربه وارد کنید و کارکرد صحیح آن را از کار بیندازید. در صورت استفاده از بنزین بی کیفیت ممکن است سنسور اکسیژن، متحمل فشار زیادی شود.

البته در مواردی اگر به صورت کلی به این قطعه ضربه ای وارد شود، می تواند سبب خرابی سنسور شده و عملکرد آن را با اختلال روبه رو کند.

سنسور اکسیژن چیست؟

سنسور اکسیژن یک قطعه الکترونیکی کوچک است که در ابتدای مسیر لوله اگزوز وجود دارد. البته این قطعه در بعضی از ماشین ها بر روی منیفولد اگزوز قرار دارد. به صورت کلی سنسور اکسیژن در کنترل دائمی سوخت وظیفه ای فعال دارد که با این کار میزان درصد اکسیژن در سوخت را بررسی و بر اساس استاندارد عمل خواهد کرد.

برای اندازه گیری اکسیژن موجود در سوخت این سنسور اطلاعات لازم را به کامپیوتر مرکزی خودرو ارسال می کند تا به صورت دقیق و منظم بتواند کنترل شود. هنگامی که این قطعه دچار مشکل گردد، می تواند فرآیند احتراق را با مشکل مواجه کند که به صورت کلی سبب بالا رفتن میزان سوخت در خودرو می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت جا نرفتن دنده خودرو چیست | چرا دنده ماشین جا نمیره؟

زمانی که سنسور اکسیژن خراب شده باشد، می تواند سبب آلودگی هایی در محیط زیست شود. همچنین با خراب شدن این قطعه به موتور آسیب شدیدی وارد می شود که عملکرد شتاب خودرو را کاهش می دهد. بنابراین با خراب شدن این قطعه اختلالات زیادی برای خودرو به وجود می آید که باید هر چه سریعتر به برطرف کردن مشکل این قطعه پرداخت.

دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو

چگونه از خراب شدن سنسور اکسیژن مطلع شویم؟

معمولا برای اطلاع از خرابی این قطعه نشانه های زیادی وجود دارد که با داشتن آگاهی نسبت به این نشانه ها می توان از خراب شدن قطعه سنسور اکسیژن مطلع شد. خراب شدن سنسور اکسیژن همراه با علائمی می باشد که می تواند افراد را نسبت به خرابی این قطعه آگاه کند. علائم موجود برای خرابی سنسور اکسیژن به شرح زیر می باشد:

روشن شدن چراغ چک موتور

معمولا زمانی که چراغ چک موتور روشن شود، دلایل زیاد وجود دارد، که یکی از دلایل موجود برای روشن شدن این چراغ، خرابی سنسور اکسیژن است. یکی از ابتدایی ترین نشانه، برای تشخیص خرابی سنسور اکسیژن روشن شدن چراغ چک است.

در هنگام روشن شدن این چراغ حتما در سریعترین زمان ممکن به تعمیرکار مراجعه نمایید تا به صورت کلی ماشین شما چکاپ گردد. در صورت عدم دسترسی به تعمیرکار می توانید با شرکت های سیار خدماتی ارتباط برقرار کنید و از آن ها برای برطرف کردن مشکل کمک بگیرید.

افزایش مصرف سوخت

یکی دیگر از نشانه های موجود برای خراب شدن سنسور اکسیژن بالا رفتن مصرف سوخت می باشد. هنگامی‌ که به صورت غیرعادی متوجه افزایش سوخت خود شده اید، بهتر است ماشین خود را به یک تعمیرکار نشان دهید تا سلامت سنسور اکسیژن چک شود و در صورت خرابی تعمیر گردد.

بوی نامناسب از اگزوز

به صورت کلی اگر مشاهده کردید از قسمت اگزوز دود و یا بوی نامطبوعی خارج می شود، می توانید به خراب شدن سنسور اکسیژن مشکوک شوید. خارج شدن دود و بوی نامناسب از اگزوز می تواند دلایل زیادی داشته باشد که برای اطلاع از این مشکل باید به تعمیرکار مجربی مراجعه کنید، تا مشکل به طور کامل برطرف گردد.

بوی بیرون آمده از اگزوز در اثر خرابی سنسور اکسیژن، شبیه به بوی خام سوزی بنزین می باشد که بویی تند و نامناسب دارد.

افزایش میزان آلایندگی

دود خارج شده از اگزوز اگر به صورت غلیظ باشد، می توان نشانه ای برای خرابی سنسور اکسیژن آن را درنظر گرفت. در بعضی مواقع نمی توان این دود ها را با چشم عادی دید. بلکه با گرفتن تست های آلایندگی خودرو می توان به وجود این مشکل پی برد، که در این صورت باید برای برطرف کردن مشکل هر چه سریعتر اقدامات لازم را انجام داد. در صورتی اگر از همان ابتدا به برطرف کردن مشکل سنسور اکسیژن بپردازید، می توانید از مشکلات احتمالی خطرناک تر جلوگیری کنید.

اختلال حرکت در سربالایی

اگر خودرو شما در هنگام عبور از سربالایی دچار کمبود قدرت شد، ممکن است سنسور اکسیژن دچار مشکل شده باشد که در این صورت خودرو توانایی بالا رفتن از سربالایی را ندارد.

در این مواقع به این اختلال ایجاد شده برای خودرو ریپ زدن می گویند که به دلیل احتراق نادرست خودرو ایجاد می شود. در صورت ایجاد همچنین مشکلی بهتر است هر چه سریعتر سنسور اکسیژن را چک کنید تا از سلامت آن مطمئن گردید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت سقف پانوراما و سقف سانروف | مزایای و معایب سقف پانوراما

خراب شدن سنسور اکسیژن چه مشکلاتی به وجود می آورد؟

در صورت خراب شدن این قطعه ممکن است اختلالاتی در سیستم های دیگر ماشین رخ دهد که در این صورت باید قبل از خسارت های جدی به تعمیر سنسور اکسیژن بپردازید. در هنگام خرابی سنسور اکسیژن مشکلات زیر به وجود می آید:

بالا رفتن دور موتور

هنگامی که ماشین در حال توقف است، دور موتور باید زیر ۱۰۰۰ باشد که اگر سنسور مشکل داشته باشد، می تواند این دور موتور را به ۲۰۰۰ و یا حتی ۳۰۰۰ افزایش دهد. این اتفاق زمانی می افتد که سنسور اکسیژن نتواند نسبت سوخت به اکسیژن را کنترل کند.

در این صورت ریتم موتور دچار مشکل شده و در کمترین زمان ممکن می تواند فشار زیادی به موتور وارد کرده و خسارت مالی زیادی بر جای بگذارد. با این حال بهتر است در صورت خراب شدن سنسور اکسیژن هر چه سریعتر آن را تعمیر کنید تا مشکلات بیشتری رخ ندهد.

مکث خودرو در هنگام شتاب گرفتن

هنگامی که سنسور اکسیژن دچار مشکل گردد، میزان سوخت تنظیم نمی شود. و در این صورت با فشردن پدال گاز خودرو شتاب نخواهد گرفت. در این مواقع به دلیل شتاب نگرفتن خودرو ممکن است خودرو با مکث موتور مواجه شود و دیگر قادر به حرکت نباشد.

عدم کارکرد درست موتور

در صورت خراب بودن این قطعه در خودرو ممکن است موتور به صورت درستی نتواند عملکرد خود را انجام دهد. شما می توانید این مشکل را از صدای غیرطبیعی موتور متوجه شوید. زیرا با وجود صدای غیرطبیعی می توانید به عدم کارکرد صحیح موتور پی ببرید.

به دلیل سوخت گیری نادرست ممکن است سنسور اکسیژن از کار بیافتد و سپس موتور خودرو دچار مشکل شود. و صدایی غیرطبیعی از خود ایجاد کند. در این صورت فشار زیادی به خودرو وارد می شود که ممکن است زمینه ساز خسارت شدیدی باشد.

دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو

چگونه خرابی سنسور اکسیژن را می توان برطرف کرد؟

در صورت کلی اگر هیچ مشکلی برای خودرو شما به وجود نیاید شما باید به صورت خودکار هر از چند باری به چکاپ ماشین خود بپردازید. زیرا به طور معمول سنسور اکسیژن می تواند تا ۱۵۰ هزار کیلومتر کارکرد صحیحی از خود نشان دهد.

در صورتی اگر ۱۵۰ هزار کیلومتر مسافت را با خودرو خود طی کردید، بهتر است بدون هیچ نشانه ای به تعویض سنسور اکسیژن بپردازید. همچنین اگر قبل از پیمودن مسافت موردنظر، سنسور دچار مشکل شد، ممکن است به دلایل زیادی این اتفاق رخ دهد که باید علاوه بر قطعه سنسور قطعه ای دیگر که سبب خرابی این سیستم شده این را تعویض نمایید.

نتیجه گیری

سلامت سنسور اکسیژن برای کارکرد صحیح خودرو بسیار الزامی می باشد. پس در خراب شدن قطعه سهل انگاری نکنید و هر چه سریعتر به تعمیر و یا تعویض آن بپردازید.

شما با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می توانید به راحتی از خرابی سنسور ماشین خود مطلع شوید و در کوتاه ترین زمان ممکن به تعویض این قطعه اقدام کنید. شرکت های سیار خدماتی، به شما کمک می‌ کند تا در هر شرایطی بتوانید از پس این مشکل برآیید. با برقراری ارتباط با شرکت خدماتی ایبک امداد در هر نقطه ای از کشور می توانید از خدمات آن ها در سریعترین زمان ممکن استفاده کنید.

دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلیل خرابی سنسور اکسیژن خودرو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا