مجله لوازم خانگی

تمیز کردن غذاساز خارجی و ایرانی با ساده ترین روش ها

غذاساز یکی که از وسایل مهم و کاربردی در آشپزخانه است که برای درست کردن دسر میوه و غذاهای مختلف از آن استفاده می شود. این وسیله کار خانم های خانه دار را در اشپزخانه راحت کرده ولی گاهی تمیز کردن غذاساز و شستشوی قطعات آن، سخت و دشوار می شود. غذا ساز پخت و پز را در آشپزخانه راحت می کند ولی قسمت های ریز و درشت آن باید بخوبی تمیز شود و این کار برای خانم ها کمی مشکل است. در این مقاله تلاش کردیم نکات مهمی را برای تمیز کردن غذا ساز خارجی و ایرانی برایتان توضیح دهیم تا شستشوی آن برای شما آسان شود و با خیال راحت از غذاساز استفاده کنید. معمولاً برای خانم های خانه دار تمیزی خانه، به تمیز کردن پذیرایی و هال محدود نمی شود و علاقه زیادی به تمیزی و برق افتادن آشپزخانه دارند.

چرا باید غذاساز را تمیز کنیم؟

برای اینکه دستگاه شما طول عمر بیشتری داشته باشد و سالم بماند، باید آن را بعد از هر بار استفاده تمیز کنید. وقتی از غذاساز استفاده می کنید ممکن است غذا در بین پایه و تیغه باقی مانده و در صورت تمیز نشدن، کارایی غذاساز شما کاهش پیدا کند. تمیز نکردن غذاساز باعث خواهد شد که بوی غذا به بدنه غذاساز هم نفوذ کرده و در بو و کیفیت مواد غذایی تأثیر منفی بگذارد.

تمیز کردن غذاساز خارجی و ایرانی با ساده ترین روش ها

غذاساز وسیله ای است که می‌تواند پخت و پز را برای شما آسان و سریع کند و کمک زیادی در آشپزخانه به خانم های خانه دار خواهد کرد. معمولاً به دلیل سخت بودن شستشوی دستگاه غذاساز، خانم ها ترجیح می دهند که از آن استفاده نکنند. می خواهیم شما را با روش های ارزان و ساده برای تمیز کردن این وسیله کاربردی آشنا کنیم تا دیگر نیازی هم به شوینده های گران نداشته باشید. برای این منظور فقط کمی جوش شیرین لازم دارید. برای شستشوی غذاساز، باید کمی مایع ظرفشویی، یک پارچه یا اسفنج و کمی هم جوش‌شیرین آماده کنید.

تمیز کردن غذاساز

مراحل تمیز کردن غذاساز خارجی و ایرانی

همانطور که گفتیم معمولاً خانم ها به دلیل سخت بودن شستشوی غذاساز، ترجیح می دهند از آن استفاده نکنند زیرا قطعات آن زیاد بوده و سرهم کردن آن هم کمی دشوار است ولی نباید نگران باشید زیرا می خواهیم شما را با مراحل شستشوی قطعات غذاساز آشنا کنیم تا بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.

غذاساز دارای قطعات زیادی است پس باید با دقت این مراحل را به ترتیب انجام دهید. ابتدا باید از قسمت بالای دستگاه شروع کنید. قطعه فشار دهنده دستگاه را بردارید و سپس تیغه ها را بیرون بیاورید. در مرحله بعدی کاسه غذاساز را از دستگاه جدا کنید. حالا باید کاملاً قطعاتی را که بیرون آورده اید نگاه کنید. ممکن است غذا و خوراکی در داخل قطعات آن گیر کرده باشد. در مرحله بعدی تیغه دستگاه باید شسته شود. مراقب باشید در هنگام شستن تیغه، دست خود را نبرید زیرا تیغه های غذاساز بسیار تیز هستند. دقت کنید بعد از هربار که از غذاساز استفاده می کنید، تیغه آن را تمیز بشویید و آن را کاملاً خشک کنید. این کار باعث می‌شود تا تیغه های دستگاه شما همیشه تمیز بماند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر مخلوط کن دلمونتی Delmonti | نمایندگی تعمیرات دلمونتی

بعد از اینکه تیغه ها را شستید باید به وسیله یک پارچه های نرم کاملاً خشک شود زیرا خیسی و رطوبت باعث خواهد شد تیغه های دستگاه غذاساز شما کند شود. اگر شما تیغه را بعد از استفاده نشویید، باعث خواهد شد که غذاها روی تیغه و یا در لوله ها و شکاف ها باقی بماند و با گذشت زمان، تمیز کردن آن سخت شود. هنگامی که تیغه ها را تمیز می کنید باید به آرامی تیغه را بشویید تا دستتان آسیب نبیند. برای این منظور می توانید از مایع ظرفشویی استفاده کنید. به وسیله یک اسفنج تیغه را تمیز کنید. بعد از اینکه تیغ شسته شد، باید به وسیله یک پارچه لطیف و تمیز آن را خشک کنید تا از زنگ زدگی آن جلوگیری کرده و تیغه ها کند نشود.

در مرحله بعدی باید قطعاتی را که جدا کرده اید، تمیز کنید. برای این کار قطعات را در داخل ترکیبی از مایع ظرفشویی و آب گرم بشویید. اگر فرصت ندارید که آنها را بشویید، بهتر است برای اینکه مواد غذایی در روی آن خشک نشود، قطعات را در داخل مایع ظرفشویی و آب گرم خیس کنید تا سر فرصت آنها را شستشو دهید. هیچگاه برای شستن قطعات غذاساز از پاک کننده های قوی و مثل سیم ظرفشویی و اسکاج و یا مواد شیمیایی مثل وایتکس استفاده نکنید. البته می توانید قطعات غذاساز را در طبقه بالای ماشین ظرفشویی هم بگذارید تا راحت و آسان شسته شود ولی دقت کنید تیغه ها را نباید در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

در مرحله چهارم بهتر است یک دستمال مرطوب آماده کرده و پایه دستگاه و یا همان موتور غذاساز را کاملاً تمیز کنید. هیچ گاه روی موتور دستگاه آب نریزید و یا دستگاه را کاملاً در آب فرو نبرید زیرا دستگاه شما آسیب دیده و خراب می شود. به وسیله دستمال مرطوب فقط لکه های غذایی که ممکن است در روی دستگاه ریخته باشد و یا اثر انگشت خودتان را باید پاک کنید.

در آخرین مرحله برای تمیز کردن غذاساز، باید به وسیله یک دستمال تمیز کاملاً غذاساز خود را خشک کنید تا هیچ ردی از آب در روی غذاساز باقی نماند. حالا قطعات را دوباره در کنار هم بگذارید و آن را به خوبی و درستی سر هم کنید. اگر شما برای پخت و پز روزانه، از غذا ساز استفاده زیادی می کنید، باید آن را در مکانی قرار دهید که در دسترس تان باشد.

چگونه می توانیم به وسیله جوش شیرین غذاساز را تمیز کنیم؟

اگر بعد از استفاده از غذاساز آن را تمیز شسته و خشک کردید و دوباره دستگاه را سر هم کردید، ولی متوجه شدید که بعد از شستن، باز هم غذاساز شما بوی بد می دهد، می توانید از جوش شیرین استفاده کنید. جوش شیرین دارای خاصیت میکروب زدایی بوده و بوی بد را هم از بین خواهد برد. برای این منظور می‌توانید یک لیوان آب را با کمی جوش شیرین کاملاً مخلوط کنید و این محلول را به دیواره کاسه غذاساز بزنید و دوباره کاسه را بشویید. برای اینکه باکتری ها در داخل کاسه رشد نکرده و قطعات آن زنگ نزند، باید مانند مراحل اولیه آن را کاملاً به وسیله دستمال خشک کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی یخچال های شرکت لوازم خانگی بوش

در غذاساز خارجی و داخلی چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید؟

اگر شما هم در منزل از غذاساز استفاده می کنید، حتماً می دانید گاهی امکان دارد دستگاه در شرایطی به تعمیرات اساسی نیاز داشته باشد. در این صورت باید از یک تکنسین کمک بگیرید و خودتان دستگاه را دستکاری نکنید، زیرا ممکن است دستگاه غذاساز شما خراب تر شود. مشکلاتی که ممکن است برای غذاسازی ایجاد شود عبارتند از:

  1. تیغه های غذاساز کند شود.
  2. تیغه ها گیر کند.
  3. غذاساز روشن نشود.
  4. در سرعت تعیین شده، کار نکند.

۱- تیغه های غذاساز کند شود.

اگر از غذاساز خود زیاد استفاده کنید، احتمالاً به مرور تیغه های آن کند خواهد شد و کارایی اولیه را هم ندارد. در صورتی که غذاساز شما مانند روزهای اول سریع و منظم مواد غذایی را خرد نمی کند، احتمالاً تیغه های آن کند شده است. البته بعضی از مواد غذایی می توانند باعث کند شدن تیغه ها شوند. دقت داشته باشید هیچ گاه مواد غذایی اسیدی را در داخل غذاساز نریزید زیرا باعث کند شدن تیغه ها خواهد شد. برای تیز کردن آن باید از یک متخصص کمک بگیرید.

۲- تیغه های دستگاه گیر می کند.

امکان دارد وقتی دستگاه خود را روشن می کنید، متوجه شوید که تیغه ها خوب نمی چرخد. این مشکل زمانی ایجاد می شود که در بین پایه و تیغه ها رسوبات غذا گیر کند و یا امکان دارد جایی که تیغه ها به ظرف متصل می شود، زنگ زده باشد. در صورتی که این مشکل برایتان به وجود آمد بهتر است حتماً به تعمیرکار مراجعه کنید. اگر بعد از استفاده از غذاساز تیغه ها را خوب بشویید، باعث می‌شود رسوبات غذا پاک شده و غذا بین تیغه‌ها و پایه گیر نکند.

۳- چرا غذاساز روشن نمی شود؟

اگر غذا ساز را به برق وصل کردید ولی روشن نشد، احتمالاً سیم های دستگاه دچار آسیب دیدگی شده است. البته این امکان هم وجود دارد که موتور غذاساز خراب شده باشد. در هر صورت به هیچ وجه برای تعمیر موتور دستگاه، خودسرانه عمل نکنید، بهتر است به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.

۴- دستگاه در سرعت‌های مورد نظر کار نمی کند.

اگر دستگاه شما در سرعت های مورد نظرتان کار نکرد، احتمال دارد در سوئیچ کنترل سرعت اشکالی به وجود آمده باشد پس برای عیب یابی برد الکترونیکی و قطعات دستگاه، بهتر است حتماً به تعمیرکار مراجعه کنید.

تمیز کردن غذاساز

سخن پایانی

امروزه برای خرید وسایل برقی باید هزینه زیادی پرداخت کرد. غذاساز هم جزو وسایل گرانقیمت است. وقتی هزینه زیادی برای خرید یک دستگاه پرداخت می کنید، پس بهتر است در مراقبت و نگهداری از آن دقت زیادی بکنید تا دستگاه شما خراب نشده و نیاز به مراجعه به تعمیرکار هم پیدا نکنید. اگر شما به شکل اصولی و درست از دستگاه غذاساز استفاده کنید، احتمالاً چندین سال این دستگاه برایتان کار می کند. نکاتی را که در این مقاله برای تمیز کردن و شستن قطعات غذاساز برایتان بیان کردیم، هیچ گاه فراموش نکنید.

تمیز کردن غذاساز خارجی و ایرانی با ساده ترین روش ها

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مراحل تمیز کردن غذاساز خارجی و ایرانی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا