تعمیرات سرمایش گرمایش

تعمیر و سرویس مشعل گازی موتورخانه شوفاژ

مشعل‌ها وسایل گازوئیل سوز یا گاز سوزی می‌باشند که آبی که در بویلرهای گرمایشی یا دیگ‌ها وجود دارد را گرم می‌کند. چنانچه مشعل موتورخانه‌ها از کار بیفتد آب گرم مصرفی به زودی سرد شده و همچنین رادیاتورهای شوفاژ سرد خواهند شد. بنابراین تعمیر و عیب یابی مشعل موتورخانه از جمله کارهایی است که حتماً باید در کمترین زمان ممکن توسط افرادی که در این زمینه آموزش دیده و متخصص هستند، انجام گردد.

طریقه تعمیر مشعل گازی موتورخانه

در بعضی مواقع خاموشی مشعل امکان دارد که دلایل موقتی مثل قطع شدن یا نوسان گاز یا برق را داشته باشد که پس از متصل شدن آنها و نرمال بودن شرایط، مشعل آغاز به کار خواهد کرد. در برخی مواقع امکان دارد شرایط کاری سبب خاموشی رله و از کار افتادگی مشعل موتورخانه گردد که با فشار دادن دکمه ریست مشعل مجدداً آغاز به کار خواهد کرد.

اما در صورتی که دوباره این مشکل به وجود آید، باید مشعل موتورخانه به صورت تخصصی تعمیر و یا سرویس شود تا با انجام دادن تنظیمات مشعل به صورت عادی کار کند. خاموش شدن زیاد و مکرر مشعل می‌تواند دلایل گوناگونی مانند خرابی یون و چشم مشعل، خارج شدن تنظیم پرشر هوا و گاز، نقص و از کار افتادن ترموستات، خرابی قطعات مختلف مشعل مانند رله داشته باشد، که در این مواقع مشعل کار با آزمایش نمودن احتمالات گوناگون، تشخیص دقیق را داده و مشکل به وجود آمده را برطرف می‌کند.

تعمیر و سرویس مشعل در ابتدا با عیب یابی آن شروع می‌گردد. البته امکان دارد که در بعضی مواقع خاموشی مشعل به علت دیگری مانند خراب بودن ترموستات، افت فشار گاز و نقص در دودکش موتورخانه باشد.

عیب‌یابی مشعل گازی موتورخانه

مشکلات و ایرادات مشعل گازی موتورخانه مانند خاموش شدن مکرر مشعل، خرابی یون تشخیص شعله و رله است که در هر دو دلیل، راهکار این است که مشعل تعمیر گردد. در برخی مواقع تنظیم نبودن یا کثیف شدن ولوم پرشر هوا هم موجب خاموش شدن مشعل گازی موتورخانه می‌گردد.

عدم اکسیژن کافی یا انسداد دودکش در محیط موتورخانه به علت تهویه نامناسب نیز از دیگر دلایل خاموشی مشعل می‌باشد که معمولاً با بوی گاز همراه خواهد بود. سوختگی الکتروموتور فن، خرابی ترموستات و شیر برقی مشعل از دیگر دلایل کار نکردن مشعل گازی موتورخانه می‌باشد که خیلی کم این اتفاق‌ها می‌افتد.

مشعل گازی موتورخانه

سرویس مشعل گازی موتورخانه

برای اینکه بتوانید به ساده‌ترین روش سرویس مشعل گازی موتورخانه را انجام دهید، طبق مراحل زیر باید عمل کنید:

  • در ابتدا باید برق مشعل را خاموش کرده و شیر گاز را ببندید.
  • پس از آن به کمک پیچ گوشتی رله را از مشعل گازی موتورخانه جدا نموده و آلودگی‌ها و دوده‌های احتمالی در پایه رله را به خوبی تمیز نمایید.
  • در بخش بعد قاب درپوش، قسمت فوقانی مشعل را به کمک آچار آلن باز کنید.
  • فن مشعل گازی موتورخانه را باز نموده و اطمینان حاصل کنید که بوش‌ها و یا بلبرینگ موتور مشعل سالم است.
  • به ندرت خرابی لوله اتفاق می‌افتد، اما بهتر است که لوله را بررسی کنید و این کار نیز در حین سرویس مشعل گازی باید انجام شود.
  • وایرهای ترانس جرقه زن را چه کنید و اطمینان حاصل نمایید که اتصال به بدنه مشعل وجود ندارد.
  • الکترود جرقه زن را مورد بررسی قرار داده و به کمک سمباده نوک الکترود را تمیز کنید.
  • وایر را مورد بررسی قرار داده و سیم بین یون تشخیص شعله با پایه رله را چک کنید. نوک یون را به کمک سمباده تمیز کنید.
  • در بعضی از مشعل‌های گازی موتورخانه به جای یون از حسگر فتوسل استفاده می‌گردد. در این شرایط باید فتوسل شیشه‌ای تمیز شود.
  • در برخی مواقع امکان دارد که پوسیدگی و نقص نازل شعله و یا پوسیدگی شعله پخش کن سبب شود که مشعل به صورت نامناسب سوخته و شعله به رنگ زرد درآید. در این حالت بوی گاز منتشر خواهد شد.
  • دمپر یا پروانه مشعل را تمیزکاری نموده و آن را با دقت روغن کاری نمایید.
  • در برخی مواقع پوسیده بودن شلنگ گاز مشعل گازی موتورخانه نیز امکان دارد که موجب عملکرد ناقص مشعل و همچنین نشتی گاز شود.
  • درب فیلتر را باز کرده و آلودگی‌های موجود توری فیلتر را به خوبی از بین ببرید.
  • سر و صدای احتمالی شیر برقی مشعل را باید برطرف کنید. به این ترتیب که بوبین را باز کرده و محل قرارگیری آن را تمیز نمایید.
  • تنظیم و بررسی پیچ تنظیم گاز ورودی مشعل
  • پرشر گاز را باز کرده و نازل گاز را تمیز کنید و درجه آن را به کمک ولوم تنظیم نموده و روی .۸ قرار دهید.
  • پرشر هوا را وقتی باز می‌کنید، باید نازل را نظافت کرده و درجه ولوم را روی ۱.۲ تنظیم نمایید.
  • ترموستات دیگ را با توجه به شرایط آب و هوایی میان ۵۰ الی ۷۰ درجه تنظیم نمایید.
  • قطعات را مجدد نصب نموده و راه‌اندازی و تست مشعل را انجام دهید.
  • وقتی که سرویس قطعات مختلف را انجام می‌دهید، در صورتی که در عملکرد نقصی وجود داشته باشد، باید تعمیر و یا تعویض قطعات مشعل گازی موتورخانه را انجام دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه عملکرد چیلر صنعتی | انواع چیلرهای صنعتی

هزینه سویس مشعل گازی موتورخانه

اجرت و هزینه سرویس مشعل گازی موتورخانه با توجه به مدل، مشعل و نوع سرویس متفاوت خواهد بود. بعضی از مشعل‌ها در حین عملکرد به سرویس کلی نیاز دارند. این سرویس‌ها شامل خرد کردن یا دمونتاژ مشعل و مونتاژ دوباره مشعل است و احتمال دارد که دستمزد در این صورت تغییر کند.

در مشعل‌هایی که به تعمیرات اساسی مثل عوض کردن بلبرینگ مشعل یا تعویض موتور وجود دارد، دستمزد بیشتر خواهد بود. با توجه به اینکه در راه‌اندازی موتور خانه کارکرد مشعل گازی حیاتی است، باید تعمیر و سرویس مشعل گازی موتورخانه را به افراد ماهر بسپارید تا از بروز مشکلات بعدی تا حد زیادی جلوگیری نمایید.

مشعل گازی موتورخانه جرقه نمی‌زند

در مواقعی که مشعل گازی موتورخانه جرقه نمی‌زند، امکان دارد که الکترود ترانس جرقه به صورت درست اتصال برقرار نکند، در این صورت باید الکترودهای مشعل را عوض کنید.

همچنین ممکن است که سیم جرقه آسیب دیده باشد، در این صورت نیاز است که آن را عوض نمایید.

در مواقعی که مشکلی به وجود آمده به دلیل عملکرد نادرست ترانس جرقه باشد، باید آن را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز تعویض نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه کنترل رطوبت و رطوبت گیری در سیستم تهویه مطبوع

در برخی موارد دارد که رله به صورت صحیح عمل نکند، در این حالت باید رله مشعل گازی موتورخانه را عوض کنید.

مشعل در حین کار دائما ریست می‌کند

در برخی مواقع امکان دارد که مشعل گازی موتورخانه در حین کار دائم ریست نموده و روشن و خاموش گردد. در این حالت امکان دارد که دلیل بروز این مشکل این باشد که شعله مشعل مناسب نباشد. در این صورت باید مقدار ترکیب هوا و گاز را به صورت مناسب تنظیم نمایید تا مشکل برطرف گردد.

در مواقعی که اندازه بین دو الکترود بیش از اندازه است، باید فاصله آنها را به صورت صحیح تنظیم نمایید.

اگر خاموش و روشن شدن مشعل گازی موتورخانه به این دلیل است که شیر برقی پرشر گاز را به سبب افت ولتاژ باز نمی‌کند، باید علت اصلی این مشکل را پیدا کنید و ولتاژ را تا جایی که امکان دارد تقویت نمایید.

پروانه مشعل گازی موتورخانه دائما کار می‌کند ولی جرقه تولید نمی‌شود

در مواقعی که پروانه مشعل گازی موتورخانه به صورت دائم کار می‌کند، اما جرقه تولید نمی‌گردد، باید سرو موتور را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که عملکرد درستی ندارد، باید آن را تعویض نمایید.

پس از بررسی این مورد باید رله را چک کنید. اگر عملکرد آن نادرست بود، باید اقدام به تعویض آن نمایید.

چنانچه مشکل به وجود آمده به این علت است که دریچه هوای مشعل دارای مشکل خروجی است، باید دریچه هوا را درست کنید.

شعله به صورت کامل تشکیل نمی‌شود

اگر متوجه شدید که در مشعل گازی موتور خانه شعله به طور کامل تشکیل نمی‌گردد، باید سیستم تولید جرقه را مورد بررسی قرار دهید. امکان دارد که در این سیستم مشکلی وجود داشته باشد. در صورت نیاز باید اقدامات لازم برای تنظیم و یا تعویض آن را انجام دهید.

همچنین تنظیم نبودن میزان گاز یا هوا و بیش از اندازه بودن هر کدام از آنها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود. بنابراین باید پرشر گاز و هوا را تنظیم نمایید.

مشعل گازی موتورخانه

صدای مشعل گازی موتورخانه زیاد است

در برخی مواقع امکان دارد که صدای مشعل گازی موتورخانه بیش از اندازه زیاد باشد. در این صورت این احتمال وجود دارد که دودکش مسدود شده باشد یا دیگ آلوده باشد. برای رفع مشکل باید دودکش را مورد بررسی قرار داده و دیگ را با دقت تمیز کنید.

اگر اندازه دودکش مناسب نباشد و کوچک باشد یا در مسیر دودکش انسدادی وجود داشته باشد، این مشکل بروز خواهد کرد. بنابراین باید در این شرایط دودکش موتورخانه را عوض کنید. چون در مصرف سوخت نقش اساسی دارد.

در مواقعی که ترکیب گاز و هوا مناسب نباشد، ممکن است که صدای احتراق مشعل گازی موتورخانه زیادتر شود. بنابراین باید ترکیب گاز و هوا را به صورت مناسب تنظیم نمایید.

مشکل به وجود آمده به علت کوچک بودن پروانه مشعل است، پیشنهاد می‌شود که آن را با پروانه مناسب عوض کنید تا صدا کاهش پیدا کند.

توجه داشته باشید که تعمیر و سرویس مشعل گازی موتورخانه بسیار حائز اهمیت است و در صورتی که به صورت اصولی انجام نشود، مشکلاتی را به وجود می‌آورد. بنابراین بهتر است که این کار را به افراد متخصص بسپارید.

تعمیر و سرویس مشعل گازی موتورخانه شوفاژ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

نحوه تعمیر و سرویس مشعل گازی موتورخانه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا