
راهنمای تعویض شیر اجاقگاز
✅ آموزش نحوه تعویض شیر اجاق گاز | بررسی علت خرابی ولوم شیر اجاق گاز و راهنمای تعویض آن ✅
نحوه تعویض شیر اجاقگاز بسیار ساده و راحت است به طوریکه شما میتوانید تنها با دانستن نکات مهم آن مانند علت سفت شدن و قطعاتی که در عملکرد شیر نقش دارند، اقدام به تعویض آن کنید. ما در این مقاله از ایبک امداد علاوه بر توضیح دادن نحوه تعویض شیر اجاقگاز، به علت سفت شدن شیر آن و انواع مشکلات قطعات آن خواهیم پرداخت. به شما نیز توصیه میکنیم که جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد موضوعات ذکر شده، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
فهرست محتوا
راهنمای کامل تعویض شیر اجاقگاز
ما در این مقاله به دلیل صرفهجویی در وقت شما تصمیم گرفتیم خلاصهای از طریقه تعویض شیر اجاقگاز را در اختیار شما قرار دهیم، انواع قطعات تشکیل دهنده شیر اجاقگاز عبارت است از:
- بدنه و پایه
- محور داخلی شیر اجاقگاز
- ولوم شیر
- اهرم مکانیکی
- فنر
- فندک
- درپوش پلاستیکی یا استیل ولوم
چرا شیر اجاقگاز سفت میشود؟
- خراب شدن درپوش شیر اجاقگاز باعث سفت شدن شیر اجاقگاز میشود.
- وجود مشکل در فنر شیر اجاقگاز باعث سفت شدن شیر اجاقگاز میشود.
- گیر کردن شفت نیز میتواند تأثیر بسزایی در سفت شدن شیر اجاقگاز داشته باشد.
چگونه ولوم شیر اجاقگاز را تعمیر کنیم؟
- برای تعمیر ولوم شیر اجاقگاز میتوانید از اسپری تمیز کننده نیز استفاده کنید.
- به منظور تعمیر ولوم شیر اجاقگاز تمامی کثیفی های روی شیر اجاقگاز را به زور کامل از بین ببرید.
- با استفاده از مسواک یا برس کوچک، شفت داخلی را چربی زدایی و جرمگیری کنید تا کاملاً تمیز شود.
آموزش تعویض ولوم و شیر اجاقگاز
- در قدم اول سعی کنید که تمرکز خود را بر روی تعمیر ولوم شیر اجاقگاز قرار دهید.
- جهت اقدام به تعویض ولوم بهتر است که ولوم با کیفیتی را نیز تهیه کنید.
- در هنگام تعویض به فاصله بین ولوم و شعله ها توجه و دقت کافی را داشته باشید.
شیر اجاقگاز از چه قطعاتی تشکیل شده است
اجاقگاز جزو یکی از مهمترین و ضروری ترین لوازم هر آشپزخانه به حساب میآید. شومینههای گازهای معمولی و رومیزی از اجزای گوناگونی تشکیل شدهاند. هر یک از قسمتهای اجاقگاز نقش مهمی را در عملکرد آن ایفا میکنند. داشتن اطلاعات کافی در مورد اجزای مختلف اجاقگاز میتواند در خرید، استفاده، نگهداری و تمیزکردن آن کمک شایانی به شما کند. همچنین شناخت دقیق اجزای سازنده اجاقگاز سبب افزایش طول عمر آن خواهد شد. با توجه به اهمیت شناخت اجزای سازنده اجاقگاز، ما این قسمت از مقاله را به معرفی انواع مختلف اجزای سازنده اجاقگاز و همچنین عملکرد هر یک از آنها اختصاص دادهایم. انواع قطعات اجاقگاز عبارت است از:
- بدنه و پایه
- محور داخلی شیر اجاقگاز
- ولوم شیر
- اهرم مکانیکی
- فنر
- فندک
- درپوش پلاستیکی یا استیل ولوم
علت سفت شدن شیر اجاقگاز چیست
همانطور که گفتیم اجاقگاز از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام بر یکدیگر تأثیر میگذارند. با توجه به این موضوع چنانچه یکی از قطعات اجاقگاز با خرابیهایی مواجه شود به تبع آن قطعات دیگر نیز خراب میشوند. در این قسمت از مقاله چند مورد را به طور کامل برای شما شرح میدهیم.
- خراب شدن درپوش شیر اجاقگاز
- وجود مشکل در فنر شیر اجاقگاز
- دلیل گیر کردن شفت چه چیزی است؟
خرابی درپوش شیر اجاقگاز
- اصلیترین دلیل خراب شدن درپوش شیر اجاقگاز میتواند به موارد مختلفی بستگی داشته باشد. یکی از این موارد چرب شدن است. درصورتیکه اقدام به برداشتن درپوش کردهاید بهتر است ابتدا میله داخلی را مورد بررسی قرار دهید.
- گاهی اوقات ممکن است که متوجه سفت شدن شیر اجاقگاز شوید از رایجترین دلایل به وقوع پیوستن این مشکل گرفتگی کاور یا همان درپوش شیر اجاقگاز است.
- درصورتیکه میله داخلی به راحتی میچرخد، بدین معناست که منشأ بروز مشکل در پوشش شیر است. در چنین مواقعی لازم است که درب را به طور کامل تمیز کنید.
- برای برداشتن پوشش، ابتدا آن را به سمت جلو فشار دهید و سپس به سمت بیرون بکشید.
- برخی از اجاق گازها دارای یک یراق پلاستیکی در دور درپوش شیر هستند. درصورتیکه اجاقگاز شما نیز دارای یراق پلاستیکی است لازم است که جهت بیرون کشیدن درپوش شیر، ابتدا یراق را خارج کنید. به منظور انجام این فرایند میتوانید از نوک چاقو استفاده کنید.
- برای بیرون کشیدن درپوش شیر با استفاده از نوک چاقو، ابتدا نوک چاقو را در زیر لبه قرار دهید سپس به آرامی درپوش را بلند کنید و در آخر درپوش شیر را به سمت بیرون بکشید.
مشکل در فنر شیر اجاقگاز
- یکی از موادی که اجاقگاز را تشکیل میدهد، برنج یا آلومینیوم است. به همین دلیل درصورتیکه در نزدیکی رطوبت یا آب قرار داشته باشد، احتمال زنگزدگی وجود دارد.
- هنگام تمیزکردن لازم است که دقت و توجه زیادی را صرف آن کنید.
- درصورتیکه فنرهای شیر اجاقگاز دچار خوردگی شوند، ممکن است که چرخش شیر اجاقگاز با مشکلاتی مواجه شود. به همین دلیل لازم است که در چنین مواقعی، اقدام به تعویض آن کنید.
- در برخی مواقع ممکن است که فنر شیر اجاقگاز باوجود زنگزدگی همچنان سالم باشد. در چنین مواقعی راههای مختلفی برای تمیزکردن فنر شیر از زنگزدگی وجود دارد.
هنگامی که تصمیم به تمیزکردن زنگزدگی میگیرید، میتوانید از مقداری سرکه سفید و یا خمیر جوش شیرین استفاده کنید. برای تمیزکردن زنگزدگی فنر با استفاده از سرکه سفید، ابتدا فنر را برای دقایقی درون سرکه سفید قرار دهید. برای درست کردن خمیر جوش شیر مقداری کمی آب به جوش شیرین اضافه کنید. آب را به خمیر آغشته کنید و پس از گذشت دقایقی آن را آبکشی کرده و به طور کامل تمیز کنید. برای اکسید زدایی نیز میتوانید از ترکیب نمک، سرکه و آبلیموی تازه استفاده کنید.
در این روش لازم است که فنر را به نمک آغشته کنید. در ادامه فنر را داخل ترکیب سرکه و آبلیموی تازه بریزید. مدتی صبر کنید تا رسوبات و اکسیداسیون به طور کامل از فنر پاک شوند. سپس چشمه ها را کاملاً شسته و خشک نمایید. یکی دیگر از روشهای رفع زنگزدگی استفاده از جوش شیرین است. نوشابه نیز دارای اسید فسفریک است. از همین رو، در از بین بردن زنگزدگی تأثیر بسزایی دارد. درصورتیکه تمایل دارید با استفاده از این روش رسوبات و اکسیداسیون را از بین ببرید، لازم است که فنر را درون محلول سودا قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا این رسوبات و اکسیداسیون از بین بروند.
دلیل گیر کردن شفت چیست
- رایجترین علت سفت شدن شیرهای اجاقگاز مربوط به محور داخلی آن است.
- برای آنکه این مسئله را بدانید، لازم است که اقدام به برداشتن پوشش کنید.
- چوب را بچرخانید.
- عدم توانایی در چرخش و یا حرکت میله، به معنای وجود مشکل در میله و خود میله داخلی است.
- توجه داشته باشید که گریس و کثیفی نیز میتوانند آسیب چشمگیری به چرخش شفت برسانند.
تعمیر و تمیزکاری شیر اجاقگاز
برای تمیزکردن شفت داخلی از چربی زدایی و جرمگیری میتوانید از یک مسواک یا برس کوچک استفاده کنید. همانطور که گفتیم برای تمیزکردن شیر اجاقگاز میتوانید از روش چربی زدایی بهره بگیرید. همچنین یکی دیگر از گزینههای مؤثر در تمیزکردن شیر اجاقگاز، استفاده از اسپری است. اسپری ها به دلیل توانایی روان کاری و چربی زدایی میتوانند به راحتی فلزات را تمیز کنند و از بین ببرند.
برای انجام این روش، محلول را بر روی شفت اسپری کنید و در ادامه آن را با استفاده از یک مسواک کاملاً تمیز کنید. با استفاده از یکپارچه آن قسمت را مرطوب کنید و سپس درپوش را نیز قرار دهید. درصورتیکه پس از انجام دقیق تمامی این مراحل، باز هم با سفت بودن شیر اجاقگاز مواجه شدید ممکن است که منشأ به وقوع پیوستن این مشکل مربوط به داخل و یا چوب شکسته باشد. در چنین مواقعی شما میتوانید با پرداخت کمترین هزینه، اقدام به تعویض آن کنید.
آموزش تعویض شیر اجاقگاز
یکی دیگر از دلایل تأثیرگذار در خرابی شیر در اجاقگاز، مربوط به خرابی ولوم اجاقگاز است. ولوم های اجاقگاز دارای طرحها و انواع مختلفی هستند. این ولومها ممکن است از پلاستیک، فلز و غیره ساخته شده باشند. خرابی ولوم و آسیب دیدن آن به دلایلی مختلفی بستگی دارد. این دلایل عبارت است از:
- عدم چیدمان مکان مناسب در هنگام ساخت
- استفاده کردن از مواد بی کیفیت
- استفاده غلط از ولوم
برای آنکه از آسیبها و خرابیهای احتمالی ولوم اجاقگاز جلوگیری کنید میتوانید از محافظ ولوم بهره بگیرید. خوب است بدانید که به طور معمول ولوم اجاقگاز در نزدیکی شعله قرار دارد و به همین دلیل لازم است که حرارت را به نحوی تنظیم کنید که حرارت زیاد منجر به ازبینبردن ولوم نشود. درصورتیکه ولوم اجاقگاز شما کیفیت چندانی ندارد بهتر است که برای جلوگیری از خرابی، اقدام به تعویض آن کنید. ولومهایی که جنس استیل دارند از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
به همین دلیل بهتر است درصورتیکه ولوم اجاقگاز شما نیز کیفیت پایینی دارد، آن را دور بیندازید و ولوم استیل را خریداری کنید. ولومهای استیل علاوه بر آنکه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، دوام زیادی نیز دارند. پس از آنکه تصمیم گرفتید ولوم خود را تعویض کنید و ولوم استیل را خریدار کنید، ولوم معیوب را جدا کرده و سپس ولوم جدید را جایگزین آن کنید.
نتیجه گیری
همانطور که میدانید وجود اجاقگاز در آشپزخانه بسیار ضروری است و از همین رو خرابی آن نیز میتواند بسیار نگران کننده باشد. ما در این مقاله در مورد انواع قطعات شیر اجاقگاز و همچنین دلیل سفت شدن آن، به طور کامل بحث کردیم و هرآنچه را که لازم بود در مورد آن بدانید را ذکر نمودیم. علاوه برآن اقدامات لازم جهت تعمیر آن را نیز بررسی کردیم تا بتوانید در صورت مواجه با چنین مشکلاتی به بهترین شکل با آن مقابله کنید.
راهنمای تعمیر و تعویض شیر اجاقگاز
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله آشنایی و راهنمای تعمیر و تعویض شیر اجاقگاز