عواقب کثیف بودن فیلتر هوای خودرو
درون سیستم خودرو انواع و اقسام قطعات ریز و درشتی وجود دارد که بسیار حیاتی هستند و امکان دارد در اثر آلودگی و گرد و خاک و …. فرتوت شوند. بر این اساس بایستی از ورود این گرد و خاک ها به داخل سیستم خودرو و موتور را جلوگیری کنید. اکنون قطعه ای وجود دارد که از ورود آلودگی ها جلوگیری میکند، به آن قطعه فیلتر هوای خودرو میگویند. وظیفه فیلتر هوای خودرو این است که همه آلودگی ها و گرد و خاک ها را به خود بگیرد و در تمیز ماندن قطعات پیستون ها، سوپاپ ها، سیلندر و موتور کمک کرده و در خراب و فرسوده شدن آنها پیشگیری میکند. اما اگر فیلتر هوای خودرو آلوده شود، ممکن است پیامد های جبران ناپذیری را به وجود آورد. آشنایی با عواقب کثیف بودن فیلتر هوای خودرو باعث می شود که بیشتر به این موضوع توجه کنید و در صورت آلوده شدن آن سریعا اقدام به تعویض فیلتر نمایید.
فیلتر های هوای خودرو چند نوع هستند
ویژگی فیلتر هوای سلولزی
امروزه برای خودرو ها به ویژه خودرو های شهری، از فیلتر هوای سلولزی استفاده میکنند. شکل فیلتر سلولزی مانند کاغذ های تا دار (پلیسه دار) است که بر روی یک قاب پلاستیکی قرار دارند. میدانید که سطح آلودگی در کلان شهر ها بسیار زیاد است، بر این اساس لازم است از فیلتر هایی استفاده کنند که هزینه کمتری را دارند و میتوانند به راحتی پس از مدت زمان معینی آن را تعویض کنند.
ویژگی فیلتر هوای اسفنجی
اکثرا این نوع از فیلتر ها داخل خودرو های مسابقه ای قرار میگیرند. ساختار این فیلتر ها به صورت چند لایه ای است و با تکنولوژی نانو عرضه میشوند. البته در خودروهای سنگین نسل قدیم، از این جنس از فیلتر ها استفاده میکردند؛ هزینه فیلتر اسفنجی از سلولزی بیشتر است.
ویژگی فیلتر هوای کتان
فیلتر های کتان نسبت به فیلتر های سلولزی و اسفنجی بسیار کارآمد تر هستند و عمر بیشتری را دارند. این نوع از فیلتر ها را هر زمانی که احتیاج داشتید میتوانید بشویید. فیلتر های کتان نسبت به سایر فیلتر ها، گران تر هستند و از شش لایه پارچه روغنی ساخته شده اند. اگر قصد خرید یک فیلتر خوب را دارید، به شما فیلتر هوای کتان را پیشنهاد میکنیم.
چه زمانی فیلتر هوای خودرو را تعویض کنیم
قطعاتی که داخل خودرو وجود دارند به طور معمول باید در مجاورت هوای تازه باشند. بر این اساس، موتور هم برای اینکه روند اشتعال را انجام دهد به هوای تازه ای برای آن فرایند نیاز دارد؛ اگر هوای مورد نیاز در دسترس نباشد اشتعال به درستی صورت نگرفته و خودرو هم حرکت نمیکند. بنابراین با آلوده شدن فیلتر هوای خودرو، هوای پاک به قطعه موتور نمیرسد. هلدینگ های تولید کننده فیلتر هوای خودرو بر این عقیده هستند، عمر مفید یک فیلتر هوا معمولا ۳ تا ۵ هزار کیلومتر است. بر این اساس، بعد از پیمودن این مسافت، بایستی فیلتر را تعویض کنید. اما هر وقتی که مشاهده کردید فیلتر ماشین خود آلوده شده است و اگر موعد معاوضه فیلتر هم نرسیده بود، لازم است آن را عوض کنید. چون برخی اوقات به علت آلودگی شهر ها، گرد و خاک ها و …. فیلتر سریع تر از زمان خود آلوده میشود.
خصوصیات فیلتر هوای اسپرت
فیلتر های اسپرت با فناوری و تکنولوژی های خاصی ساخته شده اند که هواگیری آنها به طور ۳۶۰ درجه انجام شده و همچنین کشش هوایی که وارد قطعه سیلندر میشود هم بهبود یافته است. در نتیجه، بهتر شدن کارکرد سیلندر، سبب افزایش بازده ماشین میشود. هرچقدر عملکرد خودرو افزایش یابد، مصرف مواد سوختی نیز کاهش خواهد یافت. بنابراین اگر مقدار مصرف مواد سوختی برای شما مساله مهمی است، فیلتر هوای اسپرت برای شما گزینه متناسبی خواهد بود.
آلوده شدن فیلتر هوای اتومبیل چه نشانه هایی را دارد
برخی اوقات با چک کردن ظاهری فیلتر هوای اتومبیل متوجه میشوید که موعد تعویض آن رسیده است. اما علاوه بر آن، گاهی هم با وجود آمدن نشانه های زیر بایستی فیلتر هوای خودرو را تعویض کنید.
۱- ازدیاد مصرف مواد سوختی
مصرف بیش از حد مواد سوختی در خودرو های جدید به خاطر آلوده شدن فیلتر هوا نیست، چه بسا این نمونه تنها در خودرو های قدیمی که سامانه کاربراتوری داشتند هم رخ میداد. در این نوع از خودرو ها به خاطر اینکه اکسیژن زیادی به موتور برسد، مصرف سوخت هم بیشتر میشود. اما در خودرو های جدید که ساختار انژکتوری را دارند، آلوده شدن فیلتر هوا باعث مصرف زیاد مواد سوختی نمیشود.
۲- کثیف شدن فیلتر
نخستین علائم کثیفی فیلتر خودرو، چک کردن شکل و شمایل آن است. طوری که شما با دیدن ظاهر فیلتر هوا در مییابید که موعد تعویض فیلتر هوای خودرو رسیده است.
۳- روشن شدن لامپ چک موتور
میدانید که موتور برای فرایند اشتعال، به اکسیژن احتیاج دارد. ولی اگر اکسیژن کافی در دسترس نباشد، درون موتور کربن متراکم شده و به همین دلیل روشن شدن لامپ چک موتور را مشاهده خواهید کرد. با آلوده بودن فیلتر هوای اتومبیل، اکسیژن کافی برای اشتعال تولید نمیشود و بایستی با روشن شدن لامپ چک ماشین، به سمت فیلتر هوای خودرو بروید.
۴- شنیده شدن صدای غیرطبیعی در موتور
در حالت معمولی که اتومبیل روشن است و شروع به حرکت میکند، صدای موتور آن را میشنوید. ولی برخی اوقات، صداهایی که از موتور را حس میکنید غیرطبیعی است و باعث لرزاندن و تکان خوردن خودرو میشود، این اشکال میتواند به خرابی پمپ بنزین و یا آلودگی فیلتر هوای اتومبیل مربوط شود که هرچه زودتر باید برای تعمیر آن اقدام کنید.
۵- بوییدن بوی سوخت در زمان روشن کردن خودرو
زمانی که اتومبیل خود را روشن کردید و بوی سوخت همزمان با آن به مشامتان خورد، در قدم اول بایستی به فیلتر هوا یک نگاهی بیندازید. چون در این صورت، اگر فیلتر هوا آلوده باشد هوای کافی به موتور نمیرسد و اشتعال درست انجام نمیگیرد. بنابراین بنزین به طور کامل نمیسوزد و به صورت دوده از اگزوز خارج میشود. در این وضعیت زمانی که اتومبیل را روشن میکنید بوی سوخت به مشامتان خواهد رسید.
۶- اشکال در صندوق احتراق
اگر اکسیژن کافی برای سوختن بنزین و اشتعال نباشد، بنزین به طور کامل نمیسوزد و به صورت دوده از موتور خارج میشود و در نتیجه بر روی شمع ها متراکم شده و از جرقه زدن شمع جلوگیری میکند. بنابراین، زمانی که اتومبیل را روشن میکنید، صندوق احتراق به خوبی عمل نمیکند و موتور هم استارت نمیخورد.
۷- خروج دوده از دود گیر
از دیگر علائم آلوده شدن فیلتر هوای اتومبیل، نبود هوای کافی و کامل نسوختن بنزین است که در این صورت دوده از دود گیر خارج میشود.
۸- ارتعاش موتور اتومبیل
با وجود گرد و خاک در فیلتر هوای خودرو، روند اشتعال به درستی انجام نشده و در نهایت زمانی که استارت میزنید، با ارتعاش موتور اتومبیل مواجه خواهید شد.
۹- عدم نیرو در موتور
یکی از نشانه های آلودگی فیلتر هوای ماشین، عدم نیرو در موتور است. هر وقتی که احساس کردید نیرو و توانایی موتور کم شده و با فشار وارد کردن به پدال گاز، خودرو به طور غیر ارادی حرکت میکند؛ بهتر است فیلتر هوا را وارسی کنید.
۱۰- انسداد شمع های اتومبیل
همانطور که در مطالب بالا ذکر کردیم، اگر هوای کافی در دسترس نباشد، بنزین به درستی نمیسوزد و اشتعال به صورت ناقص انجام میگیرد و بر این اساس، دوده از دودگیر خارج شده و بر روی شمع ها متراکم میشود. در این حالت، شمع ها انسداد مییابند و جرقه نمیزنند. باعث و بانی همه این مشکلات گفته شده آلودگی فیلتر هوای اتومبیل است.
به چه علت در فیلتر های هوای خودرو روغن وجود دارد
اگر در فیلتر خودرو وجود روغن را مشاهده کردید بایستی آن را نادیده نگیرید و بدانید که به چه علتی این اشکال به وجود آمده است. ایجاد روغن در فیلتر هوای اتومبیل به خاطر موارد زیر اتفاق میافتد:
- انسداد راه روغن موتور
- گرفتگی روزنه PCV
- فرتوت شدن حلقه های پیستون
آیا لازم است فیلتر هوای اتومبیل را بشوییم
برخی از افراد به خاطر اینکه در هزینه های خود صرفه جویی کنند، فیلتر هوا را میشویند. ولی این عمل سبب میشود فیلتر عملکرد سابق خود را نداشته باشد. اما میتوانید فیلتر های پارچه ای را بشویید و مجددا استفاده نمایید. برای انجام این کار اول فیلتر را پاک کنید، پس از آن به فیلتر مواد شوینده بزنید و به خوبی آبکشی نمایید. اما بایستی پیش از قرار گیری فیلتر آن را خشک کنید.
چرا در هواکش پراید روغن انباشته میشود
اگر رینگ پیستون خودرو بشکند، در هواکش خودروی پراید شما روغن انباشته میشود. طوری که با شکستن آن قطعه، روغن وارد فیلتر هوا شده و بایستی هر چه زودتر اتومبیل را به یک تعمیرگاه مطمئن ببرید. اما در بعضی از اوقات، به اتومبیل فشار زیادی وارد میشود و با واژگونی سنگین، روغن موجود در آن با فشار زیاد به سمت بالا جریان مییابد و در نهایت وارد هواکش میشود.
فیلتر هوا چگونه تعویض میشود
تعویض فیلتر هوا فرایند سخت و پیچیده ای نیست و حتی شما قادر هستید به آسانی و فقط با مشاهده کردن به آن متوجه شوید که احتیاج به تعویض دارد یا خیر؟ ولی اگر بخشی از فیلتر که هوا از طریق آن وارد میشود کثیف شده باشد، احتمالا موعد تغییر آن رسیده است. اگر نمیتوانید آن را تعویض کنید میتوانید از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید.
چگونه فیلتر هوا در کابین اتومبیل تاثیر میگذارد
بهتر است بدانید فیلتر هوا افزون بر موتور اتومبیل، در کابین اتومبیل هم تاثیر میگذارد و هوای ورودی کابین اتومبیل را پاکسازی میکند. در حقیقت فیلتر هوا نقش مهمی که دارد این است که، هوای ورودی به موتور و سامانه سوخت اتومبیل را پاکسازی میکند.
عواقب کثیف بودن فیلتر هوای خودرو
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
عواقب کثیف بودن فیلتر هوای خودرو