خدمات ساختمانخدمات

افزایش فشار آب خانه بدون نیاز به پمپ و برق

چگونه می توانیم فشار آب خانه را بدون استفاده از پمپ زیاد کنیم

امروزه یکی از معضلات اصلی در خانه ها کم آبی یا کم فشار بودن جریان آب است. هرچه تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان بیشتر باشد مشکل کم آبی نیز بیشتر و بزرگتر است. ساده ترین و معمول ترین روش جهت افزایش فشار آب، استفاده از پمپ آب به همراه مخزن تحت فشار است. ایبک امداد قصد دارد در این مطلب شما را با نحوه افزایش فشار آب بدون نیاز به برق آشنا کند.

اقدامات ضروری پیش از افزایش فشار آب بدون برق

نکته اول که باید جهت افزایش فشار آب منزل  مورد بررسی قرار دهید، میزان جریان فشار آب ساختمان همسایه هاست. اگر فشار آب ساختمان های دیگر نیز مانند ساختمان شما پایین باشد، این به آن معنی است که مشکل از درون خانه نیست و شما باید آب ورودی ساختمان را مورد بررسی قرار دهید. البته این کار را از همان ابتدا هم می توانید انجام دهید. یعنی فشار آب ورودی ساختمان و منزل را بررسی کنید.

بررسی علت های علل کاهش فشار آب ساختمان

  • افزایش یافتن تراکم جمعیت یکی از علل کم شدن فشار آب است. جهت رفع این مشکل، بهترین راهکار استفاده از پمپ و مخزن است.
  • مورد دیگری که می‌تواند موجب کاهش فشار آب شود، رسوب گرفتن لوله هاست. معمولا لوله هایی که جنسشان گالوانیزه هستند، دچار این مشکل می شوند. یکی از راه های برطرف کردن این مشکل تعویض لوله ها است. البته بهتر است لوله های پولیکا جایگزین لوله های گالوانیزه شود.
  • علت دیگر کاهش فشار آب می تواند وجود نشتی در لوله ها باشد. شما می‌توانید با استفاده از روشهای تشخیص نشتی این مشکل را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز جهت رفع آن اقدام کنید.
  •  رسوب گرفتن صافی شیر آب هم   می تواند یکی از علت های کاهش فشار آب باشد. در این حالت        می توانید شیر آب را با آچار فرانسه باز کنید و صافی را تمیز کنید.

نحوه افزایش فشار آب بدون نیاز به برق

راه های افزایش فشار آب بدون برق

در ادامه چند روش کاربردی برای برطرف کردن مشکل فشار پایین آب را برای شما توضیح خواهیم داد.

۱. شناسایی لوله های آب که دچار گرفتگی شده اند.

یکی از معمول ترین علت های کاهش فشار آب گرفتگی لوله های آب است. این مشکل در ساختمان ها یی پیش می آید که دارای لوله کشی قدیمی هستند. جهت بررسی و تشخیص گرفتگی لوله ها می توانید نقشه لوله کشی ساختمان را پیدا کرده و یا بر اساس لوله های آب سرد و گرم ساختمان یک نقشه از سیستم لوله کشی ساختمان خود فراهم کنید. بعد از اینکه نقشه لوله کشی را تهیه کردید، به سراغ شیرهای آب بروید. هر کدام از آنها را باز کرده و میزان فشار آب را در آنها کنترل کنید. با این کار می توانید محل گرفتگی لوله را پیدا کنید و در آخر شاهد افزایش فشار آب باشید. به یاد داشته باشید همچنین می توانید با کم کردن زانویی ها، در افزایش فشار آب تاثیر بگذارید.

 ۲.شناسایی و برطرف کردن نشتی لوله های آب

مورد دیگری که می‌تواند در افزایش فشار آب موثر باشد، بررسی شرایط لوله ها از نظر وجود نشتی می باشد. وجود نشتی در لوله موجب کاهش فشار آب می شود. راه دیگری که می توانید از وجود نشتی در لوله ها با خبر شوید، خیس شدن سطح دیوار یا سقف می باشد که که شما این احتمال را می دهید که شاید لوله ها دچار نشتی شده باشند. برای رفع این مشکل می توانید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

نحوه افزایش فشار آب بدون نیاز به برق

 ۳. بررسی فشار آب در شیر آلات ساختمان

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تاسیسات ساختمانی چیست و شامل چه مواردی می شود | انواع تاسیسات ساختمانی

اگر متوجه شدید که فشار آب در همه شیرهای ساختمان به یک اندازه نیست، می توانید برای بروز این مشکل دو احتمال را در نظر بگیرید.

۴.گرفتگی شیر آب

جهت برطرف کردن این مشکل، ابتدا شیر آب را بدون آبفشان باز کنید. اگر مشاهده کردید که فشار آب همچنان کم است، شیر را به طور کامل باز کنید و رسوباتی که در آن جمع شده را تمیز کنید.

۵.رسوب زدایی پکیج یا آبگرمکن

چنانچه فشار آب سرد مناسب است ولی فشار آب گرم دچار مشکل شده است باید آبگرمکن و پکیج را مورد بررسی قرار دهید. نکته اول که باید در نظر بگیرید طول عمر دستگاه است. چنانچه دستگاه قدیمی باشد، وجود جرم و رسوب در آن امری طبیعی محسوب می شود. تجمع رسوب در دستگاه می تواند عملکرد آن را مختل کرده و باعث کاهش فشار آب گرم شود. به همین خاطر اگر به دنبال افزایش فشار آب بدون استفاده از برق هستید، رسوب و جرم موجود در آبگرمکن و پکیج را بررسی کنید.

۶.بازسازی لوله کشی های قدیمی ساختمان

چنانچه سیستم لوله کشی ساختمان بسیار قدیمی باشد، باید جهت بازسازی آن اقدام کنید. نکته مهمی که باید در این مورد به آن توجه داشته باشید این است که هرچه قطر لوله بیشتر باشد، فشار آب کمتر ولی جریان آب بیشتر است .و برعکس، اگر قطر لوله کمتر باشد فشار آب بیشتر و جریان آب کمتر خواهد بود. در هر صورت باید این نکته را مد نظر قرار دهید که معمولا گرفتگی در لوله هایی که قطر بیشتری دارند کمتر اتفاق می افتد.

۷.استفاده از شیرآلات کم مصرف

جایگزین کردن شیرآلات کهنه و قدیمی با شیرآلات جدید و هوشمند می‌تواند در افزایش فشار آب بسیار موثر باشد. بعضی از شیرآلات جدید هوشمند بوده و استفاده از آنها در حمام بسیار مفید و به صرفه است.

۸.استفاده از دستگاه تصفیه آب

واضح است که استفاده از دستگاه تصفیه آب نمی تواند به طور مستقیم باعث افزایش فشار آب شود اما به این علت که این دستگاه مانع از رسوب گرفتگی لوله ها و ایجاد جرم در فیلتر شیرهای آب خواهد شد، پس می تواند از افت فشار آب جلوگیری کند. درست است که این کار هزینه زیادی در بر خواهد داشت اما در مدت زمان طولانی می‌تواند باعث کاهش هزینه های شما شود.

۹.استفاده از سختی گیر آب

یکی دیگر از روش های افزایش فشار آب ساختمان استفاده از سختی گیر آب است. سختی گیر مواد معدنی آب، مثل کلسیم و منیزیم را می گیرد و همچنین از رسوب گرفتگی تاسیسات لوله ها و شیر آب جلوگیری می کند.

پمپ آب بدون برق

پمپ های آب وسیله ای جهت جابجایی و انتقال مایعات هستند. یکی از کاربردی ترین انواع پمپ آب، پمپ های آب خانگی هستند که به افزایش فشار آب در ساعات اوج مصرف کمک می کنند. بر اساس روش جابجایی  مایعات، می توان پمپ آب ها را به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد.

  • پمپ های مکش مستقیم
  • جابجایی مثبت
  • پمپ های گرانشی

پمپ های آب برای آن که کار خود را شروع کنند و آب را پمپاژ کند از منابع مختلفی استفاده    می کنند. یکی از اساسی ترین این منابع الکتریسیته است. اما احتمالا برایتان جالب است که بدانید پمپ آب می تواند بدون برق نیز کار کند. برخی از این پمپ ها را می توانند با کمک انرژی آب باد و یا حتی به صورت دستی مدیریت کرد. به این پمپ ها پمپ آب بدون سوخت و برق گفته می شود.

پمپ بدون سوخت

پمپ بدون سوخت پمپی است که بدون برق هیدرولیکی کار می کند. به همین خاطر به آن ها، پمپ بدون سوخت گفته می شود. از این پمپ ها معمولاً در محل هایی که جریان و میزان آب کم است استفاده می شود. پمپ های گرانشی بدون برق، پمپ های ساده و بدون موتور هستند که جهت پمپاژ آب با جریان کم مورد استفاده قرار می گیرند. پمپهای بدون سوخت، انرژی خود را از جریان چشمه ها یا آب چاه تامین می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بلکا سرامیک چیست و چه کاربردی دارد؟

پمپ آب بدون برق

از پمپ آب بدون برق می توان به منظور افزایش فشار آب استفاده کرد. این پمپ ها در دسته پمپ های هیدرولیکی بدون سوخت و گرانشی قرار دارد. از پمپ آب های بدون برق برای مناطقی استفاده می شود که جریان آب و میزان آب در آن هاکم است. این پمپ‌ها موتور ندارند و پمپ های ساده هستند و انرژی خود را از جریان آب چشمه ها و یا چاه ها تامین     می کنند.

روش عملکرد پمپ آب بدون برق

همانطور که گفته شد پمپ آب بدون برق، انرژی خود را از جریان آب چاه یا چشمه ها می گیرد و این انرژی را به مخازن ذخیره سازی آب انتقال می دهد. در واقع این پمپ ها انرژی را که از آب چشمه یا چاه به دست آورده‌اند، جهت حرکت پمپ و یا پمپاژ کردن آب استفاده می کنند.

روش راه اندازی پمپ آب بدون برق

  • منبع آب چاه یا چشمه به بخش درایو پایپ وارد می شود و فشار ناشی از آن باعث پمپاژ کردن در پمپ خواهد شد. درایو پایپ لوله اصلی در پمپ آب بدون برق است.
  • میزان فشار آب کم کم افزایش پیدا می کند و آب موجود در منبع زیاد خواهد شد.
  • بعد از این که دریچه بسته شد آب به سوپاپ و محفظه هوا وارد خواهد شد.
  •  با فشاری که از سوی سیال به هوای درون محفظه وارد می شود آن را مجبور به برگشت می کند.
  • بعد از آن سوپاپ بسته می شود و آب از لوله خروجی به سمت منبع ذخیره انتقال می یابد.

مزایا و معایب پمپ آب بدون برق

مزایا

  • یکی از مزیت های استفاده از پمپ آب بدون برق همیشگی و دائمی بودن این پمپ‌ها است.
  • این پمپ ها به انرژی برق نیازی ندارند.
  •  به دلیل برخورداری از تعداد قطعات کمتر احتمال خراب شدن آنها نیز کمتر خواهد بود.
  • سر و صدای اندکی دارند.

معایب

  • یکی از معایب این پمپ ها این است که قدرت و توان بالایی در انتقال آب ندارند.
  •  این پمپ ها تنها در مکان هایی که منبع تامین آب وجود داشته باشد قابل استفاده هستند.
  • میزان خروجی آب در پمپ آب های بدون برق پایین است.
  • در صورت استفاده طولانی مدت از این پمپ ها ممکن است دچار گرفتگی و رسوب شوند.

روش ساخت پمپ آب بدون برق

چطور پمپ آب بدون برق بسازیم؟ موضوع مهمی که باید پیش از ساخت یا خرید این پمپ ها در نظر بگیرید این است که پمپ بدون برق هیدرولیکی بیشتر جهت مناطقی استفاده      می شود که جریان کمی از آب نیاز دارند. به طور مثال از این پمپ ها جهت کاربردهای صنعتی مانند آبیاری استفاده می شود. برای مکان هایی که نیاز به جریان آب بیشتری دارند مانند آبیاری کردن زمین ها، باید از پمپ های هیدرولیکی بزرگ استفاده کرد. پمپ های بدون برق هیدرولیکی بیشتر برای مناطق طبیعی و کوهستانی و همچنین برای مصارف خانگی که به جریان آرام و کندی از آب نیاز دارند کاربردی تر است. با همه این ها اگر قصد ساخت پمپ آب قوی بدون برق را دارید، قطعاً به یک منبع دائمی آب مثل چشمه طبیعی و یا استخر نیاز خواهید داشت. با فراهم کردن این شرایط    می توانید با دیدن آموزش نحوه ساخت پمپ آب بدون برق آن را بسازید و یا پمپ بدون سوخت را خریداری کنید.

سخن پایانی

مشکل اساسی ساختمان های پر جمعیت، کم بودن فشار آب است. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی راه های افزایش فشار آب بدون برق پرداختیم تا اگر شما با کاهش فشار آب ساختمان روبرو شدید بتوانید در زمانی کوتاه مشکل به وجود آمده را حل کنید.

نحوه افزایش فشار آب بدون نیاز به برق

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آموزش نحوه افزایش فشار آب بدون نیاز به برق

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا