مجله لوازم خانگی

بررسی ویژگی ها و تفاوت های آون توستر کانوکشن دار و بدون کانوکشن

ویژگی های آون توستر کانوکشن دار و بدون کانکوشن در هنگام خرید

در حال حاضر در بسیاری از خانه ها و یا مکان های تهیه غذا از انواع آون توستر، مایکروفر، سولاردم و … برای تهیه و پخت انواع غذا استفاده می شود، بنابراین می توان گفت که این وسایل با توجه به قابلیت هایی که دارند جایگاه خاصی را در آشپزخانه ها به خود اختصاص داده اند.

در زمان خرید آون توستر و یا دیگر دستگاه های از این قبیل معمولا افراد با مدل های مختلفی از دستگاه مواجه می شوند که هر کدام از آن ها یک سری از قابلیت ها و کارایی های خاص را ارائه می دهند. با توجه به موضوع مقاله باید اشاره کرد که؛ به طور حتم تمامی کسانی که قصد خرید آون توستر را دارند با اصطلاحاتی چون آون توستر کانوکشن دار و بدون کانوکشن مواجه می شوند که آن ها را با سوالاتی از قبیل اینکه کانوکشن چیست؟ و چه امکاناتی را به دستگاه اضافه می کند؟ روبه رو می کند.

مقاله پیش رو با هدف پاسخ به این سوالات در جهت انجام خریدی آگاهانه تر نگارش شده است که مطالعه آن به افرادی با قصد خرید آون توستر کانوکشن دار و یا بدون کانوکشن پیشنهاد می شود.

آون توستر

آون توستر یک فر در ابعاد کوچک است و نباید آن را با توسترهای قدیمی که تنها در جهت برشته و گرم کردن نان مورد استفاده قرار می گرفت، یکی دانست چرا که دارای قابلیت های بیشتری در کاربرد می باشد.

آون توستر ها افزون بر قابلیت هایی که در پخت و گرم کردن انواع غذا دارند به دلیل دارا بودن طراحی مناسب، زیبایی و صرفه جویی در مصرف انرژی به گزینه ای مناسب برای انواع محیط حتی فضاهای کوچک تبدیل شده است که در دو نوع کلی آون توستر کانوکشن دار و بدون کانوکشن تولید و به بازار عرضه می شود.

کانوکشن (Convection) در آون توستر

امروزه آون توستر، مایکروویو و سایر دستگاه ها با کاربرد مشابه آن ها در دو نوع کانوکشن دار و بدون کانوکشن تولید می شوند. وجود کانوکشن در این دستگاه ها به معنای وجود یک سری فن در آن ها است که می توانند گرمای تولید شده توسط المنت ها و سایر عناصر تولید کننده حرارت را در سراسر فضای محفظه پخت به صورت یکنواخت پخش کنند که در نتیجه باعث می شود انواع غذا، کیک و کلوچه، پیتزا و … به شکلی بهتر مغز پخت گردد.

ذکر این مطلب الزامی است که در آون توستر و یا سایر دستگاه های بدون کانوکشن از هیچگونه فنی برای انتقال و یا به گردش در آوردن حرارت استفاده نمی شود و انرژی گرمایی در این دستگاه ها تنها از طریق بدنه به مواد غذایی منتقل می شود که در برخی از موارد باعث مغز پخت نشدن غذا، سوختن و یا خام ماندن بخش هایی از آن می شود.

به طور کلی می توان گفت که استفاده از کانوکشن در آون توستر باعث می شود تا غذا به صورت کامل، یکنواخت، بهتر و سریعتر پخته و آماده شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دستگاه بخور سرد چیست و چه فوایدی دارد؟

آون توستر کانوکشن

وجود کانوکشن در آون تستر بدین معناست که گرمایش تولید شده توسط المنت های دستگاه، به شکلی یکنواخت در محفظه پخت آن توزیع می شود و در نتیجه با استفاده از آن می توان در مدت زمانی کوتاه تر انواع کیک، شیرینی، پیتزا و غذا را با کیفیت بالا پخت.

آون توستر بدون کانوکشن

در آون توستر بدون کانوکشن و در جهت پخت انواع غذا انرژی گرمایی از طریق بدنه به محیط پخت منتقل می شود و همین امر باعث می شود که غذا به مدت زمان و میزان انرژی بالاتری برای پخت نیاز داشته باشد، همچنین گاهی قسمت هایی از آن بسوزد و یا خام تر باشد. به طور کلی و در مقایسه با آون توستر کانوکشن می توان گفت فرآیند پخت در انواع بدون کانوکشن غیر یکنواخت بوده و در نتیجه کیفیت پخت در آن پایین تر است.

آون تستر 2

ویژگی های آون توستر کانوکشن

چنانچه در طول متن به آن اشاره شد، وجود کانوکشن در آون توستر باعث می شود که دستگاه کارایی و عملکرد بهتری از خود  نشان بدهد، افزون بر این وجود کانوکشن باعث ایجاد ویژگی هایی دیگر نیز در دستگاه می شود. از جمله؛

  • صرفه جویی در مصرف انرژی

در آون توستر کانوکشن دار فن باعث می شود که گرما به شکل یکنواخت در فضای پخت دستگاه توزیع گردد، در نتیجه مدت زمان پخت غذا در آن کاهش می یابد و همین امر باعث می شود که به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی به عمل آید.

  • پخت یکنواخت تمامی مواد غذایی

یکنواختی گرمای داخل آون توستر کانوکشن دار باعث می شود که غذا در تمام قسمت ها به صورت یکنواخت، یکدست و یکسان پخته شود.

  • برشته کردن مواد غذایی

خارج شدن رطوبت اضافی در آون توستر کانوکشن باعث می شود تا غذا به خوبی و به میزان دلخواه برشته گردد، به همین دلیل است که می توان بدون دغدغه برای پخت انواع کباب و غذاهای برشته از این دستگاه استفاده کرد.

ویژگی های آون توستر بدون کانوکشن

آون توستر های معمولی فاقد فن کانوکشن هستند و از جمله ویژگی های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این دستگاه ها گرما از طریق دیواره ها، سینی و دیواره ظرف به غذا منتقل می شود، بنابراین می توان به این نتیجه دست یافت که غذا برای پخت به مدت زمان بیشتری نیاز دارد و همچنین به دلیل وجود اختلاف دما در نقاط مختلف محفظه پخت، غذا به صورت یک دست پخته نمی شود و ممکن است بخش هایی از آن برشته تر و یا خام تر باشد.
  • این دستگاه در مقایسه با نوع کانوکشن دار حجم کمتری داشته و درنتیجه فضای کمتری را نیز اشغال می کند.
  • افزون بر مزیت کم حجم بودن شاید بتوان پایین بودن قیمت خرید آون توستر بدون کانوکشن را نیز از مزایای انتخاب آن به شمار آورد.

چگونگی عمل آون توستر کانوکشن

در این دستگاه ها انرژی گرمایی لازم برای پخت غذا با استفاده از فراهم بودن سه روش انتقال گرما در اختیار محفظه پخت قرار می گیرد که عبارتند از؛ گرمای تابشی، گردش هوای گرم و هدایت گرما به سمت غذا.

  • گرمای تابشی از طریق المنت های دستگاه تولید و توسط دیواره فلزی به درون محفظه پخت ساطع می شود.
  • هوای گرم داخل دستگاه با استفاده از فن کانوکشن به گردش در آمده، در اطراف غذا پخش می شود و در نتیجه به طور کامل آن را گرم می کند.
  • هدایت گرما به غذا به عنوان سومین منبع انتقال گرما توسط رسانایی تابه پخت دستگاه انجام می پذیرد، زیرا این تابه با استفاده از قابلیت رسانایی گرمایی که دارد حرارت را به مواد غذایی درون ظرف پخت منتقل می کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیر اتو بکو beko در تهران

باید توجه داشت که در آون توسترهای کانوکشن دار به دلیل وجود فن های داخلی، گرما از منابع مختلف مورد توزیع قرار می گیرد که این را می توان به عنوان تفاوت عمده میان آون کانوکشن دار و بدون کانوکشن معرفی نمود.

آموزش استفاده از آون توستر کانوکشن

چنانچه پیش تر به آن اشاره شد در آون توستر کانوکشن دار غذا در مدت زمان سریعتر و در دمای بالاتری پخته می شود،  با این وجود در هنگام استفاده از این دستگاه بهتر است مواردی را مد نظر داشت از جمله؛

  • جهت روشن نمودن کانوکشن و تنظیم آن باید به دنبال برنامه ای با عبارت Convection یا Turbo بود.
  • برای پخت غذا بهتر است دمای پخت (مطابق دستور العمل) پیشنهاد شده را روی دمایی که ۲۵ درجه سانتی گراد کمتر از آن است تنظیم نمود، چرا که غذا در این دستگاه سریعتر پخته می شود.
  • زمان پخت را بهتر است تقریبا به اندازه ۴/۳ (سه چهارم) مقدار پیشنهاد شده در دستور پخت کاهش و در پایان در صورت لزوم آن را افزایش داد.
  • نباید مقدار زیادی غذا یا مواد غذایی را در ظرف ریخت، همچنین در صورت نیاز به قرار دادن چند ظرف در دستگاه باید توجه داشت برای فراهمی گردش هوا مقداری فاصله بین آنها باشد.
  • برای پخت بهتر مواد غذایی نباید از درپوش بر روی ظرف آن استفاده نمود چرا که هوای گرم باید به طور مستقیم با غذا در تماس باشد.
  • پیشنهاد می شود که سینی فر در طبقه وسط یا پایین قرار بگیرد تا غذا و یا ظرف آن در فاصله ایمن و مناسبی از المنت بالایی دستگاه قرار بگیرد.

استفاده یا عدم استفاده از تنظیمات کانوکشن در آون توستر

برای پخت برخی از غذاها بهتر است که از تنظیمات کانوکشن استفاده نشود چرا که دمیدن هوای گرم باعث می شود تا غذاهای لطیف که با خمیر شروع می شوند در طی فرآیند پخت سفت شوند. از جمله غذاهایی که برای پخت نیاز به تنظیمات کانوکشن ندارند می توان به انواع سوفله، دسر کاستارد، کیک ها و بعضی از انواع نان اشاره کرد.

از تنظیمات کانوکشن بیشتر به منظور پخت و یا کباب کردن انواع گوشت (گوشت گاو، بوقلمون و مرغ)، پخت کلوچه، پای، شیرینی و پیتزا، گریل کردن سوسیس و استیک، کباب کردن سبزیجات و … استفاده می شود.

آون تستر 3

در متن بالا به بررسی تفاوت های میان آون توستر کانوکشن دار و آون توستر بدون کانوکشن پرداخته شد، در نهایت برای خرید باید به میزان استفاده از دستگاه و همچنین انتظارات و سلیقه کاربر توجه داشت. همچنین پس از خرید و پیش از استفاده از دستگاه بهتر است که دفترچه راهنمای آن به خوبی مطالعه و به نکات توصیه شده در آن به درستی عمل شود.

بررسی ویژگی ها و تفاوت های آون توستر کانوکشن دار و بدون کانوکشن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی ویژگی ها و تفاوت های آون توستر کانوکشن دار و بدون کانوکشن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا