خدمات ساختمانخدمات

عوامل تاثیر گذار در محاسبه قیمت سیم کشی ساختمان

برق کشی یکی از ضروری ترین نیاز های خانه محسوب می شود چون بیشتر وسایل خانه از جمله تلویزیون، یخچال و بقیه کالا ها به وسیله برق کار می کنند. در این مقاله از ایبک امداد به عوامل تاثیر گذار در محاسبه قیمت سیم کشی ساختمان خواهیم پرداخت.
با ما همراه باشید.

عوامل موثر در تعیین قیمت سیم کشی ساختمان

عوامل موثر در تعیین قیمت سیم کشی ساختمان

مدارهای الکتریکی جهت کنترل کردن میزان برق مصرفی طراحی و ساخته شده‌اند. زمانی که شما از محدوده ی تعیین شده مدار برق، مقداری بیشتر برق استفاده می‌کنید، باعث اتصالی می شود. مدارها از فیوز، سیم و دستگاه‌هایی گوناگون مانند چراغ‌ها، لوازم و همه ی دستگاه‌هایی که به پریز متصل می باشند، تشکیل شده و با استفاده و مصرف برق به وسیله ی هر دستگاهی، بار کلی مدار افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتر شدن مصرف برق و عبور از آستانه بار مجاز هم موجب خاموش و قطع شدن مدار و پریدن فیوز خواهد شد. عوض کردن فیوز هم در دستمزد سیم کشی ساختمان نیز حساب می شود. چنانچه فیوز داخل مدار نباشد، باعث می شود بار الکتریکی سیم‌ را بیش از حد داغ کند و همینطور موجب ذوب شدن سیم‌ و رخ دادن آتش‌سوزی می شود.
مدارهای گوناگون، بار الکتریکی مختلفی هم دارند بنابراین بعضی از مدارها مقدار بار بیشتری را تحمل خواهند کرد.

در این قسمت به عوامل تاثیر گذار در تعیین قیمت سیم کشی ساختمان اشاره خواهیم کرد:

  • نوع سیم‌کشی

بی شک این مورد مستقیما بر دستمزد سیم‌ کشی یک واحد و چگونگی حساب کردن اجرت برق کاری تاثیر دارد. مثلاً موقع بر طرف کردن اتصالی سیم‌کشی بنا یا سیم‌کشی برای چراغ روشنایی به‌ دلیل وقت گذاشتن زیاد جهت یافتن محل اتصال، قادر می باشد نرخ دستمزد را افزایش دهد.

  • مساحت زمین

گاهی یافتن مشکل موجود در سیم کشی انجام شده در ساختمان ها، زمان نسبتا زیادی از تکنسین برق می گیرد. چنانچه در مواردی هم امکان دارد در سیم کشی به کار هایی مانند کندن و شکاف دیوار و لوله کشی مربوطه نیاز باشد.
این موارد موجب می شود که شخص برق کار در مواقعی قرار داد دستمزد خود را به صورت پروژه ای و یا روز مزد با مشتری منعقد کند که هر یک از این موارد هزینه و قیمت گوناگونی دارد.
در  نرخ نامه سال ۱۴۰۱ این عمل و حساب آن بصورت متری لحاظ شده است.

  • سیم کشی لوستر و روشنایی

نصب کردن چراغ و لوستر، مراحل گوناگونی دارد و با توجه به نوع و مدل چراغ که دیواری و سقفی و چند شعله یا تک شعله است، متفاوت می باشد. در نهایت این موضوع، نرخ دستمزد با توجه به انواع تجهیزات و سیم مصرف شده، ساعت های کار نصب و سوراخ‌ و شیار کاری مورد نیاز متغیر می باشد.

  • منطقه محل سکونت

منطقه محلی که در آن سکونت دارید همانند خیلی از خدمات می‌تواند بر روی هزینه های طراحی سیم کشی و برق ساختمان تاثیر گذار باشد. این خرج هزینه ها در ساختمان‌ در حال ساخت، از طریق شرکت‌های بزرگ حساب شده است و این قضیه در کلیات محاسبه خواهد شد و هزینه های اضافه‌ای پرداخت نخواهید کرد.

  • برق کشی وسایل جانبی

هزینه برق‌ کشی کالاهایی مانند آیفون، کولر و لوستر، بر روی هزینه قیمت برق‌ کشی ساختمان ها تاثیر گذار می باشد.

  • ابزارآلات مورد استفاده

کار کردن با برق یک بحث بسیار تخصصی می باشد. چنانچه برق کار شما از تجهیزات جدید و به روز مطمئن و ایمن استفاده کند، هزینه آن هم به همان اندازه بیشتر می شود.

قیمت برق کشی ساختمان در سال ۱۴۰۱

برق کشی ساختمان

در حقیقت برق‌کشی یک اصطلاح عامیانه می باشد که به سیم‌ کشی گفته می شود. در واقع این دو اصلاح یکی می باشند و تفاوتی باهم ندارند. نرخ نامه برق کشی ساختمان ها در سال ۱۴۰۱ تا تابستان در حال حاضر ذکر نشده. اما متخصصان پایین ترین قیمت جهت کار های مربوطه برای کار های جزئی و خرده‌کاری‌ را ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال و برای متر های بیشتر از ۵۰ متر را ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال تعیین کرده اند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با تأسیسات ساختمان | اهمیت رسیدگی به تأسیسات خانه

روش‌ های محاسبه هزینه سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان

مقدار نرخ تعیین شده توسط اتحادیه برق‌کشی ساختمان از طریق راه های مختلفی مشخص و تعیین می شود.از مهم‌ترین روش‌ های حساب کردن هزینه قیمت برق کشی ساختمان ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برق‌کشی ساختمان ها به شکل کنترات
  • برق‌کشی ساختمان ها بر پایه آیتم
  • برق کشی بر پایه برق‌کشی شعله‌ای
  • برق‌کشی ساختمان به‌ صورت متری

۱. قیمت برق‌ کشی ساختمان به‌صورت کنترات

تعیین کردن هزینه ها به صورت کنترات یکی از مناسب ترین و بصرفه‌ ترین راه های حساب کردن هزینه سیم کشی ساختمان ها می باشد. زمانی که شما هزینه را بصورت روزمزد پرداخت کنید، امکان دارد که کارگران جهت کسب سود بیشتری، انجام این‌ عمل را طولانی تر کنند اما اگر هزینه کل کار را با یک قیمت تعیین شده به پیمان کار واگذار کنید، آن شخص تلاش خواهد کرد تا در بازه زمانی کوتاه و کمتر و با کیفیت مناسب تری کار را به شما تحویل بدهد.

۲. قیمت برق کشی ساختمان براساس آیتم

می توان از روش جدیدی که جهت تعیین کردن قیمت و هزینه برق کشی ساختمان در سال ۱۴۰۱ استفاده می‌کنند، به روش تعیین قیمت براساس آیتم اشاره نمود. قابل ذکر می باشد که این راه بیشتر مناسب برای واحد آپارتمانی با متراژ زیاد و واحد تجاری می باشد. در این روش پیمان‌ کار سیم کشی ساختمان، در ازای موارد گوناگون مانند لوله‌گذاری، شیار زدن ، قوطی گذاری و کارهای دیگر که انجام خواهد داد ، هزینه جداگانه ای دریافت خواهد کرد. نرخ اتحادیه سیم کشی ساختمان ها به ازای هر گونه آیتمی که نیاز داشته باشید بصورت کامل مشخص می باشد و شما قادر خواهید بود تا هزینه سیم کشی ساختمان را از طریق این راه حساب کنید.

۳. قیمت سیم کشی براساس برق کشی شعله‌ای

زمانی که سیم کشی ساختمان ها به شکل شعله‌ای صورت می‌گیرد، به این معنی می باشد که همه ی کار هایی که برق کار جهت روشن شدن پریز انجام می‌دهد، یک شعله حساب خواهد شد و می بایست هزینه های مربوط به آن به صورت جدا پرداخت شود. این راه جزو یکی از قدیمی‌ ترین راه های حساب کردن برق کشی ساختمان ها می باشد و زیاد استفاده نمی شود.

۴. قیمت برق‌ کشی ساختمان به‌صورت متری

تعیین کردن قیمت هزینه برق کشی ساختمان ها بر پایه متراژ از روش‌های رایجی است که به این منظور صورت می گیرد. نرخ اتحادیه برق کشی های ساختمان در این صورت به ازای هر مترمربع مشخص خواهد شد و می بایست هزینه پایانی کار را با در نظر داشتن زیربنای ساختمان خود حساب کنید. موردی که وجود دارد این می باشد که در این حالت هزینه های سیم کشی آیفون، لوستر ها، کولر، آنتن و…. هزینه ی جانبی محسوب می شوند و می بایست بصورت جدا پرداخت شوند.

عوامل افزایش هزینه برق‌ کشی ساختمان

  • نور مخفی
  • نصب لوستر
  • ایجاد سوراخ ها و شیار کاری بتن جهت رد شدن لوله‌ برق، آیفون و آنتن ها
  • نصب کردن هالوژن بیشتر از ۵ عدد
  • چراغ پارکی یا ایستاده محوطه
  • باز و بسته کردن کلیدها و پریزها جهت انجام نقاشی ساختمان
  • باز و بسته کردن پریز ها و کلید ها برای دفعه دوم به گفته کارفرما
  • سیستم و مجموعه های اعلام حریق

سیم کشی ساختمان شامل چه مراحلی است؟

سیم کشی ساختمان ها شامل مراحلی می باشد که در ادامه مقاله آن ها را برای شما شرح خواهیم داد:

۱. آماده‌ کردن نقشه

قبل از آغاز پروژه سیم کشی ساختمان ها بایستی نقشه ای از ساختمان ها حاضر باشد. هر چه که دقت نقشه ساختمان بیشتر باشد سرعت، کیفیت و ایمنی برق کشی ساختمان ها هم بالا تر خواهند رفت. لازم است اطلاع داشته باشید که امکان دارد برق‌ کار جهت طراحی و ارائه نقشه سیم کشی، هزینه‌ی جدایی از شما دریافت کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پلاستر چیست و چه کاربردی دارد؟ انواع پلاستر
۲. اندازه و خط تراز

پس از تکمیل و فراهم شدن نقشه، برای کلید و پریز خط تراز کشیده شده تا کنده‌کاری بعداً انجام شود. بر اساس استانداردی که در این کار هست، فاصله پریز و کلید از سطح زمین و با کمک شیلنگ تراز معلوم خواهد شد. در آخر این کار، قسمت مشخص کلیدها و پریز بر روی دیوار ها به شکل دقیق نشان داده می شود. ظریف کاری و ماهر بودن یک برق‌ کار مجرب در این بخش ثابت خواهد شد. چنانچه هزینه های سیم کشی ساختمان ها از نظر شما از چیزی که فکر می کنید کمتر باشد، به احتمال زیاد بعد ها با پریز ها و کلید هایی که تراز نیستند برخورد خواهید کرد.

۳. کنده‌کاری

در این قسمت و پس از اجرا شدن کامل خط تراز، نوبت کنده کاری قسمت هایی می باشد که بایستی لوله‌گذاری در آن‌جا صورت بگیرد. تا سال های قبل، این عمل با استفاده از تیشه و چکش و قلم صورت می گرفت؛ ولی اکنون دستگاه های پیشرفته ای جهت انجام دادن کنده کاری ساخته شده اند. دستگاه شیار زن و بتن‌ کن یا دستگاه های هیلتی، از جمله دستگاه‌های موجود می باشند که در روش های نوین برق کشی ساختمان ها کارایی بالایی دارند.

۴. قوطی گذاری

مرحله قوطی گذاری در حقیقت فرآیند انجام دادن و محکم کردن قوطی برق که مخصوص نصب جعبه فیوز، کلید ها و پریز ها بر روی دیوار است. این پروسه محکم شدن می تواند با کمک گچ صورت بگیرد. تکمیل کردن این مرحله نیاز به دقت زیادی دارد تا قوطی‌ با دیوار در یک درجه و ردیف قرار بگیرد.

۵. لوله‌گذاری

از طریق لوله های برق می باشد که سیم آنتن، تلفن و بقیه سیم ها را به بخش های مختلف ساختمان خواهد برد. این لوله‌ پس از مرحله قوطی گذاری در قسمت مشخص شده خودش کار گذاشته خواهد شد و از قسمت کف ساختمان ها رد می شوند. تعداد و روش های لوله گذاشتن در سیم کشی ساختمان ها به نقشه آن ساختمان بستگی خواهد داشت. لوله‌ خرطومی در برخی از مواقع جهت لوله کشی مسیر های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد.
جهت راهی کردن یک لوله به مسیری عمودی، از زانویی های ۹۰ یا ۴۵ درجه کار گرفته می شود. عبور دادن سیم برق از لوله جهت سیم کشی ساختمان ها با استفاده از وسیله ای به نام فنر که مخصوص سیم کشی برق می باشد، انجام می گیرد. در سال های اخیر لوله برق در نوع های گالوانیزه، پی‌وی‌سی و فلزی وجود دارند و مدل این لوله های مصرفی همچنان در حساب کردن هزینه برق کشی ساختمان ها موثر می باشد.

نتیجه‌گیری

سیم کشی یا به عبارتی همان برق کشی ساختمان ها و منازل، یک کار خیلی ضروری می باشد که می بایست صورت بگیرد. البته بهتر است در صورت انجام دادن این‌ عمل در وهله اول همه نکات و جوانب را در نظر داشته باشید و با تکنسین مجربی صحبت کنید تا همه چیز را درباره ی محاسبه قیمت و همه ی هزینه های لازم را به شما گوشزد کند. هزینه های برق کشی ساختمان ها با توجه به موارد گوناگونی که ما در این مقاله از ایبک امداد به آن ها پرداختیم مشخص خواهد شد.

در محاسبه قیمت سیم کشی ساختمان و عوامل تاثیر گذار بر آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

عوامل تاثیر گذار در محاسبه قیمت سیم کشی ساختمان، روش‌ های محاسبه هزینه سیم کشی ساختمان، عوامل افزایش هزینه برق‌ کشی ساختمان، قیمت برق کشی ساختمان در سال ۱۴۰۱

امتیاز کاربر: ۳.۶۸ ( ۳ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا