تعمیرات پکیج و آب گرمکن

آشنایی با پرشر پکیج و چگونگی عملکرد آن

در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به معرفی پرشر هوا که از جمله قطعات مهم و اصلی مکانیکی در وسایل گرمایشی است بپردازیم. پرشر هوا در واقع تامین کننده امنیت پکیج‌ ها بوده و روشن شدن دستگاه تنها در صورت تایید خارج شدن دود از محفظه احتراق توسط این قطعه صورت میگیرد. به همین جهت عملکرد صحیح پرشر هوا اهمیت بسیار زیادی داشته و در صورت معیوب شدن می ‌تواند موجب اختلال در سیستم گرمایشی پکیج شود.

آشنایی با پرشر هوا پکیج

پرشر هوا در واقع قطعه‌ ای ضروری در تضمین سلامت پکیج های فن دار است که رفتاری شبیه سوئیچ فشار الکترومکانیکی دارد، به عملکرد صحیح دستگاه کمک کرده و قسمت الکترونیکی آن نیز توسط برق DC به برد پکیج متصل می گردد. از آنجا که در طراحی پکیج ها، پرشر هوا در کنار فن قرار می گیرد به آن پرشر فن نیز گفته می شود. زیرا عملکرد فن پکیج را در دو مرحله کنترل می کند. این قطعه همواره میزان هوای در حال گردش فن را کنترل کرده و در صورتی که دود حاصل از احتراق از دستگاه خارج نشود یا عملکرد فن دچار اختلال شده باشد موجب خاموش شدن مشعله پکیج می شود. پرشر هوا از یک دیافراگم، میکروسوئیچ و دو حفره خروجی و ورودی هوا که دهش و مکش نامیده می شوند تشکیل شده است که توسط یک شلنگ سیلیکونی به ونتوری یا شیپوری فن پکیج متصل می شود.کارکرد پرشر هوا به این شکل است که به هنگام روشن شدن فن، هوای خارج شده از طریق ونتوری موجب فعال شدن پرشر هوا و کارکرد دیافراگم آن شده و به برد پکیج گزارش باز بودن مسیر خروجی دود ناشی از احتراق را داده و موجب روشن شدن پکیج و شروع فعالیت آن می شود. در واقع با توجه به آنچه گفته شد پرشر هوا  یک قطعه بسیار مهم هشدار دهنده و محافظ ایمنی پکیج می باشد. چرا که در صورت معیوب بودن عملکرد فن پکیج و خارج نشدن درست دود از محفظ احتراق و جایگزین شدن هوای تمیز، پرشر هوا پیام بسته بودن مسیر را به برد دستگاه داده و این قطعه برای حفظ امنیت دستور خاموشی شعله پکیج را خواهد داد.

بررسی اهمیت وجود پرشر هوا در پکیج

پرشر هوا تنها قطعه ای است که در پکیج ها وظیفه کنترل عملکرد صحیح فن و محفظه احتراق را برعهده دارد و اهمیت وجود آن به اندازه ای است که در دو مرحله توسط برد دستگاه کنترل می شود. به بیانی دیگر فقط با وجود یک پرشر هوای سالم در دستگاه است که می توان از خروج صحیح دود حاصل از احتراق پکیج به خارج از ساختمان مطمئن شد. به همین دلیل است که به این قطعه حیاتی کلید فشار ایمنی دودکش نیز گفته می شود. زیرا به طور همزمان تمام قسمت های دستگاه از قبیل فن، دودکش و تجهیزات احتراقی پکیج را چک کرده و تنها با دستور این قعطه مشعل پکیج روشن خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکلات افت فشار آب در آبگرمکن و بررسی راه حل های آن

پرشر پکیج

نشانه های معیوب بودن پرشر سوئیچ هوا پکیج

با توجه به مطالبی عنوان شده و توضیح نقش مهم پرشر هوا و اهمیت کاربرد آن در پکیج ها کاملا مشخص است که معیوب شدن این قطعه موجب مشکلات جدی در دستگاه خواهد شد. به همین جهت در ادامه به بررسی نشانه های معیوب شدن پرشر هوا خواهیم پرداخت تا با مشاهده این موارد به سرعت اقدامات لازم را انجام دهید:

  • فن دستگاه کار می کند اما نمایشگر پکیج ارور عدم کارکرد فن را نمایش می دهد.
  • پیش از روشن شدن فن، پرشر هوا در حالت وصل قرار می گیرد. در این حالت نمایشگر پکیج ارور خرابی پرشر را نشان می دهد. این ارور در پکیج های ایران رادیاتور به صورت ۴۰ ۶۰ ۸۰ نمایش داده می شود.
  • با وجود روشن بودن فن، عملیات احتراق انجام نشده و پکیج روشن نمی شود.
  • با اینکه آب گرم یا آب مصرفی باز است اما فن پکیج در حالت خاموش قرار می گیرد.
  • زمان قطع و وصل فن پکیج نسبت به حالت عادی بسیار کوتاه شده است.

برخی اوقات با وجود سالم بودن پرشر هوا، به دلیل اختلال در سایر قسمت های پکیج دستگاه روشن نشده و نمی تواند عملکرد اصلی خود را انجام دهد. این مشکل ممکن است به دلیل موارد زیر باشد:

  1. معیوب شدن برد کنترل پکیج که موجب اختلال در عملکرد صحیح رله فن شده و موجب قطع و وصل پرشر هوا می شود.
  2. سوراخ بودن شلنگ های سیلیکونی و ونتوری دستگاه.
  3. مسدود شدن ونتوری یا شیپوری دستگاه به دلیل جرم و آلودگی ها موجب عدم توانایی ونتوری برای فعال کردن پرشر هوا می شود.
  4. قطع شدن سیم خروجی برق پرشر هوا از برد پکیج.

با وجود مواردی گفته شده باز هم نمی توان از خراب بودن پرشر هوا اطمینان حاصل کنید. بهترین راه برای مشخص شدن معیوب بودن پرشر هوا انجام تست بر روی آن است که در ادامه به بررسی روش های آن خواهیم پرداخت.

دستورالعمل تست پرشر هوای پکیج دیواری

برای اطمینان از سلامت یا خرابی پرشر هوای دستگاه روش های متعددی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:

  1. زمانی که فن پکیج خاموش است لوله آنتی کنداکس آن را جدا کنید. چنانچه فن روشن نشد اما با جدا نمودن یکی از سیم های پرشر هوا شروع به کار کرد، به این معنی است که پرشر هوا دچار اختلال شده است.
  2. اهم متر را در حالت بیزر قرار دهید و دو سر آن را به دو پایه پرشر هوا وصل کنید، سپس درون سوراخ دهش پرشر فوت کنید اگر اهم متر بوق ممتد داد، نشان دهند عملکرد درست پرشر هوا است و در غیر این صورت پرشر هوا معیوب می باشد.
  3. لوله آنتی کنداکس متصل به فن و دو سر سوکت وصل شده به پرشر هوا را جدا کنید. سپس توسط اهم متر مدار پرشر هوا را بررسی نمایید. چنانچه با قطع کردن مدار، پرشر هوا نیز قطع شده باشد، قطعه درست است و در غیر این صورت خراب شده است.
  4. ابتدایی ترین روش برای اطمینان از سلامت پرشر هوا، جدا کردن یکی از فیش های پرشر هوا در زمان روشن بودن فن پکیج می باشد. در این حالت چنانچه شعله دستگاه و پس از آن فن خاموش شوند، پرشر هوا سالم است و در غیر این حالت معیوب می باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نصب و راه اندازی پکیج دیواری تاچی

پرشر پکیج

چگونه تعویض و تعمیر پرشر هوا را انجام دهیم؟

چنانچه با بررسی موارد گفته شده یا در زمان سرویس پکیج ها متوجه معیوب بودن پرشر هوا شدید، ممکن است تصور کنید این قطعه با تعمیر مانند روز اول شده و عملکرد درست خود را انجام می دهد، در حالی که تعمیر پرشر هوا به هیچ عنوان امکان پذیر نبوده و پکیج شما تنها با تعویض پرشر هوا قابل استفاده می باشد. البته قبل از اقدام برای تعویض پرشر هوا حتما روش های گفته شده در قسمت دستورالعمل تست پرشر هوا را انجام دهید تا از خراب بودن قطعه کاملا مطمئن شوید.

چنانچه دستگاه شما نیازمند تعویض پرشر هوا بود، می توانید به نحوه زیر عمل کنید:

  1. ابتدا قاب رویی پکیج را از روی آن باز کرده و در گوشه ای بگذارید.
  2. محل قرار گیری پرشر هوا در قسمت بالایی محفظه احتراق است و به همین جهت لازم است که به بدنه پکیج دسترسی کامل داشته باشید.
  3. برای تعویض پرشر هوا لازم است که شیلنگ سیلیکونی و دو عدد فیش برق متصل به آن را جدا کنید.
  4. به هنگام نصب پرشر هوای جدید به علامت های مثبت و منفی موجود در بدنه پرشر کاملا دقت کنید. چرا که در هنگام اتصال شلنگ های سیلیکونی پرشر هوا باید شلنگ دهش را به ورودی + و شلنگ مکش را به ورودی _ در پرشر هوا متصل کنید.
  5. بعد از انجام موارد گفته شده پکیج را روشن کنید و به طور همزمان جهت تست پرشر فیش های اهم متر را به پرشر هوا متصل نمایید. چنانچه قطعه را به درستی وصل کرده باشید اهم متر با نمایش دادن عددی وجود جریان در پرشر هوا را نشان می دهد.
  6. بعد از این مرحله فیش های اهم متر را از پرشر هوا جدا کرده و فیش های برق مختص قطعه را به آن متصل کنید. با این اتصال پکیج دستور را از برد اصلی دریافت کرده و مجددا روشن خواهد شد.

سخن پایانی

در این مقاله با پرشر هوا که یکی از حیاتی ترین قطعات موجود در سیستم های گرمایشی است آشنا شده و اطلاعاتی درباره پرشر پکیج و چگونگی عملکرد، تست و تعویض آن کسب نمودیم. چنانچه با مطالعه این مقاله از معیوب بودن پرشر هوای پکیج خود مطلع شده اید، بهترین اقدام مراجعه به یک تکنسین ماهر جهت تعویض پرشر هوا می باشد. تکنسین های حرفه ای در صورت خرابی پرشر هوا یا اختلال در عملکرد پکیج شما برای تعویض پرشر هوا و یا سرویس کامل پکیج اقدام خواهند کرد.

آشنایی با پرشر پکیج و چگونگی عملکرد آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آشنایی با پرشر پکیج و چگونگی عملکرد آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا