خدماتخدمات ساختمان

زیر آب پدالی روشویی چیست ؟ آموزش تعویض زیرآب روشویی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

روشویی از اصلی ترین بخش در هر ساختمان است که به طور معمول شما در قسمتهای مختلف خانه مثل: حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه از آن استفاده می کنید. آیا تا به حال پیش آمده که رو شویی منزل شما شکسته شده باشد و عملکرد خود را از دست داده باشد؟ در این مقاله از ایبک امداد نحوه چگونگی تعویض و تعمیر زیر آب پدالی روشویی  توسط خود شما را آموزش می دهیم.

زیر آب چیست؟

احتمالا وقتی برای اولین بار نام زیر آب را شنیدید متوجه نشده اید که زیر آب در داخل کاسه ی روشویی نصب شده است و شما جهت باز و بسته کردن جریان آب می توانید از آن استفاده کنید. مهم‌ترین کار آیی زیر آب پدالی روشویی این می باشد که جلوی جمع شدن آب درون کاسه روشویی را می گیرد و آب را کاملا به درون لوله های فاضلاب هدایت می کند.

چه زمانی زیر آب پدالی روشویی به خوبی کار نمی کند؟

چند عامل مهم وجود دارد که باعث درست کار نکردن زیر آب پدالی روشویی می شوند که عبارتند از:

  • زیر آب پدالی روشویی شکسته یا آسیب دیده باشد.
  • در اثر رسوبات شدیدا گرفته شده باشد.
  • روی میله محوری شما اهرم وجود نداشته باشد، در این حالت سینک بخوبی تخلیه نمی کند.
  • امکان دارد میله محوری متصل شده به زیر آب پدالی روشویی شکسته یا زنگ زده باشد.

در هنگام بروز مشکلات ذکر شده قبل از اینکه با لوله کش تماس بگیرید، می توانید خودتان با هزینه کمتر زیر آب پدالی روشویی را تعمیر و یا با قطعه جدید تعویض نمایید.

جهت تعویض زیر آب پدالی روشویی چه کاری باید کرد؟

57716074206121

تعویض زیرآب روشویی کار سختی نیست و نیاز به دانش فنی و تخصص خاصی نخواهید داشت ، تنها کافی است مقداری اهل فن باشید و علاقه به چنین کارهایی در وجودتان باشد ، پس برای تعویض یا تعمیر زیر آب روشویی باید مراحل زیر را بصورت دقیق انجام دهید:

  • قبل از انجام هر کاری باید آب داخل سینک را تخلیه کنید و سطلی زیر سینک قرار دهید.
  • سپس تمام وسیله های اطراف سینک را جمع کنید تا بدون وسایل اضافی و بدون دردسر بتوانید به راحتی نسبت به تعویض زیر آب پدالی روشویی اقدام کنید. مخصوصا اگر روشویی منزل شما مدل کابینتی باشد انجام این کار بسیار ضروری است.
  • برای تعویض زیر آب پدالی روشویی، ابتدا یک دستمال تمیز و حوله زیر سینک قرار دهید تا وقتی زیر سینک دراز می کشید دردی در کمر و قفسه ی سینه ی خود احساس نکنید زیرا امکان دارد کمر شما با لبه سینک تماس پیدا کند و درد بگیرد.
  • باید میله افقی و مهره را پشت لوله ی تخلیه فاضلاب بگذارید که میله و واشر را نگه دارد.
  • مهره را با دست باز کنید. چنانچه مهره محکم بسته شده، می توانید با کمک انبردست مهره را باز کنید.
  • بعد از  آن شیر توپی و واشر را هم بیرون بیاورید.
  • جهت آزاد کردن میله افقی لازم است گیره دو شاخه مفصل را با انگشتان خود فشار بدهید تا اینکه  بتوانید آن را از انتهای میله خارج کنید.
  • قطعه های قدیمی را بررسی کنید تا بتوانید بخش شکسته یا خراب را پیدا کنید. احتمال دارد در این مرحله مجبور شوید قطعات جدید خریداری کنید و جایگزین قطعه قدیمی یا شکسته کنید.
  • باید توپ محور میله ی قدیمی را با قطعه ی جدید که خریداری کردید تطبیق بدهید و مطمئن شوید که اندازه ی قطعه جدید را درست انتخاب کرده اید. اگر غیر از این بود نیاز است قطعه جدید را کوتاه کنید برای این کار از اره استفاده کنید.
  • اکنون باید توپ جدید را بر روی میله ی افقی جدید بخوبی ببندید.
  • در این مرحله باید واشر جدید را بر روی میله ی افقی بگذارید. باید مهره را از روبرو داخل لوله افقی قرار بدهید و مهره بعدی را بخوبی در طرف انتهایی دیگر میله وارد نمایید.
  • انتهای گیره ی اتصال را به جلو ببرید. این مرحله، فقط به یک طرف باید در پوش را اضافه کنید.
  • سپس میله افقی را داخل میله ی پایین کنید.
  • بعد از آن انتهای دیگر میله ی افقی را باید به سمت بالا بکشید تا مفصل توپ در داخل سوراخ قرار بگیرد. در حالت معمولی باید نوار افقی دقیقا موازی با زمین قرار بگیرد. احتمال دارد نیاز باشد این مرحله را در آخر کار انجام دهید تا میله به خوبی تنظیم شود.
  • نیاز است مهره را به لوله ی تخلیه فاضلاب وصل نمایید. باید مهره را در لوله خوب بپیچانید تا بخوبی محکم و سفت شود.
  • قبل از آن باید مطمئن شوید واشر و مفصل توپی درست در جای خودش قرار دارد.
  • اکنون نیاز است درپوش دوم یا انتهای دیگر مفصل را به میله افقی وصل نمایید.
  • در این مرحله از داخل روشویی نگاهی به مفصل توپی در داخل زیر آب روشویی بیندازید.
  • برای اینکه مطمئن شوید که در زیر آب میله آزادانه به بالا و پایین  حرکت می کند باید میله تخلیه را  به طرف بالا بکشید.
  • در این مرحله باید صبور باشید، در پوش را در جای خود قرار دهید و بعد از آن پوشش تخلیه را به داخل آب بکشید. زاویه در پوش باید ۹۰ درجه نسبت به تیر اتصال توپ باشد.
  • باید در پوش را ۹۰ درجه بچرخانید، تا که به انتهای درپوش محکم قلاب شود.
  • چنانچه درپوش به خوبی چرخیده باشد، روی پایه اصلی قلاب می شود. بعد از آن سینک را بالا بکشید و روی میله تخلیه قرار دهید و چک کنید مشکلی نداشته باشد.
  • شیر آب روشویی را باز کنید و منتظر بمانید تا آب به داخل زیر پدالی بریزد، در این مرحله اتصالات و مهره ها را بررسی کنید تا نشتی آب نداشته باشد.
  • اگر نشتی داشت واشر و مهره ها را سفت کنید تا شل نباشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید چند لوله بازکن قوی و فوری

توجه کنید مهره ها نباید خیلی سفت باشند، اگر خاطرتان باشد همیشه این مورد را ذکر کرده ایم که مهره ها را به اندازه نیاز سفت و محکم کنید تا هرز نشوند.

همانگونه که در مراحل بالا مشاهده کردید نحوه تعویض زیر آب پدالی روشویی، خیلی سخت نیست و شما خودتان می توانید بدون احتیاج به کمک لوله کش در اسرع وقت این کار را انجام دهید.

چنانچه بعد از عوض کردن یا نصب  زیرآب پدالی روشویی با مشکلاتی مثل بسته شدن مسیر لوله یا نشتی آب روبرو شدید می باید برای جلوگیری از این اتفاق مراحل زیر را دنبال نمایید.

  •  برای باز کردن لوله تخلیه فاضلاب روشویی از آچار فرانسه استفاده کنید.
  • لوله تخلیه را باید حتما به سمت پایین بکشید تا اینکه اتصال بین آن و سینک وجود نداشته باشد.
  • از چاقوی تیز و حوله برای تمیز کردن چسب‌های اضافی و یا قدیمی آبریز سینک استفاده نمایید.
  • سپس باید مجددا از چسب سیلیکونی برای اطراف زیرآب استفاده کنید.
  • حالا لازم است زیرآب پدالی روشویی را به سمت پایین فشار دهید تا  اینکه در جای درست خودش قرار بگیرد.
  •   مهره‌ها و واشر زیرآب را با آچار مناسب بخوبی سفت کنید.

مجددا از دستمال جهت پاک کردن چسب‌های اضافی استفاده نمایید.

 

وظیفه زیر آب پدالی روشویی

زیرآب به قطعه‌ای گفته می شود که در داخل کاسه‌ی روشویی یا در کف کابین حمام و یا داخل انواع مختلفی از راه آب ها، بسته می‌شود. وظیفه ی اصلی زیرآب ، باز و بسته کردن مسیر خروجی آب از داخل کاسه ی روشویی است. در کنار جریان خروجی آب ، زیرآب پدالی یک وسیله تزیینی است، که به همراه شیرآلات  روشویی ست می‌شود. زیرآب های اتوماتیک از لحاظ ظاهری، رنگ و جنس، مدلهای مختلفی دارند. از نظر ظاهری مدل های چهارگوش و گرد هستند. که دارای سر ریز و یا بدون سر ریز می باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پوکه ریزی چیست؟ | روش اجرای پوکه ریزی و علت آن

مدل سر ریز دار مناسب برای کاسه های روشویی که دارای سر ریز بوده و زیر آب های بدون سر ریز هم برای کاسه های بدون سر ریز مناسب هستند. از نظر جنس نیز زیرآب ها به سه دسته: سربی، زاماک و برنجی  تقسیم بندی می‌شوند.

مدلهای برنجی دوام بسیار بالاتری حتی در رنگ دارند. از نظر رنگ نیز زیرآب پدالی در رنگ های طلایی، کروم مات، کروم ، طلایی براق و مات، رزگلد، براق و زیتونی مات  وجود دارند.

در هر مدلی از زیر آب روشویی، به سیفون پلاستیکی و یا سیفون استیلی که در زیر کاسه در سینک قرار گرفته است، نصب می شود.

همچنین سیفون های موجود در روشویی نیز در دو مدل کلی، یعنی بدون زیرآب روشویی و یا با زیرآب روشویی عرضه می‌شوند که مدل های با زیرآب  یک راه آب استیل و مشبک دارند و اگر شما بخواهید از زیرآب فشاری استفاده کنید می باید حتما سیفون های روشویی بدون زیرآب را خریداری نمایید.

 

زیر آب اتومات روشویی

172 92 A.0973

در سال‌های گذشته در ظرفشویی و روشویی ها از زیر آب های پلاستیکی و یا برنجی استفاده می‌کردند. بالای زیر آب به شکل پنجره بود که مانع از عبور آشغال به درون سیفون و لوله فاضلاب می‌شد. در مدل های امروزی، هنوز هم از زیر آب پلاستیکی در سینک ها استفاده می شود. در سینک های فانتزی از مدل نیمه فلزی زیر آب با سایز بزرگتر از زیر آب روشویی معمولی استفاده می شود.

زیر آب اتومات روشویی چیست؟

در سال‌های اخیر سیستم جدید روشویی و کاسه روشویی در کشور ما مد شده و بسیار هم رواج پیدا کرده است. زیرآب روشویی وسیله می باشد که در خروجی فاضلاب روشویی و زیر سینک نصب می‌شود و زیرآب روشویی سیفون فاضلاب را به روشویی وصل می کند. چند دلیل وجود دارد که خریداران اقدام به خرید زیر آب اتومات می کنند:

۱- ارتفاع زیرآب روشویی اتومات: اولین دلیل انتخاب زیر آب اتومات، بلندی ارتفاع این نوع زیر آب ها می باشد که حدود ۱۰ سانتیمتر است و ارتفاع زیرآب روشویی معمولی حدوداً ۴ تا ۵ سانتیمتر می باشد. چنانچه ضخامت کابین روشویی و ضخامت کاسه روشویی رو با هم جمع کنید حدودا ۷ سانت می‌شود پس نمی‌توانید از زیر آب معمولی زیر سینک استفاده کنید، باید از زیر آب اتومات در زیر سینک استفاده کنید.

۲- زیبایی زیر آب های اتومات: شکل ساختار زیر آب های اتومات و همچنین رنگ های زیبا و متنوع یکی از دلایل استفاده از زیر آب های اتومات می باشد. قسمت بالای زیر آب اتومات به صورتی طراحی شده، که سطح زیبا و پهنی دارد.

۳- از دیده شدن فاضلاب جلوگیری می کند: قسمت بالایی یک دست و بسته است، درست برعکس زیر آب های معمولی برای رد شدن آب، زیر آب روشویی باید باز باشد به همین دلیل داخل فاضلاب اصلاً دیده نمی‌شود و منظره بدی ندارد به همین دلیل خریداران ترجیح می دهند از زیر آب های اتومات استفاده کنند.

اکثر مواقع برای تعویض کردن زیرآب پدالی روشویی احتیاج به راهنمایی لوله کش متخصص ندارید. زیرا می‌توانید این کار را خیلی سریع و به راحتی در منزل خود انجام دهید. در این مطلب از ایبک امداد سعی کردیم تا این موضوع را به طور کامل برای شما توضیح دهیم تا  شما بتوانید مشکل را شخصا در منزل خود برطرف کنید و خودتان تعمیر کار، زیر آب پدالی روشویی خود باشید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تعویض زیر آب پدالی روشویی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله آموزش تعویض زیر آب پدالی روشویی به راحت ترین روش ممکن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا