تعمیراتتعمیرات آسانسور

جعبه رویزیون آسانسور انواع + نصب رویزیون آسان + معرفی

زمانی که آسانسور دچار عیب و خرابی می‌ شود، کارکرد آن باید به طور دستی کنترل بشود. کنترل دستی باعث می شود تا عملیات تعمیر آسانسور به صورت درست انجام شود. جهت کنترل دستی آسانسور موقع تعمیر، از قطعه ای به اسم “جعبه رویزیون” استفاده می‌شود. موقعی که آسانسور به تعمیر احتیاج داشته باشد، وصل شدن آن با تابلو فرمان به وسیله تعمیرکار قطع می شود و کنترل کابین آسانسور توسط رویزیون آسانسور انجام می گیرد. در ادامه این مقاله از ایبک امداد رویزیون آسانسور، نکات مهم در نصب، انواع آن و استفاده از این قطعه را در ایبک امداد مورد بررسی قرار خواهیم داد.

جعبه رویزیون آسانسور چیست؟

جعبه رویزیون (Revision Box) آسانسور، جعبه ای از جنس پلاستیک فشرده و یا فولاد است که کارایی آن وصل کردن ارتباط بین سیستم الکتریکی کابین آسانسور و تابلو فرمان است . در حقیقت هر نوع ارتباطی با مدار های برقی، موتور آسانسور و از این دسته موارد به وسیله این جعبه واسط صورت می گیرد. کاربرد و کارایی اصلی این وسیله موقع تعمیر آسانسور می باشد. در زمانی که آسانسور احتیاج به عیب یابی و درست کردن داشته باشد، تعمیر کار جعبه رویزیون را فعال کرده و کنترل آسانسور در زمان تعمیر به جای تابلو فرمان با استفاده از کمک این قطعه صورت می گیرد.

۴ کلید و دکمه اصلی بر روی جعبه رویزیون وجود دارد:

کلید UP و Down: این کلید ها صرفا برای حرکت دادن کابین آسانسور به سمت پایین (Down) و سمت بالا (Up) به کار گذاشته شده اند.

کلید Revision یا REV: با فشردن این کلید آسانسور ، دستگاه از حالت عادی خارج و روی حالت رویزیون گذاشته می شود. در این صورت تکنسین می‌ تواند به طور دستی کابین آسانسور را هدایت کرده و به حرکت در بیاورد.

کلید Stop: همان طور که ملاحظه می کنید از نام آن معلوم می باشد، برای متوقف شدن کابین آسانسور و قطع شدن مدار ایمنی در موقع های اضطراری از این دکمه استفاده می‌شود.
کلید Normal: از این کلید برای برگشت آسانسور به حالت عادی و خروج آن از حالت رویزیون به کار می رود.

انواع جعبه رویزیون آسانسور

دو نوع جعبه رویزیون موجود است:

  1. جعبه رویزیون کارکدک
  2. جعبه رویزیون ساده

جعبه رویزیون کارکدک

932ecaa191b64fb0a502373457321b2a

در ساختمان‌ هایی با ارتفاع و طبقات بالا می باشد ، از Revision Box کارکدک استفاده می‌ شود. این مدل جعبه اول  تراول کابل را کابین آسانسور وصل و ارتباط می‌ دهد. در این مدل جعبه رویزیون، وجود قطعه برد کارکدک موجب شده تا مقدار سیم‌ های منتقل کننده کمتری استفاده شود.

ویژگی‌های جعبه رویزیون کارکدک

    • داشتن دکمه Run برای افزایش مقدار ایمنی آسانسور
    • موجود بودن کلید های Normal و REV
    • داشتن باتری پشتیبان برای کار در زمان قطع بودن برق
    • وجود داشتن ترمینال‌های رنگی برای شناسایی ولتاژ
    • داشتن دکمه های حرکتی Up و Down
    • داشتن قطعه برد کارکدک و کاهش سیم‌های انتقال دهنده

دارای دکمه Stop یا قطع کردن اضطراری

جعبه رویزیون ساده

9f52091c6fe0427ba77ebc0c2daca156

  1. معمولا مخصوص استفاده در  ساختمان‌ هایی که تعداد طبقات کمی دارند از این مدل جعبه رویزیون استفاده و به کار گرفته می‌شود. این مدل جعبه ۲ نوع تراول کابل را به کابین آسانسور وصل خواهد کرد.

ویژگی‌های جعبه رویزیون ساده:

    • داشتن دکمه Run برای بیشتر شدن سطح ایمنی آسانسور
    • موجود بودن کلیدهای  Up و Down جهت حرکت کابین
    • دارای دکمه های Normal و REV
    • داشتن کلید Stop یا قطع اضطراری
    • وجود ترمینال‌های رنگی برای شناسایی ولتاژ
    • نکات مهم در نصب

و استفاده جعبه رویزیون آسانسور
هنگام قرار گرفتن جعبه روی حالت رویزیون یا REV، سرعت حرکت کردن کابین نهایتا باید ۰.۶۳ باشد.
موقع قرار گرفتن جعبه در حالت رویزیون، درب های آسانسور نباید کارایی اتوماتیک داشته باشند.
در صورت نصب و اتصال دو جعبه رویزیون، برای به حرکت در آمدن آسانسور، دکمه های حرکتی موجود بر روی هر دو جعبه می بایست یکی بوده و به صورت همزمان فشار داده بشوند.
داخل هر ساختمان بیش از دو رویزیون نباید نصب و متصل بشود.
محل جای گیری مناسب جعبه رویزیون دوم، داخل کابین آن یا چاهک آسانسور می باشد.
در صورتی که بر روی حالت REV قرار داشت، نباید پیرامون حرکت کابین آسانسور از وضع معمولی بیشتر باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل خراب شدن تایمر اجاق گاز چیست ؟

پیش گیری و جلوگیری از خرابی آسانسور

top img01 co

چیز های گوناگونی باعث خراب شدن آسانسور می شود که اگر این موارد را بشناسیم به راحتی می توانیم از آنها جلوگیری کنیم. اگر در مراقبت از آسانسور دقت و توجه لازم را نداشته باشیم و هر چند ماه اقدام به سرویس و بازنگری آن نکنیم طول عمر دستگاه کم می شود و نه تنها باعث بالا رفتن هزینه تعمیر می شود بلکه امنیت جانی افراد را نیز به خطر می اندازد. در ادامه مقاله به معرفی راه هایی خواهیم پرداخت که شما به راحتی می توانید به کمک آن از، از کار افتادن آسانسور پیشگیری های لازم را کنید.

تعویض نکردن قطعات فرسوده جهت کاهش هزینه ها

در خیلی از مواقع دیده شده است که قطعه ای در آسانسور دچار عیب شده و یا به تعمیر نیاز دارد ولی این امر را انجام نمی دهند و با جمله گول زننده که آسانسور همچنان دارد کار می کند، اقدامی برای تعمیر دستگاه نمی کنند. این مسئله باعث می شود استهلاک زیادی به دستگاه وارد شده و نه تنها در مدت طولانی موجب هزینه های زیاد تری برای شما می شود بلکه باعث کم شدن عمر آسانسور نیز خواهد شد.

باز کردن درب آسانسور به طور دستی

آسانسور وسیله برقی است و بستن و باز کردن درب آسانسور به وسیله برق و به صورت خودکار انجام می شود. ولی تعدادی از افراد موقعی که عجله دارند تلاش می کنند که درب را با فشار و زور باز کنند. این مسئله آسیب زیادی به آسانسور تحمیل می کند. چون به در آن نیرو و فشار زیاد وارد می شود و در بازه زمانی کوتاهی موجب خرابی می شود.

تکان دادن عمدی کابین آسانسور

برای جلوگیری و پیشگیری از خرابی و از بین رفتن آسانسور مواردی وجود دارند که امکان دارد از نظر شما بسیار ساده باشند و نقش زیادی در خرابی ندارند. در حالی که این طور نیست. زمانی که فرزند کوچک شما داخل کابین به بالا و پایین می پرد و موجب لرزش عمدی کابین می سود امکان دارد یکی از دلایل خرابی آسانسور باشد. برای این که تکان و لرزش های از عمد کابین باعث می شود که به اتصالات آسانسور آسیب وارد بشود.

نفوذ کردن مواد شوینده و شیمیایی به درون کابین و چاهک آسانسور

موقع شستشوی اطراف آسانسور حتما باید خیلی دقت کنید تا این مواد شیمیایی و مواد شوینده به درون کابین راهی پیدا نکند. چون این مواد می توانند به سادگی با وارد شدن به کابین و چاهک آسانسور موجب رخ دادن اختلال در کارایی آن و خرابی شدن دستگاه در کوتاه مدت می شود. پس با رعایت کردن این موضوع راحت می توانید یکی از روش های پیشگیری از خرابی شدن آسانسور را اعمال کنید.

روشن بودن دائمی لامپ های آسانسور

در زمان هایی مثل روز که احتیاج به نور اضافی ندارید لامپ های آسانسور را خاموش بگذارید. روشن بودن لامپ ها و روشن شدن آن ها در ساعت های زیاد یکی از دلایل خراب شدن آسانسور می باشد چون موجب افزایش استهلاک در طی زمان می شود.

فشار دادن مکرر کلید های شاسی

چنانچه منتظر هستید تا بتوانید از کابین آسانسور استفاده کنید، فقط یک بار دکمه احضار را بفشارید. فشار دادن زیاد این دکمه شاسی می تواند به آسانسور خسارت وارد کند. این مسئله را در خاطر داشته باشید که فشار های زیاد و تکرار سریع آن باعث این که آسانسور به سرعت و زود تر به طبقه مورد نظر شما برسد نمی شود. پس لطفاً صبور باشید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت خراب شدن تایمر اجاق گاز و روش تعمیر آن

استفاده بیش از ظرفیت مجاز

دیده شده است که بعضی ها تا مقدار جایی که کابین آسانسور فضا دارد وارد آن می شوند و گاهاً درب با مشکل بسته می شود. اگر قصد دارید از خراب شدن آسانسور پیشگیری و جلوگیری کنید نباید بیشتر از حد مشخص شده ظرفیت از آسانسور استفاده بکنید. چون این امر موجب سنگین تر شدن کابین آسانسور و فشار آمدن به قطعات می شود. نه تنها ممکن است آسانسور خراب شود بلکه امکان دارد به خاطر فشار وارد شده به کابل ها، کابین در چاه سقوط کند و جان افراد به خطر بیفتد. در این سال ها مورد های خیلی زیادی بابت از بین رفتن و مجروحیت شدید افراد به دلیل سقوط کابین آسانسور گزارش شده است.

روشن ماندن فن کابین آسانسور در زمان طولانی

فقط در مواقعی که احتیاج به تهویه هوای درون کابین می باشد فن را روشن کنید. هیچ توجیهی برای روشن ماندن همیشگی فن کابین آسانسور نمی باشد. چون آسانسور وسیله ای است که دائما درب آن بسته و باز می شود و به صورت خودکار هوای آن عوض می شود. در نتیجه تنها فقط در مواقع اضطراری فن آن را روشن کنید و بعد از تعویض و تهویه آن را خاموش کنید.

حمل بار سنگین به وسیله آسانسور

آیا شما هم از آن دسته افرادی می باشید که جدیدا به ساختمانی منتقل شده اید که آسانسور دارد و ترغیب شده اید که اسباب و لوازم سنگین را با آن جا به جا کنید؟ هیچ وقت این اشتباه را انجام ندهید چون آسانسور به صورتی طراحی شده که بتواند افراد را حمل کند نه اسباب خانه را. فشاری که به کابین و قطعات آن به دلیل جا به جایی وسایل سنگین وارد می شود در گذر زمان باعث هزینه های بسیار هنگفتی برای شما می شود.

large

استفاده از قطعات نامرغوب و نامناسب

بکار بردن قطعات نامرغوب و بی کیفیت موجب می شود که آسانسور در بازه زمانی کوتاه به مشکل بخورد و خراب شود و دائما احتیاج به تعمیر پیدا کند. در موقع خریداری آسانسور به قطعه های آن دقت کنید. چنان چه قطعات آن داری کیفیت لازم نباشند موجب کاهش قیمت آسانسور می شود و امکان دارد شما وسوسه بشوید که دستگاه را با قیمت کمتری خریداری کنید. در حالی که این مسأله باعث می شود تا شما در بلند مدت هزینه های زیادی را پرداخت کنید.

در کل علاوه بر نکاتی که در پیشگیری و جلوگیری از خراب شدن آسانسور ذکر کردیم، به شما توصیه می شود تا هر چند ماه یک بار به بررسی و سرویس دستگاه اقدام کنید تا در موقعی که قطعاتی در حال سوختن و یا خراب شدن است سریعا تشخیص داده و مورد تعمیر قرار گیرد. به این دلیل که داشتن قطعات معیوب و خراب می تواند عملکرد دستگاه را خیلی پایین بیاورد. از نشانه های کاهش کارایی و عملکرد آسانسور می توان به افزایش زمان اشاره کرد.

 و در آخر به نکات مهم در نصب و استفاده جعبه رویزیون آسانسور می پردازیم:

 

نکات مهم در نصب و استفاده جعبه رویزیون آسانسور

۱. در صورت قرار داشتن روی حالت REV، نباید محدوده حرکت کابین آسانسور بیشتر از حالت نرمال باشد.
۲. محل نصب و قرارگیری مناسب جعبه رویزیون دوم، چاهک آسانسور یا داخل کابین آن است.
۳. در صورت نصب ۲ جعبه رویزیون، جهت حرکت دادن آسانسور، کلیدهای حرکتی فشرده شده روی هر دو جعبه باید به یک شکل باشد و به طور همزمان فشار داده شوند.
۴. در یک ساختمان نباید بیش از ۲ رویزیون نصب شود.
۵. در زمان قرارگرفتن جعبه روی حالت رویزیون، درب آسانسور نباید عملکرد خودکار داشته باشد.
۶. در زمان قرارگرفتن جعبه در حالت رویزیون یا REV، سرعت حرکت کابین حداکثر باید روی ۰٫۶۳ باشد.

جعبه رویزیون آسانسور انواع

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله جعبه رویزیون آسانسور انواع + نصب رویزیون آسان + معرفی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا