مجله سلامت پوستمجله

ارتودنسی دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

مراحل انجام ارتودنسی ، مزایا و معایب ارتودنسی چیست ؟

برای زیباسازی دندان ها روش های گوناگونی وجود دارد یکی از این روش ها ارتودنسی نام دارد‌، ارتودنسی به صاف کردن دندان های کج  ، شلوغ ، بهم ریخته ، مشوش  و همچنین مشکلات مربوط به فک گفته می‌شود، گاهی مواقع  که نامرتبی و ناهماهنگی هایی که دندان ها دارند با روش های لمینت و .. قابل انجام نیست، از ارتودنسی استفاده می شود ارتودنسی این قابلیت را دارد که  دندان هایی زیبا و هم تراز برای شما ایجاد کند.و با انجام ارتودنسی بعد از مدتی شما شاهد یک دندان زیبا، خوش حالت و لبخند و گفتاری زیبا خواهید بود .

برای انجام ارتودنسی از چه ابزارهایی استفاده می‌شود؟

یکی از این ابزار ها براکت نام دارد، براکت برای متصل کردن سیم ارتودنسی با چسب مخصوص، که دندان ها را با آن محکم می‌کنند به کار می رود.

ابزار دیگر حلقه هایی که قابلیت مقاومت دارد و به دور از زنگ زدگی است ،که بیشترین کاربرد آن برای دندان های عقب است، یکی دیگر لز این ابزار ها هم سیم است، که این سیم با وارد کردن نیرو به دندان ها دندان ها را محکم نگه میدارد.

و همچنین  ابزار دیگری به نام قلاب یا هان بندهای پلاستیکی شکل، که باعث می شود تا دندان هایی  که در بالا و پایین قرار دارد در جای خود قرار بگیرند. چون در برخی  مواقع نمی شود فقط از سیم  استفاده کرد و آخرین ابزار  یک فلزی به نام لیگاچو یا همان کِش که برای  نگه داشتن سیم کاربرد دارد.

از کجا بفهمیم که دندان های ما نیازمند ارتودنسی است؟

برای این کار مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و باتجربه راهگشا خواهد بود به این صورت دندانپزشک با معاینه کردن دندان ها و با کمک ابزارهایی می‌تواند تشخیص دهد که آیا دندان های شما نیاز به ارتودنسی دارد یا اینکه هیچ نیازی به این کار نیست و  شاید با روش آسانتر دیگر مشکل  دندان های شما قابل حل باشد.

چه دندان هایی باید ارتودنسی شوند؟

اگر فاصله بین دندانها زیاد و از حالت طبیعی خود بدور باشد و  یا اگر  دندان  ها  شلوغ و از تعداد عادی خارج است و یا اگر هنگام بستن دهان ، دندان ها روی هم قرار نگیرند  میتوان از ارتودنسی استفاده کرد همچنین  موارد دیگر که توسط پزشک معالج  تشخیص داده می‌شود.

 ارتودنسی دندان برای چه سنینی مناسب است؟

این را باید بدانیم که ارتودنسی دندان  در سنین پایین تر مثلا ۷ سالگی  می تواند به عنوان شروع درمان  باشد  ولی محدوده ی سنی ۱۰ سال به بالا می‌تواند زمان خوبی برای ارتودنسی دندان باشد چون هر چقدر نیازمندی به ارتودنسی دیرتر تشخیص داده شود کار سخت تر می‌شود، و بیشتر افرادی که ارتودنسی انجام می‌دهند معمولاً از رده ی بزرگسالان هستند.

ارتودنسی دندان

مراحل انجام ارتودنسی دندان

ارتودنسی هم مانند سایر روش های زیبا سازی دندان با روش های مخصوص خود انجام می شود که با دو نمونه از روشهای آن آشنا می شویم:

  1. ارتودنسی ثابت: این روش برای اصلاح دندان های کج و فاصله دندان ها و ازدحام دندان ها انجام می شود در این روش از ابزار هایی استفاده می شود، از جمله سیم و نگین هایی که روی آن قرار دارد و ابزارهای دیگر، که باید تا پایان درمان روی دندان ها باقی بماند و توسط فرد قابل جدا کردن نیست، در این روش دندان ها کم کم و به مرور زمان در جای مناسب خود قرار می گیرند.
  2. ارتودنسی متحرک: این روش بر خلاف روش ثابت ارتودنسی  نیازی نیست که برای مدت طولانی روی دندان ها قرار بگیرد بلکه  با قرار گیری  ابزار هایی  بر روی دندان ها فرد میتواند آن را بردارد  و یا دوباره  آن را قرار دهد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  متن سیزده بدر/جملات غمگین و عاشقانه و تنهایی و تبریک روز ۱۳ بدر ۱۴۰۲

ارتودنسی دندان چه فوایدی دارد؟

ارتودنسی دندان هم مانند روش های دیگر مزایای شگفت آوردی را دارست از جمله ی این مزایا:

  1. زیبایی دندان ها: ارتودنسی باعث می شود لبخند و دندان های  زیبا و یکدستی را داشته باشید.
  2. جلوگیری از بیماری: ارتودنسی باعث می شود از بیماری های مربوط به دهان و دندان از جمله بیماری لثه پیشگیری شود.
  3. تاثیر بر بیان شما:ارتودنسی باعث می شود صحبت  کردن و بیان شما بهتر شود.
  4. تناسب اندازه دندان ها: ارتودنسی به شما دندان هایی با اندازه ی مناسب  و خوش حالت را هدیه می‌دهد.

ارتودنسی دندان چه ضررهایی دارد؟

ارتودنسی دندان با توجه به فواید بسیاری که دارد  مانند هر روش دیگری دارای معایبی هم هست از جمله معایب آن:

  1. بیماری لثه:در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باعث بیماری های لثه می شود.
  2. پوسیدگی دندان:در زمان خوردن غذا و گیر کردن باقی مانده های غذا لای سیم های ارتودنسی  می تواند باعث  پوسیدگی دندان شود.
  3. ایجاد زخم: در صورت نصب نامناسب  و بدون رعایت کردن اصول آن ممکن است باعث آسیب  به دهان و ایجاد زخم هایی شود که البته با کمک روش هایی که دندانپزشک متخصص بکار می‌گیرد قابل درمان است.
  4. ایجاد حساسیت: برای افرادی که نسبت به  برخی از ابزار هایی که برای ارتودنسی استفاده می شود حساسیت دارند  می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند  پس باید  قبل از انجام ارتودنسی پزشک خود را از این گونه مسائل مطلع کنیم تا با آلرژی مواجه نشویم.
  5.  بازگشت دوره درمان ارتودنسی: این مسئله خیلی به ندرت و در موارد خاص امکان دارد  آن هم در صورتی که فرد بیمار دستورالعمل های دندانپزشک خود  را انجام ندهد  به ندرت ممکن است اتفاق بیفتد.

ارتودنسی دندان

تفاوت میان ارتودنسی و کامپوزیت در چیست؟و کدام یک بهتر است؟

هر دو این روش می‌توانند برای داشتن لبخندی زیبا به شما کمک شایانی بکنند این دو روش مکمل های خوبی برای یکدیگر هستند و می توان از آنها بهره برد تفاوت اصلی کامپوزیت و ارتودنسی در طول دوره است برای انجام ارتودنسی نیاز به یک دوره طولانی دارید اما کامپوزیت تنها در یک جلسه صورت میگیرد در مواردی نمی توان از این دو روش به جای یکدیگر استفاده کرد  یعنی اگر دندان های شما  مشکلات زیادی داشته باشد  و کامپوزیت نتواند حل کننده ی آن مشکل باشد پس در این صورت ارتودنسی پیشنهاد می‌شود البته  تشخیص اینکه ارتودنسی برای شما مناسب تر است یا کامپوزیت به عهده دندانپزشک شماست .

آیا می توان از هر دو روش برای درمان استفاده کرد؟

نمی توان هم از روش ارتودنسی و هم از روش کامپوزیت به طور همزمان استفاده کرد اما اگر پس از انجام یکی از آنها  حالت دندان هایتان مطلوب نبود می‌توانید با دندان پزشک خود برای انجام یک دوره دیگر و یا یک روش دیگر مشورت کنید

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی ایموجی 1402 هفده جولای ، ۲۶ تیر 

یک دندانپزشک برای اینکه بتواند ارتودنسی را انجام دهد چقدر باید تحصیل کند؟

ارتودنسی همانند سایر رشته ها نیازمند تخصص است فردی که می‌خواهد یک ارتودنتیست شود باید علاوه بر دوره های دندانپزشک عمومی که حدود۶ سال زمان می برد، دوره ۳ الی ۴ ساله تخصص را نیز در دانشگاه طی کند بنابرین حدود ۱۰ سال برای اینکه شما بتوانید تخصص ارتودنسی را بدست آورید لازم است

ارتودنسی دندان

چه مقدار زمان برای ارتودنسی لازم است؟

شخصی که دندان هایش  نیازمند ارتودنسی  بود با مراجعه به دندانپزشک در انجام کارهای که پیش تر  بیان کردیم  بر اساس نوع ارتودنسی که انجام می‌دهد  یعنی (ثابت و یا متحرک)  باید  مراحلی را طی کند و زمانی را برای انجام آن نزد دندانپزشک خود .

  1. ارتودنسی ثابت: شخصی که ارتودنسی از نوع ثابت برایش تجویز شده باید از سیم های نگهدارنده استفاده کند و ماهانه برای عوض کردن  سیم ها و .. به صورت ماهانه  به دندانپزشک مراجعه کند و این نوع ارتودنسی پیچیدگی بیشتری دارد و به زمان زیادی هم نیاز دارد.
  2. ارتودنسی متحرک:  شخصی که ارتودنسی  از نوع متحرک  برایش تجویز شده است  ارتودنسی متناسب با سایز دهان و دندان هایش  ساخته و بر روی دندان ها قرار می‌گیرد و یکی از ویژگی های این نوع ارتودنسی ها قابلیت خارج کردن از دهان و نصب مجدد آن توسط فرد است که البته بیمار متناسب با برنامه ی که دندان پزشک مشخص کرده باید عمل کند  روش متحرک به زمان کمی نیاز دارد و ساده تر از روش ثابت است.

هزینه ارتودنسی چقدر است؟

هر شخصی برای بدست آوردن چیزی با بهترین کیفیت باید هزینه هایی را متقبل شود  ارتودنسی هم به عنوان یکی از روش های زیبایی دارای هزینه است  و ارتودنسی از نظر قیمت جزء  روش های پر هزینه زیبایی دندان است  اما در کنار این هزینه ها داری قابلیت های خیلی زیادی هم  است و این هزینه با توجه به نوع ارتودنسی که فرد انتخاب می کند  و همچنین میزان آسیب های دندان  و نیازمندی تغییرات  که  دارد متفاوت است.

نتیجه گیری 

در این مقاله از مجله پزشکی ایبک به ارتودنسی آشنا شدید و دانستید که هر انسانی زیبایی را دوست دارت و زیبایی دوستی در فطرت بشر است  یکی از این اعضای زیبا ساز دندان است و داشتن دندان های  مناسب و صاف و یکدست و لبخندی زیبا برای هر فردی مطلوب و مورد پسند است  و باعث افزایش اعتماد به نفس افراد می شود ارتودنسی دندان  یکی از روش های موثر  زیباسازی دندان است  که در این امر به ما کمک شایانی می کند تا  دندان هایی زیبا و یک شکلی را برایمان به ارمغان می آورد،امیدواریم از مطالعه این مقاله نهایت لذت را برده باشید اگر انتقاد یا پیشنهادی دارید و می‌خواهید آن را با ما به اشتراک بگذارید از قسمت دیدگاه اقدام به این عمل کنید.

ارتودنسی دندان چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل و تخصصی در رابطه با ارتودنسی و شناخت کامل آن

امتیاز کاربر: ۴.۴۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا