تعمیرات آهنگری در بازسازی داخلی و بیرونی ساختمان
جهت بازسازی ساختمان در قسمتهای داخلی و یا بیرونی گاهی لازم است که تعمیرات آهنگری انجام بگیرد. معمولاً درب و پنجرهها و پی سازی ساختمان، از جنس فلز و آهن میباشند و نیاز به تعمیرات آهنگری پیدا میکنند زیرا آهن بعد از گذشت مدتی ممکن است دچار پوسیدگی و آسیب شده و اگر در معرض رطوبت و آب قرار بگیرد پوسیدگی آن افزایش هم پیدا خواهد کرد برای جوشکاری ساختمان از انرژی برق جهت ذوب کردن فلزات استفاده میشود که در این فرایند، دو فلز بعد از اینکه ذوب میشوند به هم متصل خواهند شد.
آهنگری چه کاربردی دارد؟
آهنگری حرفهای است که شکل فلزات را تغییر داده و از آنها ابزار میسازد. آهنگری جزو هنرهای فلزکاری قدیمی بوده و منشأ آن هم به زمانهای دور برمیگردد. آهنگری را به شکل فرایندی تعریف میکنند که در طی این فرایند فلزات در اثر عواملی مثل فشار و گرما تغییر شکل میدهند البته از آهنگری فقط برای شکل دهی فلزات استفاده نمیکنند بلکه به علت تغییر سایز دادن دانه بندی فلز، خواص ساختاری آن هم بهبود پیدا میکند. در آهنگری عواملی مثل جنس فلز، نوع دستگاه پرس، دمای قطعه و قالب کار، اصطکاک، پیچیدگی شکل قطعه و… روش انجام این فرایند را تعیین خواهد کرد.
وقتی اقدام به بازسازی ساختمان میکنید، گاهی در قسمتهای بیرونی و داخلی ساختمان به تعمیرات آهنگری هم نیاز پیدا خواهید کرد. درب و پنجره و حتی پی سازی ساختمان هم معمولاً از جنس آهن و فلز است و به آهنگری و جوشکاری نیاز دارد زیرا همانطور که گفتیم بعد از گذشت زمان، آهن دچار پوسیدگی شده و اگر در معرض رطوبت قرار بگیرد پوسیدگی آن زیاد میشود. جوشکاری جزو خدمات آهنگری بوده که برای بازسازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. برای ذوب کردن فلزات در جوشکاری، از انرژی برق استفاده شده که دو فلز بعد از اینکه ذوب میشوند به هم وصل خواهند شد.
تعمیرات آهنگری در بازسازی ساختمان
یکی از مهمترین مشاغل که برای بازسازی خانه مورد استفاده قرار میگیرد، شغل آهنگری ساختمان است. با پیشرفت صنعت و همچنین ایجاد تحول در معماری ساختمان، مشتری به دنبال طراحیهای منحصر به فرد و خاص میباشد. به همین دلیل پیمانکاران از روشهای آهنگری بهرهگیری میکنند تا سازه را محکم کرده و در طراحی آن دست میبرند تا طبق سفارش کار را به مشتری ارائه دهند.
برای اینکه یک ساختمان تکمیل شود به عملیات سفتبندی و محکم کاری نیاز است.به این عملیات، آهنگری ساختمان هم میگویند. این عملیات شامل مواردی میباشد که به شکل یک مجموعه باعث زیباسازی و ایمنی ساختمان خواهد شد. یکی از مهمترین قسمتهایی که در دست آهنگران ساختمان است درب و پنجره است. آهنگرانی که در این قسمت کار میکنند نه تنها برای کیفیت کار باید تلاش کنند بلکه باید با نمونه کارهای جدید و روز دنیا هم آشنا باشند تا بهترین مدل را طراحی کرده و در کار ساختمان سازی پیاده کنند.
اصول آهنگری
فرایند آهنگری هم در ساختمانهای نو استفاده میشود هم برای بازسازی سازههای فرسوده از آن استفاده میکنند. پس میتوانید متوجه اهمیت آهنگری در بازسازی ساختمان شوید. در هنگام انجام آهنگری باید به پارامترهای کلیدی توجه داشته باشید که مهمترین آنها عبارتند از:
- دقت و ظرافت کار: مسلماً حوصله داشتن و دقیق بودن در کار میتواند باعث شود در جوشکاری و آهنگری نتیجه رضایت بخش و زیبایی به دست بیاورید.
- محکم بودن قسمتهای مختلف ساختمان: زیبا بودن قسمتهای آهنی فقط قسمتی از کار است. سازه باید کاملاً قوی محکم و با دوام درست شود.
- کیفیت آهن آلات به کار رفته: قطعات و متریالی که برای ساخت سازه استفاده میشود مثل آهن آلات باید دارای کیفیت بالایی باشد متخصصینی که در این زمینه کار میکنند، میدانند که باید با هر ساختمان و فضایی آهن آلاتی با ضخامت مناسب انتخاب کنند.
- تجربه، تخصص و مهارت آهنگر: مطمئناً تمام مواردی که گفتیم بدون مهارت کاربردی ندارد. برای اینکه بتوانید پارامترهای بیان شده را پیاده کنید، حتماً نیاز به یک آهنگر با تجربه دارید که تخصص بالایی در این زمینه داشته و با پیچیدگیهای کار و تکنیکها آشنایی کامل داشته باشد.
استفادههای مختلف از آهنگری
از آهنگری با اهداف متعدد و شیوههای گوناگونی در صنعت استفاده میشود مهمترین این اهداف عبارتند از:
- لبه گذاری
- کم کردن سطح مقطع قطعه
- قطعه گرم را از سوراخ فلز عبور داده و آن را به شکل دلخواه در میآورند.
- فلز را بین دو فک قرار داده و به شکل قالب آن را در میآورند
- کشش قطعه
- سوراخ کاری
خدمات آهنگری در ساختمان
شاید سؤال کنید که آهنگری در ساختمان شامل چه چیزهایی است؟ در ادامه شما را با این خدمات آشنا میکنیم تا بدانید با این خدمات چه تغییراتی در روی ساختمان انجام میگیرد:
- طراحی سقف و یا تولید سقف کاذب
- مش بندی برای محکم کردن ساختمان و تقویت آن و همچنین عملیات آهن کشی
- ساخت و طراحی انواع چهارچوبهای فلزی
- برداشتن و حذف دیوارهای حمل در جاهایی که به بازسازی و مرمت نیاز دارند.
- حذف کردن ستون وسط خانه
- ساخت و طراحی پنجره و درب
- نرده کشی، ساخت و طراحی آلاچیق
- انجام آهنگری و جوشکاری برای میلگردها و پی ساختمان
- ترمیم و تعمیر درب فلزی پارکینگ، انباری و ساختمان. البته باید توجه داشته باشید که درب های آهنی ممکن است بعد از مدتی پوسیده شوند، قبل از اینکه تعمیرات آهنگری را انجام داده و برای تعمیر آن اقدام کنید باید محل را سمباده کشی کنید.
- نصب حفاظ برای مناطقی در ساختمان که مورد نیاز است.
- ساخت و یا تعمیر و همچنین نصب درب آکاردئونی
- جوشکاری سیار برای قسمتهای مورد نیاز ساختمان
- ساخت و یا تعمیر حفاظهای سردر خانه جهت حفاظت از ساختمان و یا منزل
با توجه به مطالب گفته شده میتوانید نتیجه بگیرید که آهنگری در کارهای ساختمانی، نقش مهمی داشته و میتواند امنیت ساختمان را افزایش دهد. به کمک تخصص آهنگری میتوان درب و پنجرهها را حفاظ کشی و نرده کشی کرده و همچنین پی ساختمان را که جزو مهمترین قسمت ساختمان سازی است، مقاوم کرد.
در آهنگری چه ابزاری مورد نیاز است؟
تجهیزاتی که برای آهنگری نیاز است از یک کوره تشکیل شده که آهن را در آن گرم کرده و سپس آن را ذوب میکنند تا بتوانند به آن شکل بدهند و همچنین سندان و یک بلوک سنگین که سطح فولادی داشته باشد، و یک انبر برای اینکه بتوانند آهن را در روی سندان نگه دارند و یک چکش و وسایل دیگر برای برش دادن، صاف کردن، شکل دادن و جوش دادن آهن جزو ابزار مورد نیاز یک آهنگر است.
تولید لوازم زندگی با آهنگری
یک آهنگر میتواند با آهنگری اشیاء معمول و متنوعی را برای زندگی روزمره بسازد. ابزاری مانند پیچ و مهره، میخ، گاو آهن، داس، ادوات کشاورزی و تبر، چکش و وسایل مورد استفاده صنعتگران، شمشیر، شمعدان و اشیاء خانگی، زره پوش و سپر، قطعات فلزی در کالسکه و واگن، رینگ چرخ، تجهیزات شومینه، کابلها و زنجیر کشتیها و همچنین وسایل تزیینی دیگر که برای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. محصولات زیادی به وسیله آهنگران ساخته می شود.
آهنگری صنعتی
در زمانهای گذشته در بیشتر روستاها و حتی شهرها، مغازه آهنگری بود که واگنها، ابزارآلات، اسباب بازیها و وسایل آهنی را تعمیر میکردند. حتی تا قرن نوزدهم هم آهنگران تجهیزات عمومی مربوط به مزرعه و حتی ماشین آلات را تعمیر میکردند ولی از آن به بعد کم کم آهنگری رو به زوال رفت.
با گذشت زمان محصولات فلزی توسط کارخانهها و ماشینها کارخانه شکل گرفت و طی فرایندهای ریختگری درست شد و این باعث شد آهنگری کم رنگ شود. میتوان گفت در دنیای صنعتی پشتوانه آهنگری از مزرعه داری بود ولی با ناپدید شدن اسبها برای استفادههای کشاورزی، این هم پشتوانه هم کاهش پیدا کرد.
سخن پایانی
تقریباً میتوان گفت حدود ۱۵۰ سال پیش هرچه از فلز ساخته میشد به دست آهنگر درست میشد. امروز میتوانیم بدون دردسر یک جعبه میخ را از فروشگاه بخریم ولی میخ در گذشته کالای بسیار ارزشمندی بود که به وسیله دست آن را درست میکردند. شاید تعجب کنید که بگوییم در زمان گذشته حدوداً ۲۰ درصد مردان شغل آهنگری داشتند ولی به این موضوع هم باید توجه کنید که شغل آهنگری فقط به معنی ساختن قابلمه و قلاب و یا در باز کن های بطری برای تزیین نیست.
آهنگر چیزهای زیادی را میتواند برای خانه و یا کل جامعه درست کند که این روزها شاید به راحتی نتوان آنها را خرید. به طور کلی باید بگوییم که آهنگران فلزات را به خوبی شکل داده و به وسیله آن ابزار آلات کاربردی درست میکنند مثل میز و صندلی، مبلمان، نرده، دربهای آهنی و…
آهنگران فلز را حرارت داده و وقتی قابل انعطاف و نرم شد آهن نرم شده را چکش زده و خم میکنند و قبل از اینکه آهن سرد شود با دستان توانمند خود آن را به شکل دلخواه در میآورند.
آهنگری سنتی و مدرن بسته به محصولاتی که درست میکنند و ابزاری که از آن استفاده میکنند کاملاً با هم فرق میکند. در کار آهنگری با کوره، استفاده از ابزار دستی سنتی مثل سندان، انبر و چکش آهنگری هنوز هم مرسوم بوده و همچنین استفاده از وسایل برقی مثل آسیاب، پرس هیدرولیک، چکش برقی اسکنههای هوا، مته، تجهیزات جوشکاری و… امروزه جزو لوازم ضروری آهنگری مدرن است.
تعمیرات آهنگری در بازسازی داخلی و بیرونی ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
در آهنگری چه ابزاری مورد نیاز است؟