مجله لوازم خانگی

بررسی نقش و عملکرد کانوکشن در مایکروویو، سولاردم و آون توستر

کانوکشن چیست و چه نقشی در مایکروویو، سولاردم و آون توستر دارد؟

این روزها پیشرفت تکنولوژی در زمینه تولید لوازم خانگی باعث شده است که افراد همواره برای برخورداری از رفاه بیشتر از وسایل نوین در خانه و آشپزخانه خود بهره بگیرند. مایکروویو، سولاردم و آون توستر از جمله وسایلی هستند که به دلیل فراهمی امکان پخت انواع غذا و همچنین گرم کردن مجدد آن طرفداران زیادی دارند. به طور حتم در هنگام خرید دستگاه هایی از این قبیل، افراد ابتدا به ویژگی و مشخصات فنی آن همانند داشتن کانوکشن توجه می کنند.

کانوکشن تکنولوژی جدیدی است که امروزه در انواع مدل های مایکروویو، آون توستر و … تعبیه  شده و باعث می شود که گرما به شکلی یکنواخت در محفظه پخت دستگاه جریان پیدا کند و در نتیجه فرآیند آشپزی با کیفیت بالاتری انجام پذیرد. در مقاله پیش رو ضمن معرفی کانوکشن نقش و عملکرد آن در دستگاه های نام برده مورد بررسی قرار می گیرد با این هدف که خوانندگان بتوانند در هنگام انتخاب دستگاه ها آگاهانه تر عمل کنند.

کانوکشن (Convection)

به طور کلی امروزه انواع آون توستر، مایکروویو و سولاردم به دو دسته کانوکشن دار و بدون کانوکشن تقسیم می شوند. قابلیت یا وجود کانوکشن در این دستگاه ها بدین معناست که در آن ها تعدادی فن تعبیه شده که انرژی گرمایی تولید شده توسط المنت یا قطعه گرمازا را در درون محفظه پخت دستگاه پخش کرده و به همین جهت باعث می شود که کیفیت پخت غذا در دستگاه مجهز به کانوکشن بالاتر باشد.

این در حالی است که در دستگاه های فاقد کانوکشن هیچگونه فنی تعبیه نشده و انرژی گرمایی تنها از طریق بدنه به مواد غذایی منتقل می شود، که در نتیجه در اثر توزیع غیر یکنواخت حرارت در محفظه پخت باعث می شود تا تمام قسمت های غذا یکسان انرژی حرارتی را دریافت نکنند و بخشی هایی از آن برشته تر، سوخته و یا خام باقی بماند.

استفاده از کانوکشن در دستگاه هایی نظیر آون توستر، مایکروفر، مایکروویو، سولاردم و … همواره با مزیت هایی همراه است که به طور کلی و از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پخت غذا به شکلی یکنواخت تر
  • مغز پخت شدن غذا
  • کاهش زمان پخت غذا
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • حفظ طراوت و تازگی غذا
  • امکان پخت مواد غذایی، کیک و شیرینی با تنوع بالاتر
  • و …

البته باید اشاره نمود که وجود کانوکشن در چنین وسایلی با ایراد افزایش قیمت دستگاه نسبت به انواع معمولی و بدون کانوکشن همراه می باشد.

چگونگی عمل کانوکشن

از نظر علمی کانوکشن (همرفت) به معنای انتقال گرما از یک نقطه به نقطه دیگر در اثر حرکت سیال (در محیط مایع و یا گاز) می باشد. با توجه به این تعریف می توان به سادگی ساز و کار عمل کانوکشن را توضیح داد.

زمانی که دستگاه آون توستر، مایکروویو و یا سولاردم روشن و شروع به تولید گرما می کند، در محفظه پخت دستگاه مناطقی ایجاد می شود که دمای بالاتری نسبت به مناطق دیگر آن دارد همین امر باعث می شود که به طور طبیعی گرما از مناطق گرم تر به سمت مناطق سردتر حرکت کند که این فرآیند در حالت طبیعی به کندی انجام می شود. حال با وجود فن های کانوکشن که در دستگاه تعبیه شده اند این جریان انتقال و پراکنش گرما در زمانی کوتاه تر و به شکل مداوم انجام می شود و در نتیجه دما در تمامی قسمت های محفظه پخت یکسان می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید دستگاه بستنی ساز | بررسی مزایای بستنی ساز خانگی

کانوکشن1

کانوکشن در مایکروویو

مایکروویو دستگاهی است که به دلیل تابش تشعشعات با استفاده از قطعه مگنترون امکان پخت مواد غذایی را در مدت زمان کوتاهی برای کاربر فراهم می سازد. کانوکشن در مایکروویو باعث می شود تا اشعه و انرژی گرمایی حاصل از آن به شکلی یکنواخت تر توزیع گردد و در نتیجه فرآیند پخت یا گرم کردن با کیفیت بالاتری انجام شود.

به طور کلی می توان گفت که یک مایکروویو کانوکشن دار دست کم می تواند دو حالت داشته باشد. نخست آنکه در حالت استاندارد از مایکروویو برای گرم کردن یا پخت غذا استفاده گردد و در حالت دوم یک جریان همرفتی ایجاد می شود که مایکروویو را به یک اجاق همرفت تبدیل می کند. در این جا می توان نتیجه گرفت که کانوکشن باعث می شود که دستگاه قابلیت مایکروویو و اجاق همرفت را به طور همزمان داشته باشد.

وجود کانوکشن در مایکروویو موجب ایجاد مزایا و قابلیت هایی خاص در آن می شود،  از جمله:

  • گرم کردن دوباره غذاها
  • یخ زدایی مواد غذایی
  • جوشاندن غذا
  • بخار پز کردن مواد غذایی
  • برشته کردن، پخت و ترد کردن مواد غذایی
  • تهویه کامل بو و چربی غذا
  • تنظیم زمان پخت غذا در کوتاه ترین زمان ممکن
  • مجهز کردن دستگاه به حسگرهای کنترل کننده رطوبت
  • امکان کنترل کردن مایکروویو از طریق گوشی هوشمند

کانوکشن در سولاردم

سولاردم مدل تقریبا پیشرفته تر مایکروویو است که علاوه بر مجهز بودن به امواج مایکرو، هیترهایی نیز در بالا (هیتر ذغالی) و پایین (مگا هیتر) آن تعبیه شده است که امکان برشته و گریل کردن را در آن فراهم می کند. کانوکشن در سولاردم موجب کارایی بیشتر دستگاه و مزیت هایی افزون بر موارد نام برده در بالا شده که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود:

صرفه جویی در زمان و میزان انرژی مصرفی پخت غذا، صرفه جویی در فضا، استفاده آسان تر به واسطه وجود سنسورها و فن ها، فراهمی امکان پخت خودکار، پخت سالم غذا و … .

کانوکشن در آون توستر

آون توستر گونه ای فر با ابعاد کوچکتر است که دارای قابلیت هایی بیشتر نسبت به فر و توستر می باشد. وجود کانوکشن در آون توستر باعث می شود تا انرژی گرمایی تولید شده به وسیله المنت های دستگاه به شکلی یکسان و یکنواخت تر در محفظه پخت آن توزیع گردد و در نتیجه کیک و شیرینی، پیتزا و انواع غذا با کیفیت بالاتری پخته شود و همچنین بتوان از آون توستر برای پخت انواع کباب و برشته کردن نیز استفاده نمود.

کانوکشن 2

نکات استفاده از کانوکشن در مایکروویو، سولاردم و توستر

چنانچه در بالا گفته شد، وجود کانوکشن در دستگاه هایی که برای پخت و گرم کردن غذا مورد استفاده قرار می گیرد موجب می شود تا غذا در مدت زمان کوتاه تر و با کیفیت بالاتری نیز پخته شود. جدای از این موارد برای بهره مندی بیشتر از قابلیت کانوکشن بهتر است به نکاتی توجه داشت، از جمله:

  • در زمان راه اندازی دستگاه باید دمای آن را کاهش داد، بدین منظور بهتر است دمای آن بر روی ۲۵ درجه فارنهایت یا کمتر تنظیم شود.
  • پیش از آغاز به کار المنت و … باید از کارکرد فن و گردش هوای دستگاه اطمینان حاصل کرد، چرا که عدم جریان هوای گرم موجب می شود تا غذا به خوبی پخته نشود.
  • پیش از روشن کردن دستگاه بهتر است که ابتدا دمای دستگاه بر اساس دستور العمل پخت غذا تنظیم شود. در این مورد باید توجه داشت که دمای اعلام شده در دستور های پخت غذا معمولا برای فرهای معمولی پیشنهاد شده است بنابراین در زمان پخت با استفاده از دستگاه مجهز به کانوکشن باید دمای دستگاه تقریبا ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد کمتر از مقدار پیشنهاد شده باشد.
  • در زمان پخت بهتر است که روی ظرف غذا به ویژه در مواردی که تمایل به برشته کردن آن وجود دارد، درپوش (فویل آلومینیومی) قرار داده نشود.
  • در صورت قرار دادن چند ظرف در محفظه پخت دستگاه و در جهت جریان بهتر هوای گرم باید مقداری فاصله میان ظرف ها باشد.
  • در هنگام گرم کردن نان، پخت شیرینی و برخی انواع کیک بهتر است که کانوکشن دستگاه فعال نشود چرا که جریان فن آن موجب می شود تا نان، کیک و شیرینی مقداری خشک شود.
  • افزون بر موارد بالا در هنگام راه اندازی و همچنین پیش از آن پیشنهاد می شود که دفترچه دستگاه به خوبی مورد مطالعه قرار گیرد و به نکات نوشته شده در آن توجه شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نمایندگی تعمیرات اسنوا در کرج

کانوکشن 3

در متن بالا با توجه به مطالبی که در مورد شناخت قابلیت کانوکشن و بررسی عملکرد آن در وسایلی نظیر مایکروویو، سولاردم و آون توستر نوشته شد. می توان به سادگی به این نتیجه دست یافت که با استفاده از دستگاه های پخت مجهز به کانوکشن نه تنها می توان از سوختگی لبه ها، بالا و پایین کیک، شیرینی و انواع غذا پیشگیری به عمل آورد بلکه می توان آن ها را با کیفیتی بالاتر و به شکلی یکنواخت تر و حرفه ای تر و در عین حال ساده پخت.

باید اشاره کرد که گزینش و خرید سولاردم، مایکروویو و یا آون توستر در انواع مدل کانوکشن دار و یا بدون کانوکشن بستگی به نیاز، میزان استفاده، سلیقه و انتظارت افراد خریدار دارد که می توانند بر اساس بودجه اختصاصی دستگاه مورد نظر را خریداری کنند چرا که وجود کانوکشن جدای از مزیت های ویژه ای که دارد موجب می شود تا قیمت دستگاه مقداری بیشتر از نوع بدون کانوکشن آن باشد.

در پایان پیشنهاد می شود برای خرید سولاردم، مایکروویو و یا آون توستر کانوکشن دار و یا بدون کانوکشن به مراکز معتبر فروش مراجعه شود تا ضمن اطمینان از خرید بتوان از خدمات آن ها در نصب و راه اندازی دستگاه نیز بهره مند شد.

بررسی نقش و عملکرد کانوکشن در مایکروویو، سولاردم و آون توستر

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی نقش و عملکرد کانوکشن در مایکروویو، سولاردم و آون توستر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا