خدمات ساختمان

اصول نورپردازی در نمای ساختمان | بهترین طرح های نورپردازی در نما

امروزه بحث نورپردازی در نمای ساختمان به عنوان قسمتی از منظره شهری و ساخت و ساز مورد توجه بیشتر مردم قرار گرفته است. در حقیقت توجه به بحث نورپردازی در منزل شهری و زمینه شهرسازی در بیشتر کشورهای جهان اهمیت ویژه‌ ای دارد. طراحی نما اصلی‌ ترین زمینه جهت المان‌ های معماری و جلوه عناصر می‌ باشد. نورپردازی در نمای ساختمان و طراحی نما باید با در نظر گرفتن نوع کاربری ساختمان انجام شود و اصول طراحی باید متناسب با نمای ساختمان باشد. امروزه به علت پیشرفت در زمینه شهرسازی، معماری، فناوری و تکنولوژی نورپردازی هم به عنوان قسمت مهمی از منظر شهری توسط طراحان و معماران مورد توجه قرار گرفته است زیرا نورپردازی در نمای ساختمان و طراحی اصولی آن عامل بزرگی در ایجاد جذابیت ساختمان می‌ باشد.

اصول نورپردازی در نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان از نظر معماری و شهرسازی عنصر اصلی در معرفی بنا است و عوامل زیادی در شکل‌ گیری آن موثر می‌ باشند. نورپردازی به عنوان قسمتی از نمایان نمودن عناصر معماری در نمای ساختمان می‌ باشد. چنانچه نورپردازی نما با کاربری ساختمان متناسب باشد و به شکل اصولی صورت گیرد جلوه و زیبایی ساختمان را چندین برابر می‌ کند در غیر این صورت نتیجه معکوس خواهد بود.

توجه به شدت نور و رنگ آن

توجه به شدت نورها و رنگ آن در واقع مهم‌ ترین عامل در نورپردازی نمای ساختمان و طراحی آن محسوب می‌ شود. توازن شدت نورها و هماهنگی بین آنها در قسمت‌ های مختلف طراحی نما و علاوه بر آن رنگ نور در معرفی عناصری که در معماری نمای ساختمان حضور دارند بسیار تأثیر گذار می‌ باشد.اصول نورپردازی در نمای ساختمان | بهترین طرح های نورپردازی در نما روشنایی یکدست در همه اجزای نما امر مطلوبی نیست و در واقع تفاوت بین شدت روشنایی می‌ تواند به جذابیت عناصر ساختمان کمک کند. با ایجاد نورهای مختلف با شدت متفاوت در فضاهایی مثل بالکن و روف گاردن می‌ توانید جذابیت نمای ساختمان را زیاد کنید. چنانچه دوست دارید از منبع نور رنگی استفاده نمایید رنگ‌ های ملایم مثل آبی و سفید می‌ توانند جلوه زیبا به نمای ساختمان بدهند.

منبع نور مخفی

در اغلب موارد جهت ایجاد جلوه عناصر اصلی در نمای ساختمان منبع نور مخفی در دیوار و سقف مورد استفاده قرار می‌ گیرد. بهتر است منبع روشنایی از دید ناظران پنهان باشد زیرا با انجام این کار تفاوت شدت نور و مرز بین آنها بهتر نمایان می‌ شود. عاملی که می‌ تواند تأثیر مطلوب در جلوه بصری نمای ساختمان داشته باشد نورپردازی مخفی است.

توجه به هماهنگی منبع نور و قرارگیری درست آنها

نوع قرار گرفتن منبع نور تأثیر زیادی در شدت روشنایی دارد. حجم عناصر معماری که در نمای ساختمان وجود دارد با متریال نورپردازی سطح و نوع قرار گرفتن منبع نور ظاهر می‌ شود. بازی با سایه‌ ها و کنتراست در نورپردازی به کمک منبع نور انجام خواهد شد. طراح نمای ساختمان با ایجاد فاصله بین منبع نورها، سایه‌ های ملایم و عمیقی را در نورپردازی نمای ساختمان ایجاد می‌ کند. چنانچه می‌ خواهید جزئیات بیشتری در نمای ساختمان نمایان شود بهتر است که منبع نور در فاصله نزدیک نسبت به سطوح در نظر گرفته شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع سیستم‌ اعلام حریق و اجزای تشکیل دهنده آنها

برجسته سازی عناصر نمای ساختمان با نورپردازی

مهمترین هدف نورپردازی در نمای ساختمان برجسته‌ سازی عناصر معماری می‌ باشد. انتخاب سبک طراحی در نمای ساختمان به نورپردازی و جلوه عناصر معماری کمک می‌ کند. شناخت المان‌ های معماری و عناصر بسیار ضروری می‌ باشد. به عنوان مثال اگر قصد دارید نمای ساختمان را به روش کلاسیک طراحی کنید نورپردازی باید در قوس‌ ها و ستون‌ ها انجام شود.

نورپردازی بر اساس فرم و شکل نمای ساختمان

شکل و فرم نمای ساختمان با سبک طراحی نما متناسب است و می‌ تواند نوع کاربری ساختمان را تعیین کند. شکل نما تأثیر زیادی در نورپردازی آن دارد به طور مثال اگر طراحی نمای ساختمان به شکل مدرن باشد، فرم و شکل آن ساده و به شکل‌ های مربعی، مستطیلی و یا با خطوط افقی و عمودی خواهد بود. به کار بردن منبع نوری خطی با وجود فرم‌ های افقی و عمودی در نورپردازی ساختمان پرکاربرد می‌ باشد.

توجه به سبک طراحی نمای ساختمان

با توجه به آنکه سبک‌ های مختلفی در طراحی نما به کار می‌ رود نورپردازی نمای ساختمان نیز به طرق مختلفی انجام می‌ گردد. عناصر معماری باید با سبک مختلف که در طراحی نما وجود دارد متناسب باشد.اصول نورپردازی در نمای ساختمان | بهترین طرح های نورپردازی در نما طراحی نمای ساختمان با المان‌ های معماری انجام می‌ شود و نورپردازی آن نیز باید بر اساس همین مورد صورت گیرد. نورپردازی در نمای ساختمان و مدل سازی به صورت سه بعدی می‌ تواند توسط طراحان انجام شود.

هماهنگی نورپردازی در نمای ساختمان با عناصر اطراف آن

بهتر است که نورپردازی و طراحی نمای ساختمان بر اساس نوع کاربری و المان‌ های اطراف ساختمان انجام شود. در حقیقت این کار جهت تعیین منظر نمای ساختمان به طراح کمک می‌ کند و برای آنکه دید و منظر کور نشود طراح نمای ساختمان باید بر اساس موقعیت نما، نوع متریال، هندسه و رنگ اقدام به انجام نورپردازی نماید. این موضوع می‌ تواند در نورپردازی نمای ساختمان هماهنگی ایجاد کند.

نورپردازی در نمای ساختمان بر اساس کاربری معماری

توجه نمودن به نوع کاربری ساختمان در نورپردازی و طراحی نمای آن بسیار تأثیر گذار می‌ باشد در واقع این مورد آیتم مهمی برای ایجاد جذابیت در نمای ساختمان به شمار می‌ آید. از آنجایی که طراحی نمای ساختمان با نگاه اول برای ناظران معرف بنا می‌ باشد بنابراین بهتر است که نورپردازی در نمای ساختمان با در نظر گرفتن کاربری بنا انجام شود. آیتم‌ های مختلفی برای افزایش جذابیت نما وجود دارد.

روش نورپردازی در نمای ساختمان ویلایی

یک ساختمان ویلایی بر اساس آب و هوا دید و منظر موقعیت مکانی و برنامه فیزیکی مشخص ساخته می‌ شود. در بیشتر ساختمان‌ های ویلایی سناریو و ایده طرح مورد توجه قرار می‌ گیرد و نورپردازی در این ساختمان‌ ها عامل تأثیر گذار و مهمی می‌ باشد. طراحی ورودی خانه از مهم‌ ترین موارد تأثیر گذار برای ایجاد جذابیت در نمای ساختمان ویلایی محسوب می‌ شود بنابراین باید طرح‌ های زیبایی را در نورپردازی ورودی مورد استفاده قرار دهید. از روشهای مختلفی جهت جلوه عناصر نما می‌ توان در طراحی نمای ویلا استفاده کرد. نورپردازی اصولی از مهم‌ ترین موارد می‌ باشد. اگر این کار به صورت اصولی انجام نشود می‌ تواند باعث ایجاد آلودگی نوری در بنا شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرگولا چیست | پرگولا و آلاچیق چه فرقی با یکدیگر دارند؟

نورپردازی در نمای ساختمان با سبک کلاسیک

در ساختمان‌ هایی که سبک آنها کلاسیک است عناصر معماری رومی و یونانی را مشاهده خواهید کرد زیرا سبک کلاسیک در معماری روم و یونان ریشه دارد. این سبک با ستون‌ ها، قوس‌ ها، طاق‌ ها و سنتوری‌ ها همراه است. طراحی نمای کلاسیک باید از سادگی دور بوده و به شکل تجملاتی انجام شود. در این ساختمان‌ ها از متریال آجر و سنگ استفاده می‌ شود. در بیشتر طرح‌ های کلاسیک معمولاً سنگ تراورتن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. بهتر است که اجزای اصلی نمای ساختمان برای نورپردازی انتخاب شوند زیرا قسمت مهمی از نورپردازی و طراحی نما با سبک کلاسیک جهت تأکید بر عناصر معماری یونانی و رومی انجام می‌ شود. نور مخفی در پایه ستون‌ ها می‌ تواند منبع نور خوبی در نظر گرفته شود علاوه بر آن نور نقطه‌ ای در تراس نیز به همراه لوستر تزیینی جهت نشان دادن عمق فضا در ساختمان با سبک کلاسیک کاربرد دارد.

نورپردازی در نمای ساختمان تجاری

در بیشتر بناهای تجاری نورپردازی نما طوری انجام می‌ شود که شما شاهد آلودگی نوری خواهید بود. چنانچه نورپردازی در نمای بنای تجاری به صورت اصولی انجام شود کارکرد و کیفیت ساختمان ارتقا پیدا می‌ کند زیرا نما در ساختمان تجاری در عملکرد آن تأثیر بسزایی دارد. ریسه‌ های LED و باریکه‌ های نوری در نورپردازی نمای ساختمان تجاری می‌ تواند بسیار کمک کننده باشد.

نورپردازی در نمای ساختمان اداری

معمولاً بناهای اداری به صورت ساده طراحی می‌ شوند. برای نورپردازی نمای اداری حتماً باید به ورودی آن بیشتر توجه کنید زیرا ورودی ساختمان اداری مهمترین و شاخص‌ ترین قسمت آن است. به علت وجود پنجره‌ های عریض می‌ توان از نورپردازی اضافی در این بناها خودداری کرد. نورپردازی در ساختمان اداری با در نظر گرفتن موقعیت قرارگیری و همچنین تأثیر آن در منزل شهری باید انجام شود.

هزینه نورپردازی در نمای ساختمان

هزینه نورپردازی در نمای ساختمان به سبک طراحی، تجهیزات روشنایی، هندسه و فرم نما بستگی دارد.  اگر می‌ خواهید هزینه نورپردازی در نمای ساختمان را برآورد کنید می‌ توانید از اتود اولیه برای طراحی نما که به صورت سه بعدی می‌ باشد استفاده نمایید. اصول نورپردازی در نمای ساختمان | بهترین طرح های نورپردازی در نمادر این روش طراح از مدل سازی استفاده کرده و پیش نمایشی برای نورپردازی در نمای ساختمان به شما ارائه می‌ دهد. در نتیجه شما می‌ توانید برآورد اولیه جهت خرید تجهیزات روشنایی را به راحتی محاسبه کنید. در انتخاب تجهیزات و لامپ‌ ها از محصولات با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک امداد به بررسی روش‌ های نورپردازی در نمای ساختمان پرداختیم و نکات و اصول مهم اجرای نورپردازی را با شما در میان گذاشتیم. ایده‌ ها و روش‌ های جدید و مختلفی برای نورپردازی نما وجود دارد و هر کدام از ساختمان‌ های اداری، مسکونی، ویلایی، تجاری و … نورپردازی خاصی دارند که حتماً باید در نورپردازی به سبک طراحی ساختمان، فرم و هندسه آن و نوع کاربری ساختمان توجه ویژه شود.

اصول نورپردازی در نمای ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

اصول نورپردازی در نمای ساختمان، بهترین طرح های نورپردازی در نما

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا